Постанова
від 08.10.2012 по справі 1570/5502/2012
ОДЕСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

Справа № 1570/5502/2012

ПОСТАНОВА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

08 жовтня 2012 року Одеський окружний адміністративний суд в складі:

головуючого - судді Федусик А.Г.,

розглянувши в скороченому провадженні справу за адміністративним позовом Державної податкової інспекції в Орджонікідзевському районі м.Запоріжжя Запоріжжської області Державної податкової служби до Товариства з обмеженою відповідальністю «СПС Холдинг» про стягнення боргу в розмірі 15435,10 грн., -

В С Т А Н О В И В:

Позивач (далі ДПІ) звернувся до суду з адміністративним позовом мотивуючи свої вимоги тим, що відповідача зареєстровано та взято на облік до ДПІ, як платник податків. У відповідача перед бюджетом є податкова заборгованість в розмірі 15435,10 грн.. 14.04.2012 року ДПІ було направлено відповідачу податкову вимогу щодо сплати суми заборгованості, але до цього часу сума в розмірі 15435,10 грн. ним не сплачена. У зв'язку з зазначеним позивач просив стягнути з відповідача зазначену заборгованість в розмірі 15435,10 грн., виходячи із вимог Закону.

Відповідно до ч.1 ст.183-2 КАС України скорочене провадження застосовується в адміністративних справах у випадках, передбачених законом, якщо такі вимоги не стосуються прав, свобод, інтересів та обов'язків третіх осіб.

Ухвалою судді від 14.09.2012 року, яку отримано відповідачем 21.09.2012 року, було відкрите скорочене провадження по адміністративній справі в якій відповідачу було запропоновано надати на адресу суду заперечення проти позову та докази, які у нього є або заяву про визнання позову у десятиденний строк з дня одержання даної ухвали безпосередньо до канцелярії суду або шляхом надіслання поштою.

Станом на 08.10.2012 року на адресу суду не надійшли від відповідача заперечення на позов або заява про визнання позову.

Відповідно до ч.5 ст.183-2 КАС України справа повинна бути розглянута у порядку скороченого провадження не пізніше трьох днів - у разі якщо протягом семи днів з дня закінчення строку, передбаченого частиною третьою цієї статті, до суду не надійшло заперечення відповідача та за умови, що справа не розглядається судом за місцезнаходженням відповідача. В даному випадку справа розглядається судом не за місцезнаходженням відповідача. Протягом семи днів з дня закінчення строку, передбаченого частиною третьою цієї статті, до суду не надійшло заперечення відповідача.

Вивчивши матеріали справи, оцінивши наведені позивачем обставини по справі та враховуючи відсутність заперечень з боку відповідача, приходжу до висновку щодо достатності підстав для прийняття законного і обґрунтованого судового рішення в порядку скороченого провадження, без проведення судового засідання та виклику осіб які беруть участь у справі.

Відповідач зареєстрований та перебуває на обліку в ДПІ, як платник податків.

Згідно п.16.1.4 ст.16 Податкового кодексу України платник податків зобов'язаний сплачувати податки та збори в строки та у розмірах, встановлених цим Кодексом та законами з питань митної справи.

Податковий борг відповідача становить 15435,10 грн., що підтверджується довідкою та обліковою карткою.

Згідно з п.п. 95.2, 95.3 ст. 95 ПК стягнення коштів та продаж майна платника податків провадяться не раніше ніж через 60 календарних днів з дня надіслання такому платнику податкової вимоги. Стягнення коштів з рахунків платника податків у банках, обслуговуючих такого платника податків, здійснюється за рішенням суду, яке направляється до виконання органам державної податкової служби, у розмірі суми податкового боргу або його частини.

14.04.2012 року ДПІ було направлено на адресу відповідача податкову вимогу від 05.04.2012 року №334, яку було отримано ТОВ «СПС Холдинг»23.04.2012 року.

На час розгляду справи відповідачем сума заборгованості в розмірі 15435,10 грн. не сплачена.

Відповідно до п.20.1.28 ст.20 Податкового кодексу України органи державної податкової служби мають право застосовувати до платників податків фінансові (штрафні) санкції, стягувати до бюджетів та державних цільових фондів суми грошових зобов'язань та/або податкового боргу у випадках, порядку та розмірі, встановлених цим Кодексом, стягувати суми простроченої заборгованості суб'єкта господарювання перед державою (Автономною Республікою Крим чи територіальною громадою міста) за кредитом (позикою), залученим державою (Автономною Республікою Крим чи територіальною громадою міста) або під державну (місцеву) гарантію, а також за кредитом з бюджету в порядку, визначеному цим Кодексом;

На підставі зазначених норм, з урахуванням встановлених в судовому засіданні фактів, суд приходить до висновку, що заявлені позовні вимоги про стягнення з відповідача податкової заборгованості в розмірі 15435,10 грн. є обґрунтованими та такими, що підлягають задоволенню в повному обсязі.

Згідно з ч.1 ст.69 та ч.1 ст.70 Кодексу адміністративного судочинства України доказами в адміністративному судочинстві є будь-які фактичні дані, на підставі яких суд встановлює наявність або відсутність обставин, що обґрунтовують вимоги і заперечення осіб, які беруть участь у справі, та інші обставини, що мають значення для правильного вирішення справи. Ці дані встановлюються судом на підставі пояснень сторін, третіх осіб та їхніх представників, показань свідків, письмових і речових доказів, висновків експертів. Належними є докази, які містять інформацію щодо предмету доказування.

Відповідно до ст.86 КАС України, суд оцінює докази, які є у справі, за своїм внутрішнім переконанням, що ґрунтується на їх безпосередньому, всебічному, повному та об'єктивному дослідженні.

Відповідно до ч.1 ст.9 Кодексу адміністративного судочинства України, суд при вирішенні справи керується принципом законності, відповідно до якого органи державної влади, органи місцевого самоврядування, їхні посадові і службові особи зобов'язані діяти лише на підставі, в межах повноважень та у спосіб, що передбачені Конституцією та законами України.

З урахуванням встановлених у судовому засіданні фактів, суд вважає, що позивач довів суду ті обставини, на які посилався в обґрунтування позовних вимог і вони підлягають задоволенню у повному обсязі.

Відповідно до вимог ст.94 Кодексу адміністративного судочинства України судові витрати не стягуються.

На підставі викладеного, керуючись ст.19 Конституції України, Податковим кодексом України, ст.ст. 2, 7, 8, 9, 11, 69-70, 86, 159-164, 183-2 КАС України, суд -

П О С Т А Н О В И В :

Адміністративний позов Державної податкової інспекції в Орджонікідзевському районі м.Запоріжжя Запоріжжської області Державної податкової служби задовольнити.

Стягнути з Товариства з обмеженою відповідальністю «СПС Холдинг»(код ЄДРПОУ 33386923, м.Одеса, вул.Бугаївська, кв.21) на користь державного бюджету заборгованість по податковому боргу з орендної плати за землю з юридичних осіб (земельна оренда) в розмірі 15435,10 гривень до на р/р №33215812700007, код платежу 13050200, отримувач місцевий бюджет Орджонікідзевського району, код отримувача 38025409, банк -ГУДКС України у Запорізькій області, МФО 813015.

Постанова суду набирає законної сили у порядку, встановленому ст.254 КАС України.

Постанова підлягає негайному виконанню.

Постанова суду за результатами скороченого провадження може бути оскаржена до Одеського апеляційного адміністративного суду через суд першої інстанції шляхом подачі апеляційної скарги в десятиденний строк з дня отримання копії постанови.

Постанова, прийнята у скороченому провадженні, крім випадків її оскарження в апеляційному порядку, є остаточною.

Суддя А.Г.Федусик

Дата ухвалення рішення08.10.2012
Оприлюднено11.10.2012
Номер документу26366845
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —1570/5502/2012

Постанова від 08.10.2012

Адміністративне

Одеський окружний адміністративний суд

Федусик А. Г.

Ухвала від 14.09.2012

Адміністративне

Одеський окружний адміністративний суд

Федусик А. Г.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні