Ухвала
від 26.09.2012 по справі 2а/0570/11412/2012
ДОНЕЦЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

Донецький окружний адміністративний суд У Х В А Л А

про витребування доказів

26 вересня 2012 р. Справа № 2а/0570/11412/2012

приміщення суду за адресою: 83052, м.Донецьк, вул. 50-ої Гвардійської дивізії, 17

Донецький окружний адміністративний суд в складі:

Головуючого судді Лазарєва В.В.,

при секретарі Бобирь Г.Г.,

за участю

представника позивача Чебаненка Є.О.,

представника відповідача Іванченка А.І.,

розглянувши у відкритому судовому засіданні в залі суду за адресою: м. Донецьк-52, вул. 50 Гвардійської дивізії, 17, адміністративну справу за позовом Донецького обласного відділення Фонду соціального захисту інвалідів до товариства з обмеженою відповідальністю «Логістік-Дон» про стягнення адміністративно-господарських санкцій за невиконання нормативу робочих місць для працевлаштування інвалідів та пені у розмірі 22507,13 грн., -

В С Т А Н О В И В:

Донецьке обласне відділення Фонду соціального захисту інвалідів звернулося до Донецького окружного адміністративного суду із позовною заявою до товариства з обмеженою відповідальністю «Логістік-Дон» про стягнення адміністративно-господарських санкцій за невиконання нормативу робочих місць для працевлаштування інвалідів та пені у розмірі 22507,13 грн.

В судовому засіданні судом поставлено на обговорення питання про необхідність витребування з товариства з обмеженою відповідальністю «Логістік-Дон» доказів в обґрунтування заперечень проти позову, а саме доказів, що свідчать про створення робочих місць для інвалідів та інформування про це органів працевлаштування, а також, доказів в підтвердження інформації, зазначеної у звіті про зайнятість та працевлаштування інвалідів за 2009 рік, який наданий до Донецького обласного відділення Фонду соціального захисту інвалідів; та про необхідність витребування з Донецького міського центру зайнятості звітів форми № 3-ПН про наявність вакансій, які були надані товариством з обмеженою відповідальністю «Логістік-Дон» за 2009 рік.

Представник позивача у судовому засідання проти витребування вищевказаних доказів не заперечував.

Представник відповідача у судовому засіданні просив вирішити дане питання на розсуд суду.

Відповідно до ч. ч. 4, 5 ст. 11 КАС України, суд вживає передбачені законом заходи, необхідні для з'ясування всіх обставин у справі, у тому числі щодо виявлення та витребування доказів з власної ініціативи. Суд повинен запропонувати особам, які беруть участь у справі, подати докази або з власної ініціативи витребувати докази, яких, на думку суду, не вистачає.

Статтею 69 КАС України визначено, що доказами в адміністративному судочинстві є будь-які фактичні дані, на підставі яких суд встановлює наявність або відсутність обставин, що обґрунтовують вимоги і заперечення осіб, які беруть участь у справі, та інші обставини, що мають значення для правильного вирішення справи. Ці дані встановлюються судом на підставі пояснень сторін, третіх осіб та їхніх представників, показань свідків, письмових і речових доказів, висновків експертів.

Докази суду надають особи, які беруть участь у справі. Суд може запропонувати надати додаткові докази або витребувати додаткові докази за клопотанням осіб, які беруть участь у справі, або з власної ініціативи.

Згідно ч. 3 ст. 71 КАС України, якщо особа, яка бере участь у справі, не може самостійно надати докази, то вона повинна зазначити причини, через які ці докази не можуть бути надані, та повідомити, де вони знаходяться чи можуть находитися. Суд сприяє в реалізації цього обов'язку і витребовує необхідні докази.

Оскільки витребування вищезазначених доказів необхідно для повного та всебічного розгляду справи, прийняття по справі справедливого, неупередженого рішення, суд вважає за необхідне їх витребувати з товариства з обмеженою відповідальністю «Логістік-Дон» та Донецького міського центру зайнятості.

На підставі вищевикладеного, керуючись ст.ст. 11, 69, 71, 138, 165 КАС України, -

У Х В А Л И В:

- Зобов'язати товариство з обмеженою відповідальністю «Логістік-Дон» надати у судове засідання призначене на 05 жовтня 2012 року на 11 год. 30 хв. докази в обґрунтування заперечень проти позову, а саме докази, що свідчать про створення робочих місць для інвалідів та інформування про це органів працевлаштування; докази в підтвердження інформації, зазначеної у звіті про зайнятість та працевлаштування інвалідів за 2009 рік, який наданий до Донецького обласного відділення Фонду соціального захисту інвалідів (оригінали документів для огляду та копії для долучення до матеріалів справи).

- Зобов'язати Донецький міський центр зайнятості надати у судове засідання призначене на 05 жовтня 2012 року на 11 год. 30 хв. звіти форми № 3-ПН про наявність вакансій, які були надані товариством з обмеженою відповідальністю «Логістік-Дон» за 2009 рік (оригінали документів для огляду та копії для долучення до матеріалів справи).

Також суд роз'яснює, що відповідно до ч. 3 ст. 79 КАС України, письмові докази, які витребовує суд, надсилаються безпосередньо до адміністративного суду.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя Лазарєв В.В.

СудДонецький окружний адміністративний суд
Дата ухвалення рішення26.09.2012
Оприлюднено27.09.2012
Номер документу26141071
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —2а/0570/11412/2012

Постанова від 05.10.2012

Адміністративне

Донецький окружний адміністративний суд

Лазарєв В.В.

Ухвала від 26.09.2012

Адміністративне

Донецький окружний адміністративний суд

Лазарєв В.В.

Ухвала від 05.09.2012

Адміністративне

Донецький окружний адміністративний суд

Лазарєв В.В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні