Ухвала
від 02.11.2012 по справі 2020/7659/2012
КОМІНТЕРНІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.ХАРКОВА

Комінтернівський районний суд м.Харкова

Провадження № 2/2020/2213/2012 Справа № 2020/7659/2012

У Х В А Л А

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

02 листопада 2012 року

Комінтернівський районний суд м. Харкова в складі:

головуючого судді - Курганникової О. А.

за участю секретаря судового засідання - Люленко Т.В.

розглянувши у відкритому судовому засіданні у залі суду в м. Харкові клопотання представника Товариства з обмеженою відповідальністю "Квітень-Харків", ОСОБА_1 про прийняття зустрічного позову по цивільній справі за позовом ОСОБА_2 до ОСОБА_3, Товариства з обмеженою відповідальністю "Квітень-Харків"в особі директора ОСОБА_4, 3-я особа: Відкрите акціонерне товариство Національна акціонерна страхова компанія "Оранта" про відшкодування шкоди, завданої внаслідок дорожньо-транспортної пригоди, -

в с т а н о в и в:

ОСОБА_2 звернувся до суду з позовом до ОСОБА_3, ТОВ "Квітень"в особі директора ОСОБА_4, 3-я особа: Відкрите акціонерне товариство Національна акціонерна страхова компанія "Оранта" про відшкодування шкоди, завданої внаслідок дорожньо-транспортної пригоди, в якому просить стягнути з ТОВ "Квітень", як власника об'єкту підвищеної небезпеки, на мою користь 32133,66 грн. відшкодування матеріальної шкоди; стягнути з ОСОБА_3 на користь позивача 15000 грн. відшкодування моральної шкоди.

До суду надійшов зустрічний позов Товариства з обмеженою відповідальністю "Квітень-Харків" до Відкрите акціонерне товариство Національна акціонерна страхова компанія "Оранта" в особі Харківської обласної дирекції НАСК "Оранта", 3-ті особи: ОСОБА_2, ОСОБА_3 про зобов'язання виконати умови договору в якому просить зобов'язати Відкрите акціонерне товариство Національна акціонерна страхова компанія "Оранта" виконати умови договору обов'язкового страхування цивільно -правової відповідальності власників наземних транспортних засобів № УБ/808913 від 31 січня 2011 року, щодо виплати страхового відшкодування потерпілій стороні, а саме ОСОБА_2, у повному розмірі.

Вислухавши думку представника ТОВ "Квітень-Харків", ОСОБА_1, думку сторін по справі, дослідивши матеріали справи, суд приходить до висновку, що клопотання представника ТОВ "Квітень-Харків", ОСОБА_1 задоволенню не підлягає.

Відповідно до положень ч. 2 ст. 123 ЦПК України зустрічний позов приймається до спільного розгляду з первісним позовом, якщо обидва позови взаємопов'язані і спільний їх розгляд є доцільним, зокрема, коли вони виникають з одних правовідносин, або коли вимоги за позовами можуть зараховуватися, або коли задоволення зустрічного позову може виключити повністю або частково задоволення первісного позову.

Пред'явлений первісний позов та зустрічний позов не взаємопов'язані між собою та правовідносини, які виникли між сторонами є різними. Тому сумісний розгляд вимог є не доцільним, оскільки лише затягне розгляд справи.

Відмова у прийнятті зустрічного позову Товариства з обмеженою відповідальністю "Квітень-Харків" до Відкрите акціонерне товариство Національна акціонерна страхова компанія "Оранта" в особі Харківської обласної дирекції НАСК "Оранта", 3-ті особи: ОСОБА_2, ОСОБА_3 про зобов'язання виконати умови договору з самостійними вимогами не перешкоджає подальшому розгляду справи по суті, а також не позбавляє його права звернутись до суду з відповідною позовною заявою в установленому законом порядку.

Керуючись ст. 123 ЦПК України, суд -

у х в а л и в :

Відмовити в задоволені клопотання представника Товариства з обмеженою відповідальністю "Квітень-Харків", ОСОБА_1 про прийняття зустрічного позову по цивільній справі за позовом ОСОБА_2 до ОСОБА_3, Товариства з обмеженою відповідальністю "Квітень-Харків"в особі директора ОСОБА_4, 3-я особа: Відкрите акціонерне товариство Національна акціонерна страхова компанія "Оранта" про відшкодування шкоди, завданої внаслідок дорожньо-транспортної пригоди.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя -О. А. Курганникова

Дата ухвалення рішення02.11.2012
Оприлюднено19.11.2012
Номер документу27270055
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —2020/7659/2012

Рішення від 09.11.2012

Цивільне

Комінтернівський районний суд м.Харкова

Курганникова О. А.

Рішення від 09.11.2012

Цивільне

Комінтернівський районний суд м.Харкова

Курганникова О. А.

Ухвала від 02.11.2012

Цивільне

Комінтернівський районний суд м.Харкова

Курганникова О. А.

Ухвала від 19.10.2012

Цивільне

Комінтернівський районний суд м.Харкова

Курганникова О. А.

Ухвала від 27.08.2012

Цивільне

Комінтернівський районний суд м.Харкова

Курганникова О. А.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні