Постанова
від 31.10.2012 по справі 2а-12241/12/2670
ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД МІСТА КИЄВА

ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД міста КИЄВА 01601, м. Київ, вул. Командарма Каменєва, 8, корпус 1

ПОСТАНОВА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

м. Київ

31 жовтня 2012 року 13 год. 05 хв. № 2а-12241/12/2670

Суддя Окружного адміністративного суду міста Києва Данилишин В.М. розглянув у порядку скороченого провадження адміністративну справу за позовом прокурора Святошинського району міста Києва в інтересах держави в особі управління Пенсійного фонду України в Святошинському районі міста Києва до товариства з обмеженою відповідальністю "Союз Агроресурс" про стягнення з відповідача коштів.

ОБСТАВИНИ СПРАВИ:

До Окружного адміністративного суду міста Києва 06 вересня 2012 року надійшов позов прокурора Святошинського району міста Києва (також далі за текстом - прокурор) в інтересах держави в особі управління Пенсійного фонду України в Святошинському районі міста Києва (також далі за текстом - позивач) до товариства з обмеженою відповідальністю "Союз Агроресурс" (також далі за текстом - відповідач) про стягнення з відповідача заборгованості зі сплати єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування у розмірі 12309,00 грн.

В обґрунтування позову прокурор зазначив, що за відповідачем обліковується заборгованість зі сплати єдиного внеску у вказаному розмірі, яка на даний час залишається не погашеною.

Ухвалою суду від 10 вересня 2012 року відкрито скорочене провадження в адміністративній справі на підставі п. 4 ч. 1 ст. 183-2 Кодексу адміністративного судочинства України (також далі за текстом - КАС України) .

Оцінивши докази, які є у справі, за своїм внутрішнім переконанням, що ґрунтується на їх безпосередньому, всебічному, повному та об'єктивному дослідженні, суд -

ВСТАНОВИВ:

Відповідач (ідентифікаційний код 34834393) як юридична особа зареєстрований Святошинською районною в місті Києві державною адміністрацією та як страхувальник, який сплачує єдиний внесок на загальнообов'язкове державне соціальне страхування, перебуває на обліку в управлінні Пенсійного фонду України в Святошинському районі міста Києва.

На час звернення до суду з позовом за відповідачем обліковується заборгованість (недоїмка) зі сплати єдиного внеску у розмірі 12309,00 грн., яка виникла за наступних обставин.

Так, відповідно до п.п. 2, 6 ст. 1, ч. 1 ст. 12 Закону України "Про збір та облік єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування" (також далі за текстом - Закон) , який набрав чинності з 01 січня 2011 року, єдиний внесок на загальнообов'язкове державне соціальне страхування (далі - єдиний внесок) - консолідований страховий внесок, збір якого здійснюється до системи загальнообов'язкового державного соціального страхування в обов'язковому порядку та на регулярній основі з метою забезпечення захисту у випадках, передбачених законодавством, прав застрахованих осіб та членів їхніх сімей на отримання страхових виплат (послуг) за діючими видами загальнообов'язкового державного соціального страхування.

Недоїмка - сума єдиного внеску, своєчасно не нарахована та/або не сплачена у строки, встановлені цим Законом, обчислена територіальними органами Пенсійного фонду України у випадках, передбачених цим Законом.

Завданнями Пенсійного фонду є забезпечення збору єдиного внеску, ведення обліку надходжень від його сплати та здійснення контролю за сплатою єдиного внеску.

Згідно з ч.ч. 3, 8, 12 ст. 9 Закону, обчислення єдиного внеску територіальними органами Пенсійного фонду у випадках, передбачених цим Законом, здійснюється на підставі актів перевірки правильності нарахування та сплати єдиного внеску, звітності, що подається платниками до територіальних органів Пенсійного фонду, бухгалтерських та інших документів, що підтверджують суми виплат (доходу), на суми яких (якого) відповідно до цього Закону нараховується єдиний внесок.

Платники єдиного внеску зобов'язані сплачувати єдиний внесок, нарахований за відповідний базовий звітний період, не пізніше 20 числа місяця, що настає за базовим звітним періодом, крім гірничих підприємств, які зобов'язані сплачувати єдиний внесок, нарахований за відповідний базовий звітний період, не пізніше 28 числа місяця, що настає за базовим звітним періодом.

Єдиний внесок підлягає сплаті незалежно від фінансового стану платника.

Згідно з ч. 2, 3, 4 ст. 25 Закону, у разі виявлення своєчасно не сплачених сум страхових внесків платники єдиного внеску зобов'язані самостійно обчислити ці внески і сплатити їх з нарахуванням пені в порядку і розмірах, визначених цією статтею.

Суми недоїмки стягуються з нарахуванням пені та застосуванням штрафів.

Територіальний орган Пенсійного фонду у порядку, за формою і в строки, встановлені Пенсійним фондом за погодженням з центральним органом виконавчої влади у сфері праці та соціальної політики, надсилає платникам єдиного внеску, які мають недоїмку, вимогу про її сплату.

З наявних у матеріалах справи документів вбачається, що 08 червня 2012 року позивачем складено вимогу № Ю-238, відповідно до якої загальний розмір заборгованості платника єдиного внеску станом на 01 червня 2012 року складає 12309,00 грн.

На час звернення до суду з позовом вказана вимога відповідачем не оскаржена, заборгованість у вказаному розмірі залишається непогашеною.

Згідно з ч.ч. 1, 2 ст. 71 КАС України, кожна сторона повинна довести ті обставини, на яких ґрунтуються її вимоги та заперечення, крім випадків, встановлених ст. 72 цього Кодексу.

В адміністративних справах про протиправність рішень, дій чи бездіяльності суб'єкта владних повноважень обов'язок щодо доказування правомірності свого рішення, дії чи бездіяльності покладається на відповідача, якщо він заперечує проти адміністративного позову.

За переконанням суду, прокурор та позивач надали достатньо належних доказів на підтвердження обставин, якими обґрунтовується позов.

Відповідач будь-яких заперечень проти позову та доказів, які у нього є, до суду не надав.

На підставі викладених положень та обставин, суд прийшов до висновку, що позов прокурора Святошинського району міста Києва в інтересах держави в особі управління Пенсійного фонду України в Святошинському районі міста Києва до товариства з обмеженою відповідальністю "Союз Агроресурс" про стягнення з відповідача коштів є обґрунтованим та таким, що підлягає задоволенню повністю.

Відповідно до ч. 2 ст. 94 КАС України, якщо судове рішення ухвалене на користь сторони - суб'єкта владних повноважень, суд присуджує з іншої сторони всі здійснені нею документально підтверджені судові витрати, пов'язані із залученням свідків та проведенням судових експертиз. У зв'язку з ухваленням судового рішення на користь суб'єкта владних повноважень та відсутністю з його сторони судових витрат, пов'язаних із залученням свідків та проведенням судових експертиз, судові витрати стягненню з відповідача не підлягають.

Керуючись ст.ст. 7-11, 69-71, 86, 94, 158-163, 167, 183-2, 256 КАС України, суд -

ПОСТАНОВИВ:

1. Задовольнити повністю позов прокурора Святошинського району міста Києва в інтересах держави в особі управління Пенсійного фонду України в Святошинському районі міста Києва до товариства з обмеженою відповідальністю "Союз Агроресурс" про стягнення з відповідача коштів.

2. Стягнути із товариства з обмеженою відповідальністю "Союз Агроресурс" (ідентифікаційний код 34834393, місцезнаходження: 03179, м. Київ, вул. Прилужна, 14-А, кв. 80) на користь держави в особі управління Пенсійного фонду України в Святошинському районі міста Києва (р/р 256053012612 у Головному управлінні Ощадбанку по місту Києву та Київській області, МФО 322669, код ЄДРПОУ 22869431) заборгованість зі сплати єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування у розмірі 12309,00 грн. (Дванадцять тисяч триста дев'ять гривень 00 копійок).

3. Постанова підлягає негайному виконанню.

4. Копії постанови направити (вручити) сторонам та прокурору у порядку та строки, передбачені ст. 167 КАС України.

Згідно зі ст.ст. 185, 186 КАС України, постанова може бути оскаржена шляхом подання до Київського апеляційного адміністративного суду через Окружний адміністративний суд міста Києва апеляційної скарги протягом десяти днів з дня отримання копії постанови. Копія апеляційної скарги одночасно надсилається особою, яка її подає, до Київського апеляційного адміністративного суду.

Відповідно до ст. 254 КАС України, постанова набирає законної сили після закінчення строку подання апеляційної скарги, встановленого цим Кодексом, якщо таку скаргу не було подано. У разі подання апеляційної скарги судове рішення, якщо його не скасовано, набирає законної сили після повернення апеляційної скарги, відмови у відкритті апеляційного провадження або набрання законної сили рішенням за наслідками апеляційного провадження .

Суддя В.М. Данилишин

Дата ухвалення рішення31.10.2012
Оприлюднено06.11.2012
Номер документу27237774
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —2а-12241/12/2670

Постанова від 31.10.2012

Адміністративне

Окружний адміністративний суд міста Києва

Данилишин В.М.

Ухвала від 10.09.2012

Адміністративне

Окружний адміністративний суд міста Києва

Данилишин В.М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні