Постанова
від 14.11.2006 по справі 31/321-06-9348а
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ОДЕСЬКОЇ ОБЛАСТІ

31/321-06-9348А

                   

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ОДЕСЬКОЇ ОБЛАСТІ


ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

ПОСТАНОВА

"14" листопада 2006 р. Справа  № 31/321-06-9348А

Позивач: Центр зайнятості Малиновського району м. Одеси

Відповідач: ВАТ „Авіакомпанія „Одеські авіалінії”  

про стягнення 16 926 грн. 55 коп.   

                                                                       Суддя Господарського суду

Одеської області Лєсогоров В.М.

Секретар судового засідання

Возна І.М.

Представники:

від позивача: Блонська К.В. –по довіреності

від відповідача: не з'явився

Суть спору:  про стягнення 16 926 грн. 55 коп. до яких входять недоїмка по страховим внескам та пеня.

Представник позивача позов підтримала.

Матеріалами справи встановлено:

Відповідно до акту перевірки від 24.03.2006 року, відповідач має заборгованість перед Фондом загальнообов'язкового державного соціального страхування України на випадок безробіття по страховим внескам з урахуванням пені в сумі 16 926 грн. 55 коп., за період з 01.01.2004 року по 28.02.2006 року.

Акт перевірки підписаний керівником та головним бухгалтером відповідача.

Відповідно до Закону України «Про загальнообов'язкове державне соціальне страхування на випадок безробіття»- Ст. 38. Роботодавець несе відповідальність за несвоєчасність реєстрації як платник страхових внесків, несвоєчасність сплати та неповну сплату страхових внесків, у тому числі страхових внесків, що сплачують застраховані особи через рахунки роботодавців. У разі несвоєчасної сплати страхових внесків страхувальниками, у тому числі через ухилення від реєстрації як платника страхових внесків, або неповної їх сплати страхувальники сплачують суму донарахованих  контролюючим органом страхових внесків (недоїмки), штраф та пеню. Пеня обчислюється виходячи з 120 відсотків облікової ставки Національного банку України, що діяла на момент сплати, нарахованої на повну суму недоїмки (без урахування  штрафів) за весь її строк. Строк давності у разі стягнення страхових внесків, пені та фінансових санкцій, передбачених цією статтею, не застосовується.

Відповідно до Інструкції «Про порядок обчислення і сплати внесків на загальнообов'язкове державне соціальне страхування на випадок безробіття та обліку їх надходження до Фонду загальнообов'язкового державного соціального страхування України на випадок безробіття»затвердженою наказом Міністерства праці та соціальної політики України від 18.12.2000 року № 339, зареєстрованою в Міністерстві юстиції України 16 січня 2001 року за № 30/5221 (надалі –інструкція) - 7.1. Контроль за правильним нарахуванням, своєчасним і повним перерахуванням та надходженням страхових  внесків  здійснюється центрами зайнятості шляхом проведення планових перевірок. Позапланові перевірки здійснюються у разі реорганізації, зміни місцезнаходження або ліквідації підприємства, установи, організації. 7.4. За результатами перевірки складається акт у двох примірниках і підписується особами, які проводили перевірку, керівником і головним бухгалтером страхувальника. Один примірник акта передається під розписку керівникові або головному бухгалтеру страхувальника, інший  залишається в центрі зайнятості, який проводив перевірку. В акті зазначається: за який період проведено перевірку, які виявлено порушення при нарахуванні і сплаті страхових внесків. На виявлені під час перевірки суми коштів, на які платником не нараховано страхові внески, за актом перевірки страхові внески донараховуються із сумою пені та штрафу, а до винних посадових осіб застосовуються санкції відповідно до чинного законодавства. За наявності заперечень чи зауважень щодо змісту акта перевірки з боку страхувальника  його керівник або головний бухгалтер підписують акт із зауваженнями у письмовій формі, що подається центру зайнятості, який проводив перевірку. Зауваження до акта перевірки розглядаються центрами зайнятості вищого рівня. 9.1. Роботодавець несе  відповідальність за несвоєчасність реєстрації як платник страхових внесків,  несвоєчасність сплати та неповну сплату страхових внесків, у тому числі страхових внесків, що сплачують застраховані особи через рахунки роботодавців. У разі     несвоєчасної сплати страхових внесків страхувальниками, у тому числі через ухилення від реєстрації як платника страхових внесків, або неповної їх сплати страхувальники сплачують суму донарахованих контролюючим органом страхових внесків (недоїмки), штраф та пеню.

На підставі викладеного позов підлягає задоволенню в зв'язку із його доказаністю.

Слід також указати, що страхові внески до Фонду не входять до складу податкових зобов?язань відповідача оскільки  Закон України «Про загальнообов'язкове державне соціальне страхування на випадок безробіття»не з?являється податковим, що виходить з його змісту, крім того страхові внески до соціальних фондів не включені у систему оподаткування яка визначена Законом України «Про систему оподаткування».

          Судові витрати у справі відсутні.

Керуючись ст.ст. 94, 158 –163 КАС України, суд,

ПОСТАНОВИВ:

Позов задовольнити.

Стягнути з ВАТ „Авіакомпанія „Одеські авіалінії” код 01131508 (м. Одеса, аеропорт Одеса) на користь Фонду загальнообов?язкового державного соціального страхування України на випадок безробіття в особі Центр зайнятості Малиновського району м. Одеси код 24528674 (м. Одеса, вул. Балківська, 197) –недоїмку та пеню на загальну суму 16 926 грн. 55 коп.   

Постанова може бути оскаржена в апеляційному порядку відповідно до ст. 186 КАС України.

Постанова набирає законної сили в порядку ст. 254 КАС України.

Суддя                                                                       Лєсогоров В.М.

Дата ухвалення рішення14.11.2006
Оприлюднено28.08.2007
Номер документу273643
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —31/321-06-9348а

Ухвала від 18.11.2013

Господарське

Господарський суд Одеської області

Лєсогоров В. М.

Ухвала від 08.11.2013

Господарське

Господарський суд Одеської області

Демешин О.А.

Постанова від 14.11.2006

Господарське

Господарський суд Одеської області

Лєсогоров В.М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні