Ухвала
від 13.09.2012 по справі 1623-2011
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД АВТОНОМНОЇ РЕСПУБЛІКИ КРИМ

cpg1251

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД АВТОНОМНОЇ РЕСПУБЛІКИ КРИМ

УХВАЛА

13.09.2012Справа №2-19/1623-2011

За заявою боржника - Товариства з обмеженою відповідальністю «Копі Майстер-А», АР Крим, м.Сімферополь (ідентифікаційний код 34862897)

про визнання банкрутом

Суддя Мокрушин В.І.

Представники не з'явились.

Суть спору: Товариство з обмеженою відповідальністю «Копі Майстер-А» звернулось до Господарського суду Автономної Республіки Крим із заявою про порушення справи про банкрутство у порядку, передбаченому ст.51 Закону України «Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом».

13.09.2012 на адресу Господарського суду Автономної Республіки Крим надійшла заява арбітражного керуючого Горюна В.В. про згоду на призначення ліквідатором банкрута Товариства з обмеженою відповідальністю «Копі Майстер-А» із копією відповідної ліцензії.

Сторони та ліквідатор явку своїх представників у судове засідання не забезпечили, про причину неявки суд не повідомили. Про час та дату судового засідання сповіщені належним чином. Вимог ухвали Господарського суду Автономної Республіки Крим від 21.08.2012 не виконали.

Суд зазначає, що розгляд питання щодо затвердження звіту та ліквідаційного балансу неодноразово відкладався, а саме: ухвалами від 14.05.2012, від 11.06.2012, від 09.07.2012, від 21.08.2012, у зв'язку із неподанням ліквідатором банкрута власником банкрута - Михайликом В.О. довідки Державної інспекції по нагляду за технічним станом машин та обладнання при Раді Міністрів Автономної Республіки Крим про наявність/відсутність рухомого майна, що суд розцінює, як не належне виконання своїх зобов'язань у ліквідаційній процедурі та неодноразове ігнорування вимог суду щодо надання витребуваних документів.

Розглянувши звіт ліквідатора та ліквідаційний баланс банкрута, суд дійшов до висновку, що ліквідатором виконані у не повному обсязі свої зобов'язання передбачені ст.25 Закону України «Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом», а саме: не надано суду довідку Державної інспекції по нагляду за технічним станом машин та обладнання при Раді Міністрів Автономної Республіки Крим про наявність/відсутність рухомого майна.

Відповідно до ч.5 ст. 32 Закону України «Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом» якщо ліквідатор не виявив майнових активів, що підлягають включенню до ліквідаційної маси, він зобов'язаний подати господарському суду ліквідаційний баланс, який засвідчує відсутність у банкрута майна.

Проте, такі дії ліквідатором банкрута зроблені не були, у зв'язку з чим суд дійшов висновку про відсутність правових підстав для затвердження звіту та ліквідаційного балансу банкрута, припинення провадження по справі, а отже суд відмовляє у його затвердженні та вважає за необхідне замінити ліквідатора у даній справі.

Частиною 3 ст.31 Закону України «Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом» встановлено, що арбітражними керуючими не можуть бути призначені: особи, які згідно з цим Законом вважаються заінтересованими; особи, які здійснювали раніше управління цим боржником - юридичною особою, за винятком випадків, коли з дня усунення цієї особи від управління зазначеним боржником минуло не менше трьох років, якщо інше не встановлено цим Законом; особи, яким заборонено здійснювати цей вид підприємницької діяльності або займати керівні посади; особи, які мають судимість за вчинення корисливих злочинів.

До призначення арбітражним керуючим особа має подати до господарського суду заяву, в якій зазначається, що вона не належить до жодної категорії вищезазначених осіб.

Відповідно до п.64 Постанови Пленуму Верховного Суду України від 18.12.2009 р. № 15 «Про судову практику в справах про банкрутство» в ухвалі про призначення розпорядника майна суд має зазначити мотиви, з яких призначено певну кандидатуру та відхилено інші, що були запропоновані.

При виборі кандидатури розпорядника майна судам слід враховувати освіту, досвід та показники роботи у попередніх справах, кількість справ, у яких бере участь арбітражний керуючий, наявність у нього організаційних та технічних можливостей виконувати обов'язки розпорядника майна у конкретній справі, страхування відповідальності арбітражного керуючого та інші обставини, які свідчать про його здатність належним чином виконувати передбачені Законом обов'язки.

Враховуючи вищевикладене, неприбуття сторін у судове засідання, наявність у матеріалах справи заяви арбітражного керуючого про згоду на участь у справі, суд вважає за необхідне відмовити у затвердженні звіту та ліквідаційного балансу банкрута Товариства з обмеженою відповідальністю «Копі Майстер-А», повноваження ліквідатора банкрута Михайлика В.О. припинити, призначити на посаду ліквідатора банкрута Товариства з обмеженою відповідальністю «Копі Майстер-А» арбітражного керуючого Горюна В.В.

На підставі викладеного, керуючись ст.31, 32 Закону України «Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом», ст.86 Господарського процесуального кодексу України, суд

УХВАЛИВ:

1. У затвердженні звіту та ліквідаційного балансу банкрута Товариства з обмеженою відповідальністю «Копі Майстер-А» відмовити.

2. Припинити повноваження ліквідатора банкрута Товариства з обмеженою відповідальністю «Копі Майстер-А» власника боржника Михайлика Володимира Олександровича (паспорт серії МН № 956649 від 09.01.2008 р., виданий Липецьким відділом ГУМВС України в Харьківській області; ідентифікаційний номер 2329123770; прописана: Харьківська область, Харківський район, с.Вільхівка, вул.Українська, 12).

3. Призначити на посаду ліквідатора банкрута Товариства з обмеженою відповідальністю «Копі Майстер-А» арбітражного керуючого Горюна Віталія Васильовича, який мешкає за адресою: та має ліцензію серії АВ№ 456432 від 23.03.2009р.

4. Зобов'язати ліквідатора здійснити ліквідацію боржника у відповідності за ст.22-34 Закону України «Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом», після проведення розрахунків із кредиторами, скласти та представити суду на затвердження звіт про виконану роботу, ліквідаційний баланс із додатками, що передбачено законом та визначитись із подальшою процедурою банкрутства.

5. Відкласти судове засідання щодо подальшої процедури банкрутства на 02.10.2012 на 10 годин 15 хвилин.

Суддя В.І. Мокрушин

СудГосподарський суд Автономної Республіки Крим
Дата ухвалення рішення13.09.2012
Оприлюднено17.09.2012
Номер документу25985422
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —1623-2011

Ухвала від 10.12.2013

Господарське

Господарський суд Автономної Республіки Крим

В.І. Мокрушин

Ухвала від 12.02.2013

Господарське

Господарський суд Автономної Республіки Крим

В.І. Мокрушин

Ухвала від 01.11.2012

Господарське

Господарський суд Автономної Республіки Крим

В.І. Мокрушин

Ухвала від 02.10.2012

Господарське

Господарський суд Автономної Республіки Крим

В.І. Мокрушин

Ухвала від 13.09.2012

Господарське

Господарський суд Автономної Республіки Крим

В.І. Мокрушин

Ухвала від 21.08.2012

Господарське

Господарський суд Автономної Республіки Крим

В.І. Мокрушин

Ухвала від 09.07.2012

Господарське

Господарський суд Автономної Республіки Крим

В.І. Мокрушин

Ухвала від 11.06.2012

Господарське

Господарський суд Автономної Республіки Крим

Мокрушин В.І.

Ухвала від 14.05.2012

Господарське

Господарський суд Автономної Республіки Крим

Мокрушин В.І.

Ухвала від 03.04.2012

Господарське

Господарський суд Автономної Республіки Крим

Мокрушин В.І.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні