Рішення
від 01.02.2012 по справі 1520/57/12
МИКОЛАЇВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ОДЕСЬКОЇ ОБЛАСТІ

< третя особа > < Суд-місто >< Суд-вул >< Суд-буд. >

Справа № 2-85/2012

Р І Ш Е Н Н Я

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

01 лютого 2012 року Миколаївський районний суд Одеської області

в складі головуючого - судді Безусова В.І.

за участю секретаря - Мазарак Н.А.

розглянувши в відкритому попередньому судовому засіданні в с.м.т. Миколаївка справу за позовом ОСОБА_1 до Миколаївської селищної ради Миколаївського району Одеської області, про встановлення факту своєчасного прийняття спадщини та про визнання права власності на спадкове майно в порядку успадкування за законом.

В С Т А Н О В И В :

Позивачка звернулася до суду з позовом до Миколаївської селищної ради Миколаївського району Одеської області, про встановлення факту своєчасного прийняття спадщини та про визнання права власності на спадкове майно в порядку успадкування за законом.

Позивачка в судове засідання не з'явилася, від неї до суду надійшла письмова заява, в якій вона наполягає на своїх позовних вимогах і просить справу розглянути в її відсутність.

Відповідач в судове засідання не з'явився, від нього надійшла до суду заява, в якій він просить справу розглянути в його відсутність і що проти позову не заперечує.

Вивчивши матеріали справи суд вважає , що заявлені вимоги підлягають задоволенню з підстав передбачених ст.ст. 1216,1218, 1220-1223, 1261, 1268 ЦК України, ст. 23 Закону України „Про фермерське господарствоВ» .

В судовому засіданні встановлено, що 10 липня 2011 року помер чоловік позивачки -ОСОБА_2, що підтверджується свідоцтвом про його смерть.

Після смерті ОСОБА_2 залишилася спадщина -яка складається з фермерського господарства «ДНІПРО», що зареєстровано Миколаївською районною державною адміністрацією Одеської області 01.02.1995 року, ідентифікаційний код юридичної особи 22509454 (Свідоцтво про державну реєстрацію юридичної особи ОСОБА_3 А00 №244103).

Та обставина, що позивачка є дружиною померлого ОСОБА_2, підтверджується свідоцтвами про народження, укладення шлюбу та паспорта позивачки.

Крім позивачки спадкоємцями є діти ОСОБА_4 і ОСОБА_3, які від прийняття спадщини відмовилися, про що надали суду письмові заяви.

У відповідності зі ст.1268 ЦК України позивачка від спадщини не відмовилася, а навпаки її прийняла своєчасно. В установлений законом строк вона звернулася до державної нотаріальної контори із заявою про прийняття спадщини, а діти ОСОБА_4 і ОСОБА_3 своєчасно не подали заяв про відмову від прийняття у спадщину фермерського господарства.

Виходячи з наведеного, суд вважає, що рішення у справі можливо постановити при проведенні попереднього судового засідання.

Відповідно до ч. 4 ст. 130 ЦПК України при визнанні позову ухвалюється судове рішення в порядку, встановленому ст. 174 ЦПК України. Згідно з ч. 4 ст. 174 ЦПК України у разі визнання відповідачем позову суд за наявності для того законних підстав ухвалює рішення про задоволення позову.

На підставі наведеного та керуючись ст.ст. 10 , 60 , 212 , 256 ЦПК України , суд -

Р І Ш И В:

Встановити факт прийняття ОСОБА_1 спадщини , яка відкрилася після смерті 10 липня 2011 року її чоловіка ОСОБА_2.

Визнати за ОСОБА_1 право власності на з фермерське господарство «ДНІПРО», яке зареєстроване Миколаївською районною державною адміністрацією Одеської області 01.02.1995 року, ідентифікаційний код юридичної особи 22509454 (Свідоцтво про державну реєстрацію юридичної особи ОСОБА_3 А00 №244103), що належало ОСОБА_2, в порядку успадкування за законом .

Державному реєстратору Миколаївської РДА Одеської області зареєструвати зміни до статуту фермерського господарства «ДНІПРО»без свідоцтва про право на спадщину, за рішенням суду.

Рішення суду набирає законної сили після закінчення строку для подання апеляційної скарги, якщо апеляційну скаргу не було подано. У разі подання апеляційної скарги рішення, якщо його не скасовано , набирає законної сили після розгляду справи апеляційним судом.

Апеляційна скарга на рішення суду подається до Апеляційного суду Одеської області через Миколаївський районний суд Одеської області протягом десяти днів з дня його проголошення. Особи, які брали участь у справі, але не були присутні у судовому засіданні під час проголошення судового рішення, можуть подати апеляційну скаргу протягом десяти днів з дня отримання копії цього рішення. .

Суддя:

СудМиколаївський районний суд Одеської області
Дата ухвалення рішення01.02.2012
Оприлюднено20.01.2014
Номер документу26836810
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —1520/57/12

Рішення від 01.02.2012

Цивільне

Миколаївський районний суд Одеської області

Безусов В. І.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні