Постанова
від 04.12.2008 по справі ас 7/357-08
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД СУМСЬКОЇ ОБЛАСТІ

АС 7/357-08

ГОСПОДАРСЬКИЙ   СУД   СУМСЬКОЇ  ОБЛАСТІ


ПОСТАНОВА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

04.12.08           Справа №АС 7/357-08.

За позовом          Управління Пенсійного фонду України в Глухівському районідо відповідача          Товариства з обмеженою відповідальністю «Нива»

про стягнення            3277 грн. 84 коп.

                                                                                  СУДДЯ  РИЖКОВ М.Б.

Представники:

від позивача:          не з'явився

від відповідача:           не з'явився

Секретар судового засідання: Малюк Р.Б.

Суть спору: позивач просить стягнути з відповідача 3277,84 грн. заборгованості по відшкодуванню витрат на виплату і доставку пільгових пенсій за жовтень 2008 року.

Відповідач письмового відзиву на позов не подав, повноважного представника в судове засідання не направив, про час та місце слухання справи був повідомлений належним чином, тому справа розглядається за наявними в ній матеріалами на підставі ч.2 ст. 128 Кодексу адміністративного судочинства України.

Розглянувши матеріали справи, дослідивши наявні в матеріалах справи докази, суд встановив:

Згідно п. 2 Розділу XV Закону України “Про загальнообов'язкове державне пенсійне страхування” для платників страхових внесків, визначених п. 1 ст. 14 цього Закону, об'єктом оподаткування є фактичні витрати на виплату та доставку пенсій, призначених їх працівникам відповідно до п. «б»-«з» ст. 13 Закону України “Про пенсійне забезпечення” до досягнення працівниками пенсійного віку, передбаченого ст. 12 Закону України “Про пенсійне забезпечення” (чоловіками – 60 років, жінками – 55 років).

Порядок відшкодування витрат на виплату та доставку пенсій, призначених на пільгових умовах, встановлений р. 6 “Інструкції про порядок обчислення і сплати страхувальниками та застрахованими особами внесків на загальнообов'язкове державне пенсійне страхування до Пенсійного фонду України”, затвердженої постановою правління ПФУ 19.12.2003 р. № 21-1, зареєстрованої в Міністерстві юстиції України 16.01.2004 р. за № 64/68663, відповідно до якої платники страхових внесків зобов'язані відшкодовувати витрати Пенсійного фонду на виплату та доставку пенсій, призначених на пільгових умовах відповідно до ч. 2 Прикінцевих положень Закону України «Про загальнообов'язкове державне пенсійне страхування» в розмірі 100 відсотків фактичних витрат на виплату і доставку пенсій, призначених відповідно до абзацу першого частини 2 Прикінцевих положень Закону застрахованим особам, які працювали або працюють на роботах із шкідливими і важкими умовами праці за списком N 2 виробництв, робіт, професій, посад і показників, затверджених Кабінетом Міністрів України та за результатами атестації робочих місць, на посадах, що дають право на призначення пенсії за віком на пільгових умовах, щомісяця до 25 числа.

Відповідач, станом на 30.10.2008р. має заборгованість за жовтень 2008 року по  відшкодуванню витрат на виплату та доставку пенсій призначених на пільгових умовах в сумі 3277 грн. 84 коп., яка на день розгляду справи залишилася несплаченою.

Вказана сума боргу повністю підтверджується матеріалами справи, зокрема розрахунками суми заборгованості по відшкодуванню витрат на виплату та доставку пенсій, призначених на пільгових умовах, розрахунками фактичних витрат на виплату та доставку пенсій, призначених за списком № 2 за жовтень 2008 року.

Оскільки відповідач не подав ні доказів погашення заборгованості, ні аргументованих заперечень вимогам позивача, тому вимоги позивача визнаються обґрунтованими і підлягають задоволенню в сумі 3277 грн. 84 коп.

На підставі викладеного, керуючись ст. ст. 158, 160-163 Кодексу адміністративного судочинства України, суд, -

ПОСТАНОВИВ:

1.          Адміністративний позов Управління Пенсійного фонду України в Глухівському районі - задовольнити.

2.          Стягнути з Товариства з обмеженою відповідальністю «Нива» (41420, Глухівський район, с. Суходіл, вул. Леніна, ід. код 30822075) на користь Управління  Пенсійного фонду України в Глухівському районі (41400, м. Глухів, вул. Києво-Московська, 8, ід. код 21129755) 3277 грн. 84 коп. заборгованості по відшкодуванню витрат на виплату та доставку пенсій, призначених на пільгових умовах.

3.          Видати виконавчий лист після набрання постановою законної сили за заявою особи на користь якої ухвалена дана постанова.

4.          Постанова суду набирає законної сили після закінчення строку подання заяви про апеляційне оскарження, якщо таку заяву не було подано. Якщо було подано заяву про апеляційне оскарження, але апеляційна скарга не була подана у встановлений строк, постанова набирає законної сили після закінчення цього строку.

          Заява про апеляційне оскарження постанови суду першої інстанції подається протягом десяти днів з дня її проголошення. Апеляційна скарга на постанову суду першої інстанції подається протягом двадцяти днів після подання заяви про апеляційне оскарження.

Апеляційна скарга може бути подана без попереднього подання заяви про апеляційне оскарження, якщо скарга подається у строк, встановлений для подання заяви про апеляційне оскарження.

СУДДЯ                                                                                           М.Б. РИЖКОВ

СудГосподарський суд Сумської області
Дата ухвалення рішення04.12.2008
Оприлюднено07.01.2009
Номер документу2641330
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —ас 7/357-08

Постанова від 04.12.2008

Господарське

Господарський суд Сумської області

Рижков М.Б.

Ухвала від 06.11.2008

Господарське

Господарський суд Сумської області

Рижков М.Б.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні