Вирок
від 21.11.2012 по справі 2514/5547/12
НІЖИНСЬКИЙ МІСЬКРАЙОННИЙ СУД ЧЕРНІГІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 2514/5547/12

Провадження № 1/2514/383/12

В И Р О К

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

21 листопада 2012 рокум.Ніжин Ніжинський міськрайонний суд Чернігівської області в складі:

головуючого - судді Марченка М.М.

при секретарі Заколодній Ю.О.

з участю прокурора Лугової О.О.

потерпілого ОСОБА_1

підсудного ОСОБА_2

захисника підсудного адвоката ОСОБА_3

Розглянувши у відкритому судовому засіданні в залі суду міста Ніжина кримінальну справу по обвинуваченню ОСОБА_2, ІНФОРМАЦІЯ_1, уродженця села Гоголів Броварського району Київської області, громадянина України, освіта середня, не одруженого, не працюючого, не судимого, проживаючого АДРЕСА_1, а зареєстрованого АДРЕСА_2, за ст. 122 ч. 1 КК України , -

в с т а н о в и в :

24 червня 2012 року біля 18 годин ОСОБА_2 знаходився біля подвір'я будинку АДРЕСА_1, де в цей час перебував ОСОБА_1. Між останніми виникла сварка, в ході якої ОСОБА_2 маючи прямий умисел на спричинення тілесного ушкодження ОСОБА_1 штовхнув останнього рукою в область плеча, в результаті чого ОСОБА_1 упав на асфальтне покриття. Продовжуючи реалізацію своїх злочинних дій, усвідомлюючи суспільно небезпечний характер свого діяння та доводячи свої наміри до кінця, передбачаючи наслідки у вигляді заподіяння тілесного ушкодження ОСОБА_1 та бажаючи їх настання наніс декілька ударів правою ногою в область тулуба зліва ОСОБА_1, чим спричинив йому тілесні ушкодження в області тулуба зліва. Згідно висновку судово-медиичної експертизи № 601 від 24 жовтня 2012 року у ОСОБА_1 мали місце тілесні ушкодження у вигляді закритого перелома 7-го, 8-го, 9-го ребра зліва, які спричинили тривалий розлад здоров»я, строком більше 21-го дня та відносяться до середніх тілесних ушкоджень.

Допитаний в судовому засіданні підсудний ОСОБА_2 свою вину визнав повністю за ч.1 ст. 122 КК України і показав, що 24 червня 2012 року біля 18 годин він знаходився біля подвір'я будинку АДРЕСА_1, де в цей час перебував ОСОБА_1. Між ними виникла сварка, в ході якої він штовхнув ОСОБА_1 рукою в область плеча, в результаті чого ОСОБА_1 упав на асфальтне покриття. Після чого він наніс декілька ударів правою ногою в область тулуба зліва ОСОБА_1, чим спричинив йому тілесні ушкодження в області тулуба зліва У вчиненому злочині він щиро кається, просить його суворо не карати та не позбавляти волі. Потерпілий ОСОБА_1 до нього ніяких претензій не має. Заявлений прокурором позов в інтересах Лосинівської районної лікарні про стягнення з нього 1407 грн. 90 коп. коштів затрачених на лікування потерпілого ОСОБА_1 він повністю визнає і не запреречує проти його задоволення.

В судовому засіданні учасники судового розгляду справи підсудний ОСОБА_2, захисник підсудного адвокат ОСОБА_3, потерпілий ОСОБА_1 і прокурор Лугова О.О. визнали недоцільним дослідження доказів стосовно фактичних обставин справи, які ними не оспорюються.

Судом роз'яснено зміст ч. 3 ст. 299 КПК України і з'ясовано, що підсудний ОСОБА_2 та інші учасники судового розгляду справи правильно розуміють зміст цих фактичних обставин справи та немає сумнівів у добровільності та істинності їх позицій, а також роз'яснено їм, що у такому випадку вони будуть позбавлені права оспорювати ці фактичні обставини справи та розмір цивільного позову у апеляційному порядку. Суд за клопотанням і згодою учасників судового розгляду справи обмежився дослідженням доказів по справі допитом підсудного ОСОБА_2, дослідженням його характеризуючих даних та вислуховування думки потерпілого ОСОБА_1 відносно покарання підсудного, який просив підсудного ОСОБА_2 суворо не карати та не позбавляти волі, претензій він до підсудного ОСОБА_2 ніяких не має. Аналізуючи зібрані по справі докази в їх сукупності, суд вважає, що дії підсудного ОСОБА_2 слід кваліфікувати за ч.1 ст.122 КК України, як умисне спричинення середньої тяжкості тілесних ушкоджень потерпілому ОСОБА_1, які не є небезпечними для життя, що спричинили тривалий розлад здоров'я.

При призначенні міри та виду покарання підсудному ОСОБА_2 суд враховує характер та ступінь тяжкості вчиненого ним злочину, особу винного, який раніше не судимий, за місцем проживання характеризується позитивно, обставини справи, що пом'якшують покарання - щире каяття, активне сприяння розкриттю злочину, обставини справи, що обтяжують покарання - не встановлено.

З урахуванням викладеного, суд вважає необхідним призначити підсудному ОСОБА_2 покарання у виді обмеження волі, але в силу ст. ст.75, 76 КК України, враховуючи, що він раніше не судимий, щиро кається у вчиненому злочині, за місцем проживання характеризується позитивно, активне сприяння в розкритті злочину, потерпілий ОСОБА_1 просить підсудного суворо не карати та не позбавляти волі, до нього ніяких претензій не має, приходить до висновку про можливість виправлення засудженого ОСОБА_2 без відбуття покарання з випробуванням із встановленням іспитового строку.

Потерпілим по справі ОСОБА_1 цивільний позов не заявлено.

Ніжинським міжрайонним прокурором в інтересах Лосинівської районної лікарні ( Ніжинський район, смт. Лосинівка, вул. Леніна № 90) заявлений цивільний позов до обвинуваченого ОСОБА_2 про стягнення 1407 грн. 90 коп. затрачених коштів на лікування потерпілого ОСОБА_1 від злочину ( а.с. 27) . В судовому засіданні прокурор позов підтримав, а підсудний його визнав, позовні вимоги знайшли своє підтвердження в судовому засіданні, тому суд вважає можливим позов задовольнити і стягнути із підсудного ОСОБА_2 на користь Лосинівської районної лікарні ( Ніжинський район, смт. Лосинівка, вул. Леніна № 90) Код ЄДРПОУ 02006372, р/р 35418005001768, МФО 853592 1407 грн. 90 коп. коштів, затрачених на лікування від злочину потерпілого ОСОБА_1

Судових витрат та речових доказів по справі немає.

Керуючись ст. ст. 323, 324 КПК України, суд -

з а с у д и в :

Визнати ОСОБА_2 винним за ст. 122 ч. 1 КК України і призначити йому покарання :

- за ст.122 ч.1 КК України призначити покарання 1 ( один ) рік 6 (шість) місяців обмеження волі.

На підставі ст. ст. 75, 76 КК України звільнити засудженого ОСОБА_2 від відбуття призначеного судом покарання з випробуванням з іспитовим строком 1 (один ) рік з виконанням покладених на нього судом обов»язків :

-не виїзджати за межі України на постійне місце проживання без дозволу кримінально- виконавчої інспекції.

- повідомляти кримінально-виконавчу інспекцію про зміну місця свого проживання і роботи.

- з»являтись для реєстрації в кримінально - виконавчу інспекцію в установлені ними дні.

Міру запобіжного заходу ОСОБА_2 залишити попередню, підписку про невиїзд з постійного місця проживання, до вступу вироку в законну силу.

Стягнути з ОСОБА_2 на користь Лосинівської районної лікарні ( Ніжинський район, смт. Лосинівка, вул. Леніна № 90) Код ЄДРПОУ 02006372, р/р 35418005001768, МФО 853592 1407 (одна тисяча чотириста сім) грн. 90 коп. коштів, затрачених на лікування від злочину потерпілого ОСОБА_1.

Контроль за поведінкою засудженого ОСОБА_2 здійснювати Ніжинським МРВ КВІ Чернігівської області за місцем його проживання .

Апеляція на вирок суду може бути подана до апеляційного суду Чернігівської області на протязі 15 / п»ятнадцяти / діб з дня проголошення вироку.

Суддя

СудНіжинський міськрайонний суд Чернігівської області
Дата ухвалення рішення21.11.2012
Оприлюднено27.11.2012
Номер документу27626596
СудочинствоКримінальне

Судовий реєстр по справі —2514/5547/12

Вирок від 21.11.2012

Кримінальне

Ніжинський міськрайонний суд Чернігівської області

Марченко М. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні