Постанова
від 30.07.2012 по справі 1170/2а-2399/12
КІРОВОГРАДСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

КІРОВОГРАДСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ПОСТАНОВА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

30 липня 2012 року Справа № 1170/2а-2399/12

Кіровоградський окружний адміністративний суд у складі головуючого судді Момонт Г.М., розглянувши у відкритому судовому засіданні о 9-00 год. адміністративну справу

за позовом: Кіровоградської об'єднаної державної податкової інспекції Кіровоградської області Державної податкової служби

до відповідача: Товариства з обмеженою відповідальністю «Лігал Партнерз»

про стягнення податкового боргу,

за участю:

секретаря судового засідання -Бондюк А.А.,

представників:

позивача -не з'явився,

відповідача -не з'явився

У відповідності до ч.1 ст.41 КАСУ фіксування судового засідання за допомогою звукозаписувального технічного засобу не здійснювалося.

Кіровоградська об'єднана державна податкова інспекція Кіровоградської області Державної податкової служби звернулася з позовом до Товариства з обмеженою відповідальністю «Лігал Партнерз»про стягнення податкового боргу з податку на прибуток в сумі 3 739,00 грн.

В судове засідання представник позивача не з'явився, але подав заяву про розгляд справи без його участі та про підтримання позовних вимог (а.с.27).

Відповідач в судове засідання не з'явився, про дату, час та місце розгляду справи повідомлявся належним чином, проте поштове відправлення повернулося до суду з відміткою «за закінченням терміну зберігання»(а.с.26).

У відповідності до ч. 8 ст. 35 КАС України, вважається, що повістку вручено юридичній особі, якщо вона доставлена за адресою, внесеною до відповідного державного реєстру, або за адресою, яка зазначена її представником, і це підтверджується підписом відповідної службової особи.

У відповідності до ч. 11 ст. 35 КАС України, у разі повернення поштового відправлення із повісткою, яка не вручена адресату з незалежних від суду причин, вважається, що така повістка вручена належним чином.

Дослідивши подані позивачем документи і матеріали, всебічно і повно з'ясувавши всі фактичні обставини, на яких ґрунтується позов, об'єктивно оцінивши докази, які мають значення для розгляду справи і вирішення спору по суті, адміністративний суд,

ВСТАНОВИВ:

Товариство з обмеженою відповідальністю «Лігал Партнерз»17.11.2008 року зареєстроване Шевченківською районною в місті Києві державною адміністрацією та взяте на облік як платник податків (а.с.15-17).

Згідно п. 49.2 ст. 49 Податкового кодексу України, платник податків зобов'язаний за кожний встановлений цим Кодексом звітний період подавати податкові декларації щодо кожного окремого податку, платником якого він є, відповідно до цього Кодексу незалежно від того, чи провадив такий платник податку господарську діяльність у звітному періоді.

Відповідно до п.54.3 ст.54 Податкового кодексу України, контролюючий орган зобов'язаний самостійно визначити суму грошових зобов'язань, зменшення (збільшення) суми бюджетного відшкодування та/або зменшення (збільшення) від'ємного значення об'єкта оподаткування податком на прибуток або від'ємного значення суми податку на додану вартість платника податків, передбачених цим Кодексом або іншим законодавством, якщо:

- платник податків не подає в установлені строки податкову (митну) декларацію;

- дані перевірок результатів діяльності платника податків свідчать про заниження або завищення суми його податкових зобов'язань, суми бюджетного відшкодування та/або від'ємного значення об'єкта оподаткування податком на прибуток або від'ємного значення суми податку на додану вартість платника податків, заявлених у податкових (митних) деклараціях, уточнюючих розрахунках;

- згідно з податковим та іншим законодавством особою, відповідальною за нарахування сум податкових зобов'язань з окремого податку або збору, застосування штрафних (фінансових) санкцій та пені, у тому числі за порушення у сфері зовнішньоекономічної діяльності, є контролюючий орган;

- рішенням суду, що набрало законної сили, особу визнано винною в ухиленні від сплати податків;

- дані перевірок щодо утримання податків у джерела виплати, в тому числі податкового агента, свідчать про порушення правил нарахування, утримання та сплати до відповідних бюджетів податків і зборів, передбачених цим Кодексом, у тому числі податку на доходи фізичних осіб таким податковим агентом;

- результати митного контролю, отримані після закінчення процедури митного оформлення та випуску товарів, свідчать про заниження або завищення податкових зобов'язань, визначених платником податків у митних деклараціях.

Згідно п. п. 14.1.175 п. 14.1 ст.14 Податкового кодексу України, податковий борг -сума узгодженого грошового зобов'язання (з урахуванням штрафних санкцій за їх наявності), але не сплаченого платником податків у встановлений цим Кодексом строк, а також пеня, нарахована на суму такого грошового зобов'язання.

Відповідно п.п.4.2.2 п.4.2 ст.4 Закону України «Про порядок погашення зобов'язань платників податків перед бюджетами та державними цільовими фондами»від 21.12.2000 р. №2181-ІІІ 9чинного на час виникнення податкового зобов'язання), контролюючий орган зобов'язаний самостійно визначити суму податкового зобов'язання платника податків у разі якщо:

а) платник податків не подає у встановлені строки податкову декларацію;

б) дані документальних перевірок результатів діяльності платника податків свідчать про заниження або завищення суми його податкових зобов'язань, заявлених у податкових деклараціях;

в) контролюючий орган внаслідок проведення камеральної перевірки виявляє арифметичні або методологічні помилки у поданій платником податків податковій декларації, які призвели до заниження або завищення суми податкового зобов'язання.

г) згідно з законами з питань оподаткування особою, відповідальною за нарахування окремого податку або збору (обов'язкового платежу), є контролюючий орган.

У відповідності до п.п.5.2.1 п.5.2 ст.5 вказаного Закону, податкове зобов'язання платника податків, нараховане контролюючим органом відповідно до пунктів 4.2 та 4.3 статті 4 цього Закону, вважається узгодженим у день отримання платником податків податкового повідомлення, за винятком випадків, визначених підпунктом 5.2.2 цього пункту.

Судом встановлено, що згідно акту №260/1506 від 02.07.2010 року про результати невиїзної документальної перевірки своєчасності подання податкової звітності ДПІ у Шевченківському районі м. Києва відносно ТОВ «Лігал Партнерз»винесено податкове повідомлення-рішення №13205/1506 від 08.07.2010 року, яким відповідачу нараховано штрафні (фінансові) санкції у сумі 170,00 грн., з яких відповідачем сплачено 1,00 грн. (а.с.10, 11).

Зазначене податкове повідомлення-рішення направлялося відповідачу у встановленому порядку, та, у зв'язку з неотриманням, відповідно до акту №2565 від 26.07.2010 р. розміщене на дошці оголошень (а.с.12, 13).

У відповідності до абз.4 п.п.6.2.4 п.6.2 ст.6 Закону України «Про порядок погашення зобов'язань платників податку перед бюджетами та державними цільовими фондами»(чинним на час виникнення податкового зобов'язання), у разі коли податковий орган або пошта не може вручити платнику податків податкове повідомлення або податкові вимоги у зв'язку з незнаходженням посадових осіб, їх відмовою прийняти податкове повідомлення або податкову вимогу, незнаходженням фактичного місця розташування (місцезнаходження) платника податків, податковий орган розміщує податкове повідомлення або податкові вимоги на дошці податкових оголошень, встановленій на вільному для огляду місці біля входу до приміщення податкового органу. При цьому день розміщення такої податкової вимоги вважається днем її вручення.

Згідно акту камеральної перевірки податкової звітності з податку на прибуток №123/1506 від 06.08.2011 року ДПІ у Шевченківському районі м. Києва відносно ТОВ «Лігал Партнерз»винесено податкове повідомлення-рішення №16334/1506 від 06.08.2011 року, яким відповідачу нараховано штрафні (фінансові) санкції в сумі 2 040,00 грн., та яке відповідач отримав 06.12.2011 року, що підтверджується підписом керівника на корінці податкового повідомлення-рішення (а.с.8, 9).

Відповідно до акту камеральної перевірки податкової звітності з податку на прибуток №122/1506 від 06.08.2011 року ДПІ у Шевченківському районі м. Києва відносно ТОВ «Лігал Партнерз»винесено податкове повідомлення-рішення №16338/1506 від 06.08.2011 року, яким відповідачу нараховано штрафні (фінансові) санкції в сумі 510,00 грн., та яке відповідач отримав 06.12.2011 року, що підтверджується підписом керівника на корінці податкового повідомлення-рішення (а.с.6, 7).

У відповідності до акту камеральної перевірки податкової звітності з податку на прибуток №125/1506 від 14.12.2011 року ДПІ у Шевченківському районі м. Києва відносно ТОВ «Лігал Партнерз»винесено податкове повідомлення-рішення №17233/1506 від 20.12.2011 року, яким відповідачу нараховано штрафні (фінансові) санкції в сумі 1 020,00 грн., та яке відповідач отримав 20.12.2011 року, що підтверджується підписом керівника на корінці податкового повідомлення-рішення (а.с.4, 5).

Зі змісту облікової картки платника податку на прибуток приватних підприємств вбачається, що заборгованість відповідача з податку на прибуток становить 3 739,00 грн. (170,00 грн. -1,00 грн. + 2 040,00 грн. + 510,00 грн. + 1 020,00 грн.) (а.с.18).

На день розгляду справи податкове зобов'язання в сумі 3 739,00 грн. є узгодженим, а тому є податковим боргом в розумінні Податкового кодексу України.

У відповідності до п.95.1 ст.95 Податкового кодексу України орган державної податкової служби здійснює за платника податків і на користь держави заходи щодо погашення податкового боргу такого платника податків шляхом стягнення коштів, які перебувають у його власності, а в разі їх недостатності -шляхом продажу майна такого платника податків, яке перебуває у податковій заставі.

Згідно п.95.2 ст.95 Податкового кодексу України, стягнення коштів та продаж майна платника провадиться не раніше ніж через 60 календарних днів з дня надіслання такому платнику податкової вимоги.

09.04.2012 року Кіровоградською ОДПІ ТОВ «Лігал Партнерз»виставлено податкову вимогу №415 на суму 3 739,00 грн., яка 09.04.2012 р. направлена на адресу відповідача зазначену у Єдиному державному реєстрі підприємств та організацій України (а.с.15).

В судовому засіданні встановлено, що відповідно до довідки про стан розрахунків з бюджетом за відповідачем ТОВ «Лігал Партнерз»рахується заборгованість з податку на прибуток в сумі 3 739,00 грн., яка на момент розгляду справи у встановленому порядку не сплачена (а.с.28).

На підставі викладеного, враховуючи ненадання відповідачем суду доказів сплати податкового боргу у сумі 3 739,00 грн., або інших доказів в обґрунтування його відсутності, суд вважає, що вимоги Кіровоградської об'єднаної державної податкової інспекції Кіровоградської області Державної податкової служби підлягають задоволенню.

Враховуючи вищевикладене, керуючись ст. ст. 86, 94, 159 -163, 167 КАС України, суд, -

ПОСТАНОВИВ:

1. Адміністративний позов задовольнити в повному обсязі.

2. Стягнути з Товариства з обмеженою відповідальністю «Лігал Партнерз», код ЄДРПОУ 36203848 (25002, м. Кіровоград, вул. Жовтневої революції, 24, кв.124) на користь Державного бюджету України в особі Кіровоградської об'єднаної державної податкової інспекції Кіровоградської області Державної податкової служби на рахунок -отримувач: УДКСУ у м. Кіровограді Кіровоградської області, банк: ГУДКСУ у Кіровоградській області МФО: 823016, ЗКПО банка: 38037409 рахунок: 31112009700002 код платежу: 11021000, податковий борг з податку на прибуток у сумі 3 739,00 грн. (три тисячі сімсот тридцять дев'ять грн. 00 коп.).

Постанова суду набирає законної сили після закінчення строку подання апеляційної скарги, якщо таку скаргу не було подано.

Постанова суду може бути оскаржена до Дніпропетровського апеляційного адміністративного суду через Кіровоградський окружний адміністративний суд шляхом подачі в 10- денний строк з дня її проголошення, апеляційної скарги.

Суддя Кіровоградського

окружного адміністративного суду Г.М. Момонт

Дата ухвалення рішення30.07.2012
Оприлюднено17.09.2012
Номер документу25988556
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —1170/2а-2399/12

Ухвала від 13.07.2012

Адміністративне

Кіровоградський окружний адміністративний суд

Г.М. Момонт

Постанова від 30.07.2012

Адміністративне

Кіровоградський окружний адміністративний суд

Г.М. Момонт

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні