Постанова
від 01.11.2012 по справі 1170/2а-3330/12
КІРОВОГРАДСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

Україна КІРОВОГРАДСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД -------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

П О С Т А Н О В А

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

01 листопада 2012 року Справа № 1170/2а-3330/12

Кіровоградський окружний адміністративний суд у складі головуючої судді Нагібіної Г.П. розглянув о 09 годині 00 хвилин у порядку скороченого провадження адміністративну справу за позовом Кіровоградської об'єднаної державної податкової інспекції Кіровоградської області Державної податкової служби до приватної фірми «Діана І Т»про припинення юридичної особи.

Кіровоградська об'єднана державна податкова інспекція Кіровоградської області Державної податкової служби (далі -позивач) звернулась до Кіровоградського окружного адміністративного суду з позовом, в якому просить суд припинити приватну фірму «Діана І Т»(далі -відповідач).

Позовні вимоги обґрунтовано тим, що до Єдиного державного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб -підприємців внесено запис про відсутність відповідача за вказаним його місцезнаходженням, що є підставою для припинення юридичної особи.

До суду з адреси, зазначеної у Єдиному державному реєстрі юридичних осіб та фізичних осіб -підприємців, повернулось поштове відправлення з копією ухвали про відкриття скороченого провадження для відповідача з відміткою відділення поштового зв'язку про неможливість вручення (а.с. 22).

Частиною одинадцятою статті 35 Кодексу адміністративного судочинства України від 06.07.2005 р. № 2747-IV (далі -КАС України) встановлено, що розписку про одержання повістки (повістку у разі неможливості вручити її адресату чи відмови адресата її одержати) належить негайно повернути до адміністративного суду. У разі повернення поштового відправлення із повісткою, яка не вручена адресату з незалежних від суду причин, вважається, що така повістка вручена належним чином.

Дослідивши матеріали справи, суд дійшов висновку про обґрунтованість позовних вимог з наступних підстав.

Приватна фірма «Діана І Т»зареєстрована як юридична особа 12.06.1998 року, що підтверджується наявною у матеріалах справи копією свідоцтва про державну реєстрацію юридичної особи (а.с. 9), витягом з Єдиного державного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб -підприємців (а.с. 18 -19).

Пунктом 20.1.12 статті 20 Податкового кодексу України від 02.12.2010 року № 2755-VI передбачено право органів державної податкової служби у випадках, встановлених законом, звертатися до суду щодо припинення юридичної особи та припинення підприємницької діяльності фізичною особою - підприємцем та/або про визнання недійсними установчих (засновницьких) документів суб'єктів господарювання.

Відповідно до частини першої статті 33 Закону України «Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб -підприємців»від 15.05.2003 року N 755-IV ( далі -Закон № 755-IV) юридична особа припиняється в результаті передання всього свого майна, прав та обов'язків іншим юридичним особам - правонаступникам у результаті злиття, приєднання, поділу, перетворення (реорганізації) або в результаті ліквідації за рішенням, прийнятим засновниками (учасниками) юридичної особи або уповноваженим ними органом, за судовим рішенням або за рішенням органу державної влади, прийнятим у випадках, передбачених законом.

Згідно з абзацом шостим частини другої статті 38 Закону № 755-IV підставою для постановлення судового рішення щодо припинення юридичної особи, що не пов'язано з банкрутством юридичної особи, є наявність в Єдиному державному реєстрі запису про відсутність юридичної особи за вказаним її місцезнаходженням.

Відповідно до спеціального витягу з Єдиного державного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб -підприємців станом на день розгляду справи у суді щодо відповідача внесено запис про відсутність підприємства за місцезнаходженням (а.с. 18-19).

Згідно з довідкою Кіровоградської ОДПІ Кіровоградської області ДПС у відповідача податковий борг відсутній (а.с. 12).

З огляду на те, що відносно відповідача на час судового розгляду справи до Єдиного державного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб -підприємців внесено запис про його відсутність за місцезнаходженням, суд вважає позовні вимоги обґрунтованими, тому адміністративний позов підлягає задоволенню у повному обсязі.

Суд не має можливості визначити склад ліквідаційної комісії у відповідності до вимог статті 38 Закону України «Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб -підприємців», оскільки позивачем не зазначено персоніфікований склад ліквідаційної комісії.

Відповідно до частини четвертої статті 94 КАС України у справах, в яких позивачем є суб'єкт владних повноважень, а відповідачем - фізична чи юридична особа, судові витрати, здійснені позивачем, з відповідача не стягуються.

Керуючись статтями 17, 94, 158-162, 167, 183-2, 256 Кодексу адміністративного судочинства України, суд,

П О С Т А Н О В И В:

Адміністративний позов Кіровоградської об'єднаної державної податкової інспекції Кіровоградської області Державної податкової служби до приватної фірми «Діана І Т» про припинення юридичної особи задовольнити повністю.

Припинити приватну фірму «Діана І Т»(ідентифікаційний код юридичної особи 24714968).

Постанову суду направити сторонам та державному реєстратору виконавчого комітету Кіровоградської міської ради для виконання вимог статті 38 Закону України «Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб -підприємців».

Постанова суду набирає законної сили у порядку, встановленому статтею 254 КАС України.

Постанова суду за результатами скороченого провадження може бути оскаржена до Дніпропетровського апеляційного адміністративного суду через Кіровоградський окружний адміністративний суд шляхом подачі в десятиденний строк з дня отримання її копії апеляційної скарги.

Постанова суду, прийнята у порядку скороченого провадження, виконується негайно.

Суддя Кіровоградського окружного

адміністративного суду Г.П. Нагібіна

Дата ухвалення рішення01.11.2012
Оприлюднено12.11.2012
Номер документу27351072
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —1170/2а-3330/12

Ухвала від 11.10.2012

Адміністративне

Кіровоградський окружний адміністративний суд

Г.П. Нагібіна

Постанова від 01.11.2012

Адміністративне

Кіровоградський окружний адміністративний суд

Г.П. Нагібіна

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні