Постанова
від 28.09.2012 по справі 2а-1670/5245/12
ПОЛТАВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ПОЛТАВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ПОСТАНОВА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

28 вересня 2012 року м. ПолтаваСправа № 2а-1670/5245/12

Суддя Полтавського окружного адміністративного суду Шевяков І.С., розглянувши в порядку скороченого провадження справу за адміністративним позовом Кременчуцької об'єднаної державної податкової інспекції Полтавської області Державної податкової служби до Приватного підприємства "Вернад" про припинення юридичної особи, -

В С Т А Н О В И В:

08 серпня 2012 року Кременчуцька об'єднана державна податкова інспекція Полтавської області Державної податкової служби звернулася до Полтавського окружного адміністративного суду з адміністративним позовом до Приватного підприємства "Вернад" про припинення юридичної особи.

В обгрунтування своїх позовних вимог посилався на те, що відповідачем податкова звітність не подавалась до Кременчуцької ОДПІ більше одного року, що є підставою для звернення податкової інспекції до суду про припинення підприємницької діяльності відповідно до ч. 2 ст. 38 Закону України "Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб - підприємців".

Відповідач заперечення на позов не надав, ухвала направлена відповідачу на адресу: 39600, Полтавська область, м. Кременчук, вул. Миру, 13, кв. 51, повернулись до суду з відміткою поштового відділення "за закінченням терміну зберігання".

Відповідно до довідки з Єдиного державного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців відповідач зареєстрований за вищезазначеною адресою та відомості про зміну свого місця знаходження державному реєстратору не надавав.

Згідно із частиною восьмою статті 35 КАС України, вважається, що повістку вручено юридичній особі, якщо вона доставлена за адресою, внесеною до відповідного державного реєстру, або за адресою, яка зазначена її представником, і це підтверджується підписом відповідної службової особи.

Зважаючи, що доставка ухвали та повістки суду на адресу відповідача згідно із даними в ЄДР підтверджується підписом листоноші та печаткою поштового відділення від 17.09.2012 року, суд виконав свій обов'язок щодо повідомлення відповідача про розгляд справи.

Суд, вивчивши та дослідивши наявні в матеріалах справи документи, прийшов до наступних висновків.

Відповідач, Приватне підприємство "Вернад", зареєстрований як юридична особа виконавчим комітетом Кременчуцької міської ради 09.04.2004 року. (а.с. 7).

Відповідач є платником податку та перебуває на податковому обліку в Кременчуцькій ОДПІ з 19.04.2004 року за № 7092. (а.с. 15).

Заборгованість перед бюджетом у підприємства відсутня. (а.с. 16).

Відповідно до ст. 16 Податкового Кодексу України, обов'язком платника податків є ведення в установленому порядку обліку доходів і витрат, складання звітності, що стосується обчислення і сплати податків та зборів; подання до контролюючих органів у порядку, встановленому податковим та митним законодавством, декларацій, звітності та інших документів, пов'язаних з обчисленням і сплатою податків та зборів.

В порушення вищевказаної норми відповідач не подає більше одного року податкові декларації, документи фінансової звітності відповідно до законодавства до органів державної податкової служби. Відповідач не звітувався до органів ДПІ з березня 2011 року. (а.с. 17).

Відповідно до пункту 17 статті 11 Закону України "Про державну податкову службу" голови державних податкових адміністрацій і начальники державних податкових інспекцій та їх заступники мають право звертатися у передбачених законом випадках до судових органів із заявою про скасування державної реєстрації (припинення) суб'єкта підприємницької діяльності на підставі частини 2 статті 38 Закону України "Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб -підприємців" у разі неподання ним протягом року органам державної податкової служби податкових декларацій, документів фінансової звітності відповідно до закону.

З огляду на викладене, суд приходить до висновку, що вимоги позивача є обґрунтованими та такими, що підлягають задоволенню.

На підставі викладеного, керуючись статтями 7, 8, 9, 10, 11, 71, 160-162, 183-2 Кодексу адміністративного судочинства України,-

П О С Т А Н О В И В:

Адміністративний позов задовольнити.

Припинити юридичну особу Приватного підприємства "Вернад" (39600, Полтавська область, м. Кременчук, вул. Миру, 13, кв. 51, ідентифікаційний код 32860615).

Копію постанови направити державному реєстратору за місцем реєстрації юридичної особи для внесення до Єдиного державного реєстру запису про судове рішення щодо припинення юридичної особи.

Постанова підлягає негайному виконанню.

Постанова набирає законної сили після закінчення строку подання апеляційної скарги, якщо таку скаргу не було подано. У разі подання апеляційної скарги судове рішення, якщо його не скасовано, набирає законної сили після повернення апеляційної скарги, відмови у відкритті апеляційного провадження або набрання законної сили рішенням за наслідками апеляційного провадження.

Постанова може бути оскаржена до Харківського апеляційного адміністративного суду через Полтавський окружний адміністративний суд шляхом подання апеляційної скарги протягом десяти днів з моменту отримання копії постанови з одночасним поданням її копії до суду апеляційної інстанції.

Суддя І.С. Шевяков

Дата ухвалення рішення28.09.2012
Оприлюднено01.10.2012
Номер документу26179087
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —2а-1670/5245/12

Постанова від 28.09.2012

Адміністративне

Полтавський окружний адміністративний суд

І.С. Шевяков

Ухвала від 10.08.2012

Адміністративне

Полтавський окружний адміністративний суд

І.С. Шевяков

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні