Постанова
від 18.07.2012 по справі 2а-8328/12/2670
ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД МІСТА КИЄВА

ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД міста КИЄВА 01601, м. Київ, вул. Командарма Каменєва, 8, корпус 1

ПОСТАНОВА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

м. Київ

18 липня 2012 року 15 год. 40 хв. № 2а-8328/12/2670

Окружний адміністративний суд міста Києва у складі: головуючого - судді Данилишина В.М., розглянув у порядку скороченого провадження адміністративну справу за позовом управління Пенсійного фонду України в Шевченківському районі міста Києва до товариства з обмеженою відповідальністю "Фрі Медіа Україна ГМБХ" про стягнення з відповідача коштів.

ОБСТАВИНИ СПРАВИ:

До Окружного адміністративного суду міста Києва 19 червня 2012 року надійшов позов управління Пенсійного фонду України в Шевченківському районі міста Києва (також далі за текстом - позивач) до товариства з обмеженою відповідальністю "Фрі Медіа Україна ГМБХ" (також далі за текстом - відповідач, ТОВ "Фрі Медіа Україна ГМБХ") про стягнення з відповідача заборгованості (недоїмки) зі сплати єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування у загальному розмірі 491360,05 грн.

В обґрунтування позовних вимог позивач зазначив, що за відповідачем обліковується заборгованість зі сплати єдиного внеску у вказаному розмірі, яка на даний час залишається не погашеною.

Згідно з п. 4 ч. 1, ч.ч. 2, 4 ст. 183-2 Кодексу адміністративного судочинства України (також далі за текстом - КАС України) , скорочене провадження застосовується в адміністративних справах щодо стягнення грошових сум, які ґрунтуються на рішеннях суб'єкта владних повноважень, щодо яких завершився встановлений цим Кодексом строк оскарження.

Суд може розглядати в порядку скороченого провадження адміністративні справи щодо вимог, передбачених ч. 1 цієї статті, якщо такі вимоги не стосуються прав, свобод, інтересів та обов'язків третіх осіб.

Суддя розглядає справу в порядку скороченого провадження одноособово, без проведення судового засідання та виклику осіб, які беруть участь у справі.

Оцінивши докази, які є у справі, за своїм внутрішнім переконанням, що ґрунтується на їх безпосередньому, всебічному, повному та об'єктивному дослідженні, суд -

ВСТАНОВИВ:

ТОВ "Фрі Медіа Україна ГМБХ" (ідентифікаційний код 33833378) як юридична особа зареєстроване Шевченківською районною у місті Києві державною адміністрацією та як страхувальник, який сплачує єдиний внесок на загальнообов'язкове державне соціальне страхування, перебуває на обліку в управлінні Пенсійного фонду України в Шевченківському районі міста Києва.

На момент пред'явлення до суду позову за відповідачем обліковується заборгованість (недоїмка) зі сплати єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування у загальному розмірі 491360,05 грн., яка виникла за наступних обставин.

Так, відповідно до п.п. 2, 6 ст. 1, ч. 1 ст. 12 Закону України "Про збір та облік єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування" (також далі за текстом - Закон) , який набрав чинності з 01 січня 2011 року, єдиний внесок на загальнообов'язкове державне соціальне страхування (далі - єдиний внесок) - консолідований страховий внесок, збір якого здійснюється до системи загальнообов'язкового державного соціального страхування в обов'язковому порядку та на регулярній основі з метою забезпечення захисту у випадках, передбачених законодавством, прав застрахованих осіб та членів їхніх сімей на отримання страхових виплат (послуг) за діючими видами загальнообов'язкового державного соціального страхування.

Недоїмка - сума єдиного внеску, своєчасно не нарахована та/або не сплачена у строки, встановлені цим Законом, обчислена територіальними органами Пенсійного фонду України у випадках, передбачених цим Законом.

Завданнями Пенсійного фонду є забезпечення збору єдиного внеску, ведення обліку надходжень від його сплати та здійснення контролю за сплатою єдиного внеску.

Згідно з ч.ч. 3, 8, 12 ст. 9 Закону, обчислення єдиного внеску територіальними органами Пенсійного фонду у випадках, передбачених цим Законом, здійснюється на підставі актів перевірки правильності нарахування та сплати єдиного внеску, звітності, що подається платниками до територіальних органів Пенсійного фонду, бухгалтерських та інших документів, що підтверджують суми виплат (доходу), на суми яких (якого) відповідно до цього Закону нараховується єдиний внесок.

Платники єдиного внеску зобов'язані сплачувати єдиний внесок, нарахований за відповідний базовий звітний період, не пізніше 20 числа місяця, що настає за базовим звітним періодом, крім гірничих підприємств, які зобов'язані сплачувати єдиний внесок, нарахований за відповідний базовий звітний період, не пізніше 28 числа місяця, що настає за базовим звітним періодом.

Єдиний внесок підлягає сплаті незалежно від фінансового стану платника.

Згідно з ч. 2, 3, 4 ст. 25 Закону, у разі виявлення своєчасно не сплачених сум страхових внесків платники єдиного внеску зобов'язані самостійно обчислити ці внески і сплатити їх з нарахуванням пені в порядку і розмірах, визначених цією статтею.

Суми недоїмки стягуються з нарахуванням пені та застосуванням штрафів.

Територіальний орган Пенсійного фонду у порядку, за формою і в строки, встановлені Пенсійним фондом за погодженням з центральним органом виконавчої влади у сфері праці та соціальної політики, надсилає платникам єдиного внеску, які мають недоїмку, вимогу про її сплату.

З наявних матеріалів справи вбачається, що 03 травня 2012 року позивачем складено вимогу № 2592/3390, відповідно до якої загальний розмір заборгованості платника єдиного внеску станом на 03 травня 2012 року становив 491360,05 грн.

На момент пред'явлення до суду позову вказана вимога відповідачем не оскаржена, заборгованість у вказаному розмірі залишається непогашеною.

Згідно з ч. 1 ст. 71 КАС України, кожна сторона повинна довести ті обставини, на яких ґрунтуються її вимоги та заперечення, крім випадків, встановлених ст. 72 цього Кодексу.

Відповідач будь-яких заперечень проти позову та доказів, які у нього є, до суду не подав.

На підставі викладених обставин, суд прийшов до висновку, що позовні вимоги управління Пенсійного фонду України в Шевченківському районі міста Києва до товариства з обмеженою відповідальністю "Фрі Медіа Україна ГМБХ" про стягнення з відповідача коштів є обґрунтованими та такими, що підлягають задоволенню повністю.

Відповідно до ч. 2 ст. 94 КАС України, якщо судове рішення ухвалене на користь сторони - суб'єкта владних повноважень, суд присуджує з іншої сторони всі здійснені нею документально підтверджені судові витрати, пов'язані із залученням свідків та проведенням судових експертиз. У зв'язку з ухваленням судового рішення на користь суб'єкта владних повноважень та відсутністю з його сторони судових витрат, пов'язаних із залученням свідків та проведенням судових експертиз, судові витрати стягненню з відповідача не підлягають.

Керуючись ст.ст. 7-11, 69-71, 86, 94, 158-163, 167, 183-2, 256 КАС України, суд -

ПОСТАНОВИВ:

1. Задовольнити повністю позов управління Пенсійного фонду України в Шевченківському районі міста Києва до товариства з обмеженою відповідальністю "Фрі Медіа Україна ГМБХ" про стягнення з відповідача заборгованості.

2. Стягнути з товариства з обмеженою відповідальністю "Фрі Медіа Україна" (ідентифікаційний код 33833378, місцезнаходження: вул. Дегтярівська, буд. 52, м. Київ, 04119) на користь держави в особі управління Пенсійного фонду України в Шевченківському районі міста Києва заборгованість (недоїмку) зі сплати єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування у загальному розмірі 491360,05 грн. (Чотириста дев'яносто одна тисяча триста шістдесят гривень п'ять копійок), з якої 457653,45 грн. (Чотириста п'ятдесят сім тисяч шістсот п'ятдесят три гривні сорок п'ять копійок) - на р/р 37191023002630 в ГУ ДКУ у місті Києві, МФО 820019, код ЄДРПОУ 26087323; 33167,05 грн. (Тридцять три тисячі сто шістдесят сім гривень п'ять копійок) - на р/р 37197083002630 в ГУ ДКУ у місті Києві, МФО 820019, код ЄДРПОУ 26087323; 539,55 грн. (П'ятсот тридцять дев'ять гривень п'ятдесят п'ять копійок) - на р/р 37196073002630 в ГУ ДКУ у місті Києві, МФО 820019, код ЄДРПОУ 26087323.

3. Постанова підлягає негайному виконанню.

4. Копії постанови направити сторонам.

Згідно зі ст.ст. 185, 186 КАС України, постанова може бути оскаржена шляхом подання до Київського апеляційного адміністративного суду через Окружний адміністративний суд міста Києва апеляційної скарги протягом десяти днів з дня отримання копії постанови. Копія апеляційної скарги одночасно надсилається особою, яка її подає, до Київського апеляційного адміністративного суду.

Відповідно до ст. 254 КАС України, постанова набирає законної сили після закінчення строку подання апеляційної скарги, встановленого цим Кодексом, якщо таку скаргу не було подано. У разі подання апеляційної скарги судове рішення, якщо його не скасовано, набирає законної сили після повернення апеляційної скарги, відмови у відкритті апеляційного провадження або набрання законної сили рішенням за наслідками апеляційного провадження .

Суддя В.М. Данилишин

Дата ухвалення рішення18.07.2012
Оприлюднено18.09.2012
Номер документу26000516
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —2а-8328/12/2670

Ухвала від 22.06.2012

Адміністративне

Окружний адміністративний суд міста Києва

Данилишин В.М.

Постанова від 18.07.2012

Адміністративне

Окружний адміністративний суд міста Києва

Данилишин В.М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні