Постанова
від 17.09.2012 по справі 5021/1146/12
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД СУМСЬКОЇ ОБЛАСТІ

cpg1251

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД СУМСЬКОЇ ОБЛАСТІ


ПОСТАНОВА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

17.09.12 Справа №5021/1146/12.

Господарський суд Сумської області у складі: головуючого - судді Рунової В.В.,

при секретарі Кас'ян А.О.,

за участю представників:

від кредитора - не з'явився

від боржника - не з'явився

арбітражний керуючий Кунцевич С.В.

розглянувши у відкритому судовому засіданні у приміщенні господарського суду Сумської області матеріали справи № 5021/1146/12:

за заявою кредитора Управління Пенсійного фонду України в м. Сумах

до боржника товариства з обмеженою відповідальністю "СП Діалог Медіа" (40000, м. Суми, пл. Незалежності, 1; код 32602481)

про визнання банкрутом, -

ВСТАНОВИВ:

Ухвалою господарського суду Сумської області від 07.08.2012 року порушено провадження у справі № 5021/1146/12 за заявою УПФУ в м. Сумах про визнання банкрутом товариства з обмеженою відповідальністю "СП Діалог Медіа" (40000, м. Суми, пл. Незалежності, 1; код 32602481), відповідно до ст. 52 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом"; введено мораторій на задоволення вимог кредиторів.

Ухвалою суду від 20.08.2012 року було відкладено розгляд справи, у зв'язку з необхідністю витребування додаткових документів на 17.09.2012 року.

22.08.2012 року від арбітражного керуючого Кунцевича С.В. надійшла до суду заява б/н від 22.08.2012 року, в якій він не заперечує проти призначення ліквідатором у справі про банкрутство ТОВ "СП Діалог Медіа".

Подані документи прийняті судом та долучені до матеріалів справи.

Ініціюючий кредитор та боржник в судове засідання 17.09.2012 року не з'явились, про час та місце розгляду справи були повідомлені належним чином.

Боржник відзив на заяву кредитора до суду не подав. Крім того, ухвали суду, направлені на адресу боржника повернуті поштовим відділенням до суду з відміткою: "за зазначеною адресою не знаходиться".

Суд вважає можливим розглянути справу за відсутності ініціюючого кредитора та боржника за наявними у справі матеріалами.

Розглянувши матеріали справи, суд встановив наступне:

Заборгованість боржника перед кредитором - УПФУ в м. Сумах становить 73 грн. 21 коп., яка підтверджується матеріалами справи.

Відповідно до копії Довідки з Єдиного державного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб - підприємців станом на 10.02.2012 року, 07.10.2011 року було внесено інформацію щодо відсутності юридичної особи за місцезнаходженням.

Відповідно до ч.1 ст. 52 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" у разі, якщо громадянин-підприємець - боржник або керівні органи боржника - юридичної особи відсутні за її місцезнаходженням, або у разі ненадання боржником протягом року до органів державної податкової служби згідно із законодавством податкових декларацій, документів бухгалтерської звітності, а також за наявності інших ознак, що свідчать про відсутність підприємницької діяльності боржника, заява про порушення справи про банкрутство відсутнього боржника може бути подана кредитором незалежно від розміру його вимог до боржника та строку виконання зобов'язань.

Відповідно до п. 104 Постанови Пленуму Верховного Суду України від 18.12.2009 року № 15 "Про судову практику у справах про банкрутство" заява про порушення справи про банкрутство відсутнього боржника є підставою для порушення провадження у справі у випадку наявності будь-якої з підстав, передбачених частиною першою ст. 52 Закону, а не виключно за наявності всієї сукупності перелічених у цій статті підстав.

В судовому засіданні 17.09.2012 року арбітражний керуючий Кунцевич С.В. підтримав подану ним заяву щодо призначення ліквідатором у справі про банкрутство ТОВ "СП Діалог Медіа".

Інших пропозицій щодо призначення ліквідатора у справі № 5021/1146/12 до суду не надходило.

Враховуючи доведеність того, що боржник відсутній за місцезнаходженням, суд вважає за необхідне згідно п. 2 ст. 52 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" визнати боржника банкрутом і відкрити ліквідаційну процедуру, призначити ліквідатором банкрута арбітражного керуючого Кунцевича Станіслава Володимировича (ліцензія серії АВ № 592992 від 09.11.2011 року, адреса: м. Суми, вул. Харківська, 42).

На підставі викладеного та керуючись ст. ст. 22, 52 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом", суд -

ПОСТАНОВИВ:

1. Визнати банкрутом - товариство з обмеженою відповідальністю "СП Діалог Медіа" (40000, м. Суми, пл. Незалежності, 1; код 32602481).

2. Відкрити ліквідаційну процедуру.

Тривалість ліквідаційної процедури не повинна перевищувати дванадцяти місяців.

3. Встановити, що розмір кредиторських вимог Управління Пенсійного фонду України в м. Сумах до товариства з обмеженою відповідальністю "СП Діалог Медіа" (40000, м. Суми, пл. Незалежності, 1; код 32602481) становить 73 грн. 21 коп.

4. З дня прийняття постанови підприємницька діяльність банкрута

припиняється, строк виконання всіх грошових зобов'язань, та зобов'язань щодо

сплати податків і обов'язкових платежів вважається таким, що настав, припиняється

нарахування неустойки, процентів та інших економічних санкцій по всіх видах

заборгованості, вимоги за зобов'язаннями банкрута, що виникли під час проведення

процедур банкрутства, пред'являються в межах ліквідаційної процедури.

Припиняються повноваження органів управління банкрута і повноваження власників

майна.

5. З дня прийняття постанови про визнання боржника банкрутом і відкриття ліквідаційної процедури припиняються повноваження банкрута щодо розпорядження його майном.

6. З дня прийняття постанови скасовуються арешти, що накладені на

майно боржника, і інші обмеження щодо розпорядження майном боржника, в тому

числі податкова застава. Накладення нових арештів або інших обмежень щодо

розпорядження майном банкрута не допускається.

7. Призначити ліквідатором банкрута - арбітражного керуючого Кунцевича Станіслава Володимировича (ліцензія серії АВ № 592992 від 09.11.2011 року, адреса: м. Суми, вул. Харківська, 42) та покласти на нього виконання дій по ліквідації боржника відповідно до Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом".

8. Зобов'язати ліквідатора виконати ліквідаційну процедуру, надати суду обґрунтований звіт про виконану роботу, всі докази, що свідчать про виконання ліквідаційної процедури, у тому числі, докази розшуку майна, що належить банкруту та яке знаходиться у спільній власності, акти інвентаризації майна, акти оцінки майна, звіт про виплачені кредиторам кошти, договори купівлі-продажу майна банкрута, довідки установ банку про закриття рахунків банкрута, докази повідомлення органів державної податкової служби, пенсійного фонду і центру зайнятості про закінчення ліквідаційної процедури, довідку органів внутрішніх справ про прийняття печаток і штампів банкрута, оригінал свідоцтва про державну реєстрацію, ліквідаційний баланс, реєстр вимог кредиторів з даними про розміри погашених вимог кредиторів, докази, що свідчать про стягнення дебіторської заборгованості, або докази що свідчать про неможливість стягнення дебіторської заборгованості, довідку банку про рух грошових коштів по поточному рахунку за весь час роботи ліквідаційної процедури, баланси за весь час роботи ліквідатора та ліквідаційний баланс, відшкодування витрат ліквідатора, інші документи, що свідчать про виконану ліквідатором роботу по ліквідації банкрута.

9. Зобов'язати ліквідатора вжити заходів щодо з'ясування питання, чи

порушувалася кримінальна справа у відношенні посадових осіб боржника, а

також з'ясувати питання чи порушувалося виконавче провадження органами

державної виконавчої служби у відношенні боржника за його місцезнаходженням.

Крім того, вжити заходів щодо розшуку печатки, штампу, оригіналів установчих

документів та свідоцтва про державну реєстрацію банкрута. Докази вжиття

зазначених заходів надати суду.

10. Копію постанови надіслати кредитору, банкруту, ліквідатору, Головному управлінню юстиції у Сумській області Міністерства юстиції України, державному реєстратору, органу ДВС, органу ДПІ.

СУДДЯ (підпис) В.В.РУНОВА

СудГосподарський суд Сумської області
Дата ухвалення рішення17.09.2012
Оприлюднено20.09.2012
Номер документу26046903
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —5021/1146/12

Ухвала від 03.10.2013

Господарське

Господарський суд Сумської області

Гордієнко Михайло Іванович

Ухвала від 29.07.2013

Господарське

Господарський суд Сумської області

Гордієнко Михайло Іванович

Постанова від 17.09.2012

Господарське

Господарський суд Сумської області

Рунова Вікторія Вікторовна

Ухвала від 20.08.2012

Господарське

Господарський суд Сумської області

Рунова Вікторія Вікторовна

Ухвала від 07.08.2012

Господарське

Господарський суд Сумської області

Рунова Вікторія Вікторовна

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні