Ухвала
від 22.08.2012 по справі 111/3721/2012
КРАСНОГВАРДІЙСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД

Справа № 111/3721/2012 року

УХВАЛА

(про відмову у прийнятті заяви про видачу судового наказу )

22.08.2012 року смт. Красногвардійське

Суддя Красногвардійський районий суд Автономної Республики Крим ОСОБА_1,

розглянувши у смт. Красногвардійське заяву КП по управлінню житлово - комунальним господарством «Янтар» до ОСОБА_2 про видачу судового наказу про стягнення заборгованості по оплаті комунальних послуг

ВСТАНОВИВ :

КП по управлінню житлово - комунальним господарством «Янтар» звернулося до суду із заявою про видачу судового наказу про стягнення заборгованості за комунальні послуги з ОСОБА_2 в розмірі 1762,16 грн., та судових витрат 214,60 грн.

Розглянувши надані матеріали справи, суд приходить до наступного.

В силу ст. 96 ч.1.п.3 ЦПК України судовий наказ може бути видано у разі якщо заявлено вимогу про стягнення заборгованості за оплату житлово-комунальних послуг, телекомунікаційних послуг, послуг телебачення та радіомовлення з урахуванням індексу інфляції та трьох відсотків річних, нарахованих заявником на суму заборгованості.

Згідно ст. 97 ЦПК Україні, заява про видачу судового наказу подається до суду першої інстанції за загальними правилами підсудності, встановленими цим Кодексом.

Частиною 6 статті 100 ЦПК України, передбачено, у разі якщо боржником у заяві про видачу судового наказу, щодо якої відсутні підстави для її повернення чи відмови у видачі судового наказу, вказана фізична особа, яка не має статусу підприємця, суддя не пізніше двох днів з дня надходження такої заяви звертається до відповідного органу реєстрації місця перебування та місця проживання особи щодо надання інформації про зареєстроване у встановленому законом порядку місце проживання

фізичної особи - боржника.

У разі якщо отримана судом інформація не дає можливості встановити зареєстроване у встановленому законом порядку місце проживання (перебування) фізичної особи - боржника, суд відмовляє у прийнятті заяви про видачу судового наказу.

На запит суду від 13.08.2012 року, згідно наданої довідки Красногвардійського РС ГУ ДМС України в АР Крим від 17.08.2012 року, встановлено що боржник ОСОБА_2 зареєстрованою на території Красногвардійського району АР Крим не значиться, а тому вважаю необхідним відмовити у прийнятті заяви, и заяву повернути КП по управлінню житлово - комунальним господарством «Янтар».

Згідно до ст. 7 Закону України «Про судовій збір» сплачена сума судового збору повертається за ухвалою суду в разі: зменшення розміру позовних вимог або внесення судового збору в більшому розмірі, ніж встановлено законом; повернення заяви або скарги; відмови у відкритті провадження у справі; залишення заяви або скарги без розгляду (крім випадків, якщо такі заяви або скарги залишені без розгляду у зв'язку з повторним неприбуттям позивача або за його клопотанням); закриття провадження у справі.

Повернення сплаченої суми судового збору здійснюється в порядку, встановленому центральним органом виконавчої влади із забезпечення реалізації державної фінансової політики.

Пунктом 1 статті 4 Постанови Кабінету Міністрів України від 03.08.2011 р. № 845 «Про затвердження Порядку виконання рішень про стягнення коштів державного та місцевих бюджетів або бюджетних установ» передбачено, що виконавчі документи пред'являються до виконання органам Казначейства протягом одного року з наступного дня після набрання рішеннями про стягнення коштів законної сили.

З урахуванням наведеного, сплачений заявником судовий збір при подачі заяви до Красногвардійського районного суду АР Крим в сумі 214,60 грн. підлягає поверненню КП по управлінню житлово - комунальним господарством «Янтар».

Виходячи з вищевикладеного, керуючись ст. 100 ЦПК України, ст. 7 Закону України «Про судовій збір» суд

У Х В А Л И В :

Відмовити у прийнятті заяви КП по управлінню житлово - комунальним господарством «Янтар» про видачу судового наказу про стягнення заборгованості за комунальні послуги з ОСОБА_2, повернувши її разом з наданими документами КП по управлінню житлово - комунальним господарством «Янтар».

Зобов'язати Управління Державної казначейської служби України у Красногвардійському районі АРК повернути з Державного бюджету України (код ЄДРПОУ 37668678, рахунок № 31218206700130 відкритий за кодом класифікації доходів бюджету 22030001 в Головному управлінні Державної казначейської служби України в ОСОБА_3 Крим м. Сімферополь, код банку 824026 на користь КП по управлінню житлово - комунальним господарством «Янтар», код ЄДРПОУ 32363397, адреса: с. Янтарне вул.. Кубракова 21, Красногвардійського району АР Крим, у зв'язку з відмовою у прийнятті заяви про видачу судового наказу та її поверненням, сплачений при подачі заяви до Красногвардійського районного суду судовий збір у сумі 214 грн. 60 коп. (Двісті чотирнадцять грн. 60 коп.) за квитанцією № 209 від 02.04.2012 року.

Ухвала в частини відмови у прийнятті заяви про видачу судового наказу може бути оскаржена в апеляційному порядку до Апеляційного суду Автономної ОСОБА_3 Крим через Красногвардійський районний суд в 5 денний строк з дня отримання копії ухвали, в інший частини ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя Мязгов Л.О.

Строк пред'явлення до виконання - протягом одного року з наступного дня після набрання ухвалою законної сили.

Ухвала набрала законної сили « »


2012 р.

Суддя Мязгов Л.О.

Дата видачі « »


2012 р.

Дата ухвалення рішення22.08.2012
Оприлюднено17.01.2014
Номер документу26661505
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —111/3721/2012

Ухвала від 22.08.2012

Цивільне

Красногвардійський районний суд

Мязгов Л. О.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні