Ухвала
від 18.09.2012 по справі 5011-72/6319-2012
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД МІСТА КИЄВА

cpg1251 ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД міста КИЄВА 01030, м.Київ, вул.Б.Хмельницького,44-Б тел. 284-18-98

УХВАЛА

Справа № 5011-72/6319-2012 18.09.12

За заявою Державного підприємства "Український медичний центр безпеки дорожнього руху та інформаційних технологій" Міністерства охорони здоров'я України

про виправлення помилок в наказах Господарського суду міста Києва від 10.08.2012 р. у справі № 5011-72/6319-2012.

За позовом (стягувач) Державного підприємства "Український медичний центр безпеки дорожнього руху та інформаційних технологій" Міністерства охорони здоров'я України

до (боржник) Всеукраїнської громадської організації "Громадський комітет транспортної безпеки"

про визнання інформації недостовірною та захист ділової репутації

Суддя Бондарчук В.В.

Представники:

від стягувача: не з?явились

від боржника: не з?явились

ОБСТАВИНИ СПРАВИ :

Державне підприємство "Український медичний центр безпеки дорожнього руху та інформаційних технологій" Міністерства охорони здоров'я України (далі-позивач) звернулося до Господарського суду міста Києва з позовом до Всеукраїнської громадської організації "Громадський комітет транспортної безпеки" (далі-відповідач) про 1) визнання недостовірною інформацію, поширену Всеукраїнською громадською організацією "Громадський комітет транспортної безпеки" у заяві на ім'я Президента України Януковича Віктора Федоровича від 21 квітня 2011 року (вх. № 439/23598-01), зокрема:

- «склалась корупційна схема з залучення фізичних/юридичних осіб до провадження навчання в регіонах України та встановлення надміру високої ціни за вище визначене навчання під прикриттям Державного підприємства»

- «невідомо, якими критеріями керується Директор Державного підприємства при відборі приватних структур»

- «Державне підприємство нав'язує споживачам, в обов'язковому порядку, Свідоцтво про право на проведення передрейсових (післярейсових) медичних оглядів водіїв транспортних засобів»;

2) визнання недостовірною інформацію, поширену Всеукраїнською громадською організацією «Громадський комітет транспортної безпеки»у Заяві на ім'я Президента України Януковича Віктора Федоровича від 09 червня 2011 року (вх. № 432/34205-01), зокрема:

- «керівник Державного підприємства Франчук Анатолій Миколайович, перевищуючи службові повноваження укладає без будь-якої процедури відбору в регіонах України договори з комерційними організаціями на навчання медичних працівників та змушує ці суб'єкти господарювання отримувати за певну плату відповідні Свідоцтва про право на проведення передрейсових (післярейсових) медичних оглядів водіїв транспортних засобів»

- «склалась корупційна схема з залучення фізичних/юридичних осіб до провадження навчання в регіонах України та встановлення надміру високої ціни за вище визначене навчання під прикриттям Державного підприємства»

- «Державне підприємство нав'язує споживачам, в обов'язковому порядку, Свідоцтво про право на проведення передрейсових (післярейсових) медичних оглядів водіїв транспортних засобів»;

3) визнання недостовірною інформацію, поширену Всеукраїнською громадською організацією «Громадський комітет транспортної безпеки»у Заяві на ім'я Президента Української Федерації роботодавців охорони здоров'я Загороднього Володимира Васильовича від 06 квітня 2012 року (вих. № 0604/12-02), зокрема:

- «Франчук Анатолій Миколайович, прикриваючись п. 1.9 Наказу № 124/345 МОЗ України та МВС України від 05.06.2000, змушує пройти навчання в приватних недержавних підприємствах в регіонах України»

- «Франчуком А. М. застосовуються некоректні по залученню партнерів дії. Використовуючи свій статус Директора Державного підприємства він лобіює приватні структури, які співпрацюють з ним, та зводить нанівець ділову репутацію організацій, які працюють у сфері забезпечення безпеки дорожнього руху, але не стали його партнерами»

- «наголошуючи на особистих зв'язках та підтримці Заступника Міністра охорони здоров'я України Толстанова О. К. та Начальника Відділу запобігання та протидії корупції Департаменту кадрової політики та запобігання корупції МОЗ України Стахівського С. М. ... лобіював приватне підприємство»;

4) зобов'язання Відповідача відкликати Заяви від 21 квітня 2011 року (вх. Адміністрації Президента України № 439/23598-01) та від 09 червня 2011 року (вх. Адміністрації Президента України № 432/34205-01), направлених на ім'я Президента України Януковича Віктора Федоровича, а також Заяву від 06 квітня 2012 року (вих. № 0604/12-02) на ім'я Президента Української Федерації роботодавців охорони здоров'я Загороднього Володимира Васильовича;

5) зобов'язання Відповідача протягом тридцяти днів після набрання рішенням законної сили спростувати поширену недостовірну інформацію, направивши на ім'я Президента України Януковича Віктора Федоровича листа такого змісту:

- "Рішенням Господарського суду м. Києва від


у справі № ___ визнано недостовірною інформацію, розміщену у наступних Заявах Всеукраїнської громадської організації «Громадський комітет транспортної безпеки», направлених на Ваше ім'я:

- Заяві від 21 квітня 2011 року (вх. Адміністрації Президента України № 439/23598-01), зокрема: «склалась корупційна схема з залучення фізичних/юридичних осіб до провадження навчання в регіонах України та встановлення надміру високої ціни за вище визначене навчання під прикриттям Державного підприємства»«невідомо, якими критеріями керується Директор Державного підприємства при відборі приватних структур»; «Державне підприємство нав'язує споживачам, в обов'язковому порядку, Свідоцтво про право на проведення передрейсових (післярейсових) медичних оглядів водіїв транспортних засобів».

- Заяві від 09 червня 2011 року (вх. Адміністрації Президента України № 432/34205-01): «керівник Державного підприємства Франчук Анатолій Миколайович, перевищуючи службові повноваження укладає без будь-якої процедури відбору в регіонах України договори з комерційними організаціями на навчання медичних працівників та змушує ці суб'єкти господарювання отримувати за певну плату відповідні Свідоцтва про право на проведення передрейсових (післярейсових) медичних оглядів водіїв транспортних засобів»; «склалась корупційна схема з залучення фізичних/юридичних осіб до провадження навчання в регіонах України та встановлення надміру високої ціни за вище визначене навчання під прикриттям Державного підприємства»«Державне підприємство нав'язує споживачам, в обов'язковому порядку, Свідоцтво про право на проведення передрейсових (післярейсових) медичних оглядів водіїв транспортних засобів»;

6) зобов'язання Відповідача протягом тридцяти днів після набрання рішенням законної сили спростувати поширену недостовірну інформацію, направивши на ім'я Президента Української Федерації роботодавців охорони здоров'я Загороднього Володимира Васильовича листа такого змісту: рішенням Господарського суду м. Києва від


у справі № ___ визнано недостовірною інформацію, розміщену у Заяві Всеукраїнської громадської організації Громадський комітет транспортної безпеки», від 06 квітня 2012 року (вих. № 0604/12- 22), направленої на Ваше ім'я:

- «Франчук Анатолій Миколайович, прикриваючись п. 1.9 Наказу № 124/345 МОЗ України та МВС України від 05.06.2000, змушує пройти навчання в приватних недержавних підприємствах в регіонах України»;

- «Франчуком А. М. застосовуються некоректні по залученню партнерів дії. Використовуючи свій статус Директора Державного підприємства він лобіює приватні структури, які співпрацюють з ним, та зводить нанівець ділову репутацію організацій, які працюють у сфері забезпечення безпеки дорожнього руху, але не стали його партнерами»;

- «наголошуючи на особистих зв'язках та підтримці Заступника Міністра охорони здоров'я України Толстанова О. К. та Начальника Відділу запобігання та протидії корупції Департаменту кадрової політики та запобігання корупції МОЗ України Стахівського С. М. лобіював приватне підприємство». Позовні вимоги обґрунтовані тим, що заяви відповідача від 21.04.2011 р. та від 09.06.2011 р. на ім'я Президента України Януковича Віктора Федоровича, а також від 06.04.2012 р. на ім'я Президента Української Федерації роботодавців охорони здоров'я Загороднього Володимира Васильовича містять неправдиві відомості щодо діяльності позивача.

Ухвалою Господарського суду міста Києва від 17.05.2012 р. порушено провадження у даній справі, призначено її до розгляду у судовому засіданні на 28.05.2012 р. за участю представників сторін, яких зобов'язано надати суду певні документи.

Рішенням Господарського суду міста Києва від 12.07.2012 р. позовні вимоги Державного підприємства "Український медичний центр безпеки дорожнього руху та інформаційних технологій" Міністерства охорони здоров'я України задоволено частково, визнано недостовірною інформацію, поширену Всеукраїнською громадською організацією «Громадський комітет транспортної безпеки»у заяві на ім'я Президента Української Федерації роботодавців охорони здоров'я Загороднього Володимира Васильовича від 06 квітня 2012 року (вих. № 0604/12-02), зокрема:

- «Франчук Анатолій Миколайович, прикриваючись п. 1.9 Наказу № 124/345 МОЗ України та МВС України від 05.06.2000, змушує пройти навчання в приватних недержавних підприємствах в регіонах України»

- «Франчуком А. М. застосовуються некоректні по залученню партнерів дії. Використовуючи свій статус Директора Державного підприємства він лобіює приватні структури, які співпрацюють з ним, та зводить нанівець ділову репутацію організацій, які працюють у сфері забезпечення безпеки дорожнього руху, але не стали його партнерами»

- «наголошуючи на особистих зв'язках та підтримці Заступника Міністра охорони здоров'я України Толстанова О. К. та Начальника Відділу запобігання та протидії корупції Департаменту кадрової політики та запобігання корупції МОЗ України Стахівського С. М. ... лобіював приватне підприємство».; зобов'язано відповідача відкликати заяву від 06 квітня 2012 року (вих.. № 0604/12-02) на ім'я Президента Української Федерації роботодавців охорони здоров'я Загороднього Володимира Васильовича; зобов'язано відповідача протягом тридцяти днів після набрання рішенням законної сили спростувати поширену недостовірну інформацію, направивши на ім'я Президента Української Федерації роботодавців охорони здоров'я Загороднього Володимира Васильовича листа такого змісту: рішенням Господарського суду м. Києва від


у справі № ___ визнано недостовірною інформацію, розміщену у Заяві Всеукраїнської громадської організації Громадський комітет транспортної безпеки», від 06 квітня 2012 року (вих. № 0604/12- 22), направленої на Ваше ім'я:

- «Франчук Анатолій Миколайович, прикриваючись п. 1.9 Наказу № 124/345 МОЗ України та МВС України від 05.06.2000, змушує пройти навчання в приватних недержавних підприємствах в регіонах України»;

- «Франчуком А. М. застосовуються некоректні по залученню партнерів дії. Використовуючи свій статус Директора Державного підприємства він лобіює приватні структури, які співпрацюють з ним, та зводить нанівець ділову репутацію організацій, які працюють у сфері забезпечення безпеки дорожнього руху, але не стали його партнерами»;

- «наголошуючи на особистих зв'язках та підтримці Заступника Міністра охорони здоров'я України Толстанова О. К. та Начальника Відділу запобігання та протидії корупції Департаменту кадрової політики та запобігання корупції МОЗ України Стахівського С. М. лобіював приватне підприємство»; стягнуто з Всеукраїнської громадської організації "Громадський комітет транспортної безпеки" (02094, м. Київ, вул. Пожарського, буд. 15, код 36300807) з будь-якого рахунку, виявленого державним виконавцем під час виконання судового рішення, на користь Державного підприємства "Український медичний центр безпеки дорожнього руху та інформаційних технологій" Міністерства охорони здоров'я України (01021, м. Київ, вул. Михайла Грушевського, буд. 7, код 32310570) 357 (триста п'ятдесят сім) грн. 67 коп. судового збору; в іншій частині у задоволенні позовних вимог відмовлено.

31.07.2012 р. та 10.08.2012 р. на виконання зазначеного рішення Господарським судом міста Києва було видано накази № 5011-72/6319-2012.

04.09.2012 р. через загальний відділ діловодства від Державного підприємства "Український медичний центр безпеки дорожнього руху та інформаційних технологій" Міністерства охорони здоров'я України надійшла заява про виправлення помилок в наказі Господарського суду міста Києва № 5011-72/6319-2012 від 10.08.2012 р. шляхом виправлення помилки в вихідному номері заяви Всеукраїнської громадської організації «Громадський комітет транспортної безпеки»від 06.04.2012 р. та вказати вірний номер 0604/12-02; зазначити у наказі №5011-72/6319-2012 повне найменування стягувача і боржника, їх місцезнаходження, ідентифікаційний код суб'єкта господарської діяльності стягувача і боржника.

04.09.2012 р. через загальний відділ діловодства від Державного підприємства "Український медичний центр безпеки дорожнього руху та інформаційних технологій" Міністерства охорони здоров'я України також надійшла заява про виправлення помилок в наказі Господарського суду міста Києва № 5011-72/6319-2012 від 10.08.2012 р. шляхом виправлення допущених помилок та правильно зазначити у наказі №5011-72/6319-2012 повне найменування стягувача і боржника, їх місцезнаходження, ідентифікаційний код суб'єктів господарської діяльності стягувача і боржника.

Ухвалою Господарського суду міста Києва від 07.09.2012 р. розгляд заяви призначено на 18.09.2012 р. за участю представників сторін.

У відповідності до ч.ч. 2, 3 ст. 117 Господарського процесуального кодексу України Господарський суд, який видав наказ, може за заявою стягувача або боржника виправити помилку, допущену при його оформленні або видачі, чи визнати наказ таким, що не підлягає виконанню, та стягнути на користь боржника безпідставно одержане стягувачем за наказом. Господарський суд розглядає заяву в десятиденний строк у судовому засіданні з повідомленням стягувача та боржника і виносить ухвалу. Неявка стягувача і боржника не є перешкодою для розгляду заяви. До розгляду заяви господарський суд має право своєю ухвалою зупинити стягнення за наказом, а також витребувати наказ.

За таких обставин, суд вважає за можливе виправити помилки, допущені при оформленні наказів Господарського суду міста Києва від 10.08.2012 р. у справі № 5011-72/6319-2012.

Враховуючи вищевикладене та керуючись ст.ст. 86, 117 Господарського процесуального кодексу України, Господарський суд міста Києва , -

УХВАЛИВ :

1. Заяви Державного підприємства "Український медичний центр безпеки дорожнього руху та інформаційних технологій" Міністерства охорони здоров'я України про виправлення описки в наказі Господарського суду міста Києва від 10.08.2012 р. у справі № 5011-72/6319-2012 задовольнити.

2. Виправити помилки, допущені в наказах Господарського суду міста Києва від 10.08.2012 р. у справі № 5011-72/6319-2012.

3. В наказі Господарського суду міста Києва від 10.08.2012 р. у справі № 5011-72/6319-2012 замість визнано недостовірною інформацію, розміщену у Заяві Всеукраїнської громадської організації Громадський комітет транспортної безпеки, від 06 квітня 2012 року «(вих. №0604/12- 22 )», читати - «(вих. №0604/12-02)»та читати стягувач: Державне підприємство "Український медичний центр безпеки дорожнього руху та інформаційних технологій" Міністерства охорони здоров'я України (01021, м. Київ, вул. Михайла Грушевського, буд. 7, код -32310570); боржник: Всеукраїнська громадська організація "Громадський комітет транспортної безпеки" (02094, м. Київ, вул. Пожарського, буд. 15, код -36300807).

4. В наказі Господарського суду міста Києва від 10.08.2012 р. у справі № 5011-72/6319-2012 читати стягувач: Державне підприємство "Український медичний центр безпеки дорожнього руху та інформаційних технологій" Міністерства охорони здоров'я України (01021, м. Київ, вул. Михайла Грушевського, буд. 7, код -32310570); боржник: Всеукраїнська громадська організація "Громадський комітет транспортної безпеки" (02094, м. Київ, вул. Пожарського, буд. 15, код -36300807).

5. Дану ухвалу вважати невід'ємною частиною наказів Господарського суду міста Києва № 5011-72/6319-2012 від 10.08.2012 р.

Суддя Бондарчук В.В.

Дата ухвалення рішення18.09.2012
Оприлюднено24.09.2012
Номер документу26085847
СудочинствоГосподарське
Сутьвизнання інформації недостовірною та захист ділової репутації

Судовий реєстр по справі —5011-72/6319-2012

Рішення від 12.07.2012

Господарське

Господарський суд міста Києва

Бондарчук В.В.

Ухвала від 17.05.2012

Господарське

Господарський суд міста Києва

Бондарчук В.В.

Ухвала від 18.09.2012

Господарське

Господарський суд міста Києва

Бондарчук В.В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні