Постанова
від 30.08.2012 по справі 2а-10869/12/2670
ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД МІСТА КИЄВА

ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД міста КИЄВА 01601, м.Київ, вул. Командарма Каменєва 8, корпус 1 П О С Т А Н О В А

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

м. Київ

30 серпня 2012 року 10:47 № 2а-10869/12/2670

За позовомНаціональної комісії, що здійснює державне регулювання у сфері зв'язку та інформації доТовариства з обмеженою відповідальністю «Клуб КСК» 3-тя особаДержавна податкова служба у м.Києві проанулювання дозволу на експлуатацію радіоелектронного засобу, Суддя Смолій І.В.

Секретар Колесник І.Ю.

Представники:

Від позивача: Цейтлін Т.Г. довіреність № 6/144 від 20.06.12р.

Від відповідача: Криницький Д.М. директор паспорт в„– НОМЕР_1 виданий Мінським РУ ГУ МВС України в м.Києві

Від третьої особи: не з'явився

На підставі ч. 3 ст. 160 КАС України в судовому засіданні 30.08.2012 року проголошено вступну та резолютивну частини постанови.

ОБСТАВИНИ СПРАВИ:

Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сфері зв'язку та інформації звернулася до Окружного адміністративного суду м.Києва з позовом до Товариства з обмеженою відповідальністю «Клуб КСК»про анулювання дозволу на експлуатацію радіоелектронного засобу.

Ухвалою Окружного адміністративного суду м.Києва від 10.08.12р. було відкрито провадження по даній справі.

Державною податковою службою у м. Києві з метою забезпечення повноти надходження до бюджету збору за користування радіочастотним ресурсом України проведено аналіз стану розрахунків з бюджетом користувачів радіочастотного ресурсу, що станом на 01.01.12 отримали ліцензії на право користування радіочастотним ресурсом та дозволи на експлуатацію радіоелектронних засобів та випромінювальних пристроїв.

За результатами проведеної роботи виявлено, що Товариство з обмеженою відповідальністю «Клуб КСК», який є користувачем радіочастотного ресурсу, станом на 01.06.12 не проводив сплату збору більше 6 місяців.

У судовому засіданні відповідач проти позову заперечив, вважає що позовні вимоги є безпідставними, необґрунтованими та такими що не підлягають задоволенню.

Розглянувши подані позивачем документи і матеріали, всебічно і повно з'ясувавши всі фактичні обставини, на яких ґрунтується позов, об'єктивно оцінивши докази, які мають юридичне значення для розгляду справи і вирішення спору по суті, Окружний адміністративний суд м. Києва, -

В С Т А Н О В И В:

Товариство з обмеженою відповідальністю «Клуб КСК»(далі -Відповідач) є користувачем радіочастотного ресурсу України згідно з дозволом № 32-9-162446 від 06.05.2011р.

Пунктом 3 частини другої статті 30 Закону України «Про радіочастотний ресурс»визначено, що користування радіочастотним ресурсом України здійснюється на підставі ліцензій на користування радіочастотним ресурсом та дозволів на експлуатацію - суб'єктами господарювання, які користуються радіочастотним ресурсом для надання телекомунікаційних послуг.

Згідно із статтею 57 Закону користування радіочастотним ресурсом в Україні здійснюється на платній основі на підставі збору, що встановлюється Податковим кодексом України (далі - Кодекс).

Відповідно до підпункту 318.1.4 пункту 318.1 статті 318 Кодексу загальні користувачі радіочастотного ресурсу України, визначені законодавством про радіочастотний ресурс, які користуються радіочастотним ресурсом України в межах виділеної частини смуг радіочастот загального користування на підставі дозволу на експлуатацію радіоелектронного засобу, є платниками збору.

Таким чином, Відповідач є платником збору за користування радіочастотним ресурсом України відповідно до норм визначених Податковим кодексом України.

Підпунктом 18.1 пункту 18 статті 18 та статтею 49 Кодексу користувачі радіочастотного ресурсу щомісяця протягом 20 календарних днів, наступних за останнім календарним днем звітного місяця, подають до органів податкової служби податкові декларації.

Відповідно до пункту 322.1 та пункту 322.2 статті 322 Кодексу збір сплачується платниками збору у строки визначені для місячного податкового (звітного) періоду, за місцем податкової реєстрації, у разі несплати збору або сплати його в неповному обсязі платниками збору протягом шести місяців органи державної податкової служби подають інформацію про таких платників збору до центрального органу з регулювання у сфері телекомунікації, користування радіочастотним ресурсом та надання послуг поштового зв'язку для вжиття до них заходів згідно із законодавством.

Державною податковою службою у м. Києві з метою забезпечення повноти надходження до бюджету збору за користування радіочастотним ресурсом України проведено аналіз стану розрахунків з бюджетом користувачів радіочастотного ресурсу, що станом на 01.01.12 отримали ліцензії на право користування радіочастотним ресурсом та дозволи на експлуатацію радіоелектронних засобів та випромінювальних пристроїв.

За результатами проведеної роботи виявлено, що Відповідач, який є користувачем радіочастотного ресурсу, станом на 01.06.12 не проводив сплату збору більше 6 місяців.

Відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 16 лютого 2011 року №106 "Деякі питання ведення обліку податків і зборів (обов'язкових платежів) та інших доходів бюджету" на органи державної податкової служби покладено контроль за справлянням збору за користування радіочастотним ресурсом України.

Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сфері зв'язку та інформатизації, відповідно до частини другої статті 12 Закону України «Про радіочастотний ресурс», є органом регулювання у сфері користування радіочастотним ресурсом України.

Відповідно до вищезазначеного та згідно з інформацією, наданою Державною податковою службою у м. Києві, встановлено, що Відповідач не сплачує до бюджету збір за користування радіочастотним ресурсом України більше шести останніх місяців (довідка станом на 01.06.2012 наявна у матеріалах справи).

Таким чином, Відповідач прямо порушує норми чинного законодавства України у сфері користування радіочастотним ресурсом.

В ході розгляду справи, Відповідач проти позову заперечив, проте належних доказів, які б спростовували доводи позивача не надав.

Органом регулювання у сфері користування радіочастотним ресурсом згідно з пунктом 2 статті 12 Закону України від 1 червня 2000 року №1770-ІІІ "Про радіочастотний ресурс України" (зі змінами та доповненнями) є Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сфері зв'язку та інформатизації.

Частиною третьою статті 58 Закону визначено, що у разі несплати щомісячного збору протягом шести місяців відповідна ліцензія на користування радіочастотним ресурсом України, а також відповідні дозволи на експлуатацію анулюються без компенсації збитків користувачу радіочастотного ресурсу України зі стягненням суми заборгованості в судовому порядку.

Згідно із ч.1 ст.11 Кодексу адміністративного судочинства України розгляд і вирішення справ в адміністративних судах здійснюються на засадах змагальності сторін та свободи в наданні ними суду своїх доказів і у доведенні перед судом їх переконливості.

Відповідно до ч.1 ст.71 Кодексу адміністративного судочинства України кожна сторона повинна довести ті обставини, на яких ґрунтуються її вимоги та заперечення, крім випадків, встановлених ст.72 цього Кодексу.

Враховуючи вищенаведене, суд дійшов висновку, що позов підлягає задоволенню у повному обсязі, оскільки Відповідач прямо порушує норми чинного законодавства України у сфері користування радіочастотним ресурсом, та зазначене порушення визнає.

Пунктом 19 Порядку виконання рішень про стягнення коштів державного та місцевих бюджетів або бюджетних установ, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 03.08.2011р. №845, визначено, що безспірне списання коштів державного та місцевих бюджетів і їх перерахування на рахунок, зазначений у виконавчому документі про стягнення надходжень бюджету та/або заяві про виконання рішення про стягнення надходжень бюджету, здійснюються органами Казначейства з відповідного рахунка, на який такі кошти зараховані, шляхом оформлення розрахункових документів.

Зі змісту листа Вищого адміністративного суду України від 21.11.2011р. №2135/11/-11 вбачається, що якщо судове рішення ухвалене на користь сторони, яка не є суб'єктом владних повноважень, з урахуванням принципу пріоритетності законів над підзаконними актами, судам у резолютивній частині такого судового рішення слід зазначати обов'язок органу Державної казначейської служби України стягнути судові витрати із Державного бюджету України шляхом їх безспірного списання із рахунка суб'єкта владних повноважень - відповідача. Відповідно, у виконавчому листі за таким судовим рішенням як боржника слід вказувати Державний бюджет України в особі суб'єкта владних повноважень - відповідача.

Враховуючи викладене, керуючись ст. ст. 69, 71, 112, 158-163 Кодексу адміністративного судочинства України, Окружний адміністративний суд м. Києва, -

П О С Т А Н О В И В:

1. Задовольнити адміністративний позов у повному обсязі.

2. Анулювати дозвіл на експлуатацію радіоелектронного засобу №32-9-162446 від 06.05.2011 року, виданий Товариству з обмеженою відповідальністю «КЛУБ КСК»(код ЄДРПОУ 34717360).

3. Суму судового збору у розмірі 33,06 грн. (тридцять три гривні 06 коп.) стягнути на користь державного бюджету з Товариства з обмеженою відповідальністю «КЛУБ КСК»(код ЄДРПОУ 34717360).

Постанова набуває законної сили в порядку статті 254 Кодексу адміністративного судочинства України.

Постанова може бути оскаржена до суду апеляційної інстанції за правилами, встановленими статтями 185-187 Кодексу адміністративного судочинства України.

Суддя І.В. Смолій

Дата ухвалення рішення30.08.2012
Оприлюднено01.10.2012
Номер документу26179501
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —2а-10869/12/2670

Постанова від 30.08.2012

Адміністративне

Окружний адміністративний суд міста Києва

Смолій І.В.

Ухвала від 10.08.2012

Адміністративне

Окружний адміністративний суд міста Києва

Смолій І.В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні