Постанова
від 10.09.2012 по справі 0670/5232/12
ЖИТОМИРСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ПОСТАНОВА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

справа № 0670/5232/12

категорія 8.3.2

10 вересня 2012 р. м. Житомир

Суддя Житомирського окружного адміністративного суду Нагірняк М.Ф.,

розглянувши в порядку скороченого провадження адміністративну справу

за позовом Малинської об'єднаної державної податкової інспекції Житомирської області Державної податкової служби

до Товариства з обмеженою відповідальністю " Вата України"

про припинення юридичної особи,-

встановив :

Малинська об'єднана державна податкова інспекція Житомирської області Державної податкової служби Радомишльське відділення звернулась з позовом до Товариства з обмеженою відповідальністю " Вата України" про припинення юридичної особи. Позовні вимоги обґрунтовані тим, що всупереч вимогам Податкового кодексу України відповідач не подає до державних податкових органів бухгалтерську звітність та інші документи і відомості, пов'язані з обчисленням і сплатою податків і зборів, понад 1 рік, про що свідчить довідка №865/7/28-101 від 25.05.2012р..

Відповідачу направлялась копію ухвали про відкриття скороченого провадження, але відповідно до довідки укрпошти конверт 28.08.2012року повернуто до суду у зв'язку із закінченням терміну зберігання. Відповідно до Спеціального витягу з Єдиного державного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців від 10.09.2012 року, який є в матеріалах справи, відповідач не змінював адресу, на яку були направленні вищезазначені матеріали. Відповідно до ч. 11 ст. 35 КАС України, у разі повернення поштового відправлення із повісткою, яка не вручена адресату з незалежних від суду причин, вважається, що така повістка вручена належним чином.

Розгляд справи проведено в порядку скороченого провадження у відповідності із вимогами ст. 183-2 КАС України без проведення судового засідання та виклику осіб, які беруть участь у справі. Суддя за результатами розгляду справи у порядку скороченого провадження, оцінивши повідомлені позивачем обставини, вважає їх достатніми для прийняття рішення з огляду на наступне.

Спірні правовідносини регулюються Податковим кодексом України та Законом України "Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб - підприємців".

Судом встановлено, що Товариство з обмеженою відповідальністю "Вата України" зареєстровано Радомишльською РДА 05.04.1999р. як суб'єкт підприємницької діяльності, що підтверджується Свідоцтвом про державну реєстрацію юридичної особи та Спеціальним витягом з Єдиного державного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців від 10.09.2012р. Як видно з довідки Малинської ОДПІ Житомирської області Державної податкової служби Радомишльське відділення, Відповідач не подає до державних податкових органів бухгалтерську звітність та інші документи і відомості, пов'язані з обчисленням і сплатою податків і зборів з 10.05.2012р., тобто на момент подачі позову до суду - більше одного року, що є підставою для припинення його підприємницької діяльності юридичної особи.

За таких підстав, суддя вважає, що позов є обґрунтованим і підлягає задоволенню.

Відповідно до вимог ст.94 КАС України судові витрати не стягуються.

На підставі викладеного, керуючись ч. 2 ст. 46 Закону України "Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб - підприємців", Податковим кодексом України, ст.ст.86, 94, 183-2 , 254 КАС України,

постановив :

Позов задовольнити. Припинити підприємницьку діяльність юридичної особи Товариства з обмеженою відповідальністю " Вата України" (вул. Воїнів Інтернаціоналістів, б.4 кв.24 м. Радомишль Житомирська область. Ідентифікаційний код юридичної особи 30102868).

Копію постанови суду, після набрання нею законної сили, направити державному реєстратору за місцем реєстрації юридичної особи для внесення до Єдиного державного реєстру запису про судове рішення щодо припинення підприємницької діяльності юридичної особи.

Постанова суду може бути оскаржена до Житомирського апеляційного адміністративного суду через Житомирський окружний адміністративний суд шляхом подачі апеляційної скарги протягом 10 днів з дня отримання копії постанови. Копія апеляційної скарги, одночасно надсилається особою, яка її подає, до Житомирського апеляційного адміністративного суду.

Головуючий суддя М.Ф. Нагірняк

Дата ухвалення рішення10.09.2012
Оприлюднено04.10.2012
Номер документу26261182
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —0670/5232/12

Постанова від 10.09.2012

Адміністративне

Житомирський окружний адміністративний суд

Нагірняк Микола Федорович

Ухвала від 09.08.2012

Адміністративне

Житомирський окружний адміністративний суд

Нагірняк Микола Федорович

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні