Постанова
від 06.09.2012 по справі 3/19б
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ДОНЕЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

cpg1251

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ДОНЕЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

ПОСТАНОВА

ПРО ВИЗНАННЯ БОРЖНИКА БАНКРУТОМ

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

06.09.12 р. Справа № 3/19б

За заявою кредитора (заявника) Макіївської об'єднаної державної податкової інспекції, м. Макіївка

до боржника «Макіївського особливого конструкторсько - технологічного бюро з дослідним виробництвом Інституту проблем матеріалознавства ім. І.М. Францевича НАН України», м. Макіївка

арбітражний керуючий Безуглий К.Ю.

про банкрутство

Суддя господарського суду Донецької області Чорненька І.К.

Представники:

Від кредиторів Косова О.І., Черновол О.О., за довіреністю

Від боржника

Арбітражний керуючий не з'явився

В засіданні брали участь Репіна В.О. - представник Головного управління юстиції у Донецькій області, за довіреністю

Ухвалою господарського суду Донецької області від 07.02.2002р. порушена справа про банкрутство «Макіївського особливого конструкторсько - технологічного бюро з дослідним виробництвом Інституту проблем матеріалознавства ім. І.М. Францевича НАН України», м. Макіївка.

Ухвалою господарського суду Донецької області від 10.07.2003р. зупинено провадження по справі 3/19Б про банкрутство «Макіївського особливого конструкторсько - технологічного бюро з дослідним виробництвом Інституту проблем матеріалознавства ім. І.М. Францевича НАН України», м. Макіївка, до закінчення дії мораторію.

Ухвалою господарського суду від 12.02.2004р. розпорядником майна боржника призначено арбітражного керуючого Ткаченко П.В.

Ухвалою господарського суду Донецької області від 05.07.2004р. припинені повноваження розпорядника майна Ткаченко П.В. та розпорядником майна Макіївського особливого конструкторсько - технологічного бюро з дослідним виробництвом Інституту проблем матеріалознавства ім. І.М. Францевича НАН України», м. Макіївка, призначено арбітражного керуючого Шкоду А.С.

Ухвалою суду від 07.04.2010р. припинені повноваження розпорядника майна Шкоди А.С. та розпорядником майна по справі призначено арбітражного керуючого Безуглого Костянтина Юрійовича.

До господарського суду надійшла заява розпорядника майна Безуглого К.Ю. про припинення його повноважень як розпорядника майна «Макіївського особливого конструкторсько - технологічного бюро з дослідним виробництвом Інституту проблем матеріалознавства ім. І.М. Францевича НАН України», м. Макіївка, з доданим до неї звітом розпорядника майна про хід процедури розпорядження майном, в зв'язку з чим ухвалою суду від 21.11.2011р. розгляд наданої заяви призначено на 22.12.2011р.

Ухвалою суду від 22.12.2011р. розгляд справи відкладено на 08.02.2012р. та зобов'язано Міністерство юстиції України надати суду кандидатуру арбітражного керуючого для призначення розпорядником майна по справі, погоджену у встановленому Законом порядку.

У судовому засіданні 08.02.2012р. розпорядником майна надано клопотання про введення ліквідаційної процедури по справі та призначення ліквідатором арбітражного керуючого Безуглого К.Ю. з доданим до нього звітом розпорядника майна та протоколом засідання комітету кредиторів, на якому розглянуто звіт та питання щодо подальшої процедури по банкрутства по справі.

Ухвалою суду від 08.02.2012р. відкладено розгляд справи на 20.03.2012р. та зобов'язано Міністерство юстиції України надати суду кандидатуру арбітражного керуючого для призначення ліквідатором по справі, погоджену у встановленому Законом порядку.

Ухвалою суду від 20.03.2012р. розгляд справи відкладено на 17.04.2012р., в зв'язку з ненаданням суду кандидатури ліквідатора, погодженої у встановленому Законом порядку.

27.03.2012р. до господарського суду Донецької області надійшов лист Міністерства юстиції України № 13.2-20/1124 від 14.03.2012р. щодо пропозиції по кандидатурі арбітражного керуючого, яким Міністерство юстиції України пропонує господарському суду Донецької області призначити ліквідатором у справі № 3/19б про банкрутство Макіївського особливого конструкторсько - технологічного бюро з дослідним виробництвом Інституту проблем матеріалознавства ім. І.М. Францевича НАН України», м. Макіївка, арбітражного керуючого Сичову Валентину Олександрівну.

28.03.2012р. до господарського суду надійшла заява арбітражного керуючого Сичової Валентини Олександрівни про згоду на призначення ліквідатором по справі № 3/19б про банкрутство Макіївського особливого конструкторсько - технологічного бюро з дослідним виробництвом Інституту проблем матеріалознавства ім. І.М. Францевича НАН України», м. Макіївка.

Ухвалою суду від 17.04.2012р. розгляд справи відкладено на 31.05.2012р. та зобов'язано розпорядника майна надати суду докази прийняття заходів щодо витребування первісної документації підприємства боржника від керівника боржника.

Ухвалою господарського суду від 31.05.2012р. розгляд справи відкладено на 11.07.2012р., в зв'язку з необхідністю надання розпорядником майна суду аналізу господарсько-фінансової діяльності боржника.

09.07.2012р. до господарського суду Донецької області надійшло клопотання розпорядника майна Безуглого К.Ю. про перенесення судового засідання на іншу дату після 23.07.2012р., у зв'язку з необхідністю додаткового розгляду аналізу фінансового стану боржника на засіданні комітету кредиторів.

Ухвалою господарського суду від 11.07.2012р. розгляд справи відкладено на 06.09.2012р.

31.08.2012р. розпорядником майна суду надано Висновок щодо фінансового стану «Макіївського особливого конструкторсько - технологічного бюро з дослідним виробництвом Інституту проблем матеріалознавства ім. І.М. Францевича НАН України», протокол засідання комітету кредиторів від 28.08.2012р.

Розглянувши у судовому засіданні 06.09.2012р. клопотання розпорядника майна про введення ліквідаційної процедури по справі, заслухавши пояснення представників кредиторів, суд встановив:

В силу п. 8 ст. 16 Закону України „Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" до компітенції комітету кредиторів належить прийняття рішення про визнання боржника банкрутом і відкриття ліквідаційної процедури.

Комітетом кредиторів на засіданні 28.08.2012р. (протокол засідання комітету кредиторів від 28.08.2012р.) одноголосно прийнято рішення клопотати перед господарським судом Донецької області про введення процедури ліквідації «Макіївського особливого конструкторсько - технологічного бюро з дослідним виробництвом Інституту проблем матеріалознавства ім. І.М. Францевича НАН України».

Згідно Висновку щодо фінансового стану «Макіївського особливого конструкторсько - технологічного бюро з дослідним виробництвом Інституту проблем матеріалознавства ім. І.М. Францевича НАН України», проведеного Філією державної госпрозрахункової установи Агентства з питань банкрутства в Донецькій області, відсутні економічні ознаки фіктивного банкрутства та відсутні економічні ознаки дій з доведення до банкрутства.

Відповідно до ч. 2 ст. 2 Закону України „Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" державний орган з питань банкрутства пропонує господарському суду кандидатури арбітражних керуючих (розпорядників майна, керуючих санацією, ліквідаторів) для державних підприємств або підприємств, у статутному фонді яких частка державної власності перевищує двадцять п'ять відсотків, щодо яких порушена справа про банкрутство, та в інших випадках, передбачених цим Законом.

Згідно наказу Міністерства юстиції України від 26.08.2011р. № 2039/5 (в редакції наказу Міністерства юстиції України від 5 березня 2012 року N 368/5-а) Міністерство юстиції України пропонує господарському суду кандидатури арбітражних керуючих (розпорядників майна, керуючих санацією, ліквідаторів) для державних підприємств або підприємств, у статутному капіталі яких частка державної власності перевищує двадцять п'ять відсотків.

«Макіївське особливе конструкторсько - технологічне бюро з дослідним виробництвом Інституту проблем матеріалознавства ім. І.М. Францевича НАН України», м. Макіївка є підприємством, у статутному фонді якого частка державної власності становить сто відсотків.

27.03.2012р. до господарського суду Донецької області надійшов лист Міністерства юстиції України № 13.2-20/1124 від 14.03.2012р. щодо пропозиції по кандидатурі арбітражного керуючого, яким Міністерство юстиції України пропонує господарському суду Донецької області призначити ліквідатором у справі № 3/19б про банкрутство «Макіївського особливого конструкторсько - технологічного бюро з дослідним виробництвом Інституту проблем матеріалознавства ім. І.М. Францевича НАН України», м. Макіївка, арбітражного керуючого Сичову Валентину Олександрівну.

28.03.2012р. до господарського суду надійшла заява арбітражного керуючого Сичової Валентини Олександрівни про згоду на призначення ліквідатором по справі № 3/19б про банкрутство «Макіївського особливого конструкторсько - технологічного бюро з дослідним виробництвом Інституту проблем матеріалознавства ім. І.М. Францевича НАН України», м. Макіївка.

Присутні у судовому засіданні представники кредиторів повідомили про відсутність заперечень щодо запропонованої суду кандидатури арбітражного керуючого Сичової Валентини Олександрівни.

Враховуючи вищевикладене, суд дійшов висновку визнати боржника банкрутом, відкрити ліквідаційну процедуру та призначити ліквідатором арбітражного керуючого Сичову Валентину Олександрівну.

Згідно п. 86 Постанови Пленуму Верховного Суду України від 18.12.2009р. № 15 „Про судову практику в справах про банкрутство": „У постанові про визнання боржника банкрутом господарський суд зазначає про відкриття ліквідаційної процедури без зазначення строку."

Керуючись ст.ст. 2, 3-1, ч. 8 ст. 16, ст. 22-34 Закону України „Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом", приймаючи до уваги Постанову № 15 Пленуму Верхового суду України від 18.12.2009р. „Про судову практику в справах про банкрутство", суд, -

П О С Т А Н О В И В :

1.Визнати банкрутом боржника - «Макіївське особливе конструкторсько - технологічне бюро з дослідним виробництвом Інституту проблем матеріалознавства ім. І.М. Францевича НАН України», м. Макіївка, розташоване за адресою: 86105, Донецька обл., м. Макіївка, пл. ВЛКСМ, 5; код ЄДР 01526052.

2.Відкрити ліквідаційну процедуру.

3.Ліквідатором призначити арбітражного керуючого Сичову Валентину Олександрівну, ліцензія: серія АВ № 566953 (адреса: Луганська обл., м. Луганськ, вул. 3-я Донєцкая, буд. 146; ідентифікаційний код 3049509346).

4.Ліквідатору здійснювати ліквідаційну процедуру з урахуванням вимог Закону України „Про введення мораторію на примусову реалізацію майна".

5.Ліквідатору у 5 денний термін опублікувати оголошення про визнання божника банкрутом та відкриття ліквідаційної процедури в офіційних друкованих органах.

6.До закінчення строку ліквідаційної процедури, ліквідатору надати суду звіт та ліквідаційний баланс з доданими документами, передбаченими ст. 32 Закону України „Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом".

Суддя Чорненька І.К.

Вик Петрова Л.Є. тел. 305-67-79

Надруковано примірників - 8 : господарському суду Донецької області - 1, сторонам - 7 .

Дата ухвалення рішення06.09.2012
Оприлюднено12.09.2012
Номер документу25929968
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —3/19б

Ухвала від 18.12.2013

Господарське

Господарський суд Донецької області

І.К. Чорненька

Ухвала від 18.11.2013

Господарське

Господарський суд Донецької області

І.К. Чорненька

Ухвала від 28.05.2013

Господарське

Господарський суд Донецької області

І.К. Чорненька

Ухвала від 22.03.2013

Господарське

Господарський суд Донецької області

Чорненька І.К.

Ухвала від 01.04.2013

Господарське

Господарський суд Донецької області

Чорненька І.К.

Ухвала від 10.04.2014

Господарське

Господарський суд Донецької області

І.К. Чорненька

Ухвала від 26.03.2014

Господарське

Господарський суд Донецької області

І.К. Чорненька

Ухвала від 31.05.2012

Господарське

Господарський суд Донецької області

Чорненька І.К.

Ухвала від 16.04.2014

Господарське

Господарський суд Донецької області

І.К. Чорненька

Ухвала від 14.03.2014

Господарське

Господарський суд Донецької області

І.К. Чорненька

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні