Ухвала
від 09.10.2012 по справі 5024/2258/2011
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ХЕРСОНСЬКОЇ ОБЛАСТІ

cpg1251

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ХЕРСОНСЬКОЇ ОБЛАСТІ

73000, м. Херсон, вул. Горького, 18

тел. /0552/ 49-31-78, 42-06-22, 32-11-36


У Х В А Л А

"09" жовтня 2012 р. Справа № 5024/2258/2011

Господарський суд Херсонської області у складі судді Ситюка В.Г., при секретарі Мальцевій О.В., розглянувши справу

за заявою Нижньосірогозької міжрайонної державної податкової інспекції, смт. Нижні Сірогози Херсонської області

до дочірнього сільськогосподарського підприємства "Анагро" фірми "Анкорімпекс Істеблішмент", м. Херсон

про визнання банкрутом

за участі представників сторін:

від кредитора - не з'явився,

ліквідатор - Попруженко Ю.В., провідний спеціаліст відділу банкрутства ГУЮ у Херсонській області, дов. у справі

в с т а н о в и в:

Постановою господарського суду від 17.11.11 р. боржника визнано банкрутом і відкрито ліквідаційну процедуру та зобов'язано Херсонський обласний сектор з питань банкрутства у семиденний строк забезпечити участь у справі ліквідатора, інформацію по кандидатурі якого подати до суду.

Ухвалою господарського суду від 09.08.12 р. ліквідатором банкрута призначено Головне управління юстиції у Херсонській області, яке зобов'язано здійснити ліквідаційну процедуру та подати до суду звіт і ліквідаційний баланс.

Ліквідатором - Головним управлінням юстиції у Херсонській області подано до суду клопотання про припинення процедури ліквідації, передбаченої ст. 52 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" і переходу до загальних судових процедур у справі про банкрутство, передбачених цим Законом, мотивуючи його виявленням майнових активів банкрута.

Ухвалою господарського суду від 20.09.12 р. для розгляду клопотання ліквідатора призначено судове засідання та зобов'язано ліквідатора подати до суду звіт про проведення ліквідаційної процедури банкрута, дані щодо виявлення майнових активів банкрута, акт інвентаризації, довідку ДАІ.

Ліквідатором - ГУЮ у Херсонській області подано до суду звіт про проведення ліквідаційної процедури. Представником ліквідатора підтримано подане клопотання з зазначених у заяві підстав, посилаючись на виявлення в ході ліквідаційної процедури майна банкрута, - транспортних засобів, що підтверджується довідкою ДАІ. Просить клопотання задовольнити і припинити процедуру ліквідації, передбачену ст. 52 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" і перейти до загальних судових процедур у справі про банкрутство і призначити ліквідатором банкрута арбітражного керуючого Шахова В.А.

Заслухавши представника ліквідатора, розглянувши звіт та матеріали справи, суд вважає клопотання ліквідатора таким, що не підлягає задоволенню з наступних підстав.

Відповідно до ч. 6 ст. 52 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" за клопотанням ліквідатора у разі виявлення ним майна відсутнього боржника, визнаного банкрутом, господарський суд може винести ухвалу про припинення процедури ліквідації, передбаченої цією статтею, і переходу до загальних судових процедур у справі про банкрутство, передбачених цим Законом.

Постановою господарського суду від 17.11.2011 р. боржника визнано банкрутом і відкрито ліквідаційну процедуру відповідно до положень ст. 52 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом".

Ухвалою господарського суду від 09.08.12 р. ліквідатором банкрута призначено Головне управління юстиції у Херсонській області, яке зобов'язано здійснити ліквідаційну процедуру та подати до суду звіт і ліквідаційний баланс.

Ліквідатором проведено роботу з ліквідаційної процедури банкрута, в ході якої встановлено належність банкруту майна, - транспортних засобів, що підтверджується довідкою ДАІ.

Проте, даних щодо фактичної наявності у банкрута вказаного майна, його технічного стану та вартості - акт інвентаризації, висновки про оцінку майна, ліквідатором до суду не подано і вказані питання ліквідатором у ліквідаційній процедурі не з'ясовувалися.

За таких обставин, сам лише факт реєстрації за банкрутом транспортних засобів не є підставою для припинення процедури ліквідації, передбаченої ст. 52 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" і переходу до загальних судових процедур у справі про банкрутство, оскільки не свідчить про фактичну наявність у банкрута майна та його вартість, у зв'язку з чим клопотання задоволенню не підлягає і судом відхиляється.

В той же час, враховуючи належність банкруту майна та необхідність вжиття заходів по його виявленню і включенню до ліквідаційної маси та подальшій реалізації, суд вважає за необхідне припинити повноваження Головного управління юстиції у Херсонській області по виконанню обов'язків ліквідатора банкрута і за пропозицією останнього призначити ліквідатором банкрута арбітражного керуючого Шахова В.А., який, згідно поданої до суду заяви, не має обмежень, передбачених ст. 3 (1) Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом", що відповідає вимогам ч. 3 ст. 52 цього Закону, відповідно до якої, у разі виявлення майна відсутнього боржника ліквідатора має бути замінено арбітражним керуючим.

Враховуючи викладене, керуючись ст. ст. 24, 52 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом", суд, -

у х в а л и в:

1.Клопотання ліквідатора відхилити.

2.Повноваження Головного управління юстиції у Херсонській області по виконанню обов'язків ліквідатора банкрута припинити.

3.Призначити ліквідатором банкрута - дочірнього сільськогосподарського підприємства "Анагро" фірми "Анкорімпекс Істеблішмент", м. Херсон, ідентифікаційний код 31560645, арбітражного керуючого Шахова Володимира Анатолійовича, ліцензія АВ № 547943 від 22.12.2010 р.

4.Ліквідатору здійснити ліквідаційну процедуру банкрута і забезпечити виконання вимог, передбачених ст. 52 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом". Звіт і ліквідаційний баланс по завершенню ліквідаційної процедури подати до суду.

Суддя В.Г. Ситюк

СудГосподарський суд Херсонської області
Дата ухвалення рішення09.10.2012
Оприлюднено12.10.2012
Номер документу26386221
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —5024/2258/2011

Ухвала від 22.10.2013

Господарське

Господарський суд Херсонської області

Ситюк В.Г.

Ухвала від 09.10.2012

Господарське

Господарський суд Херсонської області

Ситюк В.Г.

Ухвала від 09.08.2012

Господарське

Господарський суд Херсонської області

Ситюк В.Г.

Постанова від 17.11.2011

Господарське

Господарський суд Херсонської області

Ситюк В.Г.

Ухвала від 03.11.2011

Господарське

Господарський суд Херсонської області

Ситюк В.Г.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні