Постанова
від 26.11.2012 по справі 12434/12/2070
ХАРКІВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

Харківський окружний адміністративний суд 61004 м. Харків вул. Мар'їнська, 18-Б-3 П О С Т А Н О В А

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

Харків

26 листопада 2012 р. № 2-а- 12434/12/2070

Харківський окружний адміністративний суд у складі:

головуючого судді - Бартош Н.С.,

розглянувши в порядку скороченого провадження справу за адміністративним позовом Чугуївської об'єднаної державної податкової інспекції Харківської області Державної податкової служби до Товариства з обмеженою відповідальністю "Фінансово-Консалтингова компанія "Перспектива" про припинення юридичної особи ,-

В С Т А Н О В И В:

Позивач, Чугуївська об'єднана державна податкова інспекція Харківської області Державної податкової служби , звернувся до Харківського окружного адміністративного суду з позовом до Товариство з обмеженою відповідальністю "Фінансово-Консалтингова компанія "Перспектива" про припинення юридичної особи, обґрунтовуючи свої вимоги наступним.

В обгрунтування позовних вимог зазначено, що Товариство з обмеженою відповідальністю "Фінансово-Консалтингова компанія "Перспектива" зареєстроване виконавчим комітетом Чугуївської міської ради Харківської області 24.09.2008 року, та взяте на облік до Чугуївської об'єднаної державної податкової інспекції Харківської області Державної податкової служби як платник податків. Однак за місцем реєстрації не знаходиться, про що в Єдиного державного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб -підприємців 01.03.2011 р. державним реєстратором внесено інформацію щодо відсутності юридичної особи за адресою реєстрації.

Копія ухвали про відкриття скороченого провадження разом з судовими документами була надіслана відповідачу рекомендованим листом з повідомленням про вручення. 22.12.2011 року конверт з кореспонденцією повернутий до суду.

Згідно з п.11 ст.35 КАС України у разі повернення поштового відправлення із повісткою, яка не вручена адресату з незалежних від суду причин, вважається, що така повістка вручена належним чином.

Відповідач заперечень проти позову та необхідних документів або заяву про визнання позову до суду не подав.

Фіксування судового засідання за допомогою звукозаписувального технічного засобу не здійснюється згідно до вимог ст.41 КАС України.

Відповідно до ч.4 ст.183-2 КАС України, суддя розглядає справу в порядку скороченого провадження одноособово, без проведення судового засідання та виклику осіб, які беруть участь у справі.

Суд, дослідивши матеріали справи, встановив такі обставини.

Товариство з обмеженою відповідальністю "Фінансово-Консалтингова компанія "Перспектива" виконавчим комітетом Чугуївської міської ради Харківської області 24.09.2008 року, що підтверджується витягом з Єдиного державного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб - підприємців.

Згідно довідки Єдиного державного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб -підприємців судом встановлено, що 01.03.2011 р. державним реєстратором внесено інформацію щодо відсутності юридичної особи за вказаною адресою: вул. Жадановського, буд..4, кв. 12, м. Чугуїв, Харківська область, 63503.

Згідно довідки про взяття на облік платника податків від 28.09.2012 року №117 встановлено, що Товариство з обмеженою відповідальністю "Фінансово-Консалтингова компанія "Перспектива" перебуває на обліку у Чугуївській об'єднаній державній податковій інспекції Харківської області Державної податкової служби з 25.09.2008 року №55.

Відповідач заборгованості по платежах до бюджету не має.

Згідно п.п. 16.1.1, п.п.16.1.2, п.п.16.1.3 п. 16.1 ст.16 Податкового кодексу України - платник податків зобов'язаний: стати на облік у контролюючих органах в порядку, встановленому законодавством України; вести в установленому порядку облік доходів і витрат, складати звітність, що стосується обчислення і сплати податків та зборів; подавати до контролюючих органів у порядку, встановленому податковим та митним законодавством, декларації, звітність та інші документи, пов'язані з обчисленням і сплатою податків та зборів;

Підпунктом 20.1.12 п.20.1. ст.20 Податкового кодексу України - органи державної податкової служби мають право: у випадках, встановлених законом, звертатися до суду щодо припинення юридичної особи та підприємницької діяльності фізичної особи - підприємця про визнання недійсними установчих (засновницьких) документів суб'єктів господарювання;

Відповідно до п. 67.2 ст.67 Податкового кодексу України - органи державної податкової служби в установленому законом порядку мають право звертатися до суду про винесення судового рішення щодо: припинення юридичних осіб або підприємницької діяльності фізичних осіб - підприємців.

Згідно ч.ч.11,12,14 ст.19 Закону України "Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб -підприємців" від 15 травня 2003 року № 755-ІV зі змінами та доповненнями юридична особа зобов'язана подавати (надсилати) щороку протягом місяця, що настає за датою державної реєстрації, починаючи з наступного року, державному реєстратору для підтвердження відомостей про юридичну особу реєстраційну картку про підтвердження відомостей про юридичну особу.

В разі ненадходження в установлений частиною одинадцятою цієї статті строк реєстраційної картки про підтвердження відомостей про юридичну особу державний реєстратор зобов'язаний надіслати рекомендованим листом протягом п'яти робочих днів з дати, встановленої для подання реєстраційної картки, юридичній особі повідомлення щодо необхідності подання державному реєстратору зазначеної реєстраційної картки.

У разі неподання юридичною особою протягом місяця з дати надходження їй відповідного повідомлення реєстраційної картки про підтвердження відомостей про юридичну особу державний реєстратор повинен внести до Єдиного державного реєстру запис про відсутність підтвердження зазначених відомостей датою, яка встановлена для чергового подання реєстраційної картки про підтвердження відомостей про юридичну особу.

В порушення вищевказаних законодавчих вимог відповідач не надіслав державному реєстратору реєстраційну картку встановленого зразка про підтвердження відомостей про юридичну адресу. У зв'язку з чим держаним реєстратором внесено до Єдиного державного реєстру запис про відсутність юридичної особи за її місцезнаходженням, про що свідчить запис в довідці з ЄДР.

Відповідно до п.2 ст. 38 Закону України "Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців" від 15.05.03 р. № 755-ІУ підставами для постановлення судового рішення щодо припинення юридичної особи, що не пов'язано з банкрутством юридичної особи, є наявність в Єдиному державному реєстрі запису про відсутність юридичної особи за вказаним її місцезнаходженням.

Згідно з п. 67.2 ст. 67 Податкового кодексу України, органи державної податкової служби в установленому законом порядку мають право звертатися до суду про винесення судового рішення щодо: припинення юридичних осіб або підприємницької діяльності фізичних осіб - підприємців.

Судом встановлено, що позивач звернувся до суду з позовом на підставі повноважень податкового органу та з визначених Законом України "Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб -підприємців" підстав.

Згідно з ч.1 ст.256 КАС України негайно виконуються постанови суду, прийняті в порядку скороченого провадження.

Відповідно до ч.4 ст.94 КАС України судові витрати з відповідача не стягуються.

На підставі вищевикладеного, керуючись ст. ст. 8-14, 41, 71, 94, 159, 160-164, 167, 183-2, 186, 256 КАС України, суд -

П О С Т А Н О В И В:

Адміністративний позов Чугуївської об'єднаної державної податкової інспекції Харківської області Державної податкової служби до Товариства з обмеженою відповідальністю "Фінансово-Консалтингова компанія "Перспектива" про припинення юридичної особи - задовольнити в повному обсязі.

Припинити підприємницьку діяльність Товариства з обмеженою відповідальністю "Фінансово-Консалтингова компанія "Перспектива" (63503, Харківська область, м. Чугуїв, вул. Жаданівського, буд. 4, кв. 12, код 35944226), зареєстрованого виконавчим комітетом Чугуївської міської ради Харківської області 24.09.2008 року.

Постанова суду підлягає негайному виконанню.

Постанова може бути оскаржена в Харківський апеляційний адміністративний суд через Харківський окружний адміністративний суд шляхом подачі апеляційної скарги у десятиденний строк з дня отримання копії постанови.

Постанова, крім випадків її оскарження в апеляційному порядку, є остаточною.

Суддя Бартош Н.С.

Дата ухвалення рішення26.11.2012
Оприлюднено29.11.2012
Номер документу27693456
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —12434/12/2070

Постанова від 26.11.2012

Адміністративне

Харківський окружний адміністративний суд

Бартош Н.С.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні