Постанова
від 31.07.2008 по справі 2-а-12008/08
ЖИТОМИРСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

h

справа № 2-а-12008/08

категорія 70

ПОСТАНОВА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

31 липня 2008 р. м.Житомир

Житомирський окружний ад міністративний суд у складі:

головуючого - судді Кузьмен ко Л.В.,

при секретарі - Дейнеці І.С.,

розглянувши у відкритом у судовому засіданні у м. Жито мирі адміністративну справу

за позовом Держав ної податкової інспекції у Р адомишльському районі (м. Рад омишль)

до Товариства з обмеж еною відповідальністю "Коопе ративний ринок Радомишльськ ої районної споживчої спілки "

про припинення держав ної реєстрації суб"єкта підп риємницької діяльності,-

встановив:

Позивач просить винести р ішення про припинення юридич ної особи товариства з обмеж еною відповідальністю “Кооп еративний ринок Радомишльсь кої споживчої спілки”. Вимог и мотивує тим, що відповідач п онад рік не надає податковим органам декларації про дохо ди, інші необхідні відомості для нарахування податків та обов' язкових платежів, з дн я створення не здійснює підп риємницьку діяльність.

Заборгованості по платежа х до бюджету відповідач не ма є.

Представник позивача позо вні вимоги підтримала.

Представник відповідача в судове засідання не з”явивс я. Про день, час та місце розгл яду справи відповідач повідо млений вчасно та належним чи ном.

Суд, розглянувши матеріали справи, заслухавши поясненн я сторони, встановив: товарис тво з обмеженою відповідальн істю “Кооперативний ринок Ра домишльської районної спожи вчої спілки” як суб”єкт підп риємницької діяльності зар еєстрований Радомишльською районною державною адмініст рацією 13.03.03 року за №111. Як платни к податку відповідач знаходи ться на обліку в ДПІ у Радоми шльському районі з 09.04.03р.

Відповідно до п. 1 ст. 9 Закону України „Про систему оподат кування” платник податків і зборів (обов”язкових платежі в) зобов”язаний подавати до д ержавних податкових органів відповідно до законів декла рації, бухгалтерську звітніс ть та іншу документи і відомо сті, пов”язані з обчисленням та сплатою податків і зборів .

Всупереч зазначеної норми ТОВ “Кооперативний ринок Ра домишльської районної спожи вчої спілки” перед ДПІ в Радо мишльському районі з 09.08.2003 року , тобто понад рік, не звітуєть ся та фактично підприємниць кою діяльністю не займається . Заборгованості по платежах до бюджету не має.

Дана обставина відповідно до п.2 ст. 38 Закону України „Про державну реєстрацію юридичн их осіб та фізичних осіб-підп риємців” є підставою для пос тановлення судового рішення про припинення юридичної ос оби.

Вимоги позивача є законним и.

Відповідач заперечень суд у не надав.

Суд з урахуванням зазначен их обставин вважає, що є підст ави для задоволення позовни х вимог.

Керуючись ст. 33, 38 Закону Укра їни „Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних о сіб - підприємців”, ст. 59 ГК Ук раїни, ст.ст. 69, 86, 160-163 Кодексу адмі ністративного судочинства У країни, суд

постановив:

Позов задовольнити.

Припинити діяльність юрид ичної особи товариства з обм еженою відповідальністю “Ко оперативний ринок Радомишль ської районної споживчої спі лки” (м.Радомишль, вул. Котовсь кого,32, код 32427172).

Постанова Житомирського о кружного адміністративного суду набирає законної сили п ісля закінчення строку подан ня заяви про апеляційне оска рження.

Постанова може бути оскарж ена до Київського апеляційно го адміністративного суду шл яхом подання заяви про апеля ційне оскарження протягом 10 д нів з дня її проголошення і по дання апеляційної скарги про тягом 20 днів після подання зая ви про апеляційне оскарження

Головуючий суддя: Л.В. Кузьменко

СудЖитомирський окружний адміністративний суд
Дата ухвалення рішення31.07.2008
Оприлюднено12.11.2009
Номер документу2609626
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —2-а-12008/08

Постанова від 30.01.2009

Адміністративне

Тернопільський окружний адміністративний суд

Осташа А.В.

Постанова від 31.07.2008

Адміністративне

Житомирський окружний адміністративний суд

Кузьменко Л.В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні