Постанова
від 19.09.2012 по справі 2а/0470/8476/12
ДНІПРОПЕТРОВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

копія ПОСТАНОВА ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

12 вересня 2012 р. Справа № 2а/0470/8476/12 Дніпропетровський окружний адміністративний суд у складі:

головуючого судді Барановського Р. А. розглянувши у письмовому провадженні у місті Дніпропетровську адміністративну справу за адміністративним позовом Державної податкової інспекції у Кіровському районі м. Дніпропетровська Дніпропетровської області Державної податкової служби до Товариства з обмеженою відповідальністю "Компанія Авіріс ЛТД" про про стягнення заборгованості, -

ВСТАНОВИВ :

Позивач звернувся до суду із адміністративним позовом до Товариство з обмеженою відповідальністю «Компанія Авіріс ЛТД».

Звернувшись до суду, позивач просить стягнути з відповідача стягнути з рахунків у банках, обслуговуючих Товариство з обмеженою відповідальністю «Компанія Авіріс ЛТД» на користь бюджету суму податкового боргу в розмірі 657,04 грн.

Позовні вимоги мотивовані наявністю непогашеної заборгованості відповідача.

Дослідивши матеріали справи, судом встановлено наступне.

Товариство з обмеженою відповідальністю «Компанія Авіріс ЛТД» знаходиться на обліку як платник податків в ДПІ у Кіровському районі м. Дніпропетровська Дніпропетровської області Державної податкової служби і на даний час є боржником перед бюджетом.

Відповідно до п. 15.1 ст. 15 Податкового кодексу України платниками податків визнаються фізичні особи (резиденти і нерезиденти України), юридичні особи (резиденти і нерезиденти України) та їх відокремлені підрозділи, які мають, одержують (передають) об'єкти оподаткування або провадять діяльність (операції), що є об'єктом оподаткування згідно з цим Кодексом або податковими законами, і на яких покладено обов'язок із сплати податків та зборів згідно з цим Кодексом.

Відповідно до п.п. 16.1.4. п. 16.1 ст. 16 ПК України платники податків зобов'язані сплачувати податки та збори в строки та у розмірах, встановлених цим Кодексом та законами з питань митної справи.

Податковий борг ТОВ «Компанія Авіріс ЛТД» становить 657,04 гри,., в тому числі: по податку на додану вартість - основне зобов'язання 634,37 грн., пеня 22,67 грн.

Так, ТОВ «Компанія Авіріс ЛТД» до ДПІ у Кіровському районі м. Дніпропетровська було подано податкову декларацію по податку на додану вартість № 9013086128 від 19.03.2012р., якою самостійно визначено податкове зобов'язання в розмірі 1 829,00 грн. У встановлені законодавством строки платником узгоджене податкове зобов'язання сплачено не було. Проте, за рахунок наявної на особовому рахунку підприємства переплати в розмірі 1 194,63 грн., сума заборгованості склала 634,37 грн.

Також на особовому рахунку підприємства обліковується пеня по податку на додану вартість в розмірі 22,67 грн.

У зв'язку з несплатою до бюджету податкового боргу відповідно до норм чинного законодавства на адресу боржника була виставлена податкова вимога.

Відповідно до п.п. 20.1.18, 20.1.28 п. 20.1 ст. 20 Податкового Кодексу України органи державної податкової служби мають право звертатися до суду щодо стягнення коштів платника податків, який має податковий борг, з рахунків у банках, обслуговуючих такого платника, на суму податкового боргу або його частини, стягувати до бюджетів та державних цільових фондів суми грошових зобов'язань та/або податкового боргу.

Відповідно до ст.95 ПК України орган державної податкової служби здійснює за платника податків і на користь держави заходи щодо погашення податкового боргу такого платника податків шляхом стягнення коштів, які перебувають у його власності, а в разі їх недостатності - шляхом продажу майна такого платника податків, яке перебуває у податковій заставі. Стягнення коштів з рахунків платника податків у банках, обслуговуючих такого платника податків, здійснюється за рішенням суду, яке направляється до виконання органам державної податкової служби, у розмірі суми податкового боргу або його частини.

З огляду на викладене, адміністративний позов підлягає задоволенню.

Керуючись ст.ст. 158 - 163 Кодексу адміністративного судочинства України, суд, -

ПОСТАНОВИВ:

Адміністративний позов задовольнити повністю.

Стягнути з рахунків у банках, обслуговуючих Товариство з обмеженою відповідальністю «Компанія Авіріс ЛТД» (код ЄДРПОУ 34588527) на користь бюджету на р/р згідно бюджетної класифікації суму податкового боргу в розмірі 657,04 грн.

Постанова суду набирає законної сили та може бути оскаржена до Дніпропетровського апеляційного адміністративного суду в порядку та строки, предбачені статтями 186 та 254 Кодексу адміністративного судочинства України.

Суддя (підпис) Постанова не набрала законної сили станом на 12.09.12 СуддяР.А. Барановський Р.А. Барановський

СудДніпропетровський окружний адміністративний суд
Дата ухвалення рішення19.09.2012
Оприлюднено23.10.2012
Номер документу26467902
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —2а/0470/8476/12

Постанова від 19.09.2012

Адміністративне

Дніпропетровський окружний адміністративний суд

Барановський Роман Анатолійович

Ухвала від 16.08.2012

Адміністративне

Дніпропетровський окружний адміністративний суд

Барановський Роман Анатолійович

Ухвала від 03.08.2012

Адміністративне

Дніпропетровський окружний адміністративний суд

Барановський Роман Анатолійович

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні