Ухвала
від 23.10.2012 по справі 27/150б
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ДОНЕЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ДОНЕЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

83048, м.Донецьк, вул.Артема, 157, тел.381-88-46

У Х В А Л А

по справі про банкрутство

23.10.12 р. Справа № 27/150б

за заявою кредитора (заявника) Фізичної особи-підприємця ОСОБА_1 м.Донецьк

до боржника Приватного підприємства „Слав Консалтинг" м.Донецьк

про визнання банкрутом

арбітражний керуючий Жмайло О.І.

Суддя С.С.Тарапата

Представники сторін: від кредитора - ОСОБА_4 (за довір.)

від боржника - не з'явився

розпорядник майна - Жмайло О.І.

Господарським судом Донецької області ухвалою від 26.09.11р. порушена справа про банкрутство Приватного підприємства „Слав Консалтинг" м.Донецьк, введений мораторій на задоволення вимог кредиторів

Ухвалою суду за результатами підготовчого засідання від 12.10.11р. введена процедура розпорядження майном боржника строком на 3 місяці до 12.01.12р.; розпорядником майна призначений арбітражний керуючий Жмайло О.І.

Ухвалою суду від 07.12.11р. затверджений реєстру вимог кредиторів, дата засідання суду з розгляду питання щодо введення подальшої процедури по справі встановлена на 27.12.11р.

Ухвалою суду від 27.12.11р. продовжено строк процедури розпорядження майном боржника та повноваження розпорядника майна - арбітражного керуючого Жмайло О.І. до 12.07.12р., розгляд питання щодо введення подальшої процедури по справі встановлено на 11.07.12р.

Ухвалою суду від 23.07.12р. продовжено строк процедури розпорядження майном боржника до 12.10.12р., розгляд питання щодо введення подальшої процедури у справі призначено на 10.10.12р.

09.10.12р. до канцелярії суду від розпорядника майна надійшли: заява про затвердження мирової угоди, протокол засідання комітету кредиторів від 05.10.12р., текст мирової угоди, реєстр вимог кредиторів та клопотання про відкладення розгляду справи у зв'язку з неможливістю з'явитися в судове засідання.

10.10.12р. до суду від кредитора ККП «Донецькміськтепломережа» м.Донецьк надійшла заява від 10.10.12р. №187юр, в якій кредитор просить суд не затверджувати мирову угоду.

Ухвалою суду від 10.10.12р. розгляд справи відкладено на 23.10.12р. у зв'язку з неявкою в судове засідання сторін, крім ККП Донецької міської ради «Донецькміськтепломережа».

23.10.12р. до суду надійшло клопотання боржника від 22.10.12р., в якому боржник просить розглянути справу за відсутності представника боржника та затвердити мирову угоду у справі про банкрутство у наданій редакції.

В судовому засіданні 23.10.12р. розпорядник майна надав суду відзив на заяву ККП Донецької міської ради «Донецькміськтепломережа».

· Розглянувши в судовому засіданні 23.10.12р. заяву №08-10-27/150Б від 08.10.12р. за підписом розпорядника майна про затвердження мирової угоди, текст мирової угоди, заяву ККП Донецької міської ради «Донецькміськтепломережа» №187юр від 10.10.12р., відзив розпорядника майна на дану заяву та інші матеріали справи, заслухавши розпорядника майна і представника кредитора, суд встановив:

Згідно п.8 ст.16 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" до компетенції комітету кредиторів належить прийняття рішення про підготовку та укладення мирової угоди.

Відповідно до п.3 ст.35 Закону рішення про укладення мирової угоди від імені кредиторів приймається комітетом кредиторів більшістю голосів кредиторів - членів комітету та вважається прийнятим за умови, що всі кредитори, вимоги яких забезпечені заставою майна боржника, висловили письмову згоду на укладення мирової угоди.

Кредитори, вимоги яких забезпечені заставою майна боржника у даній справі відсутні.

На засіданні 05.10.12р. (протокол №3) комітетом кредиторів більшістю голосів прийнято рішення про затвердження мирової угоди в запропонованій редакції по справі №27/150Б. Дане засідання комітету кредиторів проведено за участю представників всіх членів комітету кредиторів.

Пунктом 1 статті 35 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" встановлено, що під мировою угодою у справі про банкрутство розуміється домовленість між боржником і кредиторами стосовно відстрочки та (або) розстрочки, а також прощення (списання) кредиторами боргів боржника, яка оформляється угодою сторін.

За своєю суттю мирова угода фіксує умови врегулювання обов'язків неплатоспроможного підприємства щодо погашення заборгованості його кредиторам будь-якими законними способами, наслідком чого має стати припинення провадження у справі про банкрутство.

В силу п.4 ст.37 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" (далі-Закон) мирова угода може містити положення про розміри, порядок і строки виконання зобов'язань боржника; відстрочку чи розстрочку або прощення (списання) боргів чи їх частини; виконання зобов'язань боржника третіми особами; обмін вимог кредиторів на активи боржника або його корпоративні права; задоволення вимог кредиторів іншими способами, що не суперечать закону.

Надана суду мирова угода укладена щодо вимог кредиторів, включених до реєстру вимог кредиторів, затвердженого ухвалою господарського суду Донецької області від 07.12.11р. по справі №27/150Б.

Умови укладеної мирової угоди передбачають погашення боржником заборгованості перед кредиторами шляхом відстрочки та часткового списання. Так:

- заборгованість перед ККП Донецької міської ради «Донецькміськтепломережа» погашається в розмірі 84569,08грн. (70%) з відстрочкою на п'ять років з моменту затвердження мирової угоди; зобов'язання в розмірі 36243,89грн. (30%) списуються та вважаються погашеними з моменту затвердження мирової угоди (пункт 3.2 мирової угоди).Також списуються та вважаються погашеними з моменту затвердження мирової угоди вимоги даного кредитора по штрафних санкціях в сумі 2530,97грн., що включені до реєстру до шостої черги (п. 3.5 мирової угоди);

- заборгованість перед Фізичною особою - підприємцем ОСОБА_5 погашається в розмірі 162775,20грн. (70%) з відстрочкою на п'ять років з моменту затвердження мирової угоди; зобов'язання в розмірі 69760,80грн. (30%) списуються та вважаються погашеними з моменту затвердження мирової угоди (пункт 3.3 мирової угоди);

- заборгованість перед Фізичною особою - підприємцем ОСОБА_1 погашається в розмірі 213578,87грн. (70%) з відстрочкою на п'ять років з моменту затвердження мирової угоди; зобов'язання в розмірі 91533,80грн. (30%) списуються та вважаються погашеними з моменту затвердження мирової угоди (пункт 3.4 мирової угоди);

Мирова угода підписана згідно з вимогами пунктів 4 та 5 ст.35 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" головою комітету кредиторів від кредиторів та директором боржника.

В наданій заяві від 10.10.12р. №187юр ККП «Донецькміськтепломережа» м.Донецьк просить не затверджувати мирову угоду у справі посилаючись на те, що умови мирової угоди суперечать законодавству, оскільки не згодне з умовою погашення боржником частини боргу з відстрочкою на п'ять років та списання частини боргу.

У відзиві на заяву ККП «Донецькміськтепломережа» розпорядник майна висловив свої заперечення посилаючись на те, що підстави, викладені у даній заяві є необґрунтованими та такими, що не мають під собою законодавчого підґрунтя та є виключно суб'єктивною позицією заявника відносно неможливості укладання такої мирової угоди, та на те, що рішення про укладання мирової угоди прийнято на комітеті кредиторів більшістю голосів у цілковитій відповідності до вимог ст.ст. 35-38 Закону України «Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом».

Заяву ККП «Донецькміськтепломережа», в якій даний кредитор просить не затверджувати мирову угоду у справі суд визнає такої, що не ґрунтується на законі та не перешкоджає затвердженню мирової угоди з огляду на наступне:

В силу приписів Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" мирова угода може передбачати відстрочку та (або) розстрочку вимог кредиторів. Мінімальний розмір вимог кредиторів, який може бути списаний (прощений) на умовах мирової угоди, а також максимальний строк відстрочки вказаним законом не передбачені.

Згідно з п.2 ст.37 Закону мирова угода є обов'язковою для боржника (банкрута), кредиторів, вимоги яких забезпечені заставою, кредиторів другої та наступних черг.

Суд не вбачає підстав вважати, що надана суду мирова угода порушує інтереси кредитора - ККП «Донецькміськтепломережа».

На час розгляду мирової угоди в судовому засіданні 23.10.12р. заперечень від інших кредиторів до суду не надходило.

Згідно п.9 ст.38 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" господарський суд має право відмовити в затвердженні мирової угоди у разі порушення порядку укладення мирової угоди, встановленого цим Законом, та якщо умови мирової угоди суперечать законодавству.

Господарським судом під час розгляду мирової угоди, укладеної між кредиторами та боржником, було з'ясовано порядок укладання мирової угоди, перевірено відповідність умов мирової угоди чинному законодавству та надано цим обставинам справи правову оцінку.

За результатами розгляду мирової угоди суд визнає її такою, що відповідає вимогам ст.ст. 35, 36, 37 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом", не суперечить діючому законодавству України та не порушує інтереси кредиторів, у зв'язку з чим мирова угода підлягає затвердженню.

Враховуючи викладене та керуючись п.1 ст.5, ст.ст. 35-38, п.5 ст.40 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом", ст.ст. 22, 43, 86, 90 Господарського процесуального кодексу України, господарський суд

У Х В А Л И В:

Затвердити мирову угоду по справі №27/150Б про банкрутство Приватного підприємства „Слав Консалтинг" м.Донецьк в представленій суду редакції.

Припинити провадження по справі №27/150Б про банкрутство Приватного підприємства „Слав Консалтинг" м.Донецьк.

Суддя Тарапата С.С.

Вик тел.

Надруковано примірників - :

господарському суду Донецької області - ,

сторонам - ,

Дата ухвалення рішення23.10.2012
Оприлюднено01.11.2012
Номер документу26944176
СудочинствоГосподарське
Сутьвизнання банкрутом арбітражний керуючий Жмайло О.І.

Судовий реєстр по справі —27/150б

Ухвала від 23.10.2012

Господарське

Господарський суд Донецької області

Тарапата С.С.

Ухвала від 23.07.2012

Господарське

Господарський суд Донецької області

Тарапата С.С.

Ухвала від 27.12.2011

Господарське

Господарський суд Донецької області

Тарапата С.С.

Ухвала від 07.12.2011

Господарське

Господарський суд Донецької області

Тарапата С.С.

Ухвала від 30.11.2011

Господарське

Господарський суд Донецької області

Тарапата С.С.

Ухвала від 30.11.2011

Господарське

Господарський суд Донецької області

Тарапата С.С.

Ухвала від 12.10.2011

Господарське

Господарський суд Донецької області

Тарапата С.С.

Ухвала від 26.09.2011

Господарське

Господарський суд Донецької області

Тарапата С.С.

Ухвала від 12.05.2011

Господарське

Господарський суд Донецької області

Тарапата С.С.

Ухвала від 11.04.2011

Господарське

Господарський суд Донецької області

Тарапата С.С.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні