Ухвала
від 05.11.2012 по справі 5009/4064/12
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ЗАПОРІЗЬКОЇ ОБЛАСТІ

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД

Запорізької області

УХВАЛА

про повернення заяви про порушення справи про банкрутство

05.11.12 Справа № 5009/4064/12

м. Запоріжжя

Суддя Кричмаржевський В .А ., розглянувши заяву Управління Пенсійного фонду України в Ленінському районі міста Запоріжжя та додані до неї матеріали про порушення справи про банкрутство Товариства з обмеженою відповідальністю "НПКФ "Сервис-Универсал", м. Запоріжжя, код з ЄДР - 35421571, -

Установив :

До господарського суду Запорізької області в порядку статті 52 Закону України «Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом»звернулось Управління Пенсійного фонду України в Ленінському районі міста Запоріжжя із заявою про порушення справи про банкрутство Товариства з обмеженою відповідальністю "НПКФ "Сервис-Универсал".

Заявник просить порушити провадження у справі про банкрутство ТОВ "НПКФ "Сервис-Универсал" та визнати його кредитором у справі у зв'язку з тим, що у боржника перед ним існує заборгованість у розмірі -10786грн.44коп.

Заява мотивована тим, що ТОВ "НПКФ "Сервис-Универсал", м.Запоріжжя, відсутній за місцезнаходженням та має заборгованість перед заявником.

Розглянувши заяву та додані до неї матеріали, суд вважає заяву про порушення справи про банкрутство такою, що підлягає поверненню заявникові, враховуючи наступне.

Згідно із ч. 1 статті 5 Закону України «Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом»провадження у справах про банкрутство регулюється цим Законом, Господарським процесуальним кодексом України, іншими законодавчими актами України.

Відповідно до ч. 1 статті 9 Закону України «Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом»суддя не пізніше п'яти днів з дня надходження повертає заяву про порушення справи про банкрутство і додані до неї документи без розгляду, про що виносить ухвалу, якщо: заяву підписано особою, яка не має права її підписувати, або особою, посадове становище якої не вказано; з інших підстав, передбачених статтею 63 Господарського процесуального кодексу України, з урахуванням вимог цього Закону.

Частиною 1 статті 63 Господарського процесуального кодексу України (далі за текстом -ГПК України) встановлено, що суддя повертає позовну заяву і додані до неї документи без розгляду, якщо позовну заяву підписано особою, яка не має права її підписувати, або особою, посадове становище якої не вказано.

Заява УПФУ в Ленінському районі міста Запоріжжя підписана начальником управління Галіною О.О., проте до самої заяви не додано документального доказу, який свідчив би про те, що вказана особа обіймає посаду начальника управління (наказ, розпорядження, витяг з ЄДР тощо) та має право підпису заяв, що подаються до суду (Положення про управління Пенсійного фонду України в районах, містах і районах у містах).

Відповідно до статті 33 ГПК України кожна сторона повинна довести ті обставини, на які вона посилається як на підставу своїх вимог і заперечень.

Статтею 34 ГПК України встановлено, що обставини справи, які відповідно до законодавства повинні бути підтверджені певними засобами доказування, не можуть підтверджуватись іншими засобами доказування.

Відповідно до частини 2 статті 36 ГПК України письмові докази подаються в оригіналі або в належним чином засвідченій копії .

Порядок засвідчення копій, що подаються до суду, встановлений пунктом 5.27 Національного стандарту України ДСТУ 4163-2003 "Уніфікована система організаційно-розпорядчої документації", затвердженого Наказом Держспоживстандарту України № 55 від 07.04.2003р.

Зокрема, готуючи та оформлюючи документи, заявник згідно з вказаним стандартом відмітку про засвідчення копії документа повинен складати зі слів : "Згідно з оригіналом", назви посади, особистого підпису особи, яка засвідчує копію, її ініціалів та прізвища, дати засвідчення копії .

Всупереч зазначеному заявник подав до суду окремі копії документів , які належним чином незасвідчені , що, по суті, перешкоджає порушенню провадження у справі, оскільки у суду відсутні належні докази, на яких має грунтуватись висновок про законність порушення провадження у справі про банкрутство.

Так, заявником взагалі не засвідчені копії свідоцтва про державну реєстрацію юридичної особи (боржника) серії А01 № 021953, листа ТОВ "ЗМБТІ" № 11875 від 27.06.2012р. та довідки Ленінського ВДВС Запорізького МУЮ № 15-9354 від 10.04.2012р.

Порушення провадження у справі про банкрутство передбачає настання певних правових наслідків та обмежень для боржника (введення мораторію на задоволення вимог кредиторів, заборона здійснення певних дій боржником тощо), а тому ухвала господарського суду про порушення провадження у справі має ґрунтуватися на належних, безсумнівних доказах та доведених обставинах.

Оскільки заявником у належний спосіб не доведено тих обставин, на які він посилається, а у господарського суду на цій стадії відсутня можливість встановити їх, заява підлягає поверненню без розгляду за зазначених вище підстав.

Керуючись статтями 5 та 9 Закону України «Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом», статтями 4 1 , 4 5 , 63 та 86 Господарського процесуального кодексу України, суд -

Ухвалив :

Повернути заяву Управління Пенсійного фонду України в Ленінському районі міста Запоріжжя та додані до неї матеріали про порушення справи про банкрутство Товариства з обмеженою відповідальністю "НПКФ "Сервис-Универсал", м. Запоріжжя, код з ЄДР - 35421571, без розгляду.

Копію ухвали надіслати: УПФУ в Ленінському районі м. Запоріжжя, ТОВ "НПКФ "Сервис-Универсал", м. Запоріжжя.

Додаток на адресу заявника: заява №6840/12 від 25.10.2012р. із доданими документами усього на 17 арк.

Суддя В.А. Кричмаржевський

СудГосподарський суд Запорізької області
Дата ухвалення рішення05.11.2012
Оприлюднено08.11.2012
Номер документу27295610
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —5009/4064/12

Ухвала від 05.11.2012

Господарське

Господарський суд Запорізької області

Кричмаржевський В.А.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні