Рішення
від 28.08.2012 по справі 22/10
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ЧЕРНІГІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

cpg1251

28.08.12

УКРАЇНА

Господарський суд

Чернігівської області

14000, м. Чернігів, пр-т Миру, 20, тел. 698-166

Іменем України

Р І Ш Е Н Н Я

«28»серпня 2012 року Справа № 5028/22/10/2012

За ПОЗОВОМ: Товариства з обмеженою відповідальністю "Баядера Логістик"

юридична адреса: вул. Озерянівська, 2, м. Горлівка, Донецька область, 84601

поштова адреса: вул. Квітнева, 17, с. Новий Білоус, Чернігівський район, Чернігівська область, 14026

До ВІДПОВІДАЧА: Дочірнього підприємства "Інвест-Екоір-1" Товариства з обмеженою відповідальністю СП "Інвест-Екоір"

вул. Леніна, 21, смт. Олишівка, Чернігівський район, Чернігівська область, 15575

про стягнення 18591,25 грн.

Суддя Селівон А.М.

ПРЕДСТАВНИКИ СТОРІН:

Від Позивача: Скорик М.О., представник, довіреність б/н від 31.07.2012р.

Від Відповідача: не з'явився.

В судовому засіданні на підставі ч.2 ст.85 Господарського процесуального кодексу України оголошені вступна та резолютивна частини рішення .

СУТЬ СПОРУ:

Товариством з обмеженою відповідальністю "Баядера Логістик" подано позов до Дочірнього підприємства "Інвест-Екоір-1" Товариства з обмеженою відповідальністю СП "Інвест-Екоір" про стягнення 18591,25 грн. боргу, з яких 14300,96 грн. основного боргу та 4290,29 грн. штрафу.

Ухвалою суду від 09.08.12 р. розгляд справи відкладався на 28.08.12 р.

В обґрунтування позовних вимог позивач посилається на невиконання відповідачем грошових зобов'язань за договором поставки №1177 від 22.12.11 р, укладеного між сторонами.

В судовому засіданні представник позивача підтримав заявлені позовні вимоги та просив задовольнити позов.

Відповідач письмового відзиву на позов та документів, витребуваних ухвалами від 23.07.12 р. та 09.08.12 р., суду не надав.

Заяв та клопотань від відповідача до суду не надходило.

Уповноважений представник відповідача в засідання господарського суду 09.08.12 р. та 28.08.12 р. не з'явився.

Копії ухвал суду про порушення провадження у справі від 23.07.12 р. та відкладення розгляду справи від 09.08.12р., що направлялись відповідачу на вказану в позовній заяві адресу, яка співпадає з адресою, зазначеною у Витягу з Єдиного державного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців станом на 27.08.12 р., а саме: вул. Леніна, 21, смт. Олишівка, Чернігівський район, Чернігівська область, 15575, повернуті до суду неврученими адресату з відміткою оператора відділення поштового зв'язку -«за закінченням терміну зберігання».

За змістом ч.1 ст.64 Господарського процесуального кодексу України, а також п.3.9.1 Постанови Пленуму Вищого господарського суду України № 18 від 26.12.11 р. «Про деякі питання практики застосування Господарського процесуального кодексу України судами першої інстанції»ухвали надсилаються сторонам за повідомленою ними господарському суду поштовою адресою. У разі ненадання сторонами інформації щодо їх поштової адреси, ухвали надсилаються за адресою місцезнаходження (місця проживання) сторін, що зазначена в Єдиному державному реєстрі юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців. У разі відсутності сторін за такою адресою, вважається, що ухвала про порушення провадження у справі вручена їм належним чином. Тобто, в разі якщо ухвалу про порушення провадження у справі було надіслано за належною адресою (тобто повідомленою суду стороною, а в разі ненадання суду відповідної інформації - адресою, зазначеною в Єдиному державному реєстрі юридичних осіб та фізичних осіб - підприємців), і не повернуто підприємством зв'язку або повернуто з посиланням на відсутність (вибуття) адресата, відмову від одержання, закінчення строку зберігання поштового відправлення тощо, то вважається, що адресат повідомлений про час і місце розгляду справи судом.

Оскільки відповідачем не надано суду відзиву на позовну заяву, будь-яких письмових пояснень та інших доказів, що впливають на вирішення даного спору по суті, беручи до уваги, що представник позивача проти розгляду справи у відсутності представника відповідача не заперечував, суд, на підставі ст. 75 Господарського процесуального кодексу України, здійснював розгляд справи за відсутності представника відповідача, виключно за наявними у справі матеріалами.

Подане представником позивача письмове клопотання про відмову від здійснення технічної фіксації судового процесу судом задоволено.

Дослідивши матеріали справи та подані докази, заслухавши в судовому засіданні пояснення представника позивача, з'ясувавши обставини, що мають значення для вирішення спору, перевіривши їх наданими позивачем доказами та оглянувши в судовому засіданні їх оригінали, суд

В С Т А Н О В И В:

22 грудня 2011 року між Товариством з обмеженою відповідальністю "Баядера Логістик" (Постачальник за договором, Позивач у справі) та Дочірнім підприємством "Інвест-Екоір-1" Товариства з обмеженою відповідальністю СП "Інвест-Екоір" (Покупець за договором, Відповідач у справі) укладений договір поставки № 1177 (далі - Договір).

Згідно п.1.1. Договору, Постачальник зобов'язується передати у власність Покупця алкогольні напої (надалі - Товар), а Покупець зобов'язується прийняти і оплатити товар в порядку, визначеному умовами цього Договору.

За умовами п. 3.1 Договору Постачання товару здійснюється силами та за рахунок Постачальника, на умовах DDP, відповідно до вимог Міжнародних правил тлумачення термінів «Інкотермс»(в редакції 2000 р.). Сторони можуть визначити інші умови постачання Товару, при узгодженні замовлення на Товар.

Відповідно до п.3.2., п.3.3. Договору Постачальник зобов'язаний поставити товар за адресою, яка зазначена в його замовленні, а також в засвідчених Покупцем копіях ліцензій як місце здійснення діяльності, або за адресою, яка зазначена в засвідчених Покупцем копіях довідок про внесення місць зберігання алкоголю до Єдиного державного реєстру. Постачальник поставляє товар Покупцю на підставі його замовлення. Покупець має право здійснити замовлення в усній формі або за допомогою факсимільного, електронного чи поштового зв'язку.

Згідно п.3.6 Договору Покупець зобов'язаний до моменту першої поставки надати Постачальникові Повідомлення зі зразками підписів осіб, уповноважених приймати Товар і підписувати товаросупроводжувальні документи, та зразками печаток (штампів). Підпис особи, уповноваженої приймати Товар на супроводжувальних документах, зразок якого є у Повідомленні наданому Покупцем, вважається достатнім доказом того, що товар прийнятий уповноваженою особою Покупця, без необхідності завірення такого підпису печаткою (штампом). Наявність на товаросупроводжувальних документах печатки (штампу), зразки яких було попередньо надано Покупцем, є належним доказом того, що Товар прийнятий уповноваженою особою Покупця, навіть якщо зразок підпису особи, зазначений у Повідомленні, не збігається з тим, який наявний на товаросупроводжувальних документах. У випадку, якщо зразок підпису та (або) зразок печатки (штампу) на накладній не збігається зі зразками підписів та (або) печаток (штампів), наданих Покупцем Постачальнику у Повідомленні, проте такий підпис (печатка, штамп) наявний на накладних, що були оплачені Покупцем раніше, то вважається, що Товар прийнятий уповноваженою особою Покупця.

Відповідно до п.4.1. Договору найменування, кількість, асортимент товару визначається Покупцем у замовленні та зазначається Постачальником у видатковій накладній на Товар.

Згідно п.п.5.1.-5.3. Договору ціна на товар визначена у Прайс-листі Постачальника, який діє на момент здійснення Покупцем замовлення. Ціна на Товар зазначається Постачальником у видатковій накладній на Товар. Загальна сума Договору дорівнює загальній вартості товару, який Постачальник поставив Покупцю впродовж всього строку дії даного договору згідно видаткових накладних на Товар.

За умовами п.6.1. Договору розрахунки за товар здійснюються Покупцем протягом 14 календарних днів з дня отримання товару, шляхом перерахування грошових коштів на рахунок Постачальника або в іншому узгодженими сторонами порядку та формі, що не суперечить чинному законодавству України, або за домовленістю Сторін -шляхом попередньої оплати.

Згідно п.6.2. Договору, датою оплати Покупцем вартості отриманого від постачальника Товару є дата зарахування цих грошових коштів на рахунок Постачальника.

Відповідно до п.9.7. Договору даний Договір чинний (строк дії): протягом 2 років з дати укладення. У випадку, якщо жодна зі Сторін не заявила про свої наміри розірвати або змінити договір за один місяць до його закінчення, даний Договір вважається автоматично пролонгованим на той же термін на тих же умовах.

Судом встановлено, що укладений правочин за своїм змістом та правовою природою є договором поставки, який підпадає під правове регулювання норм § 3 глави 54 Цивільного кодексу України та § 1 глави 30 Господарського кодексу України.

Відповідно до ч.1 ст. 712 Цивільного кодексу України за договором поставки продавець (постачальник), який здійснює підприємницьку діяльність, зобов'язується передати у встановлений строк (строки) товар у власність покупця для використання його у підприємницькій діяльності або в інших цілях, не пов'язаних з особистим, сімейним, домашнім або іншим подібним використанням, а покупець зобов'язується прийняти товар і сплатити за нього певну грошову суму.

Згідно ст. 193 Господарського кодексу України до виконання господарських договорів застосовуються відповідні положення Цивільного кодексу України з урахуванням особливостей, цим Кодексом.

Згідно ч.1 ст. 265 Господарського кодексу України за договором поставки одна сторона - постачальник зобов'язується передати (поставити) у зумовлені строки (строк) другій стороні - покупцеві товар (товари), а покупець зобов'язується прийняти вказаний товар (товари) і сплатити за нього певну грошову суму.

За приписами ч.2 ст. 712 Цивільного кодексу України до договору поставки застосовуються загальні положення про купівлю-продаж, якщо інше не встановлено договором, законом або не випливає з характеру відносин сторін.

На виконання умов вищевказаного Договору, на підставі замовлення відповідача, здійсненого в усній формі у відповідності до п.3.3 укладеного між сторонами Договору поставки № 1177 від 22.12.2011 року, позивачем було здійснено поставку Покупцю Товару (алкогольних напоїв) на загальну суму 25374,42 грн., що підтверджується: видатковими накладними № 84495/82542 від 23.12.11 р. на суму 15087,00 грн. та № 84505/82543 від 23.12.11 р. на суму 10287,42 грн.; податковими накладними №№ 6328, 6329, та товарно-транспортною накладною на переміщення алкогольних напоїв від 23.12.11 р., копії яких знаходяться в матеріалах справи.

Відповідно до абз.3 п.13 Інструкції про порядок реєстрації виданих, повернутих і використаних довіреностей на одержання цінностей, затвердженої наказом Мінфіну України № 99 від 16.05.1996 р., при централізовано-кільцевих перевезеннях цінностей підприємствам їх відпуск постачальниками може здійснюватись без довіреностей, якщо одержувач цінностей за підписом керівника і головного бухгалтера підприємства або інших осіб, які уповноважені підписувати довіреності, повідомив постачальника про зразок печатки (штампу), якою матеріально відповідальна особа, що буде приймати цінності, завіряє на супровідних документах (накладній, акті, ордері тощо) свій підпис про одержання цінностей.

На виконання п.3.6 укладеного між сторонами договору поставки №1177 від 22.12.11 р. відповідачем було надано до Договору Повідомлення зі зразком печатки, а також зразок підпису матеріально-відповідальної особи, уповноваженої на отримання товарно-матеріальних цінностей за Договором.

За умовами п.3.4. при прийманні Товару Покупець в присутності представника Постачальника повинен перевірити: цілісність пакування, наявність марок акцизного збору; відповідність фактичної кількості товару кількості, зазначеній в накладних; термін зберігання. При встановленні невідповідності якості чи кількості товару інформації, яка зазначена у товаросупровідних документах, Покупець зобов'язаний у присутності представника Постачальника, скласти відповідний Акт згідно з вимогами чинного законодавства. Підпис уповноваженого представника Покупця в накладній на товар засвідчує, що товар прийнятий Покупцем від Постачальника за кількістю та якістю. Претензії Покупця щодо якості Товару після підписання ним накладної на Товар розглядаються та задовольняються Постачальником в окремому порядку, який визначається Постачальником в кожному випадку окремо.

Отримання вищевказаного Товару відповідачем підтверджується підписами уповноваженого представника останнього на вищевказаних накладних, скріплених печаткою підприємства, які відповідають зразкам підпису і печатки, узгодженим в Повідомленні до Договору. Доказів пред'явлення претензій щодо якості та кількості Товару від відповідача суду не надходило.

За таких обставин, суд приходить до висновку, що позивачем виконані зобов'язання по передачі Товару Дочірньому підприємству "Інвест-Екоір-1" Товариства з обмеженою відповідальністю СП "Інвест-Екоір" на підставі укладеного між ними Договору, факт поставки товару позивачем по Договору належним чином підтверджено матеріалами справи.

Згідно із ч.1 ст. 692 Цивільного кодексу України покупець зобов'язаний оплатити товар після його прийняття, якщо договором або актами цивільного законодавства не встановлений інший строк оплати товару.

Частиною 1 ст. 530 Цивільного кодексу України передбачено, що якщо у зобов'язанні встановлений строк (термін) його виконання, то воно підлягає виконанню у цей строк (термін).

Згідно п.п.6.1., 6.2. Договору розрахунки за товар здійснюються Покупцем протягом 14 календарних днів з дня отримання товару, шляхом перерахування грошових коштів на рахунок Постачальника або в іншому узгодженими сторонами порядку та формі, що не суперечить чинному законодавству України, або за домовленістю Сторін -шляхом попередньої оплати. Датою оплати Покупцем вартості отриманого від Постачальника Товару є дата зарахування цих грошових коштів на рахунок Постачальника.

Відповідач в обумовлений Договором строк за отриманий товар розрахунок здійснив частково.

Як вбачається з наявних в матеріалах справи копій прибуткових касових ордерів №8 172, № 8 181 від 15.02.12 р., № 12 067, № 12 284 від 09.03.12 р., № 12 873, № 12 893 від 14.03.12 р., № 17 645, № 17 657 від 11.04.12 р., № 26 821, № 26 822 від 01.06.12 р., № 27 906, № 27 907 від 08.06.12 р., № 32 995 від 10.07.12 р., № 33 273 від 11.07.12 р. на суму 500,00 грн. кожний, відповідачем було сплачено 7000,00 грн.

Крім того, на підставі усної домовленості між сторонами, відповідачем було здійснено часткове повернення Товару на загальну суму 4073,46 грн., що підтверджується копіями накладних від 24.02.12 р. № 82542 на суму 2829,30 грн. та № 82543 на суму 1244,16 грн., а також копіями розрахунків № 6843/0004, № 6846/0004 від 24.02.12 р. коригування кількісних і вартісних показників до податкових накладних від 23.12.11 р. №№ 6328, 6329 відповідно.

Таким чином, як вбачається з матеріалів справи та підтверджено позивачем, в результаті часткового повернення Товару на загальну суму 4073,46 грн. та виконання зобов'язання лише на суму 7000,00 грн. у відповідача утворилась заборгованість перед позивачем за наведеним Договором на загальну суму 14300,96 грн.

Відповідно до ст.ст. 525, 526 Цивільного кодексу України зобов'язання має виконуватися належним чином відповідно до умов договору та вимог цього Кодексу, інших актів цивільного законодавства, а за відсутності таких умов та вимог - відповідно до звичаїв ділового обороту або інших вимог, що звичайно ставляться. Одностороння відмова від зобов'язання або одностороння зміна його умов не допускається, якщо інше не встановлено договором або законом.

В силу ст.193 Господарського кодексу України суб'єкти господарювання та інші учасники господарських відносин повинні виконувати господарські зобов'язання належним чином відповідно до закону, інших правових актів, договору, а за відсутності конкретних вимог щодо виконання зобов'язання -відповідно до вимог, що у певних умовах звичайно ставляться.

За висновками суду, свої зобов'язання щодо сплати позивачу грошових коштів в сумі 14300,96 грн. у встановлений строк, всупереч ст. 526 Цивільного кодексу України та ст. 193 Господарського кодексу України, відповідач не виконав.

Обов'язок доказування, а отже і подання доказів відповідно до ст. 33 ГПК України покладено на сторони та інших учасників судового процесу. При цьому відповідачем не надано суду доказів, які свідчать про проведення ним оплати боргу.

Доказів визнання недійсним чи розірвання договору поставки № 1177 від 22.12.11 р. суду не надано.

Згідно ст. 193 Господарського кодексу України, не допускаються одностороння відмова від виконання зобов'язань, крім випадків, передбачених законом, а також відмова від виконання або відстрочка виконання з мотиву, що зобов'язання другої сторони за іншим договором не було виконано належним чином.

Згідно ст.610 Цивільного кодексу України, порушенням зобов'язання є його невиконання або виконання з порушенням умов, визначених змістом зобов'язання (неналежне виконання).

Відповідно до ст.612 Цивільного кодексу України, боржник вважається таким, що прострочив, якщо він не приступив до виконання зобов'язання або не виконав його у строк, встановлений договором або законом.

Згідно ст. 599 Цивільного кодексу України зобов'язання припиняється виконанням, проведеним належним чином.

Відповідно до ч.2 ст.193 ГКУ кожна сторона повинна вжити усіх заходів, необхідних для належного виконання нею зобов'язання, враховуючи інтереси другої сторони та забезпечення загальногосподарського інтересу.

Оскільки матеріалами справи підтверджується факт невиконання відповідачем зобов'язань за договором поставки № 1177 від 22.12.11 р. у встановлений строк, розмір заборгованості відповідає фактичним обставинам та на момент прийняття рішення доказів погашення заборгованості відповідач суду не представив, як і доказів, що спростовують вищевикладені обставини, тому вимога позивача про стягнення з відповідача 1 4300,96 грн. за вказаним договором поставки підлягає задоволенню.

Частина 1 ст. 216 Господарського кодексу України передбачає, що учасники господарських відносин несуть господарсько-правову відповідальність за правопорушення у сфері господарювання шляхом застосування до правопорушників господарських санкцій на підставі і в порядку передбачених цим Кодексом, іншими законами та договором.

Відповідно до ч.ч.1,2 ст.217 Господарського кодексу України господарськими санкціями визнаються заходи впливу на правопорушника у сфері господарювання, в результаті застосування яких для нього настають несприятливі економічні та/або правові наслідки. У сфері господарювання застосовуються такі види господарських санкцій: відшкодування збитків; штрафні санкції; оперативно-господарські санкції.

Підставою господарсько-правової відповідальності учасника господарських відносин, згідно ч.1 ст. 218 Господарського кодексу України, є вчинене ним правопорушення у сфері господарювання.

Виходячи з положень ч. 1 ст. 230 Господарського кодексу України, штрафними санкціями визнаються господарські санкції у вигляді грошової суми (неустойка, штраф, пеня), яку учасник господарських відносин зобов'язаний сплатити у разі порушення ним правил здійснення господарської діяльності, невиконання або неналежного виконання господарського зобов'язання.

Згідно п.1 ст. 546, ст. 547 Цивільного кодексу виконання зобов'язання може забезпечуватися неустойкою, порукою, гарантією, заставою, притриманням, завдатком. Правочин щодо забезпечення виконання зобов'язання вчиняється у письмовій формі. Правочин щодо забезпечення виконання зобов'язання, вчинений із недодержанням письмової форми, є нікчемним.

Виконання зобов'язання (основного зобов'язання) забезпечується, якщо це встановлено договором або законом (ч.1 ст.548 Цивільного кодексу).

У відповідності до ст. 549 Цивільного кодексу неустойкою (штрафом, пенею) є грошова сума або інше майно, які боржник повинен передати кредиторові у разі порушення боржником зобов'язання. Штрафом є неустойка, що обчислюється у відсотках від суми невиконаного або неналежно виконаного зобов'язання.

Згідно п. 6 ст. 232 Господарського кодексу України нарахування штрафних санкцій за прострочення виконання зобов'язання, якщо інше не встановлено законом або договором, припиняється через шість місяців від дня, коли зобов'язання мало бути виконано.

Пунктом 7.1 Договору передбачено, що у випадку порушення Покупцем строків оплати вартості одержаного від Постачальника Товару, Покупець зобов'язаний сплатити Постачальнику пеню в розмірі подвійної облікової ставки НБУ від суми боргу за кожен день порушення строків оплати; у випадку порушення Покупцем строків оплати вартості одержаного від Постачальника товару більше ніж на 15 календарних днів, Покупець сплачує Постачальнику штраф в розмірі тридцять відсотків від суми боргу.

Враховуючи вищевикладене та у зв'язку з простроченням відповідачем виконання зобов'язання щодо сплати боргу за поставлений товар у терміни, визначені умовами Договору, позивачем на підставі п. 7.1 Договору нараховано та пред'явлено до стягнення 30% штрафу в сумі 4290,29 грн., які він просить стягнути з відповідача відповідно до наданого розрахунку.

Оскільки розмір штрафу, заявленого позивачем до стягнення відповідає вимогам зазначених норм Закону та положенням Договору, а також є арифметично вірним, тому вимога позивача про стягнення з відповідача 4290,29 грн. штрафу підлягає задоволенню.

У відповідності до ст. 124, п.п. 2, 3, 4 ч. 2 ст. 129 Конституції України, ст. 4-2,4-3, 33 Господарського процесуального кодексу України, основними засадами судочинства є рівність всіх учасників судового процесу перед законом та судом, змагальність сторін та свобода в наданні ними суду своїх доказів і у доведенні перед судом їх переконливості.

Відповідно до ст.33 Господарського процесуального кодексу України кожна сторона повинна довести ті обставини, на які посилається як на підставу своїх вимог та заперечень. За приписами ст. 43 Господарського процесуального кодексу України суд оцінює докази за своїм внутрішнім переконанням, що ґрунтується на всебічному, повному та об'єктивному розгляді в судовому процесі всіх обставин справи в їх сукупності, керуючись законом.

Враховуючи вищевикладене, виходячи з того, що позов доведений позивачем, обґрунтований матеріалами справи та відповідачем не спростований, суд доходить висновку, що позовні вимоги підлягають задоволенню в повному обсязі.

Відповідно до ст.49 Господарського процесуального кодексу судові витрати покладаються на відповідача пропорційно розміру задоволених вимог.

Керуючись ст.ст. 124, 129 Конституції України, ст.ст. 525, 526, 530, 546-549, 599, 610, 612, 655, 712 Цивільного кодексу України, ст.ст.193, 216-218, 232, 265 Господарського кодексу України, ст.ст. 22,33,49,82-85,116 Господарського процесуального кодексу України, суд

В И Р І Ш И В:

1. Позов задовольнити повністю.

2. Стягнути з Дочірнього підприємства "Інвест-Екоір-1" Товариства з обмеженою відповідальністю СП "Інвест-Екоір" (15575, Чернігівська область, Чернігівський район, смт. Олишівка, вул. Леніна, 21, ідентифікаційний код 31082654, відомості про рахунки відсутні) на користь Товариства з обмеженою відповідальністю "Баядера Логістик" (юридична адреса: 84601, Донецька область, м. Горлівка, Центрально-міський район, вул. Озерянівська, 2 (поштова адреса: 14026, Чернігівська область, Чернігівський район, с.Новий Білоус, вул. Квітнева, 17,) код ЄДРПОУ 35871504, р/р 26005010008373 в ПАТ „Укрсоцбанк", МФО 300023) 14300,96 грн. основного боргу, 4290,29 грн. штрафу та 1609,50 грн. витрат зі сплати судового збору.

Наказ видати після набрання рішенням законної сили.

Повний текст рішення складений та підписаний 03 вересня 2012 року.

Суддя А.М.Селівон

Дата ухвалення рішення28.08.2012
Оприлюднено24.09.2012
Номер документу26078521
СудочинствоГосподарське
Сутьстягнення 18591,25 грн

Судовий реєстр по справі —22/10

Ухвала від 27.04.2010

Господарське

Господарський суд Дніпропетровської області

Пуппо Лариса Дмитрівна

Ухвала від 09.08.2012

Господарське

Господарський суд Чернігівської області

Селівон А.М.

Ухвала від 05.01.2010

Господарське

Господарський суд Хмельницької області

Заверуха С.В.

Ухвала від 01.02.2010

Господарське

Господарський суд Хмельницької області

Заверуха С.В.

Постанова від 25.03.2010

Кримінальне

Бершадський районний суд Вінницької області

Жарун А. П.

Ухвала від 04.03.2010

Господарське

Господарський суд Івано-Франківської області

Малєєва О. В.

Ухвала від 23.03.2010

Господарське

Господарський суд Івано-Франківської області

Малєєва О. В.

Ухвала від 11.02.2010

Господарське

Господарський суд Івано-Франківської області

Малєєва О. В.

Ухвала від 23.02.2010

Господарське

Господарський суд Івано-Франківської області

Малєєва О. В.

Ухвала від 27.01.2010

Господарське

Господарський суд Івано-Франківської області

Малєєва О. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні