Постанова
від 20.11.2008 по справі 5020-2/483
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД М. СЕВАСТОПОЛЯ

5020-2/483

ГОСПОДАРСЬКИЙ  СУД  МІСТА СЕВАСТОПОЛЯ

 

справа № 5020-2/483

ПОСТАНОВА

і м е н е м     У к р а ї н и

"20" листопада 2008 р.  10:34                                                                                          м. Севастополь

Господарський суд міста Севастополя у складі:

судді Шевчук Н.Г.,

при секретарі: Міжуй Є.А.

за участю представників:

Державної податкової інспекції у Ленінському районі м. Севастополя –Хаймінової Руслани Валеріївни;

Товариства з обмеженою відповідальністю «Сенд Карго Групп»- не з'явився;

розглянувши у відкритому судовому засіданні адміністративну справу за позовом Державної податкової інспекції у Ленінському районі м. Севастополя до Товариства з обмеженою відповідальністю «Сенд Карго Групп»про припинення юридичної особи,

в с т а н о в и в:

Державна податкова інспекція у Ленінському районі м. Севастополя (далі –ДПІ у Ленінському районі м. Севастополя) звернулась до господарського суду міста Севастополя з позовом до Товариства з обмеженою відповідальністю «Сенд Карго Групп»про припинення юридичної особи.

Позов мотивовано порушенням відповідачем вимог Закону України „Про систему оподаткування” та Закону України „Про порядок погашення зобов'язань платників податків перед бюджетами і державними цільовими фондами” щодо представлення звітності про свою фінансово-господарську діяльність до органів державної податкової служби.

Ухвалою від 24 жовтня 2008 року відкрито провадження в адміністративній справі та призначено ії до судового розгляду на 20 листопада 2008 року.

Відповідач у судове засідання не з'явився, відзив на позовну заяву не надав, про час та місце судового засідання повідомлявся належним чином у встановленому порядку за адресою, вказаною у позовній заяві та  довідці про включення відповідача до ЄДРПОУ.

Оскільки відповідач був повідомлений про час і місце розгляду справи належним чином, то в порядку статті 128 Кодексу адміністративного судочинства України суд вважає можливим розглянути справу у відсутності відповідача за наявними у справі матеріалами.

Розглянувши матеріали справи, заслухавши пояснення представника позивача та дослідивши інші докази в межах позовних вимог, суд дійшов висновку, що позовні вимоги слід задовольнити з таких підстав.

Товариство з обмеженою відповідальністю «Сенд Карго Групп»(код ЄДРПОУ 31430179) зареєстроване у Ленінській районній державній адміністрації м. Севастополя 09.04.2001, знаходиться на обліку в Державній податковій інспекції у Ленінському районі міста Севастополя як платник податків з 27.04.2001 за номером № 00005680.

Згідно із пунктом 8 статті 19 Господарського кодексу України всі суб'єкти господарювання зобов'язані здійснювати первинний (оперативний) і бухгалтерський облік результатів своєї роботи, складати статистичну інформацію, а також надавати відповідно до вимог закону фінансову звітність і статистичну інформацію щодо своєї господарської діяльності, інші дані, визначені законом.

Відповідно до пункту 2 статті 9 Закону України “Про систему оподаткування” платники податків і зборів (обов'язкових платежів) зобов'язані подавати до державних податкових органів відповідно до законів декларації, які пов'язані з обчисленням і сплатою податків і зборів.

Відповідно до пункту 4.1.4 статті 4 Закону України “Про порядок погашення зобов'язань  платників податків перед бюджетами та державними цільовими фондами” від 21.12.2000 № 2181 податкові декларації надаються за базовий (звітний) період, який рівняється календарному кварталу –протягом 40 календарних днів, наступних за останнім календарним днем звітного (податкового) кварталу.                                                                                                                                                                                                                                                              

Вказаний обов'язок відповідачем не виконується, податкова звітність до ДПІ у Ленінському районі м. Севастополя не надається з 24.10.2006, що підтверджується відповідною довідкою (арк.с. 10).

Таким чином, у порушення законодавства про оподаткування Товариство з обмеженою відповідальністю «Сенд Карго Групп»більше року не надає до органів державної податкової служби декларації, бухгалтерську звітність та інші документи та відомості, пов`язані з обчисленням та сплатою  податків, зборів (обов`язкових платежів).

Згідно частини першої статті 33 Закону України “Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб – підприємців” юридична особа припиняється в результаті передання всього свого майна, прав та обов'язків іншим юридичним особам - правонаступникам у результаті злиття, приєднання, поділу, перетворення (реорганізації) або в результаті ліквідації за рішенням, прийнятим засновниками (учасниками) юридичної особи або уповноваженим ними органом, за судовим рішенням або за рішенням органу державної влади, прийнятим у випадках, передбачених законом.

Відповідно до частини статті 38 Закону України “Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб – підприємців” припинення юридичної особи здійснюється на підставі рішення суду, зокрема, у разі неподання протягом року до органів державної податкової служби податкових декларацій, документів фінансової  звітності згідно законодавства.

Згідно частини першої статті 60 Господарського кодексу України ліквідація суб'єкта господарювання здійснюється ліквідаційною комісією, яка утворюється власником (власниками) майна суб'єкта господарювання чи його (їх) представниками (органами), або іншим органом, визначеним законом, якщо інший порядок її утворення не передбачений цим Кодексом. Ліквідацію суб'єкта господарювання може бути також покладено на орган управління суб'єкта, що ліквідується.

Згідно пункту 17 статті 11 Закону України “Про державну податкову службу в Україні” від 04.12.1990 № 509 (з подальшими змінами і доповненнями) органи державної податкової служби у випадках, в межах компетенції та у порядку, встановлених законами України, мають право звертатися у передбачених законом випадках до судових органів із заявою (позовною заявою) про скасування державної реєстрації суб'єкта підприємницької діяльності.

Відповідно з довідкою ДПІ у Ленінському районі міста Севастополя Товариство з обмеженою відповідальністю «Сенд Карго Групп»станом на 22.09.2008 заборгованості перед бюджетом не має (арк.11).

За  таких  обставин  позовні  вимоги   ДПІ  у Ленінському  районі міста Севастополя підлягають задоволенню, а Товариство з обмеженою відповідальністю «Сенд Карго Групп» підлягає припиненню.

Враховуючи викладене, керуючись статтями 158-163 Кодексу адміністративного судочинства України №2747-ІV від 06.07.2005, суд

п о с т а н о в и в:

1.          Адміністративний позов задовольнити повністю.

2.          Припинити Товариство з обмеженою відповідальністю «Сенд Карго Групп» (99011, м. Севастополь, вул. Кулакова, 82, ідентифікаційний  код  ЄДРПОУ 31430179).

3.          Проведення ліквідаційних заходів для державної реєстрації припинення юридичної особи покласти на Товариство з обмеженою відповідальністю «Сенд Карго Групп».

4.          Надіслати копію постанови державному реєстратору Ленінської районної державної адміністрації м. Севастополя після набрання постановою законної сили, для внесення до Єдиного державного реєстру відповідного запису.

Постанова може бути оскаржена в апеляційному порядку до Севастопольського апеляційного адміністративного суду через суд першої інстанції шляхом подачі в 10-денний строк з дня складання постанови в повному обсязі заяви про апеляційне оскарження і поданням після цього протягом 20 днів апеляційної скарги, з подачею її копії до апеляційної інстанції або в порядку частини п'ятої статті 186 Кодексу адміністративного судочинства України.

Постанова набирає законної сили після закінчення строку подання заяви про апеляційне оскарження, якщо таку заяву не було подано. Якщо було подано заяву про апеляційне оскарження, але апеляційна скарга не була подана в строк, постанова набирає законної сили після закінчення цього строку.

                      

Суддя                                                                                                                         Н.Г.Шевчук      

25.11.2008

СудГосподарський суд м. Севастополя
Дата ухвалення рішення20.11.2008
Оприлюднено07.01.2009
Номер документу2640159
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —5020-2/483

Постанова від 20.11.2008

Господарське

Господарський суд м. Севастополя

Шевчук Н.Г.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні