Ухвала
від 13.11.2012 по справі 12/8-б-09
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ХЕРСОНСЬКОЇ ОБЛАСТІ

cpg1251

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ХЕРСОНСЬКОЇ ОБЛАСТІ

73000, м.Херсон, вул. Горького, 18

тел. /0552/ 49-31-78, 42-06-22, 32-11-36


УХВАЛА

"13" листопада 2012 р. Справа № 12/8-Б-09

Господарський суд Херсонської області у складі судді Пінтеліної Т.Г. при секретарі Довгань О.І., розглянувши справу порушену

за заявою: Чаплинської міжрайонної державної податкової інспекції

до: Селянського (фермерського) господарства "Альянс" місцезнаходження : смт. Чаплинка, Херсонської області, код ЄДРПУ 32505260

про визнання банкрутом

за участю представників:

від кредитора - Мандик В.А. дов. № 5592 від 08.11.2012 року - АТ "УкрСиббанк", представник Чаплинської МДПІ - не прибув

від боржника - ліквідатор арбітражний керуючий Глуховський О.Ю.

в с т а н о в и в:

Провадження у справі порушено ухвалою суду від 30.03.2009р., за правилами та ознаками ст. 52 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" - стосовно відсутнього боржника.

Постановою від 10.06.2009р. суд визнав селянське (фермерського) господарства «Альянс», банкрутом та відкрив відносно боржника ліквідаційну процедуру, ліквідатором банкрута призначено арбітражного керуючого Шахова Володимира Анатолійовича.

Ухвалою від 16.06.2011р. суд задовольнив скаргу АТ «Укрсиббанк», усунув ліквідатора Шахова В.А. від виконання ним своїх обов'язків ліквідатора у даній справі та призначив ліквідатором СФГ «Альянс»арбітражного керуючого Глуховського Олексія Юрієвича.

Ухвалами суду за клопотанням кредитора та ліквідатора боржника було продовжено строк ліквідаційної процедури банкрута та повноваження ліквідатора.

До суду надійшов звіт ліквідатора з клопотанням затвердити наданий звіт та припинити провадження у справі.

У судовому засіданні ліквідатор підтримав клопотання про затвердження звіту та припинення провадження у справі.

Представник ПАТ "УкрСиббанк" підтримав клопотання ліквідатора.

Від ініціюючого кредитора надійшло клопотання про розгляд справи без участі представника.

Діючи на підставі постанови господарського суду та Закону України „Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" ліквідатором виконано наступне.

Направлено повідомлення про визнання банкрутом відсутнього боржника усім державним органам які здійснюють контроль за правильністю та своєчасністю сплати податків і обов'язкових платежів.

На адресу ліквідатора надійшла кредиторська зава від ПАТ "Укрсиббанк" з кредиторськими вимогами до боржника. Вимоги кредитора розглянуті ліквідатором та включені до реєстру вимог кредиторів відповідно до черговості.

Ліквідатором направлено вимогу директору банкрута про передачу майнових активів та документації банкрута, направлений лист повернувся на адресу ліквідатора з відміткою пошти про відсутність адресанта за вказаною адресою. Ліквідатором не встановлено місцезнаходження керівника банкрута, у зв'язку з чим печатка та документація банкрута ліквідатору не передавалась.

Відповідно до наданих до заяви про порушення справи довідок державних органів реєстрації майнові активи за боржником не зареєстровано.

З матеріалів справи та звіту ліквідатора вбачається, що ліквідатором проведено у встановленому Законом порядку ліквідаційну процедуру банкрута, в ході якої ліквідаційну масу банкрута не виявлено

Враховуючи вищенаведене, ліквідатором банкрута були вжиті всі можливі заходи по виявленню майна банкрута та вірогідних кредиторів.

Задоволення вимог кредиторів в процедурі банкрутства селянського (фермерського) господарства «Альянс не відбувалось в зв'язку з відсутністю майна та коштів банкрута.

Господарський суд після заслуховування звіту ліквідатора та думки членів комітету кредиторів або окремих кредиторів може винести ухвалу про затвердження звіту та ліквідаційного балансу.

Ліквідатор зобов'язаний також повідомити державний орган з питань банкрутства про завершення ліквідаційної процедури.

Згідно статті 34 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом ", ліквідатор забезпечує належне оформлення, упорядкування та зберігання всіх, в тому числі фінансово-господарських, документів банкрута протягом ліквідаційної процедури, зобов'язаний забезпечити збереження архівних документів банкрута і за погодженням із спеціально уповноваженим центральним органом виконавчої влади у сфері архівної справи і діловодства або уповноваженою нею архівною установою, визначити місце їх подальшого зберігання.

Ліквідатор надав докази завершення ліквідаційної процедури - звіт про виконання повноважень, ліквідаційний баланс боржника, з клопотанням надані документи затвердити, провадження по справі припинити.

У урахуванням думки кредиторів суд приходить до висновку, що звіт ліквідатора підлягає затвердженню, провадження по справі припиненню.

Враховуючи вищенаведене та керуючись ст.ст.22-34, ст. 40 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом", ст. 86 Господарського процесуального кодексу України, суд

у х в а л и в:

1.Звіт ліквідатора та ліквідаційний баланс Селянського (фермерського) господарства "Альянс" смт. Чаплинка Херсонської області, код ЄДРПУ 32505260 затвердити.

2.Юридичну особу банкрута - Селянське (фермерське) господарство "Альянс", код ЄДРПОУ №32505260 ліквідувати та виключити з Єдиного державного реєстру підприємств і організацій України.

3. Згідно п.6 ст.31 цього Закону, вимоги не задоволені за відсутністю майна, вважаються погашеними.

4. Ухвалу направити: Чаплинській міжрайонній державній податковій інспекції, ПАТ "Укрсиббанк" , ліквідатору Глуховському О.Ю., відділу з питань банкрутства ГУЮ у Херсонській області, державному реєстратору (Чаплинській райдержадміністрації ), Чаплинській районній раді, ВДВС Чаплинського РУЮ, Херсонському облстатуправлінню.

Суддя Т.Г. Пінтеліна

СудГосподарський суд Херсонської області
Дата ухвалення рішення13.11.2012
Оприлюднено19.11.2012
Номер документу27479054
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —12/8-б-09

Ухвала від 13.11.2012

Господарське

Господарський суд Херсонської області

Пінтеліна Т.Г.

Ухвала від 13.12.2011

Господарське

Господарський суд Херсонської області

Пінтеліна Т.Г.

Ухвала від 24.11.2011

Господарське

Господарський суд Херсонської області

Пінтеліна Т.Г.

Ухвала від 09.11.2011

Господарське

Господарський суд Херсонської області

Пінтеліна Т.Г.

Ухвала від 16.06.2011

Господарське

Господарський суд Херсонської області

Пінтеліна Т.Г.

Ухвала від 26.05.2011

Господарське

Господарський суд Херсонської області

Пінтеліна Т.Г.

Ухвала від 15.04.2011

Господарське

Господарський суд Херсонської області

Пінтеліна Т.Г.

Постанова від 10.06.2009

Господарське

Господарський суд Херсонської області

Пінтеліна Т.Г.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні