Ухвала
від 27.09.2012 по справі 2а-2177/12/1370
ЛЬВІВСЬКИЙ АПЕЛЯЦІЙНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ЛЬВІВСЬКИЙ АПЕЛЯЦІЙНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

У Х В А Л А

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

27 вересня 2012 р. Справа № 108421/12

Колегія суддів Львівського апеляційного адміністративного суду в складі :

головуючого судді: Матковської З.М.,

суддів: Кузьмича С.М., Олендера І.Я.

розглянувши у порядку письмового провадження в м. Львові апеляційну скаргу Дочірнього підприємства «Львівський м'ясопереробний комбінат №1» ТзОВ «Гал - Євро - Контакт» на постанову Львівського окружного адміністративного суду від 23 квітня 2012 року у адміністративній справі №2а-2177/12/1370 за адміністративним позовом управління Пенсійного фонду України у Франківському районі м. Львова до Дочірнього підприємства «Львівський м'ясопереробний комбінат №1» ТзОВ «Гал - Євро - Контакт» про стягнення заборгованості, -

В С Т А Н О В И Л А:

УПФ України у Франківському районі м. Львова звернулось до суду з позовом до Дочірнього підприємства «Львівський м'ясопереробний комбінат №1» ТзОВ «Гал - Євро - Контакт» про стягнення заборгованості

Позовні вимоги обґрунтовує тим, що згідно Закону України «Про збір та облік єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування» відповідач є платником єдиного внеску. Відповідно до п. 1 ч. 2 ст. 6 цього ж Закону платник зобов'язаний нараховувати, обчислювати і сплачувати в установлені строки та в повному обсязі єдиний внесок. Згідно з поданих щомісячних розрахунків сум нарахованого єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування за січень - грудень 2011 року платнику необхідно було сплатити страхових внесків на суму 14 565,20 грн.

Постановою Львівського окружного адміністративного суду від 23 квітня 2012 року позовні вимоги задоволено, стягнуто з Дочірнього підприємства «Львівський м'ясопереробний комбінат №1» ТзОВ «Гал - Євро - Контакт» на користь управління Пенсійного фонду України у Франківському районі м. Львова 14 565грн. 20 коп. заборгованості.

Не погоджуючись із постановою суду першої інстанції відповідачем подано апеляційну скаргу, в якій зазначає, що постанова винесена з порушенням норм матеріального та процесуального права, судом неповно з'ясовано обставини справи, не доведено обставини, що мають значення для справи, зокрема позов подано до суду із пропущенням строків звернення до суду та справа розглянута у відсутності представника відповідача в порушення вимог ч. 1 ст. 128 КАС України, просить постанову суду першої інстанції скасувати та прийняти нову постанову якою відмовити в задоволенні позову.

Особи які беруть участь у справі, в судове засідання на виклик суду не з'явилися, хоча належним чином були повідомлені про день, час і місце судового розгляду, тому на підставі п. 2 ч. 1 ст. 197 КАС України суд прийшов до висновку про можливість розгляду справи в порядку письмового провадження за наявними у справі матеріалами.

Заслухавши суддю-доповідача, перевіривши матеріали справи та доводи апеляційної скарги, колегія суддів вважає, що апеляційна скарга не підлягає задоволенню, виходячи з наступного.

Дочірнє підприємство «Львівський м'ясопереробний комбінат №1» ТзОВ «Гал - Євро - Контакт» є платником єдиного внеску відповідно до ст. 4 Закону України «Про збір та облік єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування» та відповідно до п. 1 ч. 2 ст. 6 цього ж Закону зобов'язаний нараховувати, обчислювати і сплачувати в установлені строки та в повному обсязі.

Відповідно до поданих відповідачем розрахунків сум нарахованого єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування за січень - грудень 2011 р. платнику необхідно сплатити страхових внесків на суму 14565,20 грн.

На вказану суму заборгованості відповідачу скеровувались вимоги про сплату боргу, які не погашені та не оскаржені платником.

Враховуючи викладене, колегія суддів погоджується з висновками суду першої інстанції та вважає, що судом першої інстанції правильно встановлені обставини справи, судове рішення ухвалено з додержанням норм матеріального та процесуального права, доводами апеляційної скарги висновки, викладені в судовому рішенні, не спростовуються і підстав для його скасування не вбачається.

Що стосується посилань апелянта на розгляд справи у його відсутності, то колегія суддів зазначає наступне.

Відповідно до п. 4 ч.1 ст.183-2 КАС України скорочене провадження застосовується в адміністративних справах щодо стягнення грошових сум, які ґрунтуються на рішеннях суб'єкта владних повноважень, щодо яких завершився встановлений цим Кодексом строк оскарження.

Відповідно до ч. 4 ст. 183-2 КАС України, суддя розглядає справу в порядку скороченого провадження одноособово, без проведення судового засідання та виклику осіб, які беруть участь у справі.

Відносно посилань апелянта та строки звернення до суду, то колегія суддів зазначає, що відповідно до ч. 16 ст. 25 Закону України «Про збір та облік єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування», строк давності щодо нарахування, застосування та стягнення сум недоїмки, штрафів та нарахованої пені не

застосовується.

Відповідно до ст. 200 КАС України, суд апеляційної інстанції залишає апеляційну скаргу без задоволення, а постанову або ухвалу суду - без змін, якщо визнає, що суд першої інстанції правильно встановив обставини справи та ухвалив судове рішення з додержанням норм матеріального і процесуального права.

За таких підстав апеляційна скарга Дочірнього підприємства «Львівський м'ясопереробний комбінат №1» ТзОВ «Гал - Євро - Контакт» на постанову Львівського окружного адміністративного суду від 23 квітня 2012 року задоволенню не підлягає, підстав для скасування постанови суду першої інстанції колегія суддів не знаходить.

Керуючись статтями 167, 195, 197, 198, 200, 205, 206, 254 Кодексу адміністративного судочинства України, колегія суддів,-

У Х В А Л И Л А :

Апеляційну скаргу Дочірнього підприємства «Львівський м'ясопереробний комбінат №1» ТзОВ «Гал - Євро - Контакт» - залишити без задоволення, а постанову Львівського окружного адміністративного суду від 23 квітня 2012 року у адміністративній справі №2а-2177/12/1370 - без змін.

Ухвала набирає законної сили через п'ять днів після направлення її копій особам, які беруть участь у справі, є остаточною та оскарженню не підлягає

Головуючий суддя З.М. Матковська

Судді С.М. Кузьмич

І.Я. Олендер

Дата ухвалення рішення27.09.2012
Оприлюднено10.10.2012
Номер документу26347338
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —2а-2177/12/1370

Ухвала від 18.12.2018

Адміністративне

Львівський окружний адміністративний суд

Хома Олена Петрівна

Ухвала від 18.10.2017

Адміністративне

Львівський апеляційний адміністративний суд

Коваль Роман Йосипович

Ухвала від 27.09.2017

Адміністративне

Львівський апеляційний адміністративний суд

Коваль Роман Йосипович

Ухвала від 27.09.2017

Адміністративне

Львівський апеляційний адміністративний суд

Коваль Роман Йосипович

Ухвала від 07.09.2017

Адміністративне

Львівський окружний адміністративний суд

Гулкевич Ірена Зіновіївна

Ухвала від 27.09.2012

Адміністративне

Львівський апеляційний адміністративний суд

Матковська З.М.

Постанова від 23.04.2012

Адміністративне

Львівський окружний адміністративний суд

Дем'яновський Галій Семенович

Ухвала від 15.03.2012

Адміністративне

Львівський окружний адміністративний суд

Дем'яновський Галій Семенович

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні