Ухвала
від 10.12.2008 по справі 7/62-18/95-4/79
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ПОЛТАВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

7/62-18/95-4/79

 

ГОСПОДАРСЬКИЙ  СУД

ПОЛТАВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

36000, м. Полтава, вул.Зигіна, 1, тел. (0532) 610-421, факс (05322) 2-18-60, E-mail inbox@pl.arbitr.gov.ua

ОКРЕМА        У Х В А Л А

10.12.2008р.                                                                                Справа № 7/62-18/95-4/79

за заявою  Відкритого акціонерного товариства “Державний ощадний банк України”, м. Київ в особі філії Октябрського відділення № 43 ВАТ “Ощадбанк”,                     м. Полтава

до  Приватної агрофірми “Великосолонцівська”, с.Великі Солонці Новосанжарського району Полтавської області

про  визнання банкрутом

Суддя  Білоусов Сергій Миколайович

Розглядається справа про банкрутство Приватної агрофірми “Великосолонцівська”, с.Великі Солонці Новосанжарського району Полтавської області.

Розглянувши матеріали справи та клопотання ліквідатора Болтіка С.М., встановив: постановою Господарського суду Полтавської області від 20.06.2008р. приватну агрофірму „Великосолонцівська”, с.Великі Солонці Новосанжарського району визнано банкрутом та відкрито ліквідаційну процедуру, ліквідатором підприємства - банкрута призначено арбітражного керуючого Болтіка С.М.

  На виконання вимог ст. 25 Закону України „Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом” ліквідатором проведено інвентаризацію майна підприємства-банкрута, за результатами якої виявлено майно та сформовано ліквідаційну масу.

Ведення ліквідаційної процедури передбачає реалізацію всіх активів банкрута в рахунок погашення заборгованості перед кредиторами,  включених до реєстру вимог кредиторів.

З метою проведення реалізації  автотранспортних засобів, що належать підприємству-банкруту,  ліквідатором  подані до Кобеляцького ВРЕР заяви про зняття з обліку вказаних майнових активів банкрута. До відповідних заяв були додані всі необхідні документи, які передбачені діючим законодавством.

З результатами розгляду  зазначених заяв ліквідатора Кобеляцьким ВРЕР 12.11.2008 року  відмовлено в знятті з обліку  автотранспортних засобів в зв'язку з неподанням довідки про сплату податків з транспортних засобів.

Відмова Кобеляцького ВРЕР в проведенні зняття з обліку автотранспортних засобів підприємства-банкрута суперечить  чинному законодавству з огляду на наступне:

Відповідно до ч. 1 ст. 5 Закону України “Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом” (далі –Закон) провадження у справах про банкрутство регулюється вищезазначеним Законом, господарським процесуальним кодексом України, іншими законодавчими актами України.

При цьому, названий Закон слід розглядати як законодавчий акт, що містить спеціальні норми, які мають пріоритет по відношенню до норм загальних щодо регулювання порядку провадження у справі про банкрутство.

У процесі ліквідаційної процедури всі вимоги кредиторів задовольняються у порядку черговості встановленою ст. 31 Закону України “Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом”.

Вимоги кожної наступної черги задовольняються після повного погашення вимог попередньої черги.

Як вбачається з матеріалів справи, заборгованість перед органами державної податкової служби по податку з транспортних засобів є поточною заборгованістю, а отже, відповідно до приписів ст. 31 Закону України „Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом” підлягає включенню до реєстру вимог кредиторів у четверту чергу.

Враховуючи, що боржником на сьогоднішній день не погашено заборгованість перед кредиторами другої та третьої черг, погашення кредиторських вимог четвертої черги  є порушенням  ст. 31 Закону України „Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом”.

Крім того, згідно п. 1 ст. 23 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" з дня винесення постанови про визнання боржника банкрутом та відкриття ліквідаційної процедури, скасовується арешт, накладений на майно боржника, визнаного банкрутом чи інші обмеження щодо розпорядження майном такого боржника (що також зазначено в п. 10 резолютивної частині постанови господарського суду від  20.06.2008 року про визнання ПАФ "Великосолонцівська" банкрутом та відкриття ліквідаційної процедури).

Керуючись ст. 90 Господарського  процесуального  кодексу  України, ст. 24 Закону України „Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом”, суд -

                                    

                                                           УХВАЛИВ :

1. Зобов'язати Кобеляцьке ВРЕР ДАІ УМВС України в Полтавській області (39200, Полтавська область, Кобеляцький район, с.Бутенки, вул.Зоряна, 7) провести зняття з обліку автотранспортних засобів приватної агрофірми „Великосолонцівська” (Полтавська область, Новосанжарський район, с.Великі Солонці, код ЄДРПОУ 30731355).

2. Копії ухвали направити на адресу Кобеляцького ВРЕР ДАІ УМВС України в Полтавській області, ліквідатору Болтіку С.М.

                  

                      Суддя                                                                    С.М.Білоусов                 

Дата ухвалення рішення10.12.2008
Оприлюднено06.01.2009
Номер документу2635224
СудочинствоГосподарське
Суть визнання банкрутом

Судовий реєстр по справі —7/62-18/95-4/79

Ухвала від 26.01.2012

Господарське

Господарський суд Полтавської області

Білоусов С. М.

Ухвала від 20.12.2011

Господарське

Господарський суд Полтавської області

Білоусов С. М.

Ухвала від 29.11.2011

Господарське

Господарський суд Полтавської області

Білоусов С. М.

Ухвала від 29.09.2011

Господарське

Господарський суд Полтавської області

Білоусов С. М.

Ухвала від 28.07.2011

Господарське

Господарський суд Полтавської області

Білоусов С. М.

Ухвала від 28.04.2011

Господарське

Господарський суд Полтавської області

Білоусов С. М.

Ухвала від 21.12.2010

Господарське

Господарський суд Полтавської області

Білоусов С. М.

Ухвала від 10.12.2008

Господарське

Господарський суд Полтавської області

Білоусов С.М.

Ухвала від 06.10.2008

Господарське

Господарський суд Полтавської області

Білоусов С.М.

Ухвала від 07.10.2008

Господарське

Господарський суд Полтавської області

Білоусов С.М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні