Постанова
від 27.08.2012 по справі 0870/7031/12
ЗАПОРІЗЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ЗАПОРІЗЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ПОСТАНОВА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

27 серпня 2012 року о/об 096год. 55 хв. Справа № 0870/7031/12

Запорізький окружний адміністративний суд у складі головуючого судді Горобцової Я.В., за участю секретаря судового засідання Тєтєрєвої К.О., розглянувши у місті Запоріжжі у відкритому судовому засіданні адміністративну справу

за позовом Державної податкової інспекції у Жовтневому районі м. Запоріжжя Запорізької області Державної податкової служби

до Приватного підприємства «Виробничо-комерційна фірма «П і К»,

третя особа, яка не заявляє самостійних вимог на стороні відповідача: ОСОБА_1,

про припинення юридичної особи, -

ВСТАНОВИВ:

До Запорізького окружного адміністративного суду надійшов адміністративний позов Державної податкової інспекції у Жовтневому районі м. Запоріжжя Запорізької області Державної податкової служби до Приватного підприємства «Виробничо-комерційна фірма «П і К», третя особа, яка не заявляє самостійних вимог на стороні відповідача: ОСОБА_1, про припинення юридичної особи.

Ухвалою Запорізького окружного адміністративного суду від 23 липня 2012 року відкрито провадження у справі та призначено справу до судового розгляду.

В судове засідання представник позивача не прибув, подав до суду клопотання від 07.08.2012, в якому просить розглянути справу без його участі.

Представник відповідача у судове засідання не з'явився, про дату, час та місце судового засідання повідомлений належним чином, про причини неявки суд не повідомив. Заперечення на адресу суду від відповідача не надходили.

Третя особа, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору, на стороні відповідача у судове засідання не з'явилась, про дату, час та місце судового засідання була повідомлена належним чином, про причини неявки суд не повідомила.

Виходячи з приписів ч.1 ст.41 КАС України, суд під час судового розгляду адміністративної справи здійснює повне фіксування судового засідання за допомогою звукозаписувального технічного засобу. У разі неявки у судове засідання всіх осіб, які беруть участь у справі, чи якщо відповідно до положень цього Кодексу розгляд справи здійснюється за відсутності осіб, які беруть участь у справі (у тому числі при розгляді справи в порядку письмового провадження), фіксування судового засідання за допомогою звукозаписувального технічного засобу не здійснюється.

Приватне підприємство «Виробничо-комерційна фірма «П і К» зареєстроване за адресою: 69002, Запорізька область, м. Запоріжжя, пр. Леніна, буд. 23 кв. 105, ідентифікаційний код 32865304.

Згідно відомостей ДПІ у Жовтневому районі м. Запоріжжя Запорізької області Державної податкової служби, відповідач востаннє надавав податкову звітність: з єдиного податку за ІV квартал 2010 року; з податку на додану вартість за грудень 2009 року; з комунального податку за вересень 2009 року, заборгованостей по платежам до бюджету не має.

Відповідно до ч.1 ст.71 Господарського кодексу України (далі - ГК України) облік і звітність підприємства здійснюються відповідно до вимог статті 19 цього Кодексу та інших нормативно-правових актів.

Статтею 51 ГК України передбачено, що підприємницька діяльність припиняється, зокрема, на підставі рішення суду у випадках, передбачених Господарським кодексом та іншими законами.

Відповідно до ст.59 ГК України суб'єкт господарювання ліквідується у разі скасування його державної реєстрації у випадках, передбачених законом.

Підставами для постановлення судового рішення щодо припинення юридичної особи, що не пов'язано з банкрутством юридичної особи, відповідно до ч.2 ст.38 Закону України «Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців» є: неподання протягом року органам державної податкової служби податкових декларацій, документів фінансової звітності відповідно до закону.

Судом встановлено, що відповідач - Приватне підприємство «Виробничо-комерційна фірма «П і К» не подає протягом року органам державної податкової служби податкових декларацій, документів фінансової звітності відповідно до закону, що підтверджується довідкою №560/10/15-1 від 29 березня 2012 року.

Відповідно до пп.20.1.12 п.20.1 ст.20 Податкового кодексу України органи податкової служби України мають право у випадках, встановлених законом, звертатися до суду щодо припинення юридичної особи та підприємницької діяльності фізичної особи - підприємця про визнання недійсними установчих (засновницьких) документів суб'єктів господарювання.

За приписами п.67.2, 67.3 ст.67 Податкового кодексу України органи державної податкової служби в установленому законом порядку мають право звертатися до суду про винесення судового рішення щодо: припинення юридичних осіб або підприємницької діяльності фізичних осіб - підприємців; відміни державної реєстрації припинення юридичних осіб або підприємницької діяльності фізичних осіб - підприємців; скасування державної реєстрації змін до установчих документів. У разі припинення юридичної особи її відокремлені підрозділи підлягають зняттю з обліку в контролюючих органах.

Отже, позивачем не було порушено визначеної законодавством компетенції щодо захисту порушених прав Держави.

Враховуючи викладене, суд вважає вимоги позивача щодо припинення юридичної особи законними та обґрунтованими, у зв'язку з чим, позов підлягає задоволенню.

Відповідно до ч.4 ст.94 Кодексу адміністративного судочинства України у справах, в яких позивачем є суб'єкт владних повноважень, а відповідачем - фізична чи юридична особа, судові витрати, здійснені позивачем, з відповідача не стягуються.

Керуючись ст. ст. 69-71, 158-163, 167 Кодексу адміністративного судочинства України, суд, -

ПОСТАНОВИВ:

Позов задовольнити.

Припинити юридичну особу - Приватне підприємство «Виробничо-комерційна фірма «П і К» (69063, Запорізька область, м. Запоріжжя, пр. Леніна, буд. 23 кв. 105, ідентифікаційний код 32865304).

Постанова набирає законної сили відповідно до частини першої статті 254 Кодексу адміністративного судочинства України.

Постанова може бути оскаржена до суду апеляційної інстанції протягом десяти днів за правилами, встановленими ст. ст. 185-187 КАС України.

Суддя Я.В. Горобцова

СудЗапорізький окружний адміністративний суд
Дата ухвалення рішення27.08.2012
Оприлюднено18.10.2012
Номер документу26440326
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —0870/7031/12

Постанова від 27.08.2012

Адміністративне

Запорізький окружний адміністративний суд

Горобцова Ярослава Володимирівна

Ухвала від 07.08.2012

Адміністративне

Запорізький окружний адміністративний суд

Горобцова Ярослава Володимирівна

Ухвала від 23.07.2012

Адміністративне

Запорізький окружний адміністративний суд

Горобцова Ярослава Володимирівна

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні