Ухвала
від 25.09.2012 по справі 2а-12991/12/2670
ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД МІСТА КИЄВА

ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД міста КИЄВА 01601, м.Київ, вул. Командарма Каменєва 8, корпус 1 УХВАЛА

про залишення позовної заяви без руху

місто Київ

25 вересня 2012 року № 2а-12991/12/2670

Суддя Окружного адміністративного суду міста Києва Блажівська Н. Є., розглянувши позовну заяву і додані до неї матеріали

За позовом Товариства з обмеженою відповідальністю «Енергобуд» до Територіального управління державної служби гірничого нагляду та промислової безпеки України у Київській області і місті Києві проскасування розпорядження та припису

В С Т А Н О В И В

Товариство з обмеженою відповідальністю «Енергобуд»звернулось до Окружного адміністративного суду міста Києва з позовом до Територіального управління державної служби гірничого нагляду та промислової безпеки України у Київській області і місті Києві з метою скасувати розпорядження головного державного інспектора державного нагляду у будівництві Юрченка Л.Д. від 6 вересня 2012 року №11/38/492-Р про заборону (обмеження) робіт (виробництва) на об'єкті будівництва по вулиці Вільшанська, 2-Б, Печерський район міста Києва та скасувати припис головного державного інспектора державної інспекції нагляду у будівництві Юрченка Л. Д. від 6 вересня 2012 року № 11/38/492-П про усунення порушень.

Частинами 1 та 2 статті 106 Кодексу адміністративного судочинства України визначено вимоги до позовної заяви, а саме, у позовній заяві зазначаються: 1) найменування адміністративного суду, до якого подається позовна заява; 2) ім'я (найменування) позивача, поштова адреса, а також номер засобу зв'язку, адреса електронної пошти, якщо такі є; 3) ім'я (найменування) відповідача, посада і місце служби посадової чи службової особи, поштова адреса, а також номер засобу зв'язку, адреса електронної пошти, якщо такі відомі; 4) зміст позовних вимог згідно з частиною третьою статті 105 цього Кодексу і виклад обставин, якими позивач обґрунтовує свої вимоги, а в разі подання позову до декількох відповідачів, - зміст позовних вимог щодо кожного з відповідачів; 5) у разі необхідності -клопотання про звільнення від сплати судового збору; про звільнення від оплати правової допомоги і забезпечення надання правової допомоги, якщо відповідний орган відмовив особі у забезпеченні правової допомоги; про призначення судової експертизи; про витребування доказів; про виклик свідків, заява про поновлення строку звернення до адміністративного суду тощо; 6) перелік документів та інших матеріалів, що додаються. На підтвердження обставин, якими обґрунтовуються позовні вимоги, позивач зазначає докази, про які йому відомо і які можуть бути використані судом.

Частиною 3 статті 106 Кодексу адміністративного судочинства України визначено, що до позовної заяви додаються її копії та копії всіх документів, що приєднуються до неї , відповідно до кількості відповідачів і третіх осіб , крім випадків подання адміністративного позову суб'єктом владних повноважень. Суб'єкт владних повноважень при поданні адміністративного позову зобов'язаний додати до позовної заяви доказ надіслання відповідачу і третім особам копії позовної заяви та доданих до неї документів. До позовної заяви додається також документ про сплату судового збору, крім випадків, коли його не належить сплачувати.

Всупереч вимогам вищевказаної норми права, Позивачем не надано копій всіх документів, що приєднано до позовної заяви, для відповідача, а саме не надано копії Статуту товариства з обмеженою відповідальністю «Енергобуд».

Крім того, як вбачається з позовної заяви, Позивач посилається на те, Відповідач видав оскаржувані акти щодо підприємства порушника ТОВ «БК «Енергобуд», код ЄДРПОУ 31406874 , а на об'єкті будівництві по вул. Вільшанська, 2-6 знаходиться техніка і обладнання ТОВ «ЕНЕРГОБУД», код ЄДРПОУ 31647317 , яку помилково і безпідставно запломбував Відповідач і заборонив її експлуатацію на об'єкті.

Відповідно до частини 2 статті 106 Кодексу адміністративного суду на підтвердження обставин, якими обґрунтовуються позовні вимоги, позивач надає докази, а в разі неможливості - зазначає докази, які не може самостійно надати, із зазначенням причин неможливості подання таких доказів.

За таких обставин, для повного та всебічного з'ясування обставин справи, з метою встановлення правосуб'єктності ТОВ «БК «Енергобуд», Позивачу слід надати актуальний витяг з ЄДРПОУ щодо ТОВ «БК «Енергобуд», код ЄДРПОУ 31406874. Крім того, для встановлення дійсних обставин справи, Позивачу слід надати документи, що підтверджують його право власності на техніку і обладнання, експлуатацію яких заборонено внаслідок винесення оскаржуваних актів.

Відповідно до частини 1 статті 108 Кодексу адміністративного судочинства України суддя, встановивши, що позовну заяву подано без додержання вимог, встановлених статтею 106 цього Кодексу, постановляє ухвалу про залишення позовної заяви без руху, у якій зазначаються недоліки позовної заяви, спосіб їх усунення і встановлюється строк, достатній для усунення недоліків.

Зазначені в даній ухвалі недоліки Позивачу слід усунути шляхом подання до суду копії статуту ТОВ «Енергобуд»для Відповідача, а також витягу з ЄДРПОУ щодо ТОВ «БК «Енергобуд»та документальне підтвердження права власності Позивача на техніку і обладнання, користування якими заборонено оскаржуваними розпорядженням та приписом.

На підставі вищенаведеного, керуючись статтями 106, 108 та 165 Кодексу адміністративного судочинства України, Окружний адміністративний суд міста Києва, -

У Х В А Л И В

1. Залишити позовну заяву без руху.

2. Встановити Позивачу 5-денний строк (з дня отримання ухвали про залишення позовної заяви без руху) на усунення недоліків позовної заяви. Днем отримання даної ухвали вважається день вказаний у повідомленні про вручення поштового відправлення.

3. Попередити Позивача про наслідки недотримання вимог ухвали про залишення позовної заяви без руху, передбачені пунктом 1 частиною 3 статті 108 Кодексу адміністративного судочинства України.

Ухвала про залишення позовної заяви без руху може бути оскаржена особою, яка подала позовну заяву. Залишення позовної заяви без руху не позбавляють права повторного звернення до адміністративного суду в порядку, встановленому законом.

Ухвала може бути оскаржена в порядку та строки, визначені статтями 185-187 Кодексу адміністративного судочинства України.

Суддя Н. Є. Блажівська

Дата ухвалення рішення25.09.2012
Оприлюднено01.10.2012
Номер документу26179745
СудочинствоАдміністративне
Сутьзалишення позовної заяви без руху місто Київ 25 вересня 2012 року № 2а-12991/12/2670

Судовий реєстр по справі —2а-12991/12/2670

Ухвала від 15.10.2012

Адміністративне

Окружний адміністративний суд міста Києва

Блажівська Н.Є.

Ухвала від 25.09.2012

Адміністративне

Окружний адміністративний суд міста Києва

Блажівська Н.Є.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні