Постанова
від 17.07.2012 по справі 0904/741/12
ГАЛИЦЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ІВАНО-ФРАНКІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Галицький районний суд Івано-Франківської області

77100, Івано-Франківська область, м. Галич, вул. Караїмська, 10, тел. 2-30 - 07, 2- 13- 71, e-mail: inbox@gl.if.court.gov.u

Справа № 0904/741/12

ПОСТАНОВА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

17 липня 2012 року м. Галич

Суддя Галицького районного суду Івано-Франківської області Мула О.Д.

секретаря Гомерди Г. М.

позивача ОСОБА_1

представників: відповідача ОСОБА_2

третьої особи ОСОБА_3

розглянувши у відкритому судовому засіданні в залі суду в місті Галичі справу за адміністративним позовом Приватного підприємства ТРК "РАІ" до Бурштинської міської ради, Галицького району, Івано-Франківської області, третьої особи на стороні відповідача ОСОБА_4 підприємства "Житловик" про визнання незаконним та скасування рішення Бурштинської міської ради №14/15-12 від 17.01.2012р., -

в с т а н о в и в:

ОСОБА_5 з вернулась з адміністративним до Бурштинської міської ради, Галицького району, Івано-Франківської області та третьої особи про визнання незаконним та скасування рішення Бурштинської міської ради №14/15-12 від 17.01.2012р..

В судовому засіданні позивач підтримав заявлені вимоги та пояснив, що рішенням Бурштинської міської ради, Галицького району за № 14/15-12 від 17 січня 2012 року "Про погодження КП "Житловик" тарифів за використання площ житлових будинків та електроопор інтернет - провайдерами, телекомпанією "РАІ" та комерційними структурами", яким погодила тарифи комунального підприємства за використання площ житлових будинків та елекроопор вуличного освітлення для інтернет - провайдерів міста. Про дане рішення ТРК "РАІ" дізналось 15.03.2012р., вважає його незаконним, прийнятим з порушенням діючого законодавства, а саме відсутній його аналіз, порушена процедура його прийняття, а тому просить визнати його не законним та скасувати.

Представник відповідача позов не визнав та пояснив, що 17.01.2012 року Бурштинською міською радою прийнято рішення № 14/15-12 від 17 січня 2012 року "Про погодження КП "Житловик" тарифів за використання площ житлових будинків та електроопор інтернет - провайдерами, телекомпанією "РАІ" та комерційними структурами", балансоутримувачем будинків та електроопор вуличного освітлення громади м. Бурштина і с. Вигівка є КП "Житрович", позивач в своїй комерційній діяльності, без належного дозволу, проводить монтажні роботи, використовує вказані об'єкти, що приводить до фінансово-матеріальних витрат на відновлення їх стану, однак участі на їх утримання не виділяє. Дане рішення не є регуляторним актом, а встановлює порядок використання комунального майна і стосується обмеженого кола осіб, підтвердив, що телекомпанію не повідомляли про розгляд даного питання на засіданні виконкому, Просить відмовити задоволенні позову.

Представник КП "Житлови" позов не визнав та пояснив, що ТРК "РАІ" використовує об'єкти громади м. Бурштина та с. Вигівка в комерційних цілях, проводить монтажні роботи, в результаті чого балансоутримувач - КП "Житловик" несе матеріально-фінансові витрати, позивач на приймає участі в утриманні даних об'єктів, а тому комунальне підприємство звернулось до виконкому Бурштинської міської ради в інтересах громади жителів міста про погодження тарифів за їх використання, просить в позові відмовити.

Суд вислухавши доводи сторін, дослідивши та перевіривши матеріали справи в їх сукупності вважає , що позов слід задовольнити.

Судом встановлено, що рішенням Бурштинської міської ради, Галицького району за № 14/15-12 від 17 січня 2012 року "Про погодження КП "Житловик" тарифів за використання площ житлових будинків та електроопор інтернет - провайдерами, телекомпанією "РАІ" та комерційними структурами" - погоджено КП "Житловик" тарифи за використання площ житлових будинків та електроопор інтернет-провайдерами, телекомпанії "РАІ" та комерційними структурами : - за користування площ житлових будинків в розмірі: - прокладання 1000м. погонних одного кабелю в одній нитці по площах житлових будинків - 250грн. в місяць; - за використання однієї опори вуличного освітлення для монтажу кабельних мереж - 3грн. в місяць, зобов'язавши їх в місячний термін : -подати в КП "Житловик" виконавчі схеми по виконанню прокладених мереж і погодити точки підєднання та схеми монтажу кабелів; - укласти договори по оплаті за користування площами житлових будинків.

Про те, що "Телекомпані "РАІ" є приватним підприємством підтверджено копією свідоцтва Серії АОО № 360369 про державну реєстрацію юридичної особи - ідентифікаційний код 22187714, місце знаходження вул. Стрільців, 27, м. Бурштин, Галицького району, зареєстрованого 12.12.1995р. (а.с.4).

Бурштинською міською радою 15.03.2012р. за №7, на інформаційне звернення телекомпанії "РАІ" від 12.03.2012р. №6 надіслано матеріали на 8-ми аркушах, а саме протокол порядку денного п'ятнадцятої сесії Бурштинської міської ради від 17.01.2012р, з якого вбачається, що, 14 питаннями було "Про погодження КП "Житлови" тарифів"(а.с.5-13).

Позивач підтримуючи заявлені вимого, ствердив, що до розгляду даного питання міська рада, його, як директора ПП "Телерадіокомпанія "РАІ", не залучала, про існування такого рішення сесії, йому стало відомо 15.03.2012р., що підтвердив в судовому засіданні представник Бурштинської міської ради.

Статті 6, 23 Господарського кодексу України встановлено, що одним із загальних принципів господарювання в Україні є заборона незаконного втручання органів державної влади та органів місцевого самоврядування, їх посадових осіб у господарські відносини. Органи місцевого самоврядування здійснюють свої повноваження щодо суб'єктів господарювання виключно в межах визначених Конституцією України, законами про місцеве самоврядування та іншими законами.

Відповідно до ст.29 ч.1 п.а.2 Закону України "Про місцеве самоврядування" до відання виконавчих органів сільських, селищних, міських рад належить встановлення порядку та здійснення контролю за використанням прибутків підприємств, установ та організацій комунальної власності відповідних територіальних громад.

У відповідності до п. 9 ст.59 Закону України "Про місцеве самоврядування" рішення виконавчого комітету ради з питань , віднесених до власної компетенції виконавчих органів ради , можуть бути скасовані відповідною радою , п. 10 цієї статті - акти органів та посадових осіб місцевого самоврядування з мотивів їхньої невідповідності Конституції або законам України визнаються не законними в судовому порядку.

Згідно ч.2 ст.19 Конституції України - органи державної влади та органи місцевого самоврядування, їх посадові особи зобов"язані діяти лише на підставі, в межах повноважень та у спосіб, що передбачені Конституцією та законами України.

Отже на підставі наведеного позов підлягає до задоволення.

На підставі викладеного ст.ст. 19, 124 Конституції України, ст. ст. 6 , 23 Господарського Кодексу, ст. ст. 29, 59, 77 Закону України "Про місцеве самоврядування" керуючись ст. ст.158-163, 170 КАС України, суд, -

П С Т А Н О В И В :

Адміністративний позов Приватного підприємства ТРК "РАІ" до Бурштинської міської ради, Галицького району, Івано-Франківської області, третьої особи на стороні відповідача ОСОБА_4 підприємства "Житловик" про визнання незаконним та скасування рішення Бурштинської міської ради №14/15-12 від 17.01.2012р. - задовольнити.

Скасувати рішення Бурштинської міської ради, Галицького району, Івано-Франківської області №14/15-12 від 17.01.2012р. "Про погодження КП "Житловик" тарифів за використання площ житлових будинків та електроопор інтернет - провайдерами, телекомпанією "РАІ" та комерційними структурами".

Постанова суду може бути оскаржена до Апеляційного адміністративного суду Львівської області в 10-ти денний строк з часу її проголошення.

Суддя:

Дата ухвалення рішення17.07.2012
Оприлюднено20.01.2014
Номер документу26893208
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —0904/741/12

Постанова від 17.07.2012

Адміністративне

Галицький районний суд Івано-Франківської області

Мула О.Д. О. Д.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні