Ухвала
від 16.11.2012 по справі 1314/1561/2012
МОСТИСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ЛЬВІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 1314/1561/2012

Провадження № 6/1314/64/2012

У Х В А Л А

І м е н е м У к р а ї н и

16.11.2012 року Мостиський районний суд Львівської області в особі:

головуючого -судді Борисенко В.В.

при секретарі - Мриц Н.І.

за участю державного виконавця - Демчука О.В.,

розглянувши у судовому засіданні в залі суду в м. Мостиська подання старшого державного виконавця відділу державної виконавчої служби Мостиського районного управління юстиції Львівської області про тимчасове обмеження ОСОБА_1 у праві виїзду за межі України, -

В С Т А Н О В И В:

15.11.2012 року старший державний виконавець ВДВС Мостиського РУЮ Львівської області Демчук О.В. звернувся до суду із вказаним поданням, покликаючись на те, що у нього на виконанні перебуває наказ Господарського суду Львівської області № 7/71 від 12.01.2012 року про стягнення з ПП «Будмасервіс»в користь відділу культури Радехівської РДА заборгованості в сумі 113238 грн. Вказує, що згідно витягу з Єдиного державного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців, керівником даного підприємства являється ОСОБА_1, ІНФОРМАЦІЯ_1, зареєстрованого за адресою: АДРЕСА_1

Зазначає, що при примусовому виконанні вищезазначеного виконавчого документу ним було проведено наступні дії: 16.10.2012 року винесено постанову про відкриття виконавчого провадження; 24.10.2012 року скеровано запити у реєструючі майно органи для перевірки майнового стану боржника з метою подальшого звернення стягнення на таке; при виїзді за адресою вказаною у виконавчому документі, а саме -АДРЕСА_2, встановлено, що за даною адресою знаходиться магазин «ІНФОРМАЦІЯ_2», про що складено акт державного виконавця.

З огляду на те, що на даний час не можливо належно виконати виконавчий документ, так як невідоме фактичне місцезнаходження боржника-юридичної особи, а його засновником (керівником) не здійснено жодних заходів щодо погашення заборгованості, а також враховуючи те, що виїзд останнього за межі України унеможливить виконання рішення суду, просить суд тимчасово обмежити у праві виїзду за межі України керівника ПП «Будмасервіс»-ОСОБА_1, ІНФОРМАЦІЯ_1, зареєстрованого за адресою: АДРЕСА_1, поклавши обов'язок по виконанню на Державну прикордонну службу України.

Старший державний виконавець ВДВС Мостиського РУЮ Львівської області Демчук О.В. в судовому засіданні подання підтримав, обґрунтувавши його обставинами, викладеними в поданні.

Заслухавши пояснення державного виконавця та проаналізувавши матеріали подання, суд вважає, що таке є підставним та підлягає задоволенню.

Судом встановлено, що відповідно до наказу Господарського суду Львівської області № 7/71 від 12.01.2012 року з ПП «Будмасервіс»(АДРЕСА_2, ідентифікаційний код: 33420377), засновником та керівником якого являється ОСОБА_1, ІНФОРМАЦІЯ_1, зареєстрований за адресою: АДРЕСА_1, необхідно стягнути у користь Відділу культури Радехівської РДА заборгованість в сумі 113238 грн. 00 коп.

16.10.2012 року у ВДВС Мостиської РУЮ відкрито виконавче провадження № 34749880 по виконанню вищезазначеного наказу. Згідно акту державного виконавця від 13.11.2012 року не встановлено місцезнаходження ПП «Будмасервіс», оскільки за адресою вказаною у виконавчих документах знаходиться магазин «ІНФОРМАЦІЯ_2», а отже майна, що належить боржнику на праві власності та на яке б можна було скерувати стягнення не виявлено. Засновником та керівником ОСОБА_1 не здійснено жодних заходів по виконанню рішення суду.

Відповідно до ст.33 Конституції України кожному, хто на законних підставах перебуває на території України, гарантується свобода пересування, вільний вибір місця проживання, право вільно залишати територію України за винятком обмежень, які встановлюються законом.

Норми п.5 ч.1, ч.2 ст.6 Закону України «Про порядок виїзду і в'їзду в Україну громадян України»передбачають, що громадянинові, який має паспорт, може бути тимчасово відмовлено у виїзді за кордон у випадках, якщо він ухиляється від виконання зобов'язань, покладених на нього судовим рішенням, до виконання зобов'язань. При цьому паспорт може бути тимчасово затримано чи вилучено у випадках, передбачених пунктами 1-9 частини першої цієї статті, або в разі використання паспорта для вчинення злочину, або виявлення у ньому підробки, а також у випадках припинення громадянства України. Тимчасове затримання або вилучення паспорта у таких випадках здійснюється судом, органами прокуратури, внутрішніх справ, служби безпеки, Державної прикордонної служби України, військовими комісаріатами та консульською службою України.

Відповідно до ст.11 Закону України «Про виконавче провадження»державний виконавець зобов'язаний вживати передбачених цим Законом заходів примусового виконання рішень, неупереджено, своєчасно і в повному обсязі вчиняти виконавчі дії, у спосіб та в порядку, встановленому виконавчим документом і цим Законом.

Відповідно до ч.1, ч.2 ст.14 ЦПК України судові рішення, що набрали законної сили, обов'язкові для всіх органів державної влади і органів місцевого самоврядування, підприємств, установ, організацій, посадових чи службових осіб та громадян і підлягають виконанню на всій території України. Невиконання судового рішення є підставою для відповідальності, встановленої законом.

Згідно з ст.377-1 ЦПК України питання про тимчасове обмеження боржника -фізичної особи або керівника боржника -юридичної особи у праві виїзду за межі України при виконанні судових рішень та рішень інших органів (посадових осіб) вирішується судом за місцезнаходженням органу державної виконавчої служби за поданням державного виконавця, погодженим з начальником відділу державної виконавчої служби. Суд негайно розглядає подання, зазначене в частині першій цієї статті, без виклику чи повідомлення сторін та інших заінтересованих осіб за участю державного виконавця.

З огляду на те, що боржник ОСОБА_1 ухиляється від виконання зобов'язань, покладених на нього судовим рішенням, вжиті державним виконавцем заходи примусового виконання рішення суду позитивного результату не дали, так як за вказаною у виконавчому документі адресою ПП «Будмасервіс»не знаходиться та майна, що належить боржнику на праві власності не виявлено, а також зважаючи на те, що можливість боржника виїхати за межі території України може утруднити або унеможливити виконання рішення суду, та враховуючи значний розмір заборгованості і те, що протягом тривалого часу боржник не погасив дану заборгованість, суд вважає, що боржника слід тимчасово обмежити у праві виїзду за кордон України.

На підставі викладеного та керуючись ст.33 Конституції України, ч.1, ч.2 ст.14, ст.377-1 ЦПК України, ст.11 Закону України «Про виконавче провадження», ст.ст.2, 3, 6 ч.1 п.5 Закону України «Про порядок виїзду з України і в'їзду в Україну громадян України», суд -

У Х В А Л И В:

Подання старшого державного виконавця відділу державної виконавчої служби Мостиського районного управління юстиції Львівської області Демчука О.В. про тимчасове обмеження боржника ОСОБА_1 у праві виїзду за межі України -задоволити.

Тимчасово обмежити громадянина України ОСОБА_1, ІНФОРМАЦІЯ_1, жителя АДРЕСА_1, у праві виїзду за межі України до виконання ним, як засновником та керівником ПП «Будмасервіс»(ідентифікаційний код 33420377), зобов'язання, покладеного на дане підприємство наказом Господарського суду Львівської області № 7/71 від 12.01.2012 року про стягнення у користь Відділу культури Радехівської районної державної адміністрації (80200, Львівська обл. м. Радехів, вул. Стуса, 3) заборгованість в сумі 113238 грн. 00 коп.

Виконання ухвали покласти на Державну прикордонну службу України.

На дану ухвалу протягом п'яти днів з дня її проголошення (отримання особами, без участі яких постановлено ухвалу) може бути подана апеляційна скарга до апеляційного суду Львівської області через Мостиський районний суд Львівської області.

СуддяВ.В. Борисенко

Дата ухвалення рішення16.11.2012
Оприлюднено03.12.2012
Номер документу27709551
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —1314/1561/2012

Ухвала від 16.11.2012

Цивільне

Мостиський районний суд Львівської області

Борисенко В. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні