Постанова
від 10.09.2012 по справі 5027/502-б/2012
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ЧЕРНІВЕЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

cpg1251

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ЧЕРНІВЕЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

ПОСТАНОВА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

"10" вересня 2012 р. Справа № 5027/502-б/2012

За заявою Управління Пенсійного фонду України в Глибоцькому районі смт. Глибока до боржника Товариства з обмеженою відповідальністю "Злагода" с. Горбівці, Глибоцького району, Чернівецької області про визнання банкрутом Суддя Бутирський А.А. Представники: Від кредитора -Міхайлович М.Г. -головний спеціаліст-юрисконсульт (довіреність від 06.06.2012 року) Від боржника -не з'явився В засіданні приймали участь СУТЬ СПОРУ: Управління Пенсійного фонду України в Глибоцькому районі смт. Глибока звернулося із заявою про банкрутство Товариства з обмеженою відповідальністю "Злагода" с. Горбівці, Глибоцького району, Чернівецької області за ненадання боржником протягом року до органів державної податкової служби згідно із законодавством податкових декларацій, документів бухгалтерської звітності та відсутністю майна в порядку ст. 52 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом".

Ухвалою від 10.08.2012 року порушено провадження у справі, її розгляд призначено на 27.08.2012 року.

Ухвалою від 27.08.2012 року розгляд справи відкладено на 10.09.2012 року.

У судовому засіданні представник ініціюючого кредитора викладені в заяві вимоги підтримав, просив визнати боржника банкрутом і відкрити ліквідаційну процедуру. Ліквідатором заявник просить призначити арбітражного керуючого Мацьоцького О.І.

Боржник не використав наданого законом права на участь у судовому засіданні та представлення відзиву, хоча і був повідомлений про час і місце слухання справи належним чином. При цьому неявка боржника не перешкоджає розгляду справи належним чином. При цьому неявка боржника не перешкоджає розгляду справи по суті.

Заслухавши пояснення ініціюючого кредитора, розглянувши матеріали справи, суд встановив наступне.

Боржник не сплачує заявнику податковий борг у сумі 305,00 грн., який підтверджується постановою Чернівецького окружного адміністративного суду від 19.08.2010 року у справі № 2а-2689/10/2470.

Виконавчий лист, виданий на виконання згаданої постанови, був направлений до відділу державної виконавчої служби Глибоцького районного управління юстиції. Виконавчою службою вжито необхідних заходів щодо виконання судового рішення, проте воно не виконано.

Згідно довідки Державної податкової інспекції у Глибоцькому районі Чернівецької обласної державної податкової служби від 08.08.2012 року боржник останню податкову звітність подав 21.06.2002 року.

У відповідності до ст.52 Закону "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" у разі, якщо громадянин -підприємець - боржник або керівні органи боржника -юридичної особи відсутні за її місцезнаходженням, або у разі ненадання боржником протягом року до органів державної податкової служби згідно із законодавством податкових декларацій, документів бухгалтерської звітності, а також за наявності інших ознак, що свідчать про відсутність підприємницької діяльності боржника, заява про порушення справи про банкрутство відсутнього боржника може бути подана кредитором незалежно від розміру його вимог до боржника та строку виконання зобов'язань, а господарський суд у двотижневий строк з дня винесення ухвали про порушення справи про банкрутство відсутнього боржника виносить постанову про визнання відсутнього боржника банкрутом та відкриває ліквідаційну процедуру.

У судовому засіданні з достовірністю встановлено, що боржник більше року не подавав до органів державної податкової служби згідно із законодавством податкових декларацій, документів бухгалтерської звітності, що є підставою для визнання боржника ТОВ "Злагода" банкрутом.

Ліквідатором банкрута слід призначити арбітражного керуючого Мацьоцького О.І., кандидатура якого узгоджується з положеннями ст. 3 1 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом".

На підставі викладеного, керуючись статтями 3 1 , 22, 23, 52 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом", суд

ПОСТАНОВИВ:

1. ТОВ "Злагода", ідентифікаційний код 31003970, с. Горбівці, Глибоцького району, Чернівецької області визнати банкрутом та відкрити ліквідаційну процедуру, строк якої встановити протягом чотирьох місяців -до 10 січня 2013 року. З дня винесення цієї постанови для боржника наступають наслідки, передбачені ст. 23 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом".

2. Визнати вимоги Управління Пенсійного фонду України в Глибоцькому районі смт. Глибока до банкрута у сумі 305,00 грн. недоїмки.

3. Ліквідатором ТОВ "Злагода" призначити арбітражного керуючого Мацьоцького Олександра Ігоровича (вул. Комарова, буд. 31, кв. 28) ліцензія АВ № 521571 від 17.10.2011 року.

4. Протягом п'ятнадцяти днів з дня призначення ліквідатора відповідні посадові особи ТОВ "Злагода" зобов'язані передати бухгалтерську та іншу документацію банкрута, печатки і штампи, матеріальні та інші цінності банкрута ліквідатору. У разі ухилення від виконання зазначених обов'язків відповідні посадові особи банкрута несуть відповідальність відповідно до законів України.

5. Ліквідатору письмово повідомити про визнання боржника ТОВ "Злагода" банкрутом усіх відомих йому кредиторів, зокрема орган Державної податкової служби, відділення Фондів соціального страхування України та Фонду соціального захисту інвалідів, здійснити ліквідаційну процедуру в порядку, встановленому Законом України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом", та у визначений господарським судом строк, після закінчення ліквідаційної процедури надати суду ліквідаційний баланс разом зі звітом про свою діяльність.

6. Цю постанову надіслати сторонам, ліквідатору Мацьоцькому О.І., державному реєстратору, державному органу з питань банкрутства.

Суддя А.А. Бутирський

СудГосподарський суд Чернівецької області
Дата ухвалення рішення10.09.2012
Оприлюднено14.09.2012
Номер документу25964441
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —5027/502-б/2012

Ухвала від 13.05.2013

Господарське

Господарський суд Чернівецької області

Бутирський Андрій Анатолійович

Ухвала від 17.04.2013

Господарське

Господарський суд Чернівецької області

Бутирський Андрій Анатолійович

Ухвала від 22.03.2013

Господарське

Господарський суд Чернівецької області

Бутирський Андрій Анатолійович

Ухвала від 10.01.2013

Господарське

Господарський суд Чернівецької області

Бутирський Андрій Анатолійович

Ухвала від 25.12.2012

Господарське

Господарський суд Чернівецької області

Бутирський Андрій Анатолійович

Постанова від 10.09.2012

Господарське

Господарський суд Чернівецької області

Бутирський Андрій Анатолійович

Ухвала від 27.08.2012

Господарське

Господарський суд Чернівецької області

Бутирський Андрій Анатолійович

Ухвала від 10.08.2012

Господарське

Господарський суд Чернівецької області

Бутирський Андрій Анатолійович

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні