Ухвала
від 07.11.2012 по справі 437/5741/12
СИНЕЛЬНИКІВСЬКИЙ МІСЬКРАЙОННИЙ СУД ДНІПРОПЕТРОВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 437/5741/12

Провадження № 6/437/78/12

У Х В А Л А

іменем України

07 листопада 2012 року м. Синельникове

Синельниківський міськрайонний суд Дніпропетровської області у складі:

головуючого -судді Порошиної О.О.

при секретарі -Ноздріній Н.О.

розглянувши подання державного виконавця відділу державної виконавчої служби Синельниківського міськрайонного управління юстиції ОСОБА_1 про тимчасове обмеження боржника у праві виїзду за межі України,-

В С Т А Н О В И В:

Заявник державний виконавець відділу державної виконавчої служби Синельниківського міськрайонного управління юстиції ОСОБА_1 звернулася до суду з поданням про тимчасове обмеження у праві виїзду за межі України ОСОБА_2, ІНФОРМАЦІЯ_1, який є керівником ТОВ «Революціонер», посилаючись на те, що 17.08.2012 року державним виконавцем ВДВС Синельниківського МРУЮ Дніпропетровської обласіті ОСОБА_1 на підставі виконавчого листа № 2-а-14723/09/0470 виданого 27.01.2011 року Дніпропетровським окружним адміністративним судом про стягнення з ТОВ «Революціонер», ЄДРПОУ 32930928, яке розташоване за адресою: Синельниківський район, с.Новогніде, вул.Фрунзе,14 на користь держави в особі Синельниківської МДПІ (м.Синельникове, вул.В.Інтернаціоналістів,2) залишок боргу у розмірі 32 710 грн. 67 коп., відкрито виконавче провадження ВП № 33915091.

Боржник ТОВ «Революціонер», керівником якого є ОСОБА_2 у строк встановлений державним виконавцем, добровільно суму боргу не сплатив, не надав відомсотей про свої доходи та майно, рахунки в банківських та фінансових установах, жодного разу не з»явився за викликом державного виконавця, переховується від державних виконавців та ухиляється від участі при вчиненні виконавчих дій, будь-який зв»язок з ним відсутній.

Враховуючи наявність у ТОВ «Революціонер»керівником якого є ОСОБА_2, ІНФОРМАЦІЯ_1 невиконаних зобов'язань по сплаті боргу, покладених на нього виконавчим листом Дніпропетровського окружного адміністративного суду, а також подальше ухилення боржника від виконання цих зобов'язань, просять тимчасово обмежити керівника ТОВ «Революціонер»ОСОБА_2, ІНФОРМАЦІЯ_1, паспорт серії АМ 380702 виданий Синельниківським МРВУ МВС України в Дніпропетровській області 03.04.2001 року, у праві виїзду за межі України з вилученням паспорту громадянина України для виїзду за кордон до виконання ним зобов'язань по сплаті суми боргу згідно виконавчого листа виданного 12.05.2010 року Дніпропетровським окружним адміністративним судом по справі № 2а-14723/09/0470 про стягнення з ТОВ «Революціонер», ЄДРПОУ 32930928, яке розташоване за адресою: Синельниківський район, с.Новогніде, вул.Фрунзе,14, керівником якого являється ОСОБА_2,ІНФОРМАЦІЯ_1, на користь держави в особі Синельниківської МДПІ (м.Синельникове, вул.В.Інтернаціоналістів,2) залишку боргу у розмірі 32 710 грн. 67 коп.

Відповідно до п.18 ч.3 ст.11 Закону України В«Про виконавче провадженняВ»державний виконавець має право у разі ухилення боржника від виконання зобов'язань, покладених на нього рішенням, звертатися до суду за встановленням тимчасового обмеження у праві виїзду боржника -фізичної особи за межі України -до виконання зобов'язань за рішенням.

Відповідно до ст..377-1 ЦПК України питання про тимчасове обмеження боржника- фізичної особи або керівника боржника -юридичної особи у праві виїзду за межі України при виконанні судових рішень та рішень інших органів (посадових осіб) вирішується судом за місцезнаходженням органу державної виконавчої служби за поданням державного виконавця, погодженим з начальником відділу державної виконавчої служби.

Суд негайно розглядає подання без виклику чи повідомлення сторін та інших заінтересованих осіб за участю державного виконавця.

Суд, дослідивши матеріали подання, приходить до наступного висновку.

Відповідно до ч.2 ст.11 Закону України В«Про виконавче провадженняВ» державний виконавець здійснює заходи, необхідні для своєчасного і в повному обсязі виконання рішення, зазначеного в документі на примусове виконання рішення , у спосіб та в порядку, встановленому виконавчим документом і цим Законом.

Обгрунтовуючи своє подання, державний виконавець не надав суду відповідні підтверджуючі документи стосовно виконання ним всіх необхідних дій щодо виявлення іншого майна боржника, на яке йдеться посилання в поданні (відсутність коштів на рахунках, нерухомого майна тощо), не надано доказів щодо виклику боржника ОСОБА_2до відділу державної виконавчої служби Синельниківського міськрайонного управління юстиції. Крім того, в поданні не зазначено підстав, виходячи з яких відділ ДВС просить застосувати саме такий захід як обмеження у праві виїзду за межі України і чому взагалі є підстави вважати , що ОСОБА_2 може виїхати за межі України.

Щодо відповідальності ОСОБА_2 як керівника юридичної особи за виконання ТОВ «Революціонер»своїх зобов'язань, то цивільним законодавством України визначена цивільна деліктоздатність юридичної особи, відповідно до якої юридична особа самостійно відповідає за своїми зобов'язаннями всім належним їй майном, тобто учасник (засновник) юридичної особи не відповідає за зобов'язаннями юридичної особи, а юридична особа не відповідає за зобов'язаннями її учасника (засновника) , крім випадків, встановлених установчими документами та законом. В матеріалах подання відсутні відомості щодо установчих документів юридичної особи -ТОВ «Революціонер», з яких вбачалось би на кого з учасників (засновників) даного товариства покладена відповідальність за виконання зобов'язань юридичною особою і що саме його керівник ОСОБА_2 має відповідати за зобов'язання ТОВ «Революціонер».

Враховуючи вищевикладене, , суд вважає за необхідне в задоволенні подання відмовити.

На підставі викладеного, керуючись ст..377-1 ЦПК України, суд,

У Х В А Л И В :

У задоволенні подання державного виконавця ВДВС Синельниківського міськрайонного управління юстиції Дніпропетровської області про тимчасове обмеження боржника у праві виїзду за межі України -відмовити.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя: О. О. Порошина

СудСинельниківський міськрайонний суд Дніпропетровської області
Дата ухвалення рішення07.11.2012
Оприлюднено22.01.2014
Номер документу27527735
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —437/5741/12

Ухвала від 07.11.2012

Цивільне

Синельниківський міськрайонний суд Дніпропетровської області

Порошина О. О.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні