Рішення
від 15.12.2008 по справі 14/619-07
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД СУМСЬКОЇ ОБЛАСТІ

14/619-07

  

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД СУМСЬКОЇ ОБЛАСТІ

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

РІШЕННЯ

15.12.08           Справа № 14/619-07.

за позовом: Виробничо-комерційного підприємства “Спектр-СІП” (у формі                      товариства з обмеженою відповідальністю)

до відповідача: Дочірнього підприємства „Сумський лісгосп”

за участю третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору на боці відповідача – відкритого акціонерного товариства "Київ – Дніпровське міжгалузеве підприємство промислового залізничного транспорту" в особі Сумської філії

про стягнення  36 606 грн. 36 коп.

                                                                                                      Суддя Миропольський С. О.

Представники сторін:

Від позивача: не прибув

Від відповідача: Обозний І.В.

Від третьої особи: Хвостик Т.В.

В судовому засіданні приймала участь секретар судового засідання Т.М.Міщенко

Суть спору: позивач подав позовну заяву про стягнення з відповідача 36606 грн. 36 коп. збитків, які виникли в зв'язку з невиконанням відповідачем умов договору № 116 від 17.11.06р., згідно якого відповідач зобов'язувався забезпечувати пропуск на свою територію залізничних вагонів та приймати їх в комерційному та технічному стані, повідомляти про закінчення вантажних операцій, про готовність вагонів до прибирання, проводити оплату транспортних послуг за фактично перевезені тони, відроблені локомотиво–часи на маневровій роботі, не пов'язані з поданням, прибиранням вагонів та повідомленням  про надання вагонів по виставленому рахунку на підставі відомості плати за користування вагонами.

З боку представників сторін в судовому засіданні додаткових заяв та клопотань не надходило.

Розглянувши матеріали справи, заслухавши пояснення представників, вивчивши подані сторонами докази, суд приходить до висновку, що позовні вимоги не підлягають задоволенню, виходячи з наступного:

Між Виробничо-комерційним підприємством “Спектр-СІП” ТОВ та Державним підприємством “Сумський лісгосп”07.11.2006 р. був укладений договір № 116 на подання та прибирання вагонів. Відповідно до розділу 2 договору “Виконавець”(позивач) здійснює для “Підприємства”(відповідача) подання вагонів з прийомо-відправних колій “Виконавця” на навантажувально-розвантажувальний фронт “Підприємства” і назад; розстановку вагонів по фронтам навантаження-вивантаження, їх перестановку локомотивом “Виконавця” та інші маневрові роботи, не пов‘язані в часі з поданням вагонів. Відповідач, в свою чергу, проводить оплату транспортних послуг “Виконавця” за фактично перевезені тони, відроблені локомотиво-часи на маневровій роботі, не пов‘язані з поданням, прибиранням вагонів та повідомлення про подання вагонів по виставленому рахунку на підставі відомості плати з користування вагонами.

Обґрунтовуючи позовні вимоги позивач зазначає, що з квітня 2007 року в порушення умов договору та ст. ст. 526, 610 ЦК  України, ст. 218 ГК України відповідач в односторонньому порядку, без офіційного попередження відмовився від виконання господарських зобов'язань, взятих за договором № 116 від 07.11.2006 року на подання та прибирання вагонів, що виразилось у відмові від послуг згідно договору, припиненні замовлень послуг по подачі та забиранню вагонів, несплаті рахунків за надані послуги, що завдало та продовжує завдавати шкоду у вигляді ненадходження очікуваних та прогнозованих доходів від господарської діяльності.

Як вбачається з матеріалів справи № 2/451-07 пов'язаною з цією справою рішенням від 27.11.207 року по зазначеній справі у задоволені первісного позову було відмовлено, а зустрічний позов було задоволено, зазначене рішення було залишене в силі постановою Харківського апеляційного господарського суду від 23.01.2008 року.

З приписів п. ст. 35 Господарського процесуального кодексу України факти, встановлені рішенням господарського суду (іншого органу, який вирішує господарські) під час розгляду однієї справи, не доводяться знову при вирішенні інших спорів, в яких беруть участь ті самі сторони.        

Враховуючи викладене суд дійшов висновку, що позовні вимоги безпідставні та необґрунтовані, тому не підлягають задоволенню.    

Враховуючи викладене, керуючись ст. ст. 44, 49, 82-85 ГПК України, суд

ВИРІШИВ:

У задоволенні позову - відмовити.

    

СудГосподарський суд Сумської області
Дата ухвалення рішення15.12.2008
Оприлюднено21.01.2009
Номер документу2746006
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —14/619-07

Рішення від 15.12.2008

Господарське

Господарський суд Сумської області

Миропольський С.О.

Ухвала від 02.12.2008

Господарське

Господарський суд Сумської області

Гудим В.Д.

Ухвала від 20.12.2007

Господарське

Господарський суд Сумської області

Гудим В.Д.

Ухвала від 10.12.2007

Господарське

Господарський суд Сумської області

Гудим В.Д.

Ухвала від 01.11.2007

Господарське

Господарський суд Сумської області

Миропольський С.О.

Ухвала від 18.10.2007

Господарське

Господарський суд Сумської області

Миропольський С.О.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні