Постанова
від 26.10.2012 по справі 5017/2923/2012
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ОДЕСЬКОЇ ОБЛАСТІ

cpg1251

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ОДЕСЬКОЇ ОБЛАСТІ


П О С Т А Н О В А

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

про визнання банкрутом відсутнього боржника

"26" жовтня 2012 р. Справа № 5017/2923/2012

За заявою: Управління Пенсійного фонду України в м. Іллічівськ Одеської області;

до боржника: Товариства з обмеженою відповідальністю „Робу Пласт Україна виробництво та продаж пластичних труб та фітінгів" (68000, Одеська область, м. Іллічівськ, вул. Промислова, буд. 4А, цех 13; код ЄДРПОУ 32790187);

про визнання банкрутом

Суддя Грабован Л.І.

Представники сторін:

від заявника: Бердніков М.К.;

від боржника: не з'явився;

Суть спору: про визнання банкрутом

Управління Пенсійного фонду України в м. Іллічівськ Одеської області звернулось до господарського суду Одеської області із заявою про визнання банкрутом відсутнього боржника „Робу Пласт Україна виробництво та продаж пластичних труб та фітінгів", оскільки останній неспроможний виконати зобов'язання по сплаті заборгованості у сумі 1287, 60 грн. та фактично припинив господарсько-фінансову діяльність.

Ухвалою суду від 15.10.2012р. порушено провадження у справі № 5017/2923/2012 про визнання банкрутом Товариства з обмеженою відповідальністю „Робу Пласт Україна виробництво та продаж пластичних труб та фітінгів" у порядку ст. 52 Закону України „Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом".

В матеріалах справи міститься повідомлення про вручення поштового відправлення (т.1 а.с.50) ухвали господарського суду від 15.10.2012р. про порушення провадження у справі про банкрутство відсутнього боржника Товариства з обмеженою відповідальністю „Робу Пласт Україна виробництво та продаж пластичних труб та фітінгів".

Боржник у засідання суду не з`явився, відзив на заяву не надав. Відповідно до ч.12 статті 11 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" відсутність відзиву боржника не зупиняє провадження у справі у зв'язку з чим справу розглянуто за наявними в ній матеріалами у відповідності зі ст.75 Господарського процесуального кодексу України.

26.10.2012р. від арбітражного керуючого Колмикової Тетяни Олександрівни до суду надійшла заява про призначення ліквідатором у справі про банкрутство Товариства з обмеженою відповідальністю „Робу Пласт Україна виробництво та продаж пластичних труб та фітінгів" з доданими до неї документами: копія свідоцтва про державну реєстрацію фізичної особи-підприємця серії В03 № 222067; копію ліцензії серії АВ №397318; копію диплома спеціаліста СК №30846572 від 30.03.2007р.; договір добровільного страхування відповідальності перед третіми особами арбітражного керуючого (розпорядника майна, керуючого санацією, ліквідатора) від 01.03.2012р.

Розглянувши матеріали заяви Управління Пенсійного фонду України в м. Іллічівськ Одеської області та додані до неї документи, дослідивши наявні в матеріалах справи докази, суд встановив:

Згідно Свідоцтва про державну реєстрацію юридичної особи серії А00 №275380 від 24.06.1994р. (т. 1 а.с 45), довідки з Єдиного державного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців (т. 1 а.с. 37-41) станом на 21.09.2012р. ТОВ „Робу Пласт Україна виробництво та продаж пластичних труб та фітінгів" зареєстровано 01.10.2004р. за реєстраційним номером 10005437126.

Товариство з обмеженою відповідальністю „Робу Пласт Україна виробництво та продаж пластичних труб та фітінгів" має заборгованість перед Управлінням Пенсійного фонду України м. Іллічівськ Одеської області зі сплати страхових внесків на загальнообов'язкове державне пенсійне страхування у сумі 1287, 60 грн., що підтверджується: вимогою про сплату боргу від 31.078.2010р. №167, корінцем вимоги від 31.08.2012р. № 167 (т. 1 а.с. 25); постановою відділу державної виконавчої служби Іллічівського міського управління юстиції №В-12/-1093 від 02.06.2011р. про повернення виконавчого документу (т. 1 а.с. 26).

За положеннями ч.1 ст. 52 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" у разі якщо громадянин-підприємець - боржник або керівні органи боржника - юридичної особи відсутні за її місцезнаходженням, або у разі ненадання боржником протягом року до органів державної податкової служби згідно із законодавством податкових декларацій, документів бухгалтерської звітності, а також за наявності інших ознак, що свідчать про відсутність підприємницької діяльності боржника, заява про порушення справи про банкрутство відсутнього боржника може бути подана кредитором незалежно від розміру його вимог до боржника та строку виконання зобов'язань.

Відсутність боржника та припинення його діяльності це факт, який має юридичне значення та має бути підтверджений відповідними доказами і встановлюється судом.

Згідно положень Закону України "Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців" факт відсутності боржника повинен підтверджуватись витягом (довідкою) із Єдиного Державного Реєстру юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців (ЄДР).

Із наданої суду на запит УПФУ в м. Іллічівськ Одеської області довідки з Єдиного державного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців та сформованим господарським судом Одеської області в порядку ст. ст. 17, 22 1 Закону України „Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб підприємців", зареєстроване Виконавчим комітетом Іллічівської міської ради 19.02.2004р., вбачається, що 23.08.2012р. внесено інформацію щодо відсутності юридичної особи за вказаною адресою. Крім того, заначено, що 02.03.2007р. внесено судове рішення щодо припинення юридичної особи, що не пов'язано з її банкрутством.

Встановленим законом засобом доказування факту припинення боржником підприємницької діяльності є факт ненадання звітності до органу державної податкової служби протягом року.

Згідно з листом ДПІ у м. Іллічівськ Одеської області ДПС № 1781/15-01 від 27.01.2009р. (т.1 а.с.33) ТОВ „Робу Пласт Україна виробництво та продаж пластичних труб та фітінгів" останню податкову звітність подало 22.07.2005р.

Відповідно до довідки КП „Бюро технічної інвентаризації" м. Іллічівськ №В-301 від 23.02.2011р. (т.1 а.с.30) за ТОВ „Робу Пласт Україна виробництво та продаж пластичних труб та фітінгів" об'єкти нерухомого майна на праві власності не зареєстровано.

Згідно довідки РЕР №3 УДАІ ГУМВС України в Одеській області №7/3-245 від 17.02.2011р. (т.1 а.с. 32) транспортні засоби не зареєстровані.

Відповідно до довідки Відділу Держкомзему у м. Іллічівськ Одеської області №30-30-9/53 від 27.01.2009р. (т. 1 а.с. 36) постійного користування чи право оренди на земельні ділянки ТОВ „Робу Пласт Україна виробництво та продаж пластичних труб та фітінгів" не зареєстровано.

Згідно довідки ДП „Центр державного земельного кадастру" №08-04/8892 від 13.05.2011р. (т. 1 а.с. 28) відсутні відомості щодо виникнення прав власності на земельні ділянки за ТОВ „Робу Пласт Україна виробництво та продаж пластичних труб та фітінгів".

Відповідно до ч. 2 ст. 52 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" господарський суд виносить постанову про визнання відсутнього боржника банкрутом, відкриває ліквідаційну процедуру і призначає ліквідатором ініціюючого кредитора за згодою останнього.

Приймаючи до уваги наявність безспірних грошових вимог до боржника, а також те, що наявні в матеріалах справи відомості свідчать про фактичне припинення боржником підприємницької діяльності та його неспроможність сплатити наявну заборгованість, що майна боржника завідомо не вистачає на відшкодування судових витрат у справі про банкрутство, а також те, що боржником не спростовано встановлених фактів, суд вважає за необхідне визнати Товариство з обмеженою відповідальністю „Робу Пласт Україна виробництво та продаж пластичних труб та фітінгів" банкрутом, як відсутнього боржника та відкрити ліквідаційну процедуру, ліквідатором банкрута призначити арбітражного керуючого Колмикову Тетяну Олександрівну за його заявою та у зв'язку з відсутністю згоди ініціюючого кредитора на призначення ліквідатором, оскільки надана заява є правjмірна та документально підтверджена.

Відповідно до положень ст.1 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" кредитор - юридична або фізична особа, яка має у встановленому порядку підтверджені документами вимоги щодо грошових зобов'язань до боржника, щодо виплати заборгованості із заробітної плати працівникам боржника, а також органи державної податкової служби та інші державні органи, які здійснюють контроль за правильністю та своєчасністю справляння податків і зборів (обов'язкових платежів). Поточні кредитори - кредитори за вимогами до боржника, які виникли після порушення провадження у справі про банкрутство.

Згідно ч. 4 ст. 205 Господарського кодексу України у разі неспроможності суб'єкта господарювання через недостатність його майна задовольнити вимоги кредиторів він може бути оголошений за рішенням суду банкрутом.

За положеннями ч.1 ст. 209 Господарського кодексу України у разі нездатності суб'єкта підприємництва після настання встановленого строку виконати свої грошові зобов'язання перед іншими особами, територіальною громадою або державою інакше як через відновлення його платоспроможності цей суб'єкт (боржник) відповідно до частини четвертої статті 205 цього Кодексу визнається неспроможним.

Відповідно до положень ч.1 ст.23 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" з дня прийняття господарським судом постанови про визнання боржника банкрутом і відкриття ліквідаційної процедури, серед іншого: строк виконання всіх грошових зобов'язань банкрута та зобов'язання щодо сплати податків і зборів (обов'язкових платежів) вважається таким, що настав; припиняється нарахування неустойки (штрафу, пені), процентів та інших економічних санкцій по всіх видах заборгованості банкрута; вимоги за зобов'язаннями боржника, визнаного банкрутом, що виникли під час проведення процедур банкрутства, можуть пред'являтись тільки в межах ліквідаційної процедури.

Частина 2 ст.23 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" передбачено, що з дня прийняття господарським судом постанови про визнання боржника банкрутом і відкриття ліквідаційної процедури припиняються повноваження органів управління банкрута щодо управління банкрутом та розпорядження його майном, якщо цього не було зроблено раніше, керівник банкрута звільняється з роботи у зв'язку з банкрутством підприємства, про що робиться запис у його трудовій книжці, а також припиняються повноваження власника (власників) майна банкрута, якщо цього не було зроблено раніше.

Керуючись ст. ст. 14, 22-25, 52 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом", ст.ст. 205, 209 Господарського кодексу України, ст. ст. 82, 85 Господарського процесуального кодексу України, суд, -

П О С Т А Н О В И В:

1. Визнати Управління Пенсійного фонду України в м. Іллічівськ Одеської області кредитором Товариства з обмеженою відповідальністю „Робу Пласт Україна виробництво та продаж пластичних труб та фітінгів" (68000, Одеська область, м. Іллічівськ, вул. Промислова, буд. 4А, цех 13; код ЄДРПОУ 32790187) з грошовими вимогами в сумі 1287, 6 грн.

2.Визнати банкрутом Товариство з обмеженою відповідальністю „Робу Пласт Україна виробництво та продаж пластичних труб та фітінгів" (68000, Одеська область, м. Іллічівськ, вул. Промислова, буд. 4А, цех 13; код ЄДРПОУ 32790187).

3.Відкрити відносно Товариства з обмеженою відповідальністю „Робу Пласт Україна виробництво та продаж пластичних труб та фітінгів" (68000, Одеська область, м. Іллічівськ, вул. Промислова, буд. 4А, цех 13; код ЄДРПОУ 32790187) ліквідаційну процедуру.

4.Ліквідатором Товариства з обмеженою відповідальністю „Робу Пласт Україна виробництво та продаж пластичних труб та фітінгів" (68000, Одеська область, м. Іллічівськ, вул. Промислова, буд. 4А, цех 13; код ЄДРПОУ 32790187) арбітражного керуючого Колмикову Тетяну Олександрівну (ліцензія серії АВ №397318 від 10.11.2008р.; місце проживання: м. Іллічівськ, вул. Леніна, буд. 15-Б, кв. 49).

5.Припинити повноваження органів управління банкрута щодо управління банкрутом та розпорядження його майном, а також припинити повноваження власника (власників) майна банкрута.

6. Зобов'язати посадових осіб банкрута протягом п'ятнадцяти днів з дня призначення ліквідатора передати бухгалтерську та іншу документацію банкрута, печатки і штампи, матеріальні та інші цінності банкрута ліквідатору. У разі ухилення від виконання зазначених обов'язків відповідні посадові особи банкрута несуть відповідальність відповідно до законів України.

7.Зобов`язати ліквідатора провести ліквідаційні заходи, передбачені ст.52 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом".

8.Ліквідатору письмово повідомити про визнання господарським судом відсутнього боржника банкрутом усіх відомих йому кредиторів відсутнього боржника в тому числі державну податкову службу, банківські установи боржника, ДВС, державні органи, які здійснюють контроль за правильністю та своєчасністю сплати обов'язкових платежів та зборів.

9.Ліквідатору не рідше одного разу на місяць надавати до господарського суду та кредиторам письмову інформацію щодо проведення ліквідаційної процедури.

10.Зобов'язати ліквідатора у процесі ліквідаційної процедури виявляти ознаки фіктивного банкрутства чи доведення до банкрутства боржника, про що повідомляти суд та правоохоронні органи.

11.Вважати строк виконання всіх грошових зобов'язань банкрута таким, що настав.

12.Припинити нарахування неустойки (штрафу, пені), процентів та інших економічних санкцій по всіх видах заборгованості банкрута.

13.Скасувати арешт, накладений на майно боржника, визнаного банкрутом, чи інші обмеження щодо розпорядження майном такого боржника. Накладання нових арештів або інших обмежень щодо розпорядження майном банкрута не допускається.

14.Вимоги та зобов'язання боржника, визнаного банкрутом, що виникли під час проведення процедур банкрутства, можуть пред'являти тільки в межах ліквідаційної процедури.

15.Виконання зобов'язань боржника, визнаного банкрутом, здійснювати у випадках і порядку, передбаченому Розділом ІІІ - (Ліквідаційна процедура), Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом".

16. Призначити засідання суду на 28.11.2012р. о 10:20

Засідання суду відбудеться у приміщенні господарського суду Одеської області зал №9 третій поверх

Зобов'язати ліквідатора надати відомості щодо ліквідаційної процедури банкрута.

Копію постанови надіслати: ліквідатору, кредитору, банкруту, державному реєстратору Виконавчого комітету Іллічівської міської ради, ВДВС Іллічівського МУЮ Одеської області

Постанова набирає чинності з дня її прийняття.

Постанову може бути оскаржено у встановленому порядку згідно ст.ст. 91, 106 ГПК України.

Повну постанову складено 29.10.2012р.

Суддя Грабован Л.І.

Дата ухвалення рішення26.10.2012
Оприлюднено31.10.2012
Номер документу26944631
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —5017/2923/2012

Ухвала від 28.11.2012

Господарське

Господарський суд Одеської області

Грабован Л.І.

Постанова від 26.10.2012

Господарське

Господарський суд Одеської області

Грабован Л.І.

Ухвала від 15.10.2012

Господарське

Господарський суд Одеської області

Грабован Л.І.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні