Ухвала
від 23.10.2012 по справі 7-17-1/33-10-582
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ОДЕСЬКОЇ ОБЛАСТІ

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ОДЕСЬКОЇ ОБЛАСТІ


УХВАЛА

про введення процедури санації

"23" жовтня 2012 р. Справа № 7-17-1/33-10-582

За заявою кредиторів:

1. Приватного виробничо-комерційного підприємства „Прогрес 2000";

2. фізичної особи ОСОБА_1;

3. фізичної особи ОСОБА_2;

4. фізичної особи ОСОБА_3;

5. фізичної особи ОСОБА_4;

6. фізичної особи ОСОБА_5

до боржника: Закритого акціонерного товариства „Аква", Одеська область, Ренійський район, м.Рені

про визнання банкрутом

Суддя Лепеха Г.А.

Представники:

Від ПАТ „ПІБ" -Завалькевич Є.В., за довіреністю.

Розпорядник майна -Назаренко Л.С.

Суть спору: Приватне виробничо-комерційне підприємство „Прогрес 2000", фізична особа ОСОБА_1, фізична особа ОСОБА_2, фізична особа ОСОБА_3, фізична особа ОСОБА_4, фізична особа ОСОБА_5 звернулись до суду із заявою про порушення провадження у справі про банкрутство закритого акціонерного товариства „Аква", посилаючись на неспроможність погасити заборгованість у сумі 278 198,33 грн.

Ухвалою від 10.02.2010р. порушено провадження у справі про банкрутство ЗАТ „Аква", введено мораторій на задоволення вимог кредиторів.

Ухвалою підготовчого засідання від 03.03.2010р. судом визнані грошові вимоги ініціюючих кредиторів до боржника у заявлених сумах, зобов'язано ПВКП „Прогрес 2000" подати оголошення до офіційних друкованих органів про порушення провадження у справі про банкрутство Боржника з метою виявлення всіх кредиторів та можливих санаторів, введено процедуру розпорядження майном боржника, розпорядником майна призначено арбітражного керуючого Ільєнок Л.С.

В подальшому, ухвалою від 08.05.2012р. розпорядником майна боржника призначено арбітражного керуючого Назаренко Л.С.

Ухвалою попереднього засідання від 12.06.2012р. затверджено поданий розпорядником майна та визнаний судом реєстр вимог кредиторів.

На виконання п.п. 3, 4, 5 резолютивної частини ухвали від 12.06.2012р. розпорядник майна надав протокол засідання комітету кредиторів ЗАТ „Аква" №03-23/10/2012 від 23.10.2012р., відповідно до якого прийнято рішення щодо звернення до суду з клопотанням про введення процедури санації боржника та призначення керуючим санацією арбітражного керуючого Назаренко Л.С.

Статтею 4 Закону України „Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" передбачено, що до боржника застосовуються такі процедури: розпорядження майном боржника; мирова угода, санація (відновлення платоспроможності) боржника; ліквідація банкрута.

Частиною 1 статті 17 Закону України „Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" встановлено, що господарський суд за клопотанням комітету кредиторів у строк, що не перевищує строку дії процедури розпорядження майном, установленого відповідно до цього Закону, має право винести ухвалу про проведення санації боржника та призначення керуючого санацією. Санація вводиться на строк не більше дванадцяти місяців. За клопотанням комітету кредиторів чи керуючого санацією цей строк може бути продовжено ще до шести місяців або скорочено.

За визначенням ст. 1 Закону України „Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" санація -система заходів, що здійснюються під час провадження у справі про банкрутство з метою запобігання визнання боржника банкрутом та його ліквідації, спрямована на оздоровлення фінансово-господарського становища боржника, а також задоволення в повному обсязі або частково вимог кредиторів шляхом кредитування, реструктуризації підприємства, боргів і капіталу та (або) зміну організаційно-правової та виробничої структури боржника

Суд застосовує положення Закону України „Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом", одним із основних принципів якого є пріоритет цього закону над іншими нормативними актами; збереження господарюючого суб'єкта при можливості відновити його платоспроможність; державне регулювання відносин неспроможності.

Розглянувши клопотання комітету кредиторів про введення процедури санації, оцінивши рішення, на підставі якого його прийнято (протокол від 23.10.2012р.), суд встановив, що клопотання подане комітетом кредиторів у межах його компетенції та з дотриманням положень ст.16 Закону України „Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" у повній відповідності із фактичними обставинами, що склались у справі; строк процедури розпорядження майном боржника закінчився та слід переходити до подальшої судової процедури у справі про банкрутство, у боржника є реальна можливість відновити свою платоспроможність шляхом застосування судових процедур: мирової угоди чи санації.

Порушень норм Закону України „Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" суд не вбачає, вибори членів комітету кредиторів та його голови проводились у відповідності з п.6 ст.16 вказаного Закону відкритим голосуванням більшістю голосів присутніх на зборах.

Частиною 2 ст.16 Закону України „Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" передбачено, що збори кредиторів вважаються повноважними незалежно від кількості голосів кредиторів, які беруть участь у зборах, якщо всіх кредиторів було письмово повідомлено про час і місце проведення зборів відповідно до ч. 1 цієї статті, за якою учасниками зборів кредиторів з правом вирішального голосу є кредитори, вимоги яких включені до реєстру вимог кредиторів.

У зборах кредиторів можуть брати участь представник працівників боржника та арбітражний керуючий з правом дорадчого голосу. Право на участь надано представнику працівників боржника, арбітражному керуючому та при необхідності представнику органу, уповноваженому управляти майном боржника і у роботі комітету кредиторів у відповідності із ч.8 ст.16 цього Закону. Рішення зборів (комітету) кредиторів вважається прийнятим більшістю голосів, якщо за нього проголосували присутні на зборах (комітеті) кредитори, кількість голосів яких визначається відповідно до ч.4 цієї статті.

Таким чином, Закон не ставить в залежність від участі представника працівників боржника і органу уповноваженого управляти майном боржника правомірність проведення зборів та засідання комітету кредиторів та відповідно прийнятих ними рішень.

При вказаних обставинах, суд задовольняє клопотання комітету кредиторів від 23.10.2012р. в частині введення процедури санації ЗАТ „Аква" та призначення керуючим санацією боржника арбітражного керуючого Назаренко Л.С. у відповідності до ст.ст. 2, 17 Закону України „Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом".

Процедура санації ЗАТ „Аква" вводиться з метою відновлення платоспроможності боржника, для чого потрібно обрати засоби відновлення платоспроможності, підготувати умови для реалізації таких заходів, виконати поставлені задачі та оплатити заборгованість перед кредиторами. Вказані задачі проводяться шляхом здійснення комплексу заходів, направлених на усунення негативних правових наслідків дій, вчинених боржником та підтримання у нормальному режимі господарської діяльності підприємства-боржника, а також реалізації засобів відновлення платоспроможності та погашення заборгованості перед кредиторами.

Для цього, у відповідності із ч.1 ст.18 Закону України „Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" протягом трьох місяців з дня винесення ухвали про санацію боржника керуючий санацією зобов'язаний розробити та подати комітету кредиторів для схвалення план санації, який повинен містити заходи щодо відновлення платоспроможності боржника, умови участі інвесторів, за їх наявності, у повному або частковому задоволенні вимог кредиторів, зокрема шляхом переведення боргу (частини боргу) на інвестора, строк та черговість виплати боржником або інвестором боргу кредиторам та умови відповідальності інвестора за невиконання взятих згідно з планом санації зобов'язань.

Протягом шести місяців з дня винесення ухвали про санацію. керуючий санацією подає на розгляд суду схвалений комітетом кредиторів та погоджений органом, уповноваженим управляти майном боржника план санації (ч.6 ст.18 Закону України „Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом").

При цьому, у відповідності із ч.2 ст.35 Закону України „Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" на будь-якій стадії провадження у справі про банкрутство сторонами може бути укладена мирова угода.

Враховуючи вищевикладене, керуючись ст.ст. 1, 2, 4, 17, 18 Закону України „Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом", ст.86 ГПК України, суд

У Х В А Л И В:

1. Припинити процедуру розпорядження майном закритого акціонерного товариства „Аква".

2. Ввести процедуру санації закритого акціонерного товариства „Аква" (Одеська область, м.Рені, вул. Комсомольська, 253. Код ЄДРПОУ 32173972).

3. Призначити керуючим санацією закритого акціонерного товариства „Аква" арбітражного керуючого Назаренко Ларису Сергіївну (ліцензія серії АВ №547932 від 15.12.2010р.; ід. код НОМЕР_1; місце проживання: АДРЕСА_1; адреса для листування: АДРЕСА_2).

4. Припинити на період проведення санації повноваження органів управління закритого акціонерного товариства „Аква".

5. Повноваження органів управління закритого акціонерного товариства „Аква" передати керуючому санацією арбітражному керуючому Назаренко Ларисі Сергіївні.

6. Зобов'язати органи управління закритого акціонерного товариства „Аква" передати керуючому санацією арбітражному керуючому Назаренко Ларисі Сергіївні бухгалтерську та іншу документацію боржника, печатки, штампи, матеріальні та інші цінності протягом трьох днів.

7. Керуючому санацією здійснити заходи, проведення яких передбачено ч.6 ст.17 Закону України „Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом".

8. Керуючому санацією протягом трьох місяців з дня винесення ухвали про введення процедури санації боржника у відповідності зі ст.18 Закону України „Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" розробити та надати комітету кредиторів план санації боржника на затвердження; протягом шести місяців надати суду для розгляду затверджений комітетом кредиторів план санації.

9. Призначити засідання суду на „04" грудня 2012р. о 10:00. Засідання відбудеться у приміщенні господарського суду (м.Одеса, пр. Шевченка, 29, зал №15, тел. (0482) 307-965).

10. Зобов'язати керуючого санацією арбітражного керуючого Назаренко Ларису Сергіївну у судовому засіданні 04.12.2012р. надати письмові відомості про фінансовий стан товариства та окремо відомості про наявність боргів боржника по заробітній платі.

Визнати явку у судове засідання обов'язковою.

Копію ухвали надіслати : кредиторам, керуючому санацією, відділу державної реєстрації юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців Ренійського району Одеської області.

Суддя Лепеха Г.А.

СудГосподарський суд Одеської області
Дата ухвалення рішення23.10.2012
Оприлюднено25.10.2012
Номер документу26519838
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —7-17-1/33-10-582

Ухвала від 29.10.2019

Господарське

Господарський суд Одеської області

Лепеха Г.А.

Ухвала від 22.10.2019

Господарське

Господарський суд Одеської області

Лепеха Г.А.

Ухвала від 22.10.2019

Господарське

Господарський суд Одеської області

Лепеха Г.А.

Ухвала від 17.09.2019

Господарське

Господарський суд Одеської області

Лепеха Г.А.

Ухвала від 03.09.2019

Господарське

Господарський суд Одеської області

Лепеха Г.А.

Ухвала від 30.07.2019

Господарське

Господарський суд Одеської області

Лепеха Г.А.

Ухвала від 09.07.2019

Господарське

Господарський суд Одеської області

Лепеха Г.А.

Ухвала від 09.07.2019

Господарське

Господарський суд Одеської області

Лепеха Г.А.

Ухвала від 11.06.2019

Господарське

Господарський суд Одеської області

Лепеха Г.А.

Ухвала від 11.06.2019

Господарське

Господарський суд Одеської області

Лепеха Г.А.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні