Ухвала
від 20.10.2008 по справі 12/64б
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ЛУГАНСЬКОЇ ОБЛАСТІ

12/64б

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ЛУГАНСЬКОЇ ОБЛАСТІ91000, м. Луганськ, пл. Героїв ВВВ, 3а. Тел. 55-17-32


УХВАЛА

20.10.08                                                                                 Справа № 12/64б.

Суддя  Палей О.С,  розглянувши матеріали за заявою

боржника –Відкритого акціонерного товариства "Державна холдінгова компанія “Луганськвуглебуд”, м. Перевальськ Луганська області

про банкрутство

Представники сторін:

від кредитора  –Цуцков І.В. (дов. від 05.12.07. №41314/10,  представник Алчевської ОДПІ

від кредитора - Галушка Г.С. (дов. від 29.08.08 №31331/240,  представник Алчевської ОДПІ;

ліквідатор - Колежук А.С.,

Суть спору: банкрутство; судова процедура ліквідації.

Розглянувши матеріали справи та заявлене клопотання, суд

встановив:

          Боржник –Відкрите акціонерне товариство "Державна холдингова компанія “Луганськвуглебуд”, ідентифікаційний код 00180982, Луганська обл., Перевальський район, м. Перевальськ, вул. Леніна, будинок 36, звернувся до суду з заявою про власне банкрутство в порядку, передбаченому ст.51 Закону України “Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом”.

            Постановою господарського суду від 02.10.08. ВАТ “ДХК Луганськвуглебуд” визнано банкрутом та відкрито судову процедуру ліквідації, передбачену Законом про банкрутство.

            При зверненні до суду з заявою про порушення справи про банкрутство головою ліквідкомісії було заявлено клопотання про скасування арешту, заборони на розпорядження майном ВАТ “ДХК Луганськвуглебуд”, а саме:

відчуження нерухомого майна-нежитлового приміщення, розташованого за адресою: м. Перевальськ, вул. Леніна 36; заборона накладена на користь ПП Грищенко О.А.;          

податкова застава всіх активів боржника, обтяжувач - Алчевська ОДПІ ;

заборона відчуження майнових прав та дебіторської заборгованості ДП Шахта “Ніканор-Нова”, накладена на користь Мінпаливенерго.

Суд призначив до розгляду заявлене клопотання в судовому засіданні, повідомивши про його дату можливих зацікавлених осіб.

В судове засідання прибули представники Алчевської ОДПІ та ліквідатор.

Судом встановлено, що згідно витягу з Державного реєстру обтяжень рухомого майна :

Тип обтяження - податкова застава, зареєстровано 06.04.2005 за №1850732 реєстратором: Луганська філія ДП „Інформаційний центр" Міністерства Юстиції України.

Термін дії 03.05.2011р.

Об'єкт обтяження –всі активи платника податків.

Обтяжувач –Алчевська об'єднана державна податкова інспекція.

Боржник - Відкрите акціонерне товариство "Державна холдингова компанія “Луганськвуглебуд”, ідентифікаційний код  00180982, Луганська обл., Перевальський район, м. Перевальськ, вул. Леніна, будинок 36.

           В преамбулі Закону України "Про порядок погашення зобов'язань платників податків перед бюджетами та державними цільовими фондами" від 21.12.2000 № 2181-ІІІ зазначено, що цей Закон не регулює питання погашення податкових зобов'язань або стягнення податкового боргу з осіб, на яких поширюються судові процедури, визначені Законом України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом".

          Згідно приписів п.п. 8.7.1 "з" п.8.7, ст.8 Закону № 2181 активи платника податків звільняються з податкової застави з дня прийняття окремого рішення судом у межах процедур, визначених законодавством з питань банкрутства.

             Статтею 4 Закону про банкрутство визначений перелік судових процедур банкрутства, в тому числі, процедура ліквідації.

             Приймаючи до уваги вищенаведене, суд звільняє з податкової застави активи  Відкритого акціонерного товариства "Державна холдінгова компанія “Луганськвуглебуд”, ідентифікаційний код  00180982, Луганська обл., Перевальський район, м. Перевальськ, вул. Леніна, будинок 36.

             Суд також зобов‘язує обтяжувача –Алчевську ОДПІ зареєструвати припинення обтяження у Державному реєстрі обтяжень рухомого майна у встановленому порядку.

             В решті заявлене клопотання не підлягає задоволенню з огляду на наступне.

Дійсно, згідно з приписами ст. 23 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом", з дня прийняття господарським судом постанови про визнання боржника банкрутом і відкриття ліквідаційної процедури скасовується арешт, накладений на майно боржника, визнаного банкрутом, чи інші обмеження щодо розпорядження майном такого боржника.

           Вищевикладене не означає, що автоматично скасовується застава, як самостійний вид забезпечення виконання зобов'язання, невиконання якого дає право кредитору одержати задоволення за рахунок заставленого майна переважно перед іншими кредиторами цього боржника, якщо інше не встановлено законом.

           Втім, враховуючи, що окремо від встановленого в Законі про банкрутство особливого порядку задоволення майнових вимог до боржника не припускається задоволення заставних вимог в індивідуальному порядку (мораторій на задоволення вимог кредиторів передбачає припинення заходів, спрямованих на забезпечення виконання зобов'язань певного кола кредиторів), задоволення вимог кредиторів, забезпечених заставою, має здійснюватись за правилами, встановленими Законом України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом".

           Керуючись ст.ст. 1,22, п.1 ст.23, ст.ст.24-32 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом; п.п. "з" п.п. 8,7,1, п.8.7 ст.8 Закону України "Про  порядок погашення зобов‘язань платників податків перед бюджетами та державними цільовими фондами", ст. 86 Господарського процесуального кодексу України, суд

ухвалив:

        1.Звільнити з податкової застави активи Відкритого акціонерного товариства "Державна холдингова компанія “Луганськвуглебуд”, ідентифікаційний код  00180982, Луганська область, Перевальський район, м. Перевальськ, вул. Леніна, будинок 36.

          2.Зобов‘язати  обтяжувача –Алчевську ОДПІ зареєструвати припинення обтяження у Державному реєстрі обтяжень рухомого майна у встановленому  порядку

          3.Дану ухвалу надіслати:

-  банкруту;

-  Алчевській ОДПІ;

- ліквідатору Колежуку А.С.;   

-  Луганському обласному відділу з питань банкрутства;

-  Міністерству палива та енергетики України;

- Регіональному відділенню Фонду державного майна України по Луганській області

-  Фонду державного майна України;

-  Міністерству Вугільної промисловості України

Суддя                                                                                                 О.С. Палей

Дата ухвалення рішення20.10.2008
Оприлюднено06.01.2009
Номер документу2637801
СудочинствоГосподарське
Сутьбанкрутство

Судовий реєстр по справі —12/64б

Ухвала від 19.12.2011

Господарське

Господарський суд Луганської області

Палєй О.С.

Ухвала від 05.12.2011

Господарське

Господарський суд Луганської області

Палєй О.С.

Ухвала від 14.11.2011

Господарське

Господарський суд Луганської області

Палєй О.С.

Ухвала від 17.10.2011

Господарське

Господарський суд Луганської області

Палєй О.С.

Ухвала від 03.10.2011

Господарське

Господарський суд Луганської області

Палєй О.С.

Ухвала від 03.10.2011

Господарське

Господарський суд Луганської області

Палєй О.С.

Ухвала від 12.09.2011

Господарське

Господарський суд Луганської області

Палєй О.С.

Постанова від 11.10.2011

Господарське

Вищий господарський суд України

Білошкап О.В.

Ухвала від 27.09.2011

Господарське

Вищий господарський суд України

Білошкап О.В.

Ухвала від 19.08.2011

Господарське

Господарський суд Луганської області

Палєй О.С.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні