Постанова
від 22.10.2012 по справі 2а/1270/7451/2012
ЛУГАНСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

cpg1251

Категорія №8.3.2

ПОСТАНОВА

Іменем України

22 жовтня 2012 року Справа № 2а/1270/7451/2012

Суддя Луганського окружного адміністративного суду О.В. Ірметова, розглянувши в порядку скороченого провадження адміністративну справу за позовом Державної податкової інспекції в Артемівському районі у м. Луганську Луганської області Державної податкової служби до Товариства з обмеженою відповідальністю «Укрспецрезервком» про припинення юридичної особи,

ВСТАНОВИВ:

26 вересня 2012 року до Луганського окружного адміністративного суду надійшов адміністративний позов Державної податкової інспекції в Артемівському районі у м. Луганську Луганської області Державної податкової служби до Товариства з обмеженою відповідальністю «Укрспецрезервком», і. к. 31910151, який зареєстрований виконавчим комітетом Луганської міської ради 27 лютого 2002 року, перебуває на обліку в Державній податковій інспекції в Артемівському районі у м. Луганську як платник податків та зборів з 07 березня 2002 року.

В порушення норм податкового законодавства відповідач не надає до Державної податкової інспекції в Артемівському районі у м. Луганську документів фінансової звітності більше року.

У зв'язку з чим позивач просив припинити діяльність юридичної особи - Товариства з обмеженою відповідальністю «Укрспецрезервком».

Ухвалою суду від 28 вересня 2012 року було відкрито скорочене провадження.

09 жовтня 2012 року до суду повернулося поштове відправлення, надіслане на ім'я Товариства з обмеженою відповідальністю «Укрспецрезервком» із зазначенням причини повернення - за закінченням терміну зберігання (а. с. 19).

Розглянувши матеріали справи, суд прийшов до наступного.

З матеріалів справи вбачається, що , і. к. 36991235, який зареєстрований виконавчим комітетом Луганської міської ради 11 березня 2010 року, перебуває на обліку в Державній податковій інспекції в Артемівському районі у м. Луганську як платник податків та зборів з 13 березня 2010 року.

Висновком встановлено, що відповідач Товариство з обмеженою відповідальністю «Укрспецрезервком» не надає до Державної податкової інспекції в Артемівському районі у м. Луганську документа фінансової звітності з 20.10.12 по теперішній час (а. с. 4). Податкова заборгованість по податкам та зборам до бюджету відсутня .

Суб'єкт підприємницької діяльності є платником податків і зборів, передбачених Податковим кодексом України. Згідно п.п. 16.1.3. п 16.1 ст. 16 Податкового кодексу України платник податків зобов'язаний „подавати до контролюючих органів у порядку, встановленому податковим та митним законодавством, декларації, звітність та інші документи, пов'язані з обчисленням і сплатою податків та зборів".

Відповідно до п.п. 20.1.12, п. 20.1 ст. 20 Податкового кодексу України органи державної податкової служби „у випадках, встановлених законом, звертатися до суду щодо припинення юридичної особи та підприємницької діяльності фізичної особи - підприємця про визнання недійсними установчих (засновницьких) документів суб'єктів господарювання".

Згідно підпункту 4 пункту 2 статті 38 Закону України від 15.05.2003 р. № 755 «Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб - підприємців» підставою для постановлення судового рішення про припинення діяльності юридичної особи, є неподання протягом року органам державної податкової служби документів фінансової звітності відповідно до закону.

Оскільки у судовому засіданні було встановлено, що відповідач більше року не подає органам державної податкової інспекції документи фінансової звітності, то це є підставою припинення діяльності юридичної особи - Товариства з обмеженою відповідальністю «Укрспецрезервком».

Питання по судових витратах не вирішується, оскільки позивач звільнений від їх сплати у встановленому порядку, а ст. 94 Кодексу адміністративного судочинства України не передбачено їх стягнення у даних випадках.

На підставі викладеного, керуючись ст. ст. 17, 18, 94, 158-163 Кодексу адміністративного судочинства України суд -

ПОСТАНОВИВ:

Позовні вимоги Державної податкової інспекції в Артемівському районі у м. Луганську Луганської області Державної податкової служби до Товариства з обмеженою відповідальністю «Укрспецрезервком» про припинення юридичної особи задовольнити повністю.

Припинити діяльність юридичної особи - Товариства з обмеженою відповідальністю «Укрспецрезервком», і. к. 31910151, який зареєстрований у виконавчому комітеті Луганської міської ради 27 лютого 2002 року, адреса: вул. Дніпровська, б. 53А, Ленінський район, м. Луганськ, Луганська область, 91033.

Копію даної постанови направити державному реєстратору Луганської міської ради (вул. Коцюбинського, 14 м. Луганськ, Луганська область, 91000), після набрання постановою законної сили.

Постанова, прийнята у скороченому провадженні, крім випадків її оскарження в апеляційному порядку, є остаточною і підлягає негайному виконанню.

Постанова за результатами скороченого провадження може бути оскаржена сторонами в апеляційному порядку до Донецького апеляційного адміністративного суду.

Постанова може бути оскаржена в апеляційному порядку також іншими особами у зв'язку з тим, що суд вирішив питання про їхні права, свободи, інтереси чи обов'язки.

Строк для подання апеляційної скарги стороною або іншою особою, яка брала участь у справі, обчислюється з моменту отримання копії постанови.

Апеляційна скарга подається протягом десяти днів з дня отримання копії постанови.

Апеляційна скарга подається до Донецького апеляційного адміністративного суду через Луганський окружний адміністративний суд. Копія апеляційної скарги одночасно надсилається особою, яка її подає, до суду апеляційної інстанції.

У разі оскарження в апеляційному порядку постанови, прийнятої у скороченому провадженні, ухвала суду апеляційної інстанції по такій справі є остаточною і оскарженню не підлягає.

Постанову складено у повному обсязі 22 жовтня 2012 року о 10 год. 00 хв.

СуддяО.В. Ірметова

СудЛуганський окружний адміністративний суд
Дата ухвалення рішення22.10.2012
Оприлюднено24.10.2012
Номер документу26506732
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —2а/1270/7451/2012

Постанова від 22.10.2012

Адміністративне

Луганський окружний адміністративний суд

О.В. Ірметова

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні