Ухвала
від 26.11.2012 по справі 8н/5014/2887/2012
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ЛУГАНСЬКОЇ ОБЛАСТІ

cpg1251 ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ЛУГАНСЬКОЇ ОБЛАСТІ 91000, м. Луганськ, пл. Героїв ВВВ, 3а. Тел. 55-17-32


УХВАЛА

26.11.12 Справа № 8н/5014/2887/2012

За позовом Товариства з обмеженою відповідальністю "Автоклапан", м. Луганськ,

до Луганської міської ради, м. Луганськ, -

про визнання недійсним рішення.

Суддя господарського суду Луганської області Середа А.П.,

при секретарі судового засідання Качановській О.А.,

в присутності учасників розгляду спору:

від позивача -Жуков П.М. -представник, - довіреність № б/н від 22.11.12 року;

від відповідача - Шинкарьова О.А. -головний спеціаліст-юрисконсульт, - довіреність №И 01/03-31/1781/0/2-12 від 19.03.12 року, -

розглянувши матеріали справи, -

в с т а н о в и в:

суть спору: позивачем заявлено вимогу про визнання недійсним рішення Луганської міської ради від 21.08.12 року №27/323 про скасування рішення Луганської міської ради від 30.06.11 року №10/70 "Про припинення Луганському державному автотранспортному підприємству 10954 права постійного користування земельною ділянкою за адресою: пров. Краснолуцький, 3 та про передачу Товариству з обмеженою відповідальністю "Автоклапан" в оренду земельної ділянки під розміщену територію автоколони №6 за адресою: пров. Краснолуцький, 3д" як такого, що не відповідає діючому законодавству.

До початку судового засідання 26.11.12 року від сторін надійшло клопотання про відмову від здійснення фіксації судового процесу за допомогою звукозаписувального технічного засобу, яке судом задоволено.

У судовому засіданні позивач заявлені вимоги підтримав у повному обсязі, але жодної з вимог, викладених в ухвалі суду від 14.11.12 року, не виконав.

Відповідач позов не визнав, посилаючись на безпідставність та необґрунтованість позовних вимог (відзив на позовну заяву без номеру та дати).

В ході розгляду спору по суті судом встановлена необхідність, на підставі ст. 27 ГПК України, залучити до участі у справі в якості першої третьої особи , яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору, на стороні відповідача - Державну інспекцію сільського господарства в Луганській області та в якості другої третьої особи , яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору, на стороні відповідача - Приватне підприємство "Інтерброк" , оскільки рішення суду може вплинути на їх права та обов'язки.

Згідно ст. 27 ГПК України Треті особи, які не заявляють самостійних вимог на предмет спору, можуть вступити у справу на стороні позивача або відповідача до прийняття рішення господарським судом, якщо рішення з господарського спору може вплинути на їх права або обов'язки щодо однієї з сторін. Їх може бути залучено до участі у справі також за клопотанням сторін, прокурора. Якщо господарський суд при прийнятті позовної заяви, вчиненні дій по підготовці справи до розгляду або під час розгляду справи встановить, що рішення господарського суду може вплинути на права і обов'язки осіб, що не є стороною у справі, господарський суд залучає таких осіб до участі у справі як третіх осіб, які не заявляють самостійних вимог на предмет спору. Треті особи, які не заявляють самостійних вимог, користуються процесуальними правами і несуть процесуальні обов'язки сторін, крім права на зміну підстави і предмета позову, збільшення чи зменшення розміру позовних вимог, а також на відмову від позову або визнання позову.

Питання про допущення або залучення третіх осіб до участі у справі вирішується господарським судом, який виносить з цього приводу ухвалу.

Таким чином, суд дійшов висновку, що Державна інспекція сільського господарства в Луганській області та Приватне підприємство "Інтерброк" можуть надати відповідні пояснення з суті спору.

За таких обставин спір не може бути вирішено по суті у цьому судовому засіданні, з огляду на що розгляд справи підлягає відкладенню.

На підставі викладеного та керуючись ст.ст. 27, 77, 86 Господарського процесуального кодексу України, суд -

у х в а л и в :

1. Розгляд справи відкласти до 10.12.12 року, о 10 год. 00 хв.

2. Судове засідання відбудеться у приміщенні господарського суду Луганської області за адресою : м. Луганськ, вул. Коцюбинського, 2, 5-й поверх в каб. № 511 /суддя Середа А.П./.

3. Залучити до участі у справі в якості першої третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору, на стороні відповідача - Державну інспекцію сільського господарства в Луганській області, 91033, м. Луганськ, вул. Дніпровська, 53 Луганської області, зобов'язавши її надати:

відзив на позовну заяву, документальне і нормативне підтвердження викладених у відзиві доводів;

докази направлення копії відзиву сторонам по справі;

документи, які підтверджують статус юридичної особи (свідоцтво про державну реєстрацію, статут або положення, довідка про внесення до ЄДРПОУ) (оригінал -для огляду у судовому засідання, належним чином посвідчену копію -до матеріалів справи).

4. Залучити до участі у справі в якості другої третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору, на стороні відповідача -Приватне підприємство "Інтерброк", 91047, м. Луганськ, вул. Оборонна, 32а Луганської області, зобов'язавши її надати:

відзив на позовну заяву, документальне і нормативне підтвердження викладених у відзиві доводів;

докази направлення копії відзиву сторонам по справі;

документи, які підтверджують статус юридичної особи (свідоцтво про державну реєстрацію, статут або положення, довідка про внесення до ЄДРПОУ) (оригінал -для огляду у судовому засідання, належним чином посвідчену копію -до матеріалів справи).

5. Зобов'язати позивача негайно направити на адресу 1-ї та 2-ї третіх осіб копії позовних заяв з додатками до них, докази направлення таких пакетів документів надати до суду;

(повторно!) надати:

заперечення на відзив відповідача та третіх осіб;

нормативне та документальне підтвердження своїх доводів;

докази про зарахування судового збору у сумі 1073,00 грн. до Держбюджету України відповідно до п.14 Інструкції "Про порядок обчислення та справляння державного мита" (до позовної заяви додане платіжне доручення від 12.11.12 року №1045 про сплату судового збору у сумі 1073,00 грн., проте на його звороті не мається напису (помітки) кредитної установи такого змісту: "Зараховано в дохід бюджету ____ грн. (дата)". Цей напис повинен бути скріплений першим і другим підписами посадових осіб і відбитком печатки кредитної установи з відміткою дати виконання платіжного доручення);

оригінали документів, які додані до позову в копіях - для огляду в судовому засіданні;

інші докази (за наявності).

6. Зобов'язати відповідача надати:

заперечення на відзив 1-ї та 2-ї третіх осіб на позовну заяву, документальне підтвердження та нормативне обґрунтування викладених у запереченні доводів, докази його надсилання учасникам судового процесу;

інші докази (за наявності).

Явка повноважних представників сторін та третіх осіб в засідання суду обов'язкова.

Суддя А.П. Середа

СудГосподарський суд Луганської області
Дата ухвалення рішення26.11.2012
Оприлюднено28.11.2012
Номер документу27668450
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —8н/5014/2887/2012

Постанова від 14.05.2013

Господарське

Вищий господарський суд України

Дроботова Т.Б.

Ухвала від 19.04.2013

Господарське

Вищий господарський суд України

Дроботова Т.Б.

Постанова від 18.03.2013

Господарське

Донецький апеляційний господарський суд

Ушенко Л.В.

Ухвала від 26.02.2013

Господарське

Донецький апеляційний господарський суд

Ушенко Л.В.

Ухвала від 16.01.2013

Господарське

Донецький апеляційний господарський суд

Ушенко Л.В.

Рішення від 24.12.2012

Господарське

Господарський суд Луганської області

Середа А.П.

Ухвала від 10.12.2012

Господарське

Господарський суд Луганської області

Середа А.П.

Ухвала від 26.11.2012

Господарське

Господарський суд Луганської області

Середа А.П.

Ухвала від 14.11.2012

Господарське

Господарський суд Луганської області

Середа А.П.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні