Постанова
від 02.10.2012 по справі 2а-7101/12/1370
ЛЬВІВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ЛЬВІВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД 79018, м. Львів, вул. Чоловського, 2 П О С Т А Н О В А

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

02 жовтня 2012 р. № 2а-7101/12/1370

Львівський окружний адміністративний суд в складі:

головуючого-судді Сакалоша В.М.

за участю секретаря судового засідання -Семеряк М.І.,

представника позивача -Круглія Ю.Б.,

розглянувши у відкритому судовому засіданні справу за позовом Управління Пенсійного фонду України в м. Дрогобичі та Дрогобицькому районі Львівської області до Комунального підприємства «Міжлікарняна аптека №120»про стягнення заборгованості, -

в с т а н о в и в :

Управління Пенсійного фонду України в м. Дрогобичі та Дрогобицькому районі Львівської області звернулось до суду з позовом про стягнення заборгованості з Комунального підприємства «Міжлікарняна аптека №120»в сумі 8 397,54 грн.

В обґрунтування позову покликається на те, що відповідач в добровільному порядку не сплачує недоїмку по єдиному внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування в сумі 8 397,54 грн.

Ухвалою суду від 10.08.2012 року відкрито провадження в адміністративній справі. В судовому засіданні 02.10.2012 року відповідно до вимог ч.3 ст. 160 Кодексу адміністративного судочинства України судом проголошено вступну та резолютивну частини постанови.

Представник позивача позовні вимоги підтримав в повному обсязі з підстав, наведених у позовній заяві.

Відповідач в судове засідання не з'явився, причин неявки не повідомив, письмових заперечень позовних вимог суду не представив.

Дослідивши надані суду докази в межах заявлених вимог, суд встановив наступні факти та відповідні їм правовідносини.

Комунальне підприємство «Міжлікарняна аптека №120»зареєстроване як юридична особа та перебуває на обліку в Управлінні Пенсійного фонду України в м. Дрогобичі та Дрогобицькому районі.

Відповідно до п.1 ч. 1 ст.4 Закону України "Про збір та облік єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування" платниками єдиного внеску є підприємства, установи та організації, інші юридичні особи, утворені відповідно до законодавства України, незалежно від форм власності, виду діяльності та господарювання, які використовують працю фізичних осіб на умовах, передбачених законодавством, чи за цивільно-правовими договорами (крім цивільно-правового договору, укладеного з фізичною особою - підприємцем, якщо виконувані роботи (надавані послуги) відповідають видам діяльності, зазначеним у витягу з Єдиного державного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб - підприємців), у тому числі філії, представництва, відділення та інші відокремлені підрозділи зазначених підприємств, установ і організацій, інших юридичних осіб, які мають окремий баланс і самостійно ведуть розрахунки із застрахованими особами.

Згідно ч.2 статті 6 Закону України "Про збір та облік єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування" платник єдиного внеску зобов'язаний своєчасно та в повному обсязі нараховувати, обчислювати і сплачувати єдиний внесок, подавати звітність до територіального органу Пенсійного фонду у строки, в порядку та за формою, встановленими Пенсійним фондом за погодженням з відповідними фондами загальнообов'язкового державного соціального страхування та центральним органом виконавчої влади у галузі статистики.

Відповідно до ч.8 ст.9 Закону платники єдиного внеску зобов'язані сплачувати єдиний внесок, нарахований за відповідний базовий звітний період, не пізніше 20 числа місяця, що настає за базовим звітним періодом. Єдиний внесок підлягає сплаті незалежно від фінансового стану платника.

Суми єдиного внеску своєчасно не нараховані та/або не сплачені у строки, встановлені цим Законом, обчислені територіальними органами Пенсійного фонду України у випадках передбачених цим Законом, вважаються (недоїмкою).

За період травень-червень 2012 року відповідач не сплатив єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне, у зв'язку з цим сума недоїмки становить 8 397,54 грн.

Відповідач не заперечив факту наявності недоїмки по сплаті єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування та не представив суду документального підтвердження проведення сплати єдиного внеску.

Відповідно до ст. 71 Кодексу адміністративного судочинства України, кожна сторона повинна довести ті обставини, на яких ґрунтуються її вимоги та заперечення, а суд згідно ст. 86 цього Кодексу, оцінює докази які є у справі, за своїм внутрішнім переконанням, що ґрунтується на їх безпосередньому, всебічному, повному та об'єктивному дослідженні.

Судові витрати у справі відсутні, а тому, відповідно до ст. 94 КАС України, відшкодуванню не підлягають.

Керуючись ст.ст. 17-19, 86, 94, 160-163 КАС України, суд -

п о с т а н о в и в :

1. Адміністративний позов задовольнити повністю.

2.Стягнути з Комунального підприємства «Міжлікарняна аптека №120»(ЄДРПОУ 22410276, місцезнаходження: 82100, Львівська область, м. Дрогобич, вул. Шептицького, 9) на користь Управління Пенсійного фонду України в м. Дрогобичі та Дрогобицькому районі Львівської області (ЄДРПОУ 37893404, 82100, Львівська область, м. Дрогобич, пл. Ринок, буд. 3) кошти в сумі 8 397,54 грн. (вісім тисяч триста дев'яносто сім гривень п'ятдесят чотири копійки).

3. Судові витрати по справі згідно ч.4 ст.94 КАС України з відповідача не стягуються.

Постанова може бути оскаржена до Львівського апеляційного адміністративного суду. Апеляційна скарга подається до адміністративного суду апеляційної інстанції через Львівський окружний адміністративний суд. Копія апеляційної скарги одночасно надсилається особою, яка її подає, до суду апеляційної інстанції. Апеляційна скарга подається протягом десяти днів з дня отримання копії постанови.

Постанова набирає законної сили після закінчення строку подання апеляційної скарги. У разі подання апеляційної скарги постанова, якщо її не скасовано, набирає законної сили після повернення апеляційної скарги, відмови у відкритті апеляційного провадження або набрання законної сили рішенням за наслідками апеляційного провадження.

Повний текст постанови складено 03 жовтня 2012 року.

Суддя (підпис) Сакалош В.М.

З оригіналом згідно

Суддя Сакалош В.М.

Дата ухвалення рішення02.10.2012
Оприлюднено09.10.2012
Номер документу26322397
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —2а-7101/12/1370

Постанова від 02.10.2012

Адміністративне

Львівський окружний адміністративний суд

Сакалош Володимир Миколайович

Ухвала від 10.08.2012

Адміністративне

Львівський окружний адміністративний суд

Сакалош Володимир Миколайович

Ухвала від 10.08.2012

Адміністративне

Львівський окружний адміністративний суд

Сакалош Володимир Миколайович

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні