Ухвала
від 13.11.2012 по справі 5020-911/2012
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД М. СЕВАСТОПОЛЯ

cpg1251

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД МІСТА СЕВАСТОПОЛЯ

УХВАЛА

13 листопада 2012 року справа № 5020-911/2012 За позовом Товариства з обмеженою відповідальністю „Логос Девелопмент Груп",

ідентифікаційний код 34366929

(49000, м. Дніпропетровськ, вул. Гер. Сталінграду, буд. 249)

до Фонду комунального майна Севастопольської міської Ради,

ідентифікаційний код 25750044

(99011, м. Севастополь, вул. Луначарського, буд. 5)

третя особа, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору на стороні позивача:

Товариство з обмеженою відповідальністю „РСУ1-Дельта",

ідентифікаційний код 33093469

(99057, м. Севастополь, вул. Юмашева, 15-В, корп. 1, кв. 41);

треті особи, які не заявляють самостійних вимог на предмет спору на стороні відповідача:

1. Севастопольська міська Рада,

ідентифікаційний код 24872845

(99011, м. Севастополь, вул. Леніна, буд. 3),

2. Севастопольська міська державна адміністрація,

ідентифікаційний код 04055587

(99011, м. Севастополь, вул. Леніна, буд. 2),

3. Комунальна установа „Севастопольський академічний

російський драматичний театр ім. А.В. Луначарського",

ідентифікаційний код 02225996

(99011, м. Севастополь, пл. Нахімова, буд. 6),

про внесення змін до договору,

Суддя Головко В.О.,

Представники учасників судового процесу:

позивач (Товариство з обмеженою відповідальністю „Логос Девелопмент Груп") -явку уповноваженого представника не забезпечив;

відповідач (Фонд комунального майна Севастопольської міської Ради) -Сарахман С.О. -начальник відділу правового забезпечення та аналізу використання комунальної власності, довіреність від 11.10.2012;

третя особа (Товариство з обмеженою відповідальністю „РСУ1-Дельта") -явку уповноваженого представника не забезпечила;

третя особа (Севастопольська міська Рада) -явку уповноваженого представника не забезпечила;

третя особа (Севастопольська міська державна адміністрація) -Булгакова В.Ю. -начальник юридичного відділу апарату, довіреність № 3563/24/2-12 від 23.05.2012;

третя особа (Комунальна установа „Севастопольський академічний російський Драматичний театр ім. А.В. Луначарського") -Сокуренко Є.І. -начальник юридичного відділу, довіреність № 136а від 10.05.2012.

ВСТАНОВИВ:

У провадженні господарського суду м. Севастополя (далі -суд) перебуває справа за позовом Товариства з обмеженою відповідальністю „Логос Девелопмент Груп" (далі -позивач) до Фонду комунального майна Севастопольської міської Ради (далі -відповідач), за участю третіх осіб, які не заявляють самостійних вимог на предмет спору, на стороні позивача: Товариство з обмеженою відповідальністю „РСУ1-Дельта"; на стороні відповідача: Севастопольська міська Рада, Севастопольська міська державна адміністрація, Комунальна установа „Севастопольський академічний російський Драматичний театр ім. А.В. Луначарського", -про внесення змін до договору про пайову участь у розвитку інфраструктури м. Севастополя щодо врахування вартості проведеної реконструкції Севастопольського академічного російського драматичного театру ім. А.В.Луначарського (раніше -Академічний театр ім. А.В. Луначарського) у сумі 3 125 000,00 грн.

Розгляд справи неодноразово відкладався, востаннє -до 13.11.2012.

У судове засідання 13.11.2012 позивач та треті особи (Севастопольська міська Рада, Товариство з обмеженою відповідальністю „РСУ1-Дельта") явку своїх повноважних представників не забезпечили, хоча про дату, час і місце розгляду справи повідомлені своєчасно та належним чином.

Стаття 22 Господарського процесуального кодексу України зобов'язує сторони добросовісно користуватися належними їм процесуальними правами. Оскільки явка в судове засідання представників сторін -це право, а не обов'язок, справа може розглядатись без їх участі, якщо нез'явлення цих представників не перешкоджає вирішенню спору.

Згідно зі статтею 77 Господарського процесуального кодексу України суд відкладає в межах строків, встановлених статтею 69 цього Кодексу, розгляд справи, коли за якихось обставин спір не може бути вирішено в даному засіданні.

Отже, відкладення розгляду справи є правом та прерогативою суду, основною умовою для якого є не відсутність у судовому засіданні представників сторін, а неможливість вирішення спору у відповідному судовому засіданні.

Враховуючи те, що явка учасників процесу обов'язковою не визнавалась, а матеріали справи достатньо характеризують спірні правовідносини, підстави для відкладення розгляду справи відсутні.

Водночас, дослідивши матеріали справи суд дійшов висновку про наявність підстав для залишення позову без розгляду, виходячи з наступного.

Згідно з пунктом 5 частини першої статті 81 Господарського процесуального кодексу України, якщо позивач без поважних причин не подав витребуваних господарським судом матеріалів, необхідних для вирішення спору, або представник позивача не з'явився на виклик у засідання господарського суду і його нез'явлення перешкоджає вирішенню спору, господарський суд залишає позов без розгляду.

Тобто зазначеною нормою встановлено процесуальну санкцію за невиконання вимог суду, зокрема: неподання позивачем документів, які витребувані судом і є необхідними для вирішення спору.

Ухвалою від 16.08.2012 суд зобов'язував позивача надати оригінали документів, доданих до позовної заяви /том 1, арк. с. 1-2/.

Крім того, у судовому засіданні 30.10.2012 судом задоволено клопотання представника позивача про продовження строку вирішення спору та відкладення розгляду справи, у зв'язку з тим, що позивач з'ясував місце знаходження архіву Товариства з обмеженою відповідальністю „РСУ1-Дельта", а тому може надати оригінали актів приймання виконаних підрядних робіт (форма КБ-2в) та довідок про вартість виконаних підрядних робіт (форма КБ-3). Присутні у судовому засіданні 30.10.2012 представники відповідача та третіх осіб (Севастопольська міська державна адміністрація, Комунальна установа „Севастопольський академічний російський Драматичний театр ім. А.В. Луначарського") зауважили, що дослідження саме оригіналів вказаних документів має істотне значення для правильного вирішення спору, адже примірники актів приймання виконаних підрядних робіт (форма КБ-2в) та довідок про вартість виконаних підрядних робіт (форма КБ-3) у Замовника (Комунальна установа „Севастопольський академічний російський Драматичний театр ім. А.В. Луначарського") відсутні, а надані позивачем копії цих документів викликають сумніви, тим більше, що позивач не є ані замовником, ані підрядником будівельних робіт, ані підписантом актів та/або довідок.

Зважаючи на викладене, ухвалою від 30.10.2012 суд зобов'язував, зокрема, позивача надати всі наявні в нього документи, необхідні для правильного і своєчасного вирішення господарського спору, в тому числі: акти приймання виконаних підрядних робіт (форма КБ-2в) та довідки про вартість виконаних підрядних робіт (форма КБ-3) на об'єкті „Російський драматичний театр ім. А.В.Луначарського".

Натомість, позивач витребувані судом документи не надав та явку свого повноважного представника у засідання суду 13.11.2012 не забезпечив, про причини неявки та/або ненадання витребуваних судом документів не сповістив, жодних заяв чи клопотань з цього приводу не зробив.

За таких обставин суд дійшов висновку про залишення позову без розгляду.

Водночас, суд звертає увагу позивача на положення частини четвертої статті 81 Господарського процесуального кодексу України, відповідно до якої після усунення обставин, що зумовили залишення позову без розгляду, позивач має право знову звернутись з ним до господарського суду в загальному порядку.

Керуючись пунктом 5 частини першої статті 81, статтею 86 Господарського процесуального кодексу України, суд -

УХВАЛИВ:

1. Позов Товариства з обмеженою відповідальністю „Логос Девелопмент Груп" до Фонду комунального майна Севастопольської міської Ради про внесення змін до договору про пайову участь у розвитку інфраструктури м. Севастополя щодо врахування вартості проведеної реконструкції Севастопольського академічного російського драматичного театру ім. А.В.Луначарського у сумі 3 125 000,00 грн, - залишити без розгляду.

Суддя підпис В.О. Головко

Дата ухвалення рішення13.11.2012
Оприлюднено21.11.2012
Номер документу27541831
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —5020-911/2012

Ухвала від 13.11.2012

Господарське

Господарський суд м. Севастополя

Головко Валерія Олегівна

Ухвала від 16.08.2012

Господарське

Господарський суд м. Севастополя

Головко Валерія Олегівна

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні