Постанова
від 28.09.2012 по справі 9009/12/2070
ХАРКІВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

Харківський окружний адміністративний суд 61004 м. Харків вул. Мар'їнська, 18-Б-3 П О С Т А Н О В А

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

Харків

28 вересня 2012 р. № 2-а- 9009/12/2070

Харківський окружний адміністративний суд у складі головуючого судді Горшкової О.О. розглянувши у порядку скороченого провадження адміністративну справу за адміністративним позовом Державної податкової інспекції у Київському районі м.Харкова Харківської області Державної податкової служби до Товариства з обмеженою відповідальністю "М-Проект Плюс" про припинення юридичної особи, -

В С Т А Н О В И В:

Позивач, Державна податкова інспекція у Київському районі м.Харкова Харківської області Державної податкової служби звернувся до Харківського окружного адміністративного суду з позовом, в якому просить суд припинити юридичну особу відповідача, у зв'язку з неподанням протягом року органам державної податкової служби податкових звітнів відповідно до закону. Згідно п.3 ч.1 ст.183-2 КАС України позов підлягає розгляду в порядку скороченого провадження.

Відповідач про розгляд справи повідомлявся належним чином в порядку визначеному ст.35 КАС України, поштовими повідомленнями які направлялися за офіційним місцем знаходження згідно довідки органів реєстрації.

Відповідно до приписів ст.35 КАС України суд вважає відповідача належно повідомленим про розгляд справи. Відповідач у строки встановлені ст.183-2 КАС України не надав письмових заперечень проти позову та доказів в обгрунтування правової позиції по зазначеній справі.

Розглянувши матеріали справи, дослідивши наявні докази, суд встановив наступні обставини.

Товариство з обмеженою відповідальністю "М-Проект Плюс" згідно довідки з єдиного державного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців зареєстроване в якості юридичної особи та взяте на податковий облік в Державній податковій інспекції у Київському районі м.Харкова Харківської області Державної податкової служби з 09.11.2007 року.

Відповідно до п.2.ст. 9 Закону України "Про систему оподаткування" від 25.06.1991 № 1251-ХІІ (який був чинний на час виникнення спірних правовідносин), платники податків зобов'язані надати до податкової інспекції податкові декларації, інші документи, пов'язані з обчисленням і сплатою податків.

З 1 січня 2011 року набрав чинності Податковий кодекс України, відповідно до п.16.1 ст. 16 якого, платники податків зобов'язані подавати до контролюючих органів у порядку, встановленому податковим та митним законодавством, декларації, звітність та інші документи, пов'язані з обчисленням і сплатою податків і зборів.

Судом встановлено, що відповідачем в порушення діючого законодавства податкова звітність не надавалась.

Відповідно до ч. 2 ст. 38 Закону України "Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб -підприємців"підставами для постановлення судового рішення щодо припинення юридичної особи, що не пов'язано з банкрутством юридичної особи, зокрема є: неподання протягом року органам державної податкової служби податкових декларацій, документів фінансової звітності відповідно до закону, та (або) відсутність юридичної особи за вказаним її місцезнаходженням.

Згідно п.п.20.1.12 п.20.1 статті 20 Податкового кодексу України органи державної податкової служби мають право, у випадках, встановлених законом, звернутися до суду щодо припинення юридичної особи та припинення підприємницької діяльності фізичної особи-підприємця.

Частиною 2 ст.46 Закону України "Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб -підприємців " визначено, що підставою для постановляння судового рішення про припинення юридичної особи є, зокрема, неподання протягом року органам державної податкової служби податкових декларацій, документів фінансової звітності відповідно до закону.

Заборгованість зі сплати податків, зборів та інших обов'язкових платежів у відповідача відсутня, взятих на облік в інспекції розрахунків, які відкриті в банківських установах не має, що підтверджується відповідними довідками позивача.

При зазначених обставинах, вимоги позивача правомірні, обґрунтовані і підлягають задоволенню в повному обсязі.

Згідно з ч.1 ст. 256 КАС України негайно виконуються постанови суду, прийняті в порядку скороченого провадження.

Керуючись ст.ст.7-11, 183-2 КАС України, суд, -

П О С Т А Н О В И В:

Адміністративний позов Державної податкової інспекції у Київському районі м.Харкова Харківської області Державної податкової служби до Товариства з обмеженою відповідальністю "М-Проект Плюс" про припинення юридичної особи - задовольнити.

Припинити юридичну особу Товариства з обмеженою відповідальністю "М-Проект Плюс" ( 61184, вул. Метробудівників, буд.8, кв. 62, м. Харків, код 34629589).

Копію постанови направити до Департаменту державної реєстрації юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців Харківського міськвиконкому.

Постанову звернути до негайного виконання.

У десятиденний строк з моменту отримання копії постанови сторона чи інша особа, стосовно якої суд вирішив питання про її права, свободи, інтереси чи обов'язки, може оскаржити дану постанову в апеляційному порядку шляхом подання апеляційної скарги до Харківського апеляційного адміністративного суду через Харківський окружний адміністративний суд.

Постанова є остаточною, крім випадків оскарження її в апеляційному порядку.

Суддя Горшкова О.О.

СудХарківський окружний адміністративний суд
Дата ухвалення рішення28.09.2012
Оприлюднено09.10.2012
Номер документу26308360
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —9009/12/2070

Постанова від 28.09.2012

Адміністративне

Харківський окружний адміністративний суд

Горшкова О.О.

Ухвала від 07.08.2012

Адміністративне

Харківський окружний адміністративний суд

Горшкова О.О.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні