Ухвала
від 11.10.2012 по справі 5024/908/2011
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ХЕРСОНСЬКОЇ ОБЛАСТІ

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ХЕРСОНСЬКОЇ ОБЛАСТІ

73000, м. Херсон, вул. Горького, 18


УХВАЛА

"11" жовтня 2012 р. Справа № 5024/908/2011

Господарський суд Херсонської області у складі судді Ситюка В.Г., при секретарі Мальцевій О.В., розглянувши справу

за заявою Державної податкової інспекції у Бериславському районі Херсонської області

до Товариства з обмеженою відповідальністю "Квинт-22", м. Херсон

про визнання банкрутом

за участю представників:

від кредиторів: ДПІ у м. Херсоні Херсонської області ДПС - Єрашов І.Є., ст. держ. податк. інспектор, дов. у справі,

- УПФУ в м. Херсоні - Горбань В.В., н-к юр. відділу, дов. у справі,

- Херсонський МЦЗ - Нестерович М.М., заст. н-ка юр. відділу, дов. у справі,

- ПАТ "Сведбанк" - Пастушенко Б.Ю., представник, дов. у справі,

ліквідатор: арбітражний керуючий Клигіна І.В.

в с т а н о в и в:

Постановою господарського суду від 16.06.2011 р. боржника - Товариство з обмеженою відповідальністю "Квинт-22", м. Херсон визнано банкрутом, відкрито ліквідаційну процедуру, відповідно до ст. 52 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" і призначено ліквідатором банкрута арбітражного керуючого Клигіну І.В., яку зобов'язано здійснити ліквідаційну процедуру та подати до суду звіт і ліквідаційний баланс.

Ухвалою господарського суду від 24.04.2012 р. процедуру ліквідації, передбачену ст. 52 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" припинено, здійснено перехід до загальних судових процедур банкрутства і відкрито ліквідаційну процедуру, передбачену ст. 22 цього Закону строком на 6 місяців.

Ліквідатором подано до суду звіт та ліквідаційний баланс банкрута.

Ухвалою господарського суду від 17.09.2012 р. для розгляду звіту ліквідатора призначено судове засідання та зобов'язано ліквідатора подати до суду звіт про проведення ліквідаційної процедури, відповідно до вимог ст. 32 Закону України "Про відновлення платоспроможності або визнання його банкрутом", з документальним підтвердженням проведеної роботи, дані щодо виявлення та реалізації майна банкрута, надходження та витрачання коштів.

Кредитором ДПІ у Бериславському районі Херсонської області подано до суду клопотання про заміну кредитора ДПІ у Бериславському районі Херсонської області на його правонаступника Бериславську міжрайонну державну податкову інспекцію Херсонської області Державної податкової служби з посиланням на проведену реорганізацію.

Відповідно до ст. 25 ГПК України у разі смерті або оголошення фізичної особи померлою, припинення діяльності суб'єкта господарювання шляхом реорганізації (злиття, приєднання, поділу, перетворення), заміни кредитора чи боржника в зобов'язанні, а також в інших випадках заміни особи у відносинах, щодо яких виник спір, господарський суд залучає до участі у справі правонаступника відповідної сторони або третьої особи на будь-якій стадії судового процесу. Усі дії, вчинені в судовому процесі до вступу у справу правонаступника, обов'язкові для нього так само, як вони були обов'язкові для особи, яку правонаступник замінив. Про заміну або про відмову заміни сторони чи третьої особи її правонаступником господарський суд виносить ухвалу.

Факт реорганізації підтверджується довідкою від 16.03.2012 р., випискою з ЄДР від 29.02.2012 р.

За таких обставин, суд, відповідно до ст. 25 ГПК України, здійснює заміну кредитора ДПІ у Бериславському районі Херсонської області на його правонаступника Бериславську міжрайонну державну податкову інспекцію Херсонської області Державної податкової служби.

Ліквідатором подано до суду додаткові матеріали з ліквідаційної процедури та повідомлено, що на цей час ліквідаційна процедура банкрута завершена, майнові активи, які були включені до ліквідаційної маси реалізовані. Кошти, отримані від реалізації майна банкрута використані на відшкодування витрат, пов'язаних з проведенням ліквідаційної процедури, оплату послуг арбітражного керуючого та часткове задоволення вимог кредиторів другої черги. Просить затвердити звіт та ліквідаційний баланс банкрута, а юридичну особу банкрута ліквідувати, посилаючись на розгляд і затвердження звіту ліквідатора комітетом кредиторів.

Представники кредиторів зауважень по роботі ліквідатора не мають, просять затвердити звіт ліквідатора і ліквідаційний баланс банкрута.

Заслухавши ліквідатора, представників кредиторів, розглянувши звіт і ліквідаційний баланс, суд вважає їх такими, що підлягають затвердженню з наступних підстав.

Відповідно до ст. 32 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" після завершення усіх розрахунків з кредиторами ліквідатор подає до господарського суду звіт і ліквідаційний баланс, до якого додаються: показники виявленої ліквідаційної маси (дані її інвентаризації); відомості про реалізацію об'єктів ліквідаційної маси з посиланням на укладені договори купівлі-продажу; копії договорів купівлі-продажу та акти приймання-передачі майна; реєстр вимог кредиторів з даними про розміри погашених вимог кредиторів; документи, які підтверджують погашення вимог кредиторів. Господарський суд після заслуховування звіту ліквідатора та думки членів комітету кредиторів або окремих кредиторів виносить ухвалу про затвердження звіту ліквідатора та ліквідаційного балансу. Якщо за результатами ліквідаційного балансу після задоволення вимог кредиторів не залишилося майна, господарський суд виносить ухвалу про ліквідацію юридичної особи-банкрута.

Постановою господарського суду від 16.06.2011 р. боржника - Товариство з обмеженою відповідальністю "Квинт-22" визнано банкрутом і відкрито ліквідаційну процедуру.

Ухвалою господарського суду від 24.04.2012 р. процедуру ліквідації, передбачену ст. 52 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" припинено, здійснено перехід до загальних судових процедур банкрутства і відкрито ліквідаційну процедуру, передбачену ст. 22 цього Закону строком на 6 місяців.

Ліквідатором проведено ліквідаційну процедуру банкрута, в ході якої сформовано ліквідаційну масу, здійснено оцінку майна банкрута та його наступну реалізацію. Кошти, отримані від продажу майна в сумі 130601,00 грн., ліквідатором використані на відшкодування витрат, пов'язаних з проведенням ліквідаційної процедури, оплату послуг арбітражного керуючого, часткове погашення заборгованості по заробітній платі перед працівниками підприємства та вимог кредиторів другої черги.

Вимоги інших кредиторів не погашалися, у зв'язку з відсутністю майна та коштів.

Вказані обставини підтверджуються звітом ліквідатора, реєстром вимог кредиторів, інвентаризаційним описом, актом приймання-передачі майнових активів, висновком про оцінку майна, договором купівлі-продажу майна, наказом про списання майнових активів, платіжними документами, випискою банку про рух коштів на рахунку банкрута за період ліквідації.

Звіт ліквідатора і ліквідаційний баланс розглянуто і затверджено на засіданні комітету кредиторів, - протокол засідання комітету кредиторів № 2 від 03.09.2012 р. Клопотання про затвердження звіту ліквідатора і ліквідаційного балансу банкрута комітетом кредиторів подано до суду.

Відповідно до ч. 5 ст. 31 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" вимоги, заявлені після закінчення строку, встановленого для їх подання, не розглядаються і вважаються погашеними.

Відповідно до ч. 6 ст. 31 цього Закону вимоги, не задоволені за недостатністю майна, вважаються погашеними.

Таким чином, у зв'язку з відсутністю майна та коштів, вимоги кредиторів вважаються погашеними.

За таких обставин звіт ліквідатора і ліквідаційний баланс підлягають затвердженню, юридична особа банкрута ліквідації і виключенню з Єдиного державного реєстру підприємств і організацій України.

Відповідно до частини 14 ст. 3-1 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" оплата послуг арбітражного керуючого (розпорядника майна, керуючого санацією, ліквідатора) за кожен місяць здійснення ним своїх повноважень встановлюється та виплачується в розмірі, встановленому комітетом кредиторів і затвердженому господарським судом, якщо інше не встановлено цим Законом, але не менше двох мінімальних заробітних плат та не більше середньомісячної заробітної плати керівника боржника за останні дванадцять місяців його роботи перед порушенням провадження у справі про банкрутство.

Комітетом кредиторів на засіданні 30.08.2012 р. затверджено оплату послуг арбітражного керуючого у розмірі двох мінімальних заробітних плат за кожен місяць виконання повноважень, - протокол № 1 від 30.08.2012 р.

За таких обставин, суд затверджує оплату послуг арбітражного керуючого Клигіної І.В. у встановленому комітетом кредиторів розмірі - дві мінімальні заробітні плати за кожен місяць виконання повноважень.

Провадження у справі у зв'язку з затвердженням звіту і ліквідаційного балансу, відповідно до п. 6 ч. 1 ст. 40 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" припиняється.

Враховуючи викладене, керуючись ст. ст. 3-1, 24, 32, п. 6 ч. 1 ст. 40 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом", суд, -

у х в а л и в:

1. Звіт ліквідатора та ліквідаційний баланс Товариства з обмеженою відповідальністю "Квинт-22", м. Херсон затвердити.

2. Юридичну особу банкрута - Товариство з обмеженою відповідальністю "Квинт-22", м. Херсон, ідентифікаційний код 31278154 ліквідувати та виключити з Єдиного державного реєстру підприємств і організацій України.

3. Затвердити оплату послуг ліквідатора арбітражного керуючого Клигіної І.В. у розмірі двох мінімальних заробітних плат за кожен місяць виконання повноважень.

4. Провадження у справі припинити.

Суддя В.Г. Ситюк

СудГосподарський суд Херсонської області
Дата ухвалення рішення11.10.2012
Оприлюднено15.10.2012
Номер документу26406362
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —5024/908/2011

Ухвала від 11.10.2012

Господарське

Господарський суд Херсонської області

Ситюк В.Г.

Ухвала від 07.08.2012

Господарське

Господарський суд Херсонської області

Ситюк В.Г.

Ухвала від 24.04.2012

Господарське

Господарський суд Херсонської області

Ситюк В.Г.

Ухвала від 31.01.2012

Господарське

Господарський суд Херсонської області

Ситюк В.Г.

Ухвала від 26.01.2012

Господарське

Господарський суд Херсонської області

Ситюк В.Г.

Ухвала від 12.01.2012

Господарське

Господарський суд Херсонської області

Ситюк В.Г.

Ухвала від 19.09.2011

Господарське

Господарський суд Херсонської області

Ситюк В.Г.

Постанова від 16.06.2011

Господарське

Господарський суд Херсонської області

Ситюк В.Г.

Ухвала від 23.05.2011

Господарське

Господарський суд Херсонської області

Ситюк В.Г.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні