Постанова
від 13.09.2012 по справі 3-3072/12
КИЄВО-СВЯТОШИНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД КИЇВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

13.09.2012

Справа № 3-3072/12

ПОСТАНОВА

іменем України

13.09.2012 року м. Київ

Суддя Києво-Святошинського районного суду Київської області Волчко Андрій Ярославович, розглянувши матеріали, що надійшли з Державної податкової служби в Києво-Святошинському районі Київської області про притягнення до адміністративної відповідальності

ОСОБА_1 , уродженця м. Казятин Вінницької області, українця, громадянина України, працюючого директором ТОВ «Експресдеталь», який проживає за адресою: АДРЕСА_1, за ч. 1 ст. 163-1 КпАП України, -

встановив:

Згідно з протоколом № 196 про адміністративне правопорушення Серії АА № 340039 від 20.08.2012 року при перевірці ТОВ «Експресдеталь»(код ЄДРПОУ 32683817), яке знаходиться за адресою: Київська обл., Києво-Святошинський район, м. Вишневе, вул. Київська, 8-в, було встановлено заниження податку на додану вартість в сумі 80 333 грн., у зв'язку з чим директор ТОВ «Експресдеталь»порушив вимоги п.п. 198.2, 198.3 Податкового кодексу України та ст. 2 Закону України «Про порядок здійснення розрахунків в іноземній валюті», чим вчинив адміністративне правопорушення, передбачене ч. 1 ст. 163-1 КпАП України.

ОСОБА_1 в судове засідання не з'явився.

Проглянувши матеріали справи, вважаю, що вони підлягають поверненню до Державної податкової служби в Києво-Святошинському районі Київської області з наступних підстав.

Відповідно до ст. 256 КпАП України у протоколі про адміністративне правопорушення зазначаються: дата і місце його складення, посада, прізвище, ім'я, по батькові особи, яка склала протокол; відомості про особу, яка притягається до адміністративної відповідальності (у разі її виявлення); місце, час вчинення і суть адміністративного правопорушення; нормативний акт, який передбачає відповідальність за дане правопорушення; прізвища, адреси свідків і потерпілих, якщо вони є; пояснення особи, яка притягається до адміністративної відповідальності; інші відомості, необхідні для вирішення справи. Якщо правопорушенням заподіяно матеріальну шкоду, про це також зазначається в протоколі. При складенні протоколу особі, яка притягається до адміністративної відповідальності, роз'яснюються його права і обов'язки, передбачені статтею 268 цього Кодексу, про що робиться відмітка у протоколі.

Згідно зі ст. 283 КпАП України постанова повинна містити: найменування органу (посадової особи), який виніс постанову, дату розгляду справи; відомості про особу, щодо якої розглядається справа; опис обставин, установлених при розгляді справи; зазначення нормативного акта, який передбачає відповідальність за дане адміністративне правопорушення; прийняте по справі рішення.

Зважаючи на п. 6 ч. 2 ст. 17 Закону України «Про виконавче провадження», постанова суду у справі про адміністративне правопорушення являється виконавчим документом.

У п. 3 ч. 1 ст. 18 Закону України «Про виконавче провадження»зазначено, що у виконавчому документі зазначаються, в тому числі й повне найменування (для юридичних осіб) або ім'я (прізвище, власне ім'я та по батькові) (для фізичних осіб) стягувача і боржника, їх місцезнаходження (для юридичних осіб) або місце проживання чи перебування (для фізичних осіб), ідентифікаційний код суб'єкта господарської діяльності стягувача та боржника (для юридичних осіб), індивідуальний ідентифікаційний номер стягувача та боржника (для фізичних осіб - платників податків) або номер і серія паспорта стягувача та боржника для фізичних осіб - громадян України, які через свої релігійні або інші переконання відмовилися від прийняття ідентифікаційного номера, офіційно повідомили про це відповідні органи державної влади та мають відмітку в паспорті громадянина України, а також інші дані, якщо вони відомі суду чи іншому органу, що видав виконавчий документ, які ідентифікують стягувача та боржника чи можуть сприяти примусовому виконанню, зокрема, дата народження боржника та його місце роботи (для фізичних осіб), місцезнаходження майна боржника, рахунки стягувача та боржника тощо.

У ході розгляду матеріалу встановлено, що у справі відсутні відомості про дату народження правопорушника, яку обов'язково необхідно зазначати у постанові у справі про адміністративне правопорушення, яка являється виконавчим документом. За таких обставин суд з врахуванням наданих йому матеріалів позбавлений в подальшому розглянути справу та скласти постанову, яка б відповідала вимогам законодавства, у зв'язку з чим вказана справа підлягає поверненню до Державної податкової служби в Києво-Святошинському районі Київської області для належного оформлення: для вказівки повної дати народження правопорушника.

На підставі викладеного, керуючись ст. ст. 256, 283, КпАП України, ст.ст. 17, 18 Закону України «Про виконавче провадження»-

постановив:

Адміністративний матеріал відносно ОСОБА_1 за ч. 1 ст. 163-1 КпАП України (протокол № 196 про адміністративне правопорушення Серії АА № 340039 від 20.08.2012 року) повернути до Державної податкової служби в Києво-Святошинському районі Київської області для дооформлення.

Постанова оскарженню не підлягає.

Суддя А.Я. Волчко

Дата ухвалення рішення13.09.2012
Оприлюднено19.09.2012
Номер документу25953547
СудочинствоАдмінправопорушення

Судовий реєстр по справі —3-3072/12

Постанова від 30.08.2012

Адмінправопорушення

Першотравневий районний суд м.Чернівців

Скуляк І. А.

Постанова від 21.11.2012

Адмінправопорушення

Свердловський міський суд Луганської області

Писанець В. А.

Постанова від 17.10.2012

Адмінправопорушення

Ленінський районний суд м. Луганськ

Луганський В. І.

Постанова від 13.09.2012

Адмінправопорушення

Києво-Святошинський районний суд Київської області

Волчко А. Я.

Постанова від 17.07.2012

Адмінправопорушення

Богунський районний суд м. Житомира

Іонніков В. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні