Вирок
від 19.11.2012 по справі 605/794/2012
БРУСИЛІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ЖИТОМИРСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа №605/794/2012

В И Р О К

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

19 листопада 2012 року

Брусилівський районний суд Житомирської області в складі

Головуючого судді Коваленко В. К..

при секретарі - Марієвській Н.А.,

з участю - прокурора Фіногенова В.В.

розглянувши у відкритому судовому засіданні в залі суду в смт.Брусилів Житомирської області справу по обвинуваченню ОСОБА_1,

ІНФОРМАЦІЯ_1, уроженка

с.Вільшка Брусилівськогорайону Житомирської

області, українка, освіта середня, не працюючої,

неодружена, на утриманні неповнолітніх дітей немає

інвалід 2 групи, громадянка України, проживає

АДРЕСА_1, раніше не судима

у вчиненні злочинів передбачених ч.2 ст.191, ч.1 ст.366 КК України,

В С Т А Н О В И В:

ОСОБА_1, працюючи з 1 грудня 2011 року продавцем магазину ТПП с.Вільшка Брусилівського району Брусилівського районного споживчого товариства, що розташований в с.Вільшка по вул. Леніна,30 та являючись службовою та матеріально-відповідальною особою, якій були ввірені товарно-матеріальні цінності, наділеною організаційно-розпорядчими та адміністративно-господарськими обов'язками, щодо збереження товарів, правил торгівлі, порядку розрахунків із покупцями, вживає заходів щодо усунення товарних втрат, створює умови для забезпечення зберігання товарно-матеріальних цінностей, зловживаючи своїм службовим становищем, діючи всупереч інтересам служби, умисно, в інтересах третіх осіб, вирішила незаконно безоплатно витратити та привласнити майно, яке належить Брусилівському районному споживчому товариству, яке перебувало в її віданні.

Реалізуючи свій злочинний намір, діючи цілеспрямовано, маючи єдиний злочинний намір, ОСОБА_1 в період з 12 січня 2012 року до 25 квітня 2012 року скоїла безоплатну розтрату та привласнення товарно-матеріальних цінностей з магазину с.Вільшка Брусилівського району, які належать Брусилівському районному споживчому товариству на загальну суму 11579 гривень 87 копійок, з яких товарно-матеріальні цінності на суму 9717 гривень 87 копійок вона незаконно розтратила в інтересах третіх осіб, а товарно-матеріальні цінності на суму 1862 гривні 00 копійок вона незаконно привласнила.

Незважаючи, що 25.05.2012 року було проведено інвентаризацію товарно-матеріальних цінностей і виявлено недостачу майна на суму 11579,87 грн., ОСОБА_1 діючи цілеспрямовано, маючи єдиний злочинний намір, в період з 25 квітня 2012 року до 31 травня 2012 року знову скоїла безоплатну розтрату та привласнення товарно-матеріальних цінностей з магазину с.Вільшка Брусилівського району, які належать Брусилівському районному споживчому товариству, на загальну суму 8151 гривень 84 копійок, з яких товарно-матеріальні цінності на суму 1550 гривень 00 копійок вона незаконно розтратила в інтересах третіх осіб, а товарно-матеріальні цінності на суму 6601 гривень 84 копійок вона незаконно привласнила.

Таким чином незаконні дії ОСОБА_1 по привласненню та розтраті майна, яке перебувало в її віданні, спричинила шкоду Брусилівському районному споживчому товариству на загальну суму 19731, 71 гривень та були об'єднані єдиним злочинним умислом і в своїй сукупності складають єдиний злочин.

Крім того, ОСОБА_1, з метою приховування розтрачених товарно-матеріальних цінностей в період з 12 січня 2012 року до 25 квітня 2012 року, за місцем своєї роботи с.Вільшка вул. Леніна, 30-а, в товарно-грошові звіти, які є офіційними документами, вносила завідомо неправдиві відомості, завищуючи в них суми залишку товарів, на суму розтрачених нею товарно-матеріальних цінностей з наростаючим підсумком. Так, у квітні 2012 року ОСОБА_1 складаючи товарно-грошовий звіт, який є офіційним документом, внесла в нього завідомо неправдиві відомості, зависивши в ньому суму залишку товарно-матеріальних цінностей на 11579 гривень 87 копійок, тобто на суму розтрачених та привласнених нею товарно-матеріальних цінностей за період з 12 січня 2012 року до 25 квітня 2012 року з наростаючим підсумком.

Незважаючи, що 25.05.2012 року було проведено інвентаризацію товарно-матеріальних цінностей і виявлено недостачу майна на суму 11579,87 грн., а також те, що нею вже внесено завідомо неправдиві відомості до товарно-грошових звітів, ОСОБА_1 діючи цілеспрямовано, маючи єдиний злочинний намір, з метою приховування розтрачених товарно-матеріальних цінностей, в період з 25 квітня 2012 року до 31 травня 2012 року, за місцем своєї роботи в с.Вільшка вул. Леніна, 30-а знову в товарно-грошові звіти, які є офіційними документами, вносила завідомо неправдиві відомості, завищуючи в них суми залишку товарів на суму розтрачених нею товарно-матеріальних цінностей з наростаючим підсумком. Так, у травні 2012 року ОСОБА_1 складаючи товарно-грошовий звіт, який є офіційним документом, внесла в нього завідомо неправдиві відомості, зависивши в ньому суму залишку товарно-матеріальних цінностей на 8151 гривень 84 копійки, тобто на суму розтрачених та привласнених нею товарно-матеріальних цінностей за період з 25 квітня 2012 року до 31 травня 2012 року з наростаючим підсумком.

Таким чином, незаконні дії ОСОБА_1, щодо внесення нею до офіційних документів завідомо неправдивих відомостей, а також складання і видача завідомо неправдивих документів, були об'єднані єдиним злочинним умислом і в своїй сукупності складають єдиний злочин.

Притягнута до кримінальної відповідальності, ОСОБА_1 свою вину у вчинених злочинах передбачених ч. 2 ст.191, ч.1 ст. 366 КК України визнала повністю і розповіла, що вона проживає в с.Вільшка у будинку батьків разом із батьком ОСОБА_2, матір»ю ОСОБА_3 та племінницею ОСОБА_4. В грудні місяці 2011 року її знайома ОСОБА_5 звільнялась із роботи з магазину ТПП с.Вільшка, а тому вона /ОСОБА_1/ вирішила влаштуватись на роботу на її місце. Вона /ОСОБА_1/ з ОСОБА_5 приїхали до ОСОБА_6, де пройшла співбесіду. ОСОБА_6 запропонувала пройти стажування в магазині, а потім вирішити питання про прийом її на роботу. Так і було. Вона /ОСОБА_1/ декілька тижнів постажувалась, і за домовленістю приїхала в РайСТ для підписання документів на роботу. Це було 1 грудня 2011 року. Вона /ОСОБА_1/ написала заяву про прийом на роботу і розпорядженням правління Брусилівського РайСТ її було призначено на посаду продавця магазину ТПП с.Вільшка з 1 грудня 2011 року, з виконанням обов'язків завідуючою магазином, із повною матеріальною відповідальністю. В цей же день, її ознайомили із функціональними обов'язками під підпис. Їй було роз'яснено, що вона не повинна допускати розтрати та привласнення товару та грошей, складати та здавати через кожних 2 тижня товарно-грошові звіти в бухгалтерію РайСТ. Цього ж дня, між нею та головою правління РайСТ ОСОБА_6, було укладено договір про повну індивідуальну матеріальну відповідальність, згідно якого їй було роз'яснено, ще раз, про повну матеріальну відповідальність за незабезпечення збереження ввірених їй підприємством матеріальних цінностей, та обов'язку вести облік ввірених цінностей та грошей, складати звіти. Перед тим як приступити до виконання обов'язків, в магазині було проведено ревізію, згідно якої майно, від ОСОБА_5, перейшло до неї по опису. Вона /ОСОБА_1/ прийняла дане майно і засвідчила своїм підписом в акті передачі. Тобто боргів попередньою продавщиці в неї не було.

12 січня 2012 року, до неї приїхали працівники бухгалтерії Брусилівського РайСТ -ОСОБА_7, ОСОБА_8, для проведення ревізії в магазині ТПП с.Вільшка. Під час ревізії, вона /ОСОБА_1/, брала участь в інвентаризації товарно-матеріальних цінностей /рахувала товар/. Після проведення інвентаризації, вона /ОСОБА_1/ та інші члени комісії підписали інвентаризаційний опис. За результатами ревізії в неї було виявлено недостачу на суму 1994,86 грн. Дану недостачу вона /ОСОБА_1/ відразу відшкодувала РайСТ і вони до неї ніяких претензій не мають.

25.04.2012 року до неї /ОСОБА_1/ знову із плановою перевіркою приїхали працівники бухгалтерії Брусилівського РайСТ -ОСОБА_9 та ОСОБА_10, для проведення ревізії в магазині ТПП с.Вільшка. Під час ревізії вона теж брала участь в інвентаризації товарно-матеріальних цінностей /рахувала товар/. Після проведення інвентаризації вона /ОСОБА_1/ та інші члени комісії підписали інвентаризаційний опис. Залишок товарів, згідно з описами, складав на суму 36879,11 гривень. Крім того, на касі залишались готівкою 706 гривень, на 135 гривень тари, та порчі на суму 554,41 грн. По даних бухгалтерського обліку, в неї значилась сума 49719,39 гривень. Дана сума була виведена нею із товарно-грошових звітів, тобто із останнього звіту поданого нею на РайСТ станом на 25.04.2012 року. Даний звіт був зроблений нею власноручно і підписаний теж нею /ОСОБА_1/. По приїзду ревізорів, вона /ОСОБА_1/ їм відразу надала даний звіт. За підрахунками ревізорів нею /ОСОБА_1/ була допущена недостача на суму 11579,87 гривень. Після ревізії викликали голову правління РайСТ ОСОБА_6, яка приїхала до магазину. Вона /ОСОБА_1/ на голову правління написала пояснювальну, де зазначила, що нестачу вчинила в зв'язку з тим, що давала людям в борг товари з магазину і надала список боржників із сумами грошей, а також повідомила, що брала товари сама. Вона /ОСОБА_1/ взяла сама товарів із магазину на суму 1862 гривні. По списку було десь боргу близько на 12 тис. грн.. Після розмови із ОСОБА_6, вона зобов'язалась віддати гроші до 04.05.2012 року. Після ревізії вона /ОСОБА_1/ віддала частину грошей в сумі 4212,01 грн.. Решту сказала що віддасть протягом місяця із зарплати та збере ще грошей із боржників. Магазин працював у звичайному режимі. До магазину завозивсь товар і вона /ОСОБА_1/ здійснювала його реалізацію.

Після ревізії 25.04.2012 року, вона /ОСОБА_1/ продовжувала надавати місцевим жителям товари в борг, а також брала товари сама. Цих грошей вона не рахувала. Тільки записувала декілька чоловік. Також вона /ОСОБА_1/ продовжувала складати товарно-грошові звіти.

31.05.2012 року до неї /ОСОБА_1/ знову з перевіркою приїхали працівники бухгалтерії Брусилівського РайСТ -ОСОБА_11 та ОСОБА_9, для проведення ревізії в магазині ТПП с.Вільшка. Під час ревізії вона /ОСОБА_1/ теж брала участь в інвентаризації товарно-матеріальних цінностей /рахувала товар/. Після проведення інвентаризації вона /ОСОБА_1/ та інші члени комісії підписали інвентаризаційний опис. Залишок товарів згідно з описами складав на суму 18995,79 гривень. Крім того, на касі залишалось готівкою 77 гривень, на 195 гривень тари та порчі на суму 805,51 грн. По даних бухгалтерського обліку в неї значилась сума 28030,14 гривень. Дана сума була виведена нею із товарно-грошових звітів, тобто із останнього звіту поданого нею до РайСТ станом на 31.05.2012 року. Даний звіт був зроблений нею власноручно і підписаний теж особисто нею. По приїзду ревізорів. вона їм відразу надала даний звіт. За підрахунками ревізорів нею знову була допущена недостача на суму 8151,84 гривень.

Крім повного визнання своєї вини , вина ОСОБА_1 у вчиненні злочинів передбачених ч.2 ст.191, ч.1 ст.366 КК України підтверджується зібраними по справі доказами, а саме:

Повідомленням голови правління Брусилівського районного споживчого товариства ОСОБА_6, підтверджується , що 25.04.2012 року під час проведення інвентаризації товарно-матеріальних цінностей в магазині ТПП с.Вільшка, де працювала ОСОБА_1, виявлена недостача товарно-матеріальних цінностей на загальну суму 11579 гривень 87 копійок; 31.05.2012 року під час проведення інвентаризації товарно-матеріальних цінностей в магазині ТПП с.Вільшка, де працювала ОСОБА_1, повторно виявлена недостача товарно-матеріальних цінностей на загальну суму 8151 гривень 84 копійки.

/ а.с. 2 /

Свідки ОСОБА_11,ОСОБА_8,ОСОБА_12 в суді , а ОСОБА_13 та ОСОБА_10 на попередньому слідстві і їх покази були досліджені в судовому засіданні показали , що вони працюють в Брусилівському районному споживчому товаристві і в складі комісії, в різний час, проводили інвентаризацію товаро-матеріальних цінностей в магазині с.Вільшка Брусилівського району , де завмагом була ОСОБА_1

З грудня 2011 року продавцем в магазині ТПП с.Вільшка Брусилівського району було прийнято ОСОБА_1. На підставі розпорядження голови правління Брусилівського районного споживчого товариства ОСОБА_6 № 1 від 12 січня 2012 року в магазині с.Вільшка була призначена інвентаризація товарно-матеріальних цінностей, де на той час працювала продавець ОСОБА_1, на правах завмага. 12.01.2012 року, комісією, за результатами інвентаризації, було складено інвентаризаційний опис, в якому була зазначена сума товарів, які знаходились в магазині. Після чого, бухгалтером було порівняно даний інвентаризаційний опис з товарно-грошовими звітами, які складала та подавала в бухгалтерію Брусилівського районного споживчого товариства продавець ОСОБА_1 за період перебування на посаді. При порівнянні інвентаризаційного опису з товарно-грошовими звітами бухгалтером була виявлена недостача товарно-матеріальних цінностей на загальну суму 1994,86 гривень, про що був складений відповідний акт результатів перевірки цінностей.

Цю нестачу в сумі 1994,86 грн. ОСОБА_1 погасила відразу після ревізії. Претензій щодо цієї розтрати Брусилівське РайСТ до ОСОБА_1 немає і просить не розглядати даний факт.

По графіку, 25 квітня 2012 року було знову призначено інвентаризацію наявних товарно-матеріальних цінностей в магазині ТПП с.Вільшка на підставі розпорядження голови правління Брусилівського районного споживчого товариства ОСОБА_6 № 10 від цього ж числа. 25.04.2012 року комісія ,в складі якої була і продавець цього магазину ОСОБА_1, безпосередньо, провели інвентаризацію товарно-матеріальних цінностей. Комісією були перераховані наявні в магазині товари. За результатами інвентаризації було складено інвентаризаційний опис, в якому була зазначена сума товарів, які знаходились в магазині. Після чого так само бухгалтером було порівняно даний інвентаризаційний опис з товарно-грошовими звітами, які складала та подавала в бухгалтерію Брусилівського районного споживчого товариства продавець ОСОБА_1 за період перебування на посаді. При порівнянні інвентаризаційного опису з товарно-грошовими звітами, бухгалтером, була виявлена недостача товарно-матеріальних цінностей на загальну суму 11579, 87 гривень, про що був складений відповідний акт результатів перевірки цінностей.

ОСОБА_1 дала пояснення, що давала товари в борг і обіцяла, що поверне суму недостачі. Тому РайСТ вирішило залишити ОСОБА_1 на роботі для того, щоб вона зібрала борги, за рахунок заробітної плати частково віддавала гроші. Магазин після ревізії працював в звичайному режимі, завозивсь до нього товар.

Після ревізії 25.04.2012 року, Рай СТ вирішило перевірити в черговий раз магазин ТПП с.Вільшка. Тому, на підставі розпорядження голови правління Брусилівського районного споживчого товариства ОСОБА_6 № 18 від 31 травня 2012 року було призначено інвентаризацію наявних товарно-матеріальних цінностей в магазині ТПП с.Вільшка. 31.05.2012 року комісія виїхала в магазин ТПП с.Вільшка. В складі комісії була і продавець цього магазину ОСОБА_1. Всі, безпосередньо, проводили інвентаризацію товарно-матеріальних цінностей. Комісією були перераховані наявні в магазині товари. За результатами інвентаризації було складено інвентаризаційний опис, в якому була зазначена сума товарів, які знаходились в магазині. Після чого, бухгалтером, було порівняно даний інвентаризаційний опис з товарно-грошовими звітами, які складала та подавала в бухгалтерію Брусилівського районного споживчого товариства ОСОБА_1, за період перебування на посаді. При порівнянні інвентаризаційного опису з товарно-грошовими звітами, бухгалтером, була виявлена недостача товарно-матеріальних цінностей, на загальну суму 8151,84 гривень, про що був складений відповідний акт результатів перевірки цінностей.

Свідок ОСОБА_6 на попередньому слідстві і її покази були досліджені в судовому засіданні показала, що працює головою Брусилівського РайСТ.По графіку, 25 квітня 2012 року нею /ОСОБА_6./ було призначено інвентаризацію наявних товарно-матеріальних цінностей в магазині ТПП с.Вільшка. 25.04.2012 року комісія виїхала в магазин ТПП с.Вільшка. Члени комісії, спільно з ОСОБА_1 провели інвентаризацію товарно-матеріальних цінностей. Комісією були перераховані наявні в магазині товари. За результатами інвентаризації було складено інвентаризаційний опис, в якому була зазначена сума товарів, які знаходились в магазині. Після чого так само бухгалтером було порівняно даний інвентаризаційний опис з товарно-грошовими звітами, які складала та подавала в бухгалтерію Брусилівського районного споживчого товариства продавець ОСОБА_1. При порівнянні інвентаризаційного опису з товарно-грошовими звітами, бухгалтером ОСОБА_8 була виявлена недостача товарно-матеріальних цінностей на загальну суму 11579, 87 гривень, про що був складений відповідний акт результатів перевірки цінностей. Про дану нестачу їй відразу доповів голова комісії.

ОСОБА_1 їй пояснила, що давала товари в борг і обіцяла, що поверне суму недостачі. Тому вона /ОСОБА_6./ вирішила залишити ОСОБА_1 на роботі для того, щоб та зібрала борги, та за рахунок заробітної плати частково віддавала гроші. Магазин після ревізії працював в звичайному режимі, завозивсь до нього товар.

Після ревізії 25.04.2012 року, вона /ОСОБА_6./ вирішила перевірити в черговий раз магазин ТПП с.Вільшка, оскільки було декілька випадків розтрати майна. Тому на підставі розпорядження № 18 від 31 травня 2012 року було призначено інвентаризацію наявних товарно-матеріальних цінностей в магазині ТПП с.Вільшка. 31.05.2012 року комісія, в складі голови комісії - ОСОБА_11, та членів комісії: заступника головного бухгалтера ОСОБА_9, товарознавця ОСОБА_13 виїхала в магазин ТПП с.Вільшка. В складі комісії була і продавець цього магазину ОСОБА_1 Після ревізії, бухгалтером ОСОБА_8, було порівняно даний інвентаризаційний опис з товарно-грошовими звітами, які складала та подавала в бухгалтерію Брусилівського районного споживчого товариства продавець ОСОБА_1. При порівнянні інвентаризаційного опису з товарно-грошовими звітами бухгалтером ОСОБА_8 була виявлена недостача товарно-матеріальних цінностей на загальну суму 8151,84 гривень, про що був складений відповідний акт результатів перевірки цінностей.

Вона /ОСОБА_6./ виїхала відразу після ревізії в с.Вільшка і провела розмову з ОСОБА_1 Вона визнала, що дійсно привласнила і розтратила майно. Пообіцяла, що поверне, в найкоротший час кошти та написала пояснення з приводу розтрати із зазначенням боржників і сум їх боргу.

Після результатів ревізії правлінням було вирішено звільнити ОСОБА_1, однак їй була надана щорічна відпустка, а потім і відпустка без збереження заробітної плати, з метою, щоб вона знайшла гроші для відшкодування збитків завданих РайСТ і зібрала кошти з божників. Товари з магазину на даний момент вивезено. Відразу після ревізій ОСОБА_1 частково відшкодовала шкоду в розмірі 4212,01 грн.. Решту коштів в сумі 15519,70 грн. ОСОБА_1 так і не повернула і тому вони просять задовільнити їх цивільний позов.

Свідки ОСОБА_14, ОСОБА_15, ОСОБА_16, ОСОБА_17, ОСОБА_18, ОСОБА_19, ОСОБА_20, ОСОБА_21, ОСОБА_22, ОСОБА_23,ОСОБА_24, на попередньому слідстві і їх покази були досліджені в судовому засіданні показали, що продавець ОСОБА_1 їм надавала в борг товари.

(.с. 99-109 )

На підставі розпорядженням по Брусилівському районному споживчому товаристві №10 від 25.04.2012 року було проведенно інвентаризацію цінностей в магазині ТПП с.Вільшка в складі комісії: ОСОБА_25 та ОСОБА_10;

(а.с. 57)

Відповідно до інвентаризаційного опису від 25.04.2012 р., станом на 25.04.2012 року в магазині ТПП с.Вільшка в наявності було товарно-матеріальних цінностей на загальну суму 38879,11 гривень. Даний інвентаризаційний опис підписаний ОСОБА_1

(а.с. 59-69)

Акт результатів перевірки цінностей в магазині ТПП с.Вільшка від 26.04.2012 року підтверджує недостачу товарно-матеріальних цінностей на суму 11579,87 грн.

(а.с. 58)

Згідно розпорядження по Брусилівському районному споживчому товаристві №18 від 31.05.2012 року, проведення інвентаризації цінностей в магазині ТПП с.Вільшка проводилося в складі комісії: ОСОБА_11, ОСОБА_25 та ОСОБА_13;

(а.с. 70)

Відповідно до інвентаризаційного опису від 31.05.2012 р., станом на 31.05.2012 року в магазині ТПП с.Вільшка в наявності було товарно-матеріальних цінностей на загальну суму 18995,79 гривень. Даний інвентаризаційний опис підписаний ОСОБА_1

(а.с. 72-78)

Актом результатів перевірки цінностей в магазині ТПП с.Вільшка від 01.06.2012 року, встановлено недостачу товарно-матеріальних цінностей на суму 8151,84 грн.

(а.с. 71)

Згідно товарно-грошових звітів за період з 01.12.2011 р. по 31.05.2012 р., які ОСОБА_1 складала та подавала в бухгалтерію Брусилівського районного споживчого товариства станом на 25.04.2012 р. в магазині ТПП с.Вільшка повинно бути в наявності товарно-матеріальних цінностей на загальну суму 49719,39 грн., а станом на 31.05.2012 року -28030,14 грн.

(а.с. 23-47 )

Поясненням ОСОБА_1 від 25.04.2012 року, підтверджується, що вона надавала в борг товарно-матеріальні цінності місцевим жителям та перераховує їх.

(а.с. 19 )

Власноручним поясненням ОСОБА_1 від 01.06.2012 року, підтверджується, що вона надавала в борг товарно-матеріальні цінності місцевим жителям .

(а.с. 20)

Згідно договору про повну матеріальну відповідальність - продавець з виконанням обов'язків завідуючою магазином ТПП с.Вільшка ОСОБА_1 приймає на себе повну матеріальну відповідальність за незабезпечення зберігання ввірених їй товарно-матеріальних цінностей;

(а.с. 17-18)

Посадові обов'язки продавця (завідуючою магазином), підтверджують, що продавець (завідуюча магазином) зобов'язана складати товарні звіти, виконувати операції з прийому, обліку та зберігання коштів, майна.

(а.с. 16)

Копія книги розпоряджень Брусилівського РайСТ підтверджує, що ОСОБА_1 була призначенна на посаду продавця, з виконанням обов'язків завідуючого магазином 01 грудня 2012 року.

(а.с. 85-87)

Згідно вимоги ІЦ ОСОБА_1 раніше не судима.

(. а. а . 133).

Відповідно довідки до акта огляду МСЕК ОСОБА_1 являється інвалідом 2 групи.

(а.с.135)

Своїми умисними діями, які виразились в привласненні та розтраті чужого майна шляхом зловживання службовою особою своїм службовим становищем, ОСОБА_1 скоїла злочин, передбачений ст.191 ч.2 КК України.

Своїми умисними діями, які виразились в службовому підробленні, тобто внесення службовою особою до офіційних документів завідомо неправдивих відомостей, а також складання і видача завідомо неправдивих документів, а саме: товарно-грошових звітів за січень - квітень 2012 року та за квітень -травень 2012 року, ОСОБА_1 скоїла злочин, передбачений ст.366 ч.1 КК України.

Обираючи підсудній міру та визначаючи розмір покарання, суд враховує характер і ступінь суспільної небезпечності вчинених злочинів, особу винної, обставини, що пом"якшують і обтяжують відповідальність.

Обставин, які обтяжують вину підсудної ОСОБА_1 судом не встановлено.

Обставини які пом'якшують вину підсудної ОСОБА_1 : повне визнання своєї вини, часткове відшкодування завданого збитку, щире каяття.

Підсудна ОСОБА_1 по місцю проживання характеризується позитивно.

Враховуючи вище наведені обставини, особу підсудної ОСОБА_1, яка скоїла злочини, один з яких відноситься до злочину середньої тяжкості , вперше , являється інвалідом 2 групи , суд вважає, що її виправлення та перевиховування можливе без ізоляції від суспільства, а тому їй слід призначити покарання , з приміненням ст..ст. 75,76 , так як саме таке покарання, за переконанням суду, буде достатнім для виправлення ОСОБА_1та попередження інших злочинів.

Накладений арест на майно ОСОБА_1 скасувати.

Речові докази по справі товаро-грошові звіти,акт передачі товаро- матеріальних цінностей ОСОБА_1, пояснювальні записки, завірену копію наказів Брусилівського РайСТ про прийом на роботу ОСОБА_1; завірена копія наказів Брусилівського РайСТ про відпустки ОСОБА_1; типовий договір про повну матеріальну відповідальність ; посадові обов»язки ; розпорядження № 1, № 10 та № 18 про проведення інвентаризації в магазині ТПП с.Вільшка; акти результатів перевірки; інвентаризаційні описи від 12 січня 2012 року , від 25 квітня 2012 року та від 31 травня 2012 року- залишити при справі.:

Суд повністю задовольняє цивільний позов Брусилівського районного споживчого товариства на суму 15519 гривень 70 копійок .

Керуючись ст..ст. 323,324 КПК України, суд

З А С У Д И В:

ОСОБА_1 визнати винною у вчиненні злочинів, передбачених ч. 2 ст.191, ч.1 ст.366 КК України і призначити їй покарання:

за ч. 1 ст. 191 КК України - 3 роки позбавлення волі, з позбавленням права займати посади з матеріальною відповідальністю строком на 3 роки.

за ч. 1 ст.366 КК України -призначити їй покарання у вигляді штрафу в розмірі 30 неоподаткованих мінімумів доходів громадян з позбавленням права займати посади пов»язані з матеріальною відповідальністю строком на 3 роки.

На підставі ч. 1 ст.70 КК України шляхом поглинення менш суворого покарання більш суворим остаточну міру покарання ОСОБА_1 визначити 3 роки позбавлення волі з позбавленням права займати посади пов»язані з матеріальною відповідальністю строком на 3 роки.

На підставі ст.75 КК України звільнити засуджену ОСОБА_1 від відбуття призначеного основного покарання, якщо вона, протягом, визначеного судом іспитового строку, тривалістю 1\один\ рік і 6 (шість) місяців не вчинить нового злочину і виконає покладені на неї обов"язки, передбачені ст.76 КК України: не виїзджати за межі України на постійне місце проживання без дозволу органу кримінально-виконавчої інспекції, повідомляти органи кримінально-виконавчої інспекції про зміну місця проживання.

Міру запобіжного заходу відносно ОСОБА_1 "підписка про невиїзд" до вступу вироку в законну силу залишити без змін.

Накладений арест на майно ОСОБА_1 скасувати.

Речові докази : товаро-грошові звіти,акт передачі товаро- матеріальних цінностей ОСОБА_1, пояснювальні записки, завірену копію наказів Брусилівського РайСТ про прийом на роботу ОСОБА_1; завірена копія наказів Брусилівського РайСТ про відпустки ОСОБА_1; типовий договір про повну матеріальну відповідальність ; посадові обов»язки ; розпорядження № 1, № 10 та № 18 про проведення інвентаризації в магазині ТПП с.Вільшка; акти результатів перевірки; інвентаризаційні описи від 12 січня 2012 року , від 25 квітня 2012 року та від 31 травня 2012 року- залишити при справі. .

Стягнути з ОСОБА_1 на користь Брусилівського районного споживчого товариства ( розранхунковий рахунок 26002261997 в АТ Аваль , МФО 380805, код 01749935) - 15 519 гривень 70 копійок збитків завданих злочином.

На вирок може бути подана апеляція в апеляційний суд Житомирської області через Брусилівський районний суд протягом п"ятнадцяти днів з моменту проголошення.

СУДДЯ: В. К. Коваленко

Дата ухвалення рішення19.11.2012
Оприлюднено28.11.2012
Номер документу27655671
СудочинствоКримінальне

Судовий реєстр по справі —605/794/2012

Вирок від 19.11.2012

Кримінальне

Брусилівський районний суд Житомирської області

Коваленко В. К.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні