Ухвала
від 08.12.2008 по справі 20/160б
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ЛУГАНСЬКОЇ ОБЛАСТІ

20/160б

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ЛУГАНСЬКОЇ ОБЛАСТІ91000, м. Луганськ, пл. Героїв ВВВ, 3а. Тел. 55-17-32


УХВАЛА

Іменем України

          

08.12.08                                                                                 Справа № 20/160б.

За заявою

кредитора      -   Краснодонської об'єднаної  державної податкової інспекції  в

                         м. Краснодон Луганської області,          

до боржника  -    Малого приватного підприємства “Діоніс”, с. Пархоменко

                           Краснодонського району Луганської області

про банкрутство

суддя Кірпа Т.С.

представники:

від кредитора  - Коваленко В.О., дов. № 12/01-025  від 08.01.08., Краснодонська ОДПІ

                          Луганської області;

від банкрута    - ліквідатор Мурашкін В.В.

обставини справи: банкрутство, ліквідаційна процедура, розгляд звіту ліквідатора та ліквідаційного балансу банкрута,

          в с т а н о в и в:

Кредитором, Краснодонською ОДПІ Луганської області подано до суду заяву про порушення справи про банкрутство боржника, Малого приватного підприємства “Діоніс”,              с. Пархоменко Краснодонського району Луганської області, в порядку ст. 52 Закону України “Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом” у зв'язку з неспроможністю останнього сплатити  податкову заборгованість перед бюджетом у розмірі 6765 грн. 44 коп. заборгованості, у встановлений Законом строк,  а також у зв'язку з відсутністю підприємства-боржника за юридичною адресою та припиненням останнім фінансово-господарської діяльності.

Провадження стосовно зазначеного боржника порушено судом 12.12.07.

           Постановою господарського суду від 24.12.07. №20/160б боржника визнано банкрутом, відкрито ліквідаційну  процедуру строком до 24.12.08., призначено  ліквідатором по справі арбітражного керуючого Мурашкіна Вячеслава Вячеславовича (ліцензія АВ №307383 від 23.03.07., що мешкає за адресою: м. Антрацит Луганської області, кв. Ткаленко, буд. 12,  кв. 28).

Як свідчать матеріали справи, відповідно до довідки 2-го міжрайонного відділу ДАІ (м. Краснодон) при  УДАІ УМВС України в Луганській області №1202 від 27.06.07. за підприємством-банкрутом зареєстровано на праві власності 3 автомобіля, а саме: ЗИЛ 133ГЯ, державний номер 2207АІВ; АЗЛК 21401, державний номер 1882ВГА та ЗИЛ 431412 ЗСК, державний номер 7797ВГХ, тобто є майнові активи.

При проведенні ліквідаційної процедури ліквідатором встановлена фактична відсутність  вказаного транспорту.

          Ліквідатором були направлені відповідні запити до правоохоронних органів з метою розшуку зазначеного майна.

          Проте постановою Краснодонського РВ УМВС від 29.11.08. відмовлено в порушенні кримінальної справи по факту відсутності транспортних засобів, які належать Малому приватному підприємству “Діоніс”, у зв`язку з відсутністю складу злочину, передбаченого ст. 221 Кримінального кодексу України, на підставі п. 2 ст. 6 Кримінального процесуального кодексу України.           

          Враховуючи зазначене, на зборах комітету кредиторів 04.12.08. (протокол №3) одноголосно постановлено рішення про списання зазначених автомобілів.

          Також ліквідатором здійснено через аукціон продаж автомобіля ГАЗ-66, який належав банкруту. Кошти, отримані з цього продажу у сумі 3510 грн. використані відповідно до вимог ст. 31 Закону України “Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом”, а саме:

-          витрати по оцінці автомобіля та проведенню аукціону –965 грн.;

-          оплата послуг ліквідатора –2545 грн.

Із матеріалів справи вбачається, що згідно довідки ВАТ "Державний Ощадний банк

України" в особі філії - Краснодонське відділення від 29.12.07. №2034 на розрахунковому рахунку №260063010190, який належить банкруту, залишок грошових коштів склав 9 грн. 00 коп.

          У зв`язку з викладеним, на засіданні комітету кредиторів (протокол від 04.12.08. №3) прийнято рішення щодо списання грошових коштів у сумі 9 грн. 00 коп. з розрахункового рахунку №260063010190 банкрута, Малого приватного підприємства “Діоніс”, у зв'язку з недоцільністю оформлення документів на їх отримання.

Згідно довідок Краснодонського міжрайонного бюро технічної інвентаризації від 24.12.07. №2419, Краснодонського міського відділу земельних ресурсів від 20.06.07. №920/03, Краснодонського районного відділу земельних ресурсів від 22.06.07. №07/0203/03 та Краснодонської інспекції держтехнагляду нерухомого майна, земельних ділянок та сільськогосподарської техніки за боржником не зареєстровано.

 Крім того, на засіданні комітету кредиторів (протокол від 18.11.08. №2) постановлено рішення про затвердження оплати послуг арбітражного керуючого Мурашкіна В.В. за виконання ним повноважень ліквідатора банкрута у розмірі двох мінімальних заробітних плат, встановлених чинним законодавством України щомісячно, починаючи з 24.12.07.

З огляду на ч. 10 ст. 3-1 Закону України  “Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом” оплата послуг, відшкодування витрат  арбітражного керуючого (розпорядника майна, керуючого санацією, ліквідатора) у зв'язку з виконанням ним своїх обов'язків, здійснюється в порядку, встановленому даним Законом, за рахунок коштів, отриманих від продажу майна боржника, або за рахунок коштів кредиторів, або коштів, отриманих в результаті виробничої діяльності боржника.  

Відповідно до ч. 12 ст. 3-1 Закону України “Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом” оплата послуг арбітражного керуючого за виконання ним повноважень ліквідатора, за кожний місяць здійснення повноважень, встановлюється комітетом кредиторів і затверджується господарським судом, якщо інше не встановлено даним Законом, проте не менше двох мінімальних заробітних плат і не більше середньомісячної заробітної плати керівника боржника за останні дванадцять місяців його роботи перед порушенням провадження у справі про банкрутство.

За таких обставин суд вважає за необхідне затвердити оплату послуг арбітражному керуючому Мурашкіну В.В. за виконання ним повноважень ліквідатора Малого приватного підприємства “Діоніс”, с. Пархоменко Краснодонського району Луганської області, в розмірі двох мінімальних заробітних плат, встановлених чинним законодавством України, щомісячно, починаючи з 24.12.07. за рахунок коштів, отриманих від реалізації майна банкрута.

На засіданні комітету кредиторів 04.12.08. (протокол №3) прийняті рішення  про затвердження звіту ліквідатора про проведену роботу та про звернення до господарського суду Луганської області з клопотанням щодо винесення ухвали про ліквідацію підприємства-банкрута.  

          Як вбачається із матеріалів справи, в тому числі ліквідаційного балансу  банкрута, звіту ліквідатора банкрут протягом тривалого часу підприємницькою діяльністю не займається, не функціонує, як господарюючий суб'єкт, основних і обігових засобів та інших активів не має, керівні органи підприємства за юридичною адресою відсутні.

          Реальних можливостей для задоволення грошових вимог кредитора ліквідатор не бачить, в зв'язку з чим клопоче перед судом про прийняття рішення про ліквідацію банкрута, як юридичної особи.

Надані ліквідатором матеріали та реєстр вимог кредиторів свідчать про звернення кредиторів з вимогами до боржника одного ініціюючого кредитора - Краснодонської ОДПІ Луганської області у сумі 6765 грн. 44 коп.

Оцінивши надані матеріали за звітом, суд дійшов висновку, що ліквідатор  здійснив заходи по розшуку  майна банкрута, його керівних органів, по виявленню його усіх майнових активів, що підлягають включенню до ліквідаційної маси, і, за браком останніх, склав відповідний ліквідаційний баланс та подав до суду.

За таких обставин, суд:

- затверджує звіт ліквідатора та ліквідаційний баланс банкрута, Малого приватного підприємства “Діоніс”, с. Пархоменко Краснодонського району Луганської області;

          - ліквідує, як юридичну особу Мале приватне підприємство “Діоніс”, с. Пархоменко Краснодонського району Луганської області,   вул. Леніна, буд. 7, ідентифікаційний код №21805854;

- на підставі ч. 6 ст. 80 ГПК України, ч. 6 ст. 40 Закону України “Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом”, провадження у справі припиняє та скасовує мораторій на задоволення вимог кредиторів.

Відповідно до вимог ч. 6 ст. 31 Закону України “Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом”, вимоги,  не задоволені за  недостатністю майна,  вважаються погашеними.

На підставі викладеного, керуючись  ст. ст. 1, 3-1, 5, 12, 22-34, ч. 6 ст. 40, ст. 52 Закону України “Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом”, ч. 4 ст. 65, ч.6 ст. 80, ст. ст. 86, 87 Господарського процесуального кодексу України, господарський суд

у х в а л и в:

1. Затвердити оплату послуг арбітражному керуючому Мурашкіну В.В. за виконання ним повноважень ліквідатора Малого приватного підприємства “Діоніс”, с. Пархоменко Краснодонського району Луганської області, в розмірі двох мінімальних заробітних плат, встановлених чинним законодавством України, щомісячно, починаючи з 24.12.07. за рахунок коштів, отриманих від реалізації майна банкрута.

2. Затвердити звіт ліквідатора та ліквідаційний баланс Малого приватного підприємства “Діоніс”, с. Пархоменко Краснодонського району Луганської області.

3. Ліквідувати Мале приватне підприємство “Діоніс”, с. Пархоменко Краснодонського району Луганської області,   вул. Леніна, буд. 7, ідентифікаційний код №21805854.

           4. Провадження у справі припинити.

          5. Скасувати мораторій на задоволення вимог кредиторів.

          6. Відповідно до вимог ч. 6 ст. 31 Закону України “Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом”, вимоги,  не задоволені за  недостатністю майна,  вважати погашеними.

7. Зобов'язати ліквідатора  в порядку ч. 1 ст. 25, ст. 34 Закону України “Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом” передати до відповідної архівної установи на зберігання документи банкрута, які згідно до нормативно-правових документів підлягають обов'язковому зберіганню, та  у строк до 08.01.09. надати суду письмові докази здачі документації банкрута на збереження до архівної установи у встановленому чинним законодавством порядку.

          8. Зобов‘язати Державного реєстратора Краснодонської районної державної адміністрації Луганської області за місцем знаходження  Малого приватного підприємства “Діоніс”, с. Пархоменко Краснодонського району Луганської області,   вул. Леніна, буд. 7, ідентифікаційний код №21805854, провести припинення державної реєстрації юридичної особи у відповідності до вимог ст. 39 Закону України «Про державну реєстрацію юридичних та фізичних  осіб–підприємців».

9. Зобов'язати  ВАТ "Державний Ощадний банк України" в особі філії - Краснодонське відділення (м. Краснодон, Мікроцентр, 18) припинити розрахунково-касове обслуговування Малого приватного підприємства “Діоніс”, с. Пархоменко Краснодонського району Луганської області,   вул. Леніна, буд. 7, ідентифікаційний код №21805854.

10. Ухвалу надіслати: кредитору - Краснодонській ОДПІ; ліквідатору Мурашкіну В.В.;  банкруту; Державному реєстратору Краснодонської районної державної адміністрації Луганської області; ВДВС Краснодонського міського управління юстиції Луганської області; Луганському обласному відділу з питань банкрутства; ВАТ "Державний Ощадний банк України" в особі філії - Краснодонське відділення (м. Краснодон, Мікроцентр, 18); УПФ України у м.  Краснодоні Луганської області.  

Суддя                                                                                             Т.С. Кірпа

          Помічник судді                                                                                     М.С. Скрипник

9 прим.          

1 - до справи;

2 - кредитору - Краснодонській ОДПІ;

3 - ліквідатору Мурашкіну В.В.;

4 - банкруту;

5 - Державному реєстратору Краснодонської районної державної адміністрації Луганської області;

6 - ВДВС Краснодонського міського управління юстиції Луганської області;

7 - Луганському обласному відділу з питань банкрутства;

8 - ВАТ "Державний Ощадний банк України" в особі філії - Краснодонське відділення (м. Краснодон, Мікроцентр, 18);

9 - УПФ України у м.  Краснодоні Луганської області.  

Вих. №

8 прим.

15.12.08.     .

СудГосподарський суд Луганської області
Дата ухвалення рішення08.12.2008
Оприлюднено06.01.2009
Номер документу2636126
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —20/160б

Ухвала від 21.11.2008

Господарське

Господарський суд Луганської області

Кірпа Т.С.

Ухвала від 08.12.2008

Господарське

Господарський суд Луганської області

Кірпа Т.С.

Ухвала від 12.12.2007

Господарське

Господарський суд Луганської області

Кірпа Т.С.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні