Постанова
від 12.09.2012 по справі 5004/529/12
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ВОЛИНСЬКОЇ ОБЛАСТІ

cpg1251

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ВОЛИНСЬКОЇ ОБЛАСТІ

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

ПОСТАНОВА

ПРО ВИЗНАННЯ БАНКРУТОМ

"12" вересня 2012 р. Справа № 5004/529/12

за клопотанням розпорядника майна відкритого акціонерного товариства "Волинська маслосирбаза" Рудецької О.Я.

у справі

за заявою публічного акціонерного товариства "Ковельмолоко", м. Ковель

до відкритого акціонерного товариства "Волинська маслосирбаза", м. Ковель

про банкрутство

Суддя Войціховський В.А.

СУДОМ ВСТАНОВЛЕНО: ухвалою господарського суду Волинської області від 14.05.2012р. за заявою публічного акціонерного товариства "Ковельмолоко" було порушено провадження у справі про банкрутство відкритого акціонерного товариства "Волинська маслосирбаза". Цією ж ухвалою було введено мораторій на задоволення вимог кредиторів, заборонено посадовим особам ВАТ "Волинська маслосирбаза" без згоди розпорядника майна приймати рішення про реорганізацію чи ліквідацію юридичної особи, укладати угоди про зазначене з іншими суб'єктами підприємницької діяльності, накладено заборону на відчуження основних засобів, іншого майна боржника, на укладення будь-яких інших угод, розпорядження коштами без згоди розпорядника майна, а також введено процедуру розпорядження майном боржника та призначено розпорядником майна Рудецьку Оксану Ярославівну (м. Луцьк, б-р. Дружби Народів, 13а /73, ідентифікаційний номер 2953204724, ліцензія Державного департаменту з питань банкрутства серії АВ №547987 від 11.01.2011р.).

Ухвалою господарського суду від 13.08.2012р. у даній справі було затверджено реєстр вимог кредиторів відкритого акціонерного товариства "Волинська маслосирбаза" згідно котрого вимоги кредиторів визнані в наступному розмірі: товариство з обмеженою відповідальністю "Думкам-Реєстр" на суму 22220,20 грн., відкрите акціонерне товариство "Бродівський завод сухого знежиреного молока" 3183 грн., відкрите акціонерне товариство "Володимир-Волинський комбінат молочних продуктів" 11922,91 грн., товариство з обмеженою відповідальністю "Торговий дім "Західна молочна група" 19362,35 грн., публічне акціонерне товариство "Дубномолоко" 13690,41 грн., публічне акціонерне товариство "Ковельмолоко" 2639227 грн.

Згідно з положеннями ст. 16 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" арбітражним керуючим Рудецькою О.Я. було ініційовано проведення зборів кредиторів товариства-боржника з наступним порядком денним: 1. Визначення кількісного складу комітету кредиторів. 2. Вибори членів комітету кредиторів.

Першими зборами кредиторів відкритого акціонерного товариства "Волинська маслосирбаза" (протокол №1 від 22.08.2012р.) було сформовано комітет кредиторів зазначеного товариства в кількісному складі трьох осіб-кредиторів: товариства з обмеженою відповідальністю "Торговий дім "Західна молочна група" з кількістю голосів 19, публічного акціонерного товариства "Ковельмолоко" з кількістю голосів 2639 та публічного акціонерного товариства "Дубномолоко" з кількістю голосів 14.

Зборами комітету кредиторів ВАТ "Волинська маслосирбаза" від 31.08.2012р. (протокол №1) було прийнято рішення щодо обрання голови комітету кредиторів (представника ПАТ "Ковельмолоко"), звернення до господарського суду із пропозиціями щодо визначення подальшої судової процедури у справі -згідно ч. 8 ст. 16 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" звернення до суду із клопотанням про визнання відкритого акціонерного товариства "Волинська маслосирбаза" банкрутом і відкриття щодо нього ліквідаційної процедури, щодо звернення до суду із клопотанням про призначення арбітражного керуючого Рудецької О.Я. ліквідатором ВАТ "Волинська маслосирбаза", а також щодо встановлення розміру оплати праці арбітражного керуючого.

Рішення комітету кредиторів мотивоване неможливістю застосування іншої судової процедури у справі, а задоволення вимог кредиторів є можливим лише внаслідок виконання заходів ліквідаційної процедури.

З врахуванням матеріалів справи, відсутністю пропозицій щодо санації або укладення мирової угоди у справі, господарський суд приходить до висновку про необхідність визнання відкритого акціонерного товариства "Волинська маслосирбаза" банкрутом та відкриття ліквідаційної процедури.

Визнаючи боржника банкрутом та відкриваючи ліквідаційну процедуру, господарським судом враховуються обставини неплатоспроможності відкритого акціонерного товариства "Волинська маслосирбаза", зокрема, те, що за період з моменту порушення провадження у справі про банкрутство та введення процедури розпорядження майном не було встановлено активів, за рахунок яких є можливим погашення вимог кредиторів та відновлення платоспроможності боржника.

Таким чином, задоволення вимог кредиторів може бути здійснено не інакше як через застосування ліквідаційної процедури.

При цьому судом було взято до уваги також Звіт про фінансовий аналіз щодо виявлення ознак неплатоспроможності підприємства та ознак дій з приховування банкрутства, фіктивного банкрутства чи доведення до банкрутства ВАТ "Волинська маслосирбаза" станом на 30 червня 2012 року, розроблений фізичною-особою-підприємцем Білик І.Я. 23.08.2012р., за результатами котрого було встановлено, що підприємство є збитковим, виявлено ознаки його критичної неплатоспроможності, коли задоволення визнаних судом кредиторських вимог та боргів підприємства можливе лише через застосування ліквідаційної процедури, економічних ознак приховування банкрутства, доведення до банкрутства чи фіктивного банкрутства не виявлено, всі перелічені у фінансовому аналізі ознаки та наведені результати розрахунків свідчать про нестійкий фінансовий стан ВАТ "Волинська маслосирбаза", який характеризується ознаками критичної неплатоспроможності, коли задоволення визнаних судом кредиторських вимог можливе лише через застосування ліквідаційної процедури

Ліквідатором товариства з обмеженою відповідальністю "СІСТІМА ОЙЛ" комітет кредиторів пропонує призначити арбітражного керуючого Рудецьку Оксану Ярославівну, котрою до цього часу виконувались функції розпорядника майна товариства-боржника.

Зазначене клопотання комітету кредиторів боржника щодо кандидатури ліквідатора приймається судом до уваги. При вирішенні питання щодо призначення ліквідатора відкритого акціонерного товариства "Волинська маслосирбаза"товариства з обмеженою відповідальністю "СІСТІМА ОЙЛ" судом враховується факт належного виконання арбітражним керуючим Рудецькою О.Я. повноважень розпорядника майна у справі, також береться до уваги освіта, досвід та організаційно-технічні можливості останньої виконувати повноваження ліквідатора.

Частиною 8 статті 16 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" передбачено, що до компетенції комітету кредиторів належить також прийняття рішення про звернення до господарського суду з клопотанням про відкриття ліквідаційної процедури, припинення повноважень арбітражного керуючого (розпорядника майна, керуючого санацією, ліквідатора) та про призначення нового арбітражного керуючого (розпорядника майна, керуючого санацією, ліквідатора).

На підставі викладеного, керуючись ст.ст. 16, 22, 23 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом", господарський суд, -

ПОСТАНОВИВ:

1. Процедуру розпорядження майном у справі про банкрутство відкритого акціонерного товариства "Волинська маслосирбаза" (м. Ковель, вул. Луцька, 19, код ЄДРПОУ 00444607) припинити.

2. Відкрите акціонерне товариство "Волинська маслосирбаза" (м. Ковель, вул. Луцька, 19, код ЄДРПОУ 00444607) визнати банкрутом.

3. Відкрити ліквідаційну процедуру відкритого акціонерного товариства "Волинська маслосирбаза" (м. Ковель, вул. Луцька, 19, код ЄДРПОУ 00444607) строком на 12 місяців.

4. Скасувати арешти та інші обмеження, накладені на майно відкритого акціонерного товариства "Волинська маслосирбаза" (м. Ковель, вул. Луцька, 19, код ЄДРПОУ 00444607).

5. Ліквідатором відкритого акціонерного товариства "Волинська маслосирбаза" (м. Ковель, вул. Луцька, 19, код ЄДРПОУ 00444607) призначити арбітражного керуючого Рудецьку Оксану Ярославівну (м. Луцьк, б-р. Дружби Народів, 13а /73, ідентифікаційний номер 2953204724, ліцензія Державного департаменту з питань банкрутства серії АВ №547987 від 11.01.2011р.)

6. Зобов'язати ліквідатора в п'ятиденний термін подати до офіційного друкованого органу -газети "Голос України" або "Урядовий кур'єр" оголошення про визнання відкритого акціонерного товариства "Волинська маслосирбаза" банкрутом і відкриття ліквідаційної процедури. Примірник газети з опублікованим оголошенням надати суду.

7. Ліквідатору відкритого акціонерного товариства "Волинська маслосирбаза" після здійснення ліквідаційної процедури скласти звіт про свою діяльність та ліквідаційний баланс товариства-банкрута, а також подати останні до господарського суду для подальшого розгляду і затвердження.

8. Примірник постанови для відома та виконання направити:

- публічному акціонерному товариству "Ковельмолоко";

- товариству з обмеженою відповідальністю "Волинська маслосирбаза";

- ліквідатору Рудецькій О.Я.;

- товариству з обмеженою відповідальністю "Думкам-Реєстр";

- відкритому акціонерному товариству "Бродівський завод сухого знежиреного молока";

- відкритому акціонерному товариству "Володимир-Волинський комбінат молочних продуктів";

- товариству з обмеженою відповідальністю "Торговий дім "Західна молочна група";

- публічному акціонерному товариству "Дубномолоко";

- Ковельській об'єднаній державній податковій інспекції;

- відділу державної виконавчої служби Ковельського міськрайонного управління юстиції;

- сектору з питань банкрутства Головного управління юстиції у Волинській області;

- Головному управлінню статистики у Волинській області;

- державному реєстратору виконавчого комітету Ковельської міської ради.

Суддя В. А. Войціховський

Дата ухвалення рішення12.09.2012
Оприлюднено14.09.2012
Номер документу25963394
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —5004/529/12

Ухвала від 14.01.2013

Господарське

Господарський суд Волинської області

Войціховський Віталій Антонович

Ухвала від 08.01.2013

Господарське

Господарський суд Волинської області

Войціховський Віталій Антонович

Ухвала від 12.09.2012

Господарське

Господарський суд Волинської області

Войціховський Віталій Антонович

Постанова від 12.09.2012

Господарське

Господарський суд Волинської області

Войціховський Віталій Антонович

Ухвала від 13.08.2012

Господарське

Господарський суд Волинської області

Войціховський Віталій Антонович

Ухвала від 06.08.2012

Господарське

Господарський суд Волинської області

Войціховський Віталій Антонович

Ухвала від 05.07.2012

Господарське

Господарський суд Волинської області

Войціховський Віталій Антонович

Ухвала від 21.06.2012

Господарське

Господарський суд Волинської області

Войціховський Віталій Антонович

Ухвала від 28.05.2012

Господарське

Господарський суд Волинської області

Войціховський Віталій Антонович

Ухвала від 14.05.2012

Господарське

Господарський суд Волинської області

Войціховський Віталій Антонович

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні